37102
-
#31649 -
#31648 -
#31647 "Sokszor volt már"
Nem volt arról szó hogy az összes.
Azt hogy azok között ki az idióta nem tudom, nem is érdekel.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.04.12. 10:09:09 -
#31646 Igaz. A mondvacsinált számaidon, meg az általánosításodon húztam fel magam, miszerint a bicajosok össze-vissza mennek, ami ugye nem igaz, mert az idióták mennek össze vissza. -
#31645 Ezt mondjuk támogatnám, ahogy több közúti ellenőrzést is, és hogy kevesebb ideig adják a jogsit. Na meg az, hogy két hét alatt lehet szerezni egy jogsit a nulláról, az megint csak vicc szerintem. -
#31644 Nem értem mit akarsz mindebből kihozni.
Olvasod is amit írtam?
" Egy a biztos, sokan nagyon szabálytalanul közlekednek, akár jármű, akár gyalog"
Azt hogy most a videón bringás volt és arra reflektáltam, nehogy már sértő legyen NEKED. Neked ehhez semmi közöd, nem értem miért kell pattogni... ha te magadra vetted, azt magaddal számold el. Engem ki lehet hagyni belőle.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.04.12. 09:55:43 -
kamionosjoe #31643 Mennek sajnos össze-vissza, egy megoldás lehetne, hogy előírjuk nekik is a Kresz vizsgát. Vagy mondjuk rakni rájuk is rendszámot:
-
#31642 A segg elvonszolásról pl. pont mai cikk, mert hát a gyalogosok meg a bringások lusták ugye szerinted (ha felfognád, hogy a gyalogos meg a bringás is vezet autót, máris tudnád, hogy kollektívában kéne gondolkodni, mert aki fasz gyalog, az fasz bringán, meg fasz autóban is): Plaza parkoló 4 órán keresztül ingyenes, a sok milliós verdák meg a lakásunk előtt állnak a járdán úgy, hogy gyalog nem férek el. A parkoló 15 méterre van amúgy. Szóval kinek is van messze elvonszolni a seggét? Ugye? Az embernek - nem az autósnak, nem a bringásnak, nem a gyalogosnak - amúgy sem lehet ilyet mondani egy közösségre, ugyanis nem nemzeti indentitás. Milliószor leírtam már, de az emberek megmaradnak abban a szűk látókörben, hogy általánosítanak, és minden faszzal egy kalap alá veszik a másikat.
Amúgy ezt a 10-ből 7-et te számolod? Most nézz a tükörbe, és magadnak mondj igazat, ide nem kell leírnod a választ.
Cikk:
Parkolás -
#31641 Ez van, neked onnan, nekem innen zavaró. Egy a biztos, sokan nagyon szabálytalanul közlekednek, akár jármű, akár gyalog. És ebből sok probléma van, és ezeknek a java kis odafigyeléssel, szabályok minimális betartásával / ismeretével elkerülhető lenne.
Amúgy nem rólad volt szó. "Bazmeg"
Én csak azt látom hogy 10ből 7 ember nem száll le a bringáról zebránál ESZTERGOMBAN, amerre közlekedek nap mint nap, ebből azt szűröm le hogy fingja sincs a kreszről. Kár hogy a gyalogosokat/bringásokat nem büntetik, pedig lehetne és kellene sokszor és sokat. Piroson, egyirányú utakon szembe, keresztbe, össze vissza, zebrától 5 méterre, mert az már messze van neki odáig elvonszolni a seggét.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.04.12. 09:15:08 -
#31640 "de bicajosok nap mint nap össze vissza mennek"
Haver, én annyit mondok, hogy az edzőterembe bringával járok, ami 5 km távolság. Ezen az 5 km-en (max 10 perc) általában két autós nem adja meg az elsőbbséget kerékpárúton áthaladva, 3 olyan helyen parkol, ahol a bringaút rávezet a úttestre, szóval kurva nagy ívben kell kanyarodnom a szabálytalan parkolás miatt (ami miatt meg dudálnak, hogy minek megyek rá az úttest közepére), és legalább egy autós átmegy a piroson. Ettől nem írom azt, hogy az autósok faszok, mert nem lehet általánosítani.
Ha megkérhetlek rá, te se tedd, mert én bazmeg leszállok a bringáról ha zebrán megyek át, nem hajtok át piroson, nem megyek be egyirányú utcába, és még lehetne sorolni. Sőt, van egy kerékpáros egyesületünk, és képzeld el, ők sem csinálnak ilyet. Szóval ha egy kalap alá veszel minket az idiótákkal, akkor ne várd el azt, hogy veled szemben is normálisan viselkedjenek. Pedig elhiheted, hogy idióta autósból jóval több van, eleve a nagy számok törvénye alapján.
Meg ez a 10/7 nem tudja a KRESZ-t. Ezek a számok neked honnan jönnek? Professzor Úr? Rácsaptunk a hasunkra? :) Így aztán lehet statisztikát csinálni.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2017.04.12. 08:52:50 -
#31639 A legtöbb balesethez 2 hibás fél kell, ez is tipikusan olyan. A biciklis ha leszállt volna, az autós, ha lassabban ment volna... -
#31638 -
#31637 Szép. No ezért TILOS átszáguldozni a zebrán bicajon, amiről amúgy valszeg 10ből 7en nem is tudnak, hogy miként szól a kresz. Sokszor volt már hogy nem szállt le és nyomta át, ilyenkor nem állok meg, hanem gurulok, és ha észhez kap akkor megáll, ha megkérdi mivan akkor elmondom hogy tolni kell és ott a kamera vette... nem kötekszek ha nem kell, de bicajosok nap mint nap össze vissza mennek, és mivel egyirányú utakon indulok el minden nap, minden nap jön szembe A CSALÁD biciklin, szlalomnozva a parkoló autók közt 1 sávos úton velem szembe. Gyűlölöm, és tavaly a kereszteződésben basztak már el így biciklist ( nekem is kellett már pár alkalommal erősen fékezni, mert jött ezerrel miközben kanyarodtam ki ( de nem látom a parkoló autóktól... ).
Na mindegy, ha nem lett nagy baja, akkor a büntetéssel egyetemben örökre megjegyzi hogy ilyet ne csináljon. Azt hogy mi lett volna ha... teljesen mindegy. Bringás volt a szabálytalan. -
#31636 Na hát előző lengyel meg bealvó csaj ide vagy oda, Ivánékat nem lehet überelni..
-
#31635 Nem bírom megunni ezt a videót belassítva... nem a biciklis gázolás az érdekes rész itt nekem, hanem a SAJÁT kerékpárjában a betonon eltaknyoló nő(?). Priceless :-D -
#31634 Csatornagáz ? -
#31633 Többet nem fog szemetelni. -
#31632 -
#31631 spoiler alert!
-
#31630 Na ja, mindegy mivel vagy, ha valaki nem előre néz.. -
#31629 Ha gyalog megy, akkor is pont ugyanígy üti el, ebben ez a szomorú. -
#31628 De. Egy ideig mehetett ha a kerékpárút zebrában folytatódott, és a gyalogost nem zavarta, de elsőbbsége akkor sem volt. Azóta ezt szigorították, tilos felszállva közlekedni zebrán.
A nőnek tényleg szép reakcióideje volt, gondolom szegény pánikolt egy sort, ahogy néztem még a szélvédő is beljebb került egy arasszal, de legalább észhez tért és megállt. Sok orosz videón látni, hogy azt se tudják hol vannak, gurulnak vakvilágba. Ahány ember, annyi féle reakció ilyen helyzetben, sokan azonnal sokkba kerülnek, kevesebb az aki azonnal, tiszta fejjel reagál, főleg ha még nem történt ilyen vele.
Amikor mozdonnyal először ütöttem el valakit, bár reflexből fékeztem, de kellett pár másodperc, hogy összeszedjem a gondolataim, olyan hirtelen történt. -
#31627 Nem akarok kötöszködni és igazából kérdezem mert én magam sem vagyok biztos benne. De tudtommal a bicaj járműnek minősűl. Ha a biciklis át akar menni egy gyalogátkelőn akkor elvileg nem arról leszállva, a járművet tolva kellene átmennie? Hozzáteszem a női sofőr mindent nézett csak épp az utat nem. -
#31626 Remélem felépül a srác.Mondjuk az nekem feltünt,hogy nő reakcióideje egyenlő a nullával,tuti nem az utat figyelte.A kerékpárosnak meghát lehet neki zöld volt de tuti a kanyarodónak is még talán sárga,picit figyelnie kellett volna neki is,mint mondják: hiába az elsőbbség,ha nem adják meg.Ismerősöm motorral ment lakott területen belül és elékanyarodott egy autó ő átbukfencezett a kocsin,keze tropa,dereka odavan,mentős volt,munkája oda.Szal erre figyeljetek mit veszíthettek,mert mi puhábbak vagyunk egy ilyen figyelmetlen autósnál.. :( -
#31625 Pont azt néztem, hogy simán gyalogos tempóban ment, nem ész nélkül hajtott a zebrára. A csaj reakcióideje meg... nincs reakcióideje konkrétan. -
#31624 ha tolja a bringát ugyanugy elbassza. mintha nem is látná a csaj hogy ott zebra van -
#31623 Mindkét fél balfasz volt, hogy ilyet összehoztak.
Renaults nő nem az utat figyeli, biciklis meg átteker a zebrán.
-
#31622 Mindegy, nem írom le újra mi volt a probléma. -
#31621 -
#31620 #31615
De figyi már, akkor nem a téli-nyári itt a téma. A téma itt a profilmélység, ami minden gumin fontos különben lószar tapadás sincs. 1500 km-t futott gumi és szar már a profilmélysége? Kerékösszetartást is illik nézetni. 3-4k körül megcsinálják, erősen érdemes, mert a vadi új gumit rohadtul hamar lezabálja...
Konklúzió: Továbbra sincs bünti téli miatt nyáron átlag halandónak, de profilmélység miatt bármikor. Ez amúgy jogos is.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.04.10. 15:33:25 -
#31619 Nem volt megfelelő a profilmélység, pontos szöveget nem tudom, de a lényege ez. Csak az a vicces, hogy 1500km-t futott gumiról volt szó.
De el lehet vinni vizsgálatra x ezerért..
-
#31618 -
#31617 A kép alapján azt hittem senki nem élte túl. -
#31616 Igen, éppen ezért nem jár fejlövés annak, aki egy kicsit tovább fent hagyja a télit. -
#31615 Fogadjunk a profilmélységbe kötött bele... más ütőkártyája nem lehetett. -
#31614 Valamit mondani kell ja, de a konzekvencia ott is végül az lett, hogy ha télen jársz vele vegyél rá télit. Ezt eddig is tudta mindenki, mondjuk a Winklertől sokat nem is várok, a többiek viszont elég ügyesek ott a TC-nél... -
#31613 érdekelne hogy a rendőr mit írt a bírságos papírra, melyik paragrafust szegte meg stb. -
#31612 Meg lehet igen sok mindent oldani. Csak ugye céges az autó. Nyilván az ember nem fog egy céges autóba venni egy rakat pénzért kiegeket. A zsinges dolog müködne, ha nem lennék tőle sik ideg. Beakad, kiesik és az stb. Engem spec jobban zavar mint ha fogom.
Egyébként a telefon saját kihangosítója is megfelel. Rápattintom a tartóra kihangosítom kicsit közelebb hajolok hozzá azt kalap kabát.
Ha hosszú beszélgetéseket intézek (értsd 15-20 perc) így szoktam. De arra, hogy 2 mondat mondjak felveszem. Nem olyan egyszerű ám 17-20 címet 150-160km et lenyomni egy nap, úgy hogy pakolod ki-be stb.. Ezt csak az tudja aki csinálja. Én is egyébként azt mondom, hogy be kell tartani a szabályokat azért vannak, de vannak olyan helyzetek amikor képtelenség.. -
#31611 -
#31610 Április az szeszélyes, azaz minden lehet.
Májusi eső aranyat ér.
ect...