37102
  • PetruZ
    Szokásos (fél)álhírgyártó oldal, kamu az egész.
  • Totti5
  • vizes
    Marhaság.

A Kormány 289/2009. (XII. 18.) Korm. rendelete
    a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM–BM együttes rendelet módosításáról:

4. §, 10. bekezdés szerint: Az utasítást adó jelzőtáblán és a járművek forgalmára vonatkozó tilalmi jelzőtáblán, a kötelező legkisebb, illetve
    a megengedett legnagyobb sebességre utaló felirat a sebességet km/órában határozza meg.

Forrás: Klikk ( 37-38 oldal)
    Utoljára szerkesztette: vizes, 2017.04.23. 13:43:44
  • Tuvok #31686
  • Tuvok #31685
    Baszki :D
  • gordon 24
    Ez kamu, vagy komoly? Baszki.....
  • Totti5
    "Súlyos baleset történt előttem, én voltam a szemtanú. Amit tudtam a helyszínen rögzítettem. A vétkes elment. "

Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.04.23. 10:10:51
  • Stockbauer33 #31682
  • RatBaG #31681
  • PetruZ
    Még sincsenek olyan jól, a hátulról becsapódó pilóta, egy 17 éves srác mindkét lábát amputálni kellett térd alatt...
    Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2017.04.19. 18:56:29
  • RatBaG #31679
  • Tuvok #31678
    Táncoslyány.

• RatBaG #31677
    A driver on a Louisiana highway had the dashcam rolling when it captures a fuel tanker truck exploding into a huge ball of flames on Thursday.
    Authorities say a dump truck was driving very slowly when a fuel tanker rear-ended it. The collision caused the tanker to erupt into flames.
    The driver of the dump truck was killed and the driver of the fuel truck was injured.
    The tanker was carrying 8,000 gallons of gasoline at the time of the crash.
  • kamionosjoe
    Ez nagyon durva. :S Az nem az a Mexikói eset ahol csomóan meghaltak múlt héten?
  • RatBaG #31675
  • PetruZ
    Annyira összepréselődtek a kocsik, hogy két óráig tartott, míg a hátsót is kiszedték, de jól vannak.
  • Norbi1990
    Durva.
    Nem lehetett látni, hogy ott van egy álló versenyautó.
  • RealCián
    Eszméletlen hülyék tudnak lenni az emberek. Az a Mini ha már így belefékezett a semmiért, akkor a fenének nem húzódott le, ott van mellette a leállósáv.
    Utoljára szerkesztette: RealCián, 2017.04.16. 10:53:49
  • 0ppika
  • gordon 24
    Nincs leírva. De értelem szerűen látszik, ha szándékos, és látszik ha véletlen.

A bünti közúti veszélyeztetés. Ez a fogalom jó mindenre. Az más kérdés, hogy a rendőr mit néz el. Ha a Tesco parkolóba nyomsz egy ilyet lehet leszarja. HA a Váci úton megbüntet. Ha egy olyan rendőrt fogsz ki aki komolyan veszi mindenhol.

• SötétBarom
    Ha az én driftelgetésem közúti veszélyeztetés, akkor a csajom jogsija nemzetközi hadüzenet. Just sayin'
  • RealCián
    Semmit, de semmit nem értettél meg abból, amit kérdeztem, csak személyeskedni tudsz.
    Inkább hagyjál, ha kérhetnélek, majd válaszol valaki, aki megértett.
  • Roger6
    Milyen kérdésre ember, akkora faszságot kérdezel, mint az állat!!! Szerinted nem lehet különbséget tenni drift, és korrigálás között? Üres parkolóra úgyanúgy érvényesek a KRESZ szabályai, a 15 vs 25 fokos atombaromságodra meg hagy ne reagáljak. Neked annyi közöd van a KRESZ-hez, mint nekem a homokóra építéshez.
  • RealCián
    Hol látsz itt hülyének nézést??
    A kérdésekre persze nem tudsz válaszolni.
  • Roger6
    Most komolyan kérdezem: te tényleg ennyire hülyének nézed az embereket?
  • RealCián
    Félreértitek.
    Nem azt mondom, hogy lehessen driftelgetni meg kézifékes fordulózgatni és nem egy faszság lakott területen csinálni..
    De konkrétan hogyan van körülírva a büntethetősége. Mert a közúti veszélyeztetés egy igen tág fogalom. mert mondjuk egy üres parkolóban kézifékezgetni hol veszélyeztetés?

Ha én csinálok egy kézifékes kanyart, a rendőr milyen paragrafus alapján büntethet?
    Egyébként is, hol a határ a büntethetőség és a legalitás között. 15 fokot még kézifékezhetek, de 25-t már nem? Vagy ugyanez a drifttel. Ha kicsit megcsúszok egy enyhe ívben, de ügyes vagyok és ellenkormányzással megfogom, miközben drifteltem 20 métert, akkor mi alapján büntethető?
    Ki dönti el, hogy szándákos nagymenőzésről volt sz, vagy csak egy korrigálásról?
  • Roger6
    Asztakurvaélet... remélem nincs jogsid.
  • Tinman #31662
    Simán kimeríti a közúti veszélyeztetés fogalmát.
  • RealCián
    Érdekes kérdés, hogy például egy hátrafelé kézifékes 180 mitől minősül szabálysértésnek? Nem ismerem az USA kreszt, de a magyarban nem hiszem, hogy konkrétan tiltva lenne.
    Sőt, szerintem a driftelés sincs betüről betüre leírva, hogy tilos, mégis büntetik.
  • Totti5
    Hibátlan, így kellene mindenhol
  • ocskoszilard
    Ja és nem csak a rendőröknek, a műszaki vizsga állomásoknak is. Elment a kocsim műszakira, hazafele meg leszakadt a hátsó fékpofám, biztos jól átnézték. Az olyan kocsikról meg ne is beszéljünk, amik csoda, hogy nem esnek szét már maguktól, de simán átmennek. :D
  • Roger6
    Egyetértek, sokkal szigorúbban kéne venni ezt az egészet.
  • ocskoszilard
    Pedig nálunk is jó lenne ugyanígy, és nem a felmatricázott autókkal. Azokat ahogy meglátják, lelassítanak (jobb esetben) aztán folytatják tovább.
  • PetruZ
    Amerikai, nagyrészt rendőrös instant karma esetek. Hihetetlen, mi mindennek utánamennek, ami errefelé csak vállrándítás lenne. :)
  • RatBaG #31655
  • RatBaG #31654
  • RealCián
    Marha mázlija volt, hogy azon a részen nem állt ki egy éles alkatrész vagy csavar, mert akkor most nem vigyorogna így.
  • SimaSuna #31652

'...Azt mondja, semmi maradandó sérülése nem várható a pofontól, zúzódással megúszta a sztorit. (Ha neked sem áll össze a képpár, nyugi, semmi kamu: a bal oldali kép szimplán meg lett tükrözve.)..."
  • ximix #31651
    Tinman #31639

Igen, ez egy arany szabály.
    Ha csak az egyik figyel, már elkerülhető vagy mérsékelhető a kár és a sérülés.
    Van olyan sztorim amikor a 4-es főúton este, egy hosszú ívű kanyar következik messziről látni a kamion konvojt, vagy 6 kamion jön a belső kis íven én a másikon szembe. Hála Istennek a széles kavicsos padka van, mert amikor az első kamion mellé érek feltűnik egy a többit előző kamion a sávomban, 100 felet haladok, sokat nem kell ezen agyalnom(erre majd kitérek) már rántom is le a padkára a kocsit és elhaladunk egymás mellett, az titok marad ki mire gondolt akkor ott abban a szituban.

Amire ki akartam térni az az, hogy már gyerek koromban is ilyeneken agyaltam amikor sétáltam vagy bicikliztem, hogy "mi van ha ?" ez történik, az történik én mit tudok vagy mit kéne tennem, hogy "túléljem".
    Aztán amikor sofőr lettem folytatódott az agyalás, hosszú utakon amúgy is ráér az ember, mi van ha defektet kap a belső kerékkel a szembejövő pl akkor itt hova tudnák lehúzódni vagy vállalom és berepülök a sztyeppére, vagy esetleg sávot váltunk ő ide, én a másikba ..... és sok hasonló szitut lejátszottam fejbe, mert a frontális ütközésnél mondhatni minden jobb.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RatBaG #31649

Az évek alatt az ember próbál valamilyen szabályokat felállítani magának, az egyik közülük
    -Ha bizonytalan forgalmi helyzetet látok az első dolog a fékezés azaz a lassítás.

Pont jó ez a videó, mert még el sem kezdődik, de a háttérben már látszik egy nagy vörös paca a világító féklámpák tengere, mindegy miért, de valami miatt lassítanak, és ez nem egyenlő a kihasználom a helyzetet és gyorsan elszáguldok sok bari mellett amíg azok tötyiznek.

Egy ismerősömnek is mondtam ezt, friss jogsija volt, pár hónappal később találkoztunk és megköszönte.
    Volt egy forgalmi szituáció, a műút erdőből kifele vezettet az út mikor kiért az erőből van benne egy kanyar ez itt le volt fagyva, vízátfolyás. Előtte lévő 2 autó már korában vissza vette a tempót, gondolta megelőzi őket mit tötymörögnek előtte, de eszébe jutott amit mondtam ha bizonytalan a helyzet inkább fék, és jól döntött, mert a szembejövő kisárusszállító a szemközti fának landolt, mit kiderült az előtte lévő 2 autóban helyiek voltak, akik meg tudták, hogy az necces kanyar és azért már jóval előtte lassítottak.
    A bizonytalanság ott volt hogy az előtte lévő 2 autó addig normál tempót ment előtte, de ott meg indokolatlanul lassítottak.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Norbi1990 #31623

A hölgy reflex idejéhez a" Jaj Istenem mit csináljak, mit is kell nyomni" is hozzáadódott szerintem, mikor visszafordíthatta a fejét balról és előtte termett egy biciklis a semmiből, de inkább csak az "A" oszlop, visszapillantó tükör takarásában lehetett.
    Ha gépjármű oktatás színvonalasabb lenne, pl lenne valami szimulátor féleség és egy olyan tesztpálya melyen hasonló szituációkban különböző helyekről sétálnának elő gumi figurák és old meg.
    Ha hölgy csak egyszer is csinált volna ilyen gyakorlatot, akkor most elvileg egy satu fék lett volna a válasz a meglepődés helyett.

• RealCián
    Baz+ 1 éves gyerekkel ittasan vezetni?!