37102
-
#31929 Valószínűleg ittas volt annak a Volkswagen Golfnak a vezetője, ami halálos balesetet szenvedett vasárnap hajnalban a 86-os úton Szombathely határában. Az utas súlyosan megsérült.
-
#31928 CCT-172: szegény jól összecsukták 2:10-nél... -
#31927 Nem baleset de nagyon jó videó. -
#31926 Egyetértek mindegyikőtökkel. Figyelem az alapja mindennek. -
#31925 Attól hogy valakinek elsőbbsége van a tábla, felfestés szerint még körbe kell nézni. Az autós nem fog megállni minden átkelőnél, gyalogos pedig takarásból bármikor ott teremhet. Sosem lehet tudni. Mind a két félnek figyelni kell. Autósnak a megállásra, ha szükséges a gyalogosnak arra hogy megáll e az autós. Ha mind a ketten egyetértettek abban hogy a gyalogos elsőbbséget megkapja akkor elindulhat. Ha nem akkor vár tovább......
Bármi lehet, ezer 1 féle mód elcsaphatja az embert valaki és valami. Egy debil, drogos, alkoholista, vagy rosszúl lesz, vagy a rendőr elöl menekül vagy csak büdös paraszt és 80al megy a városban is leszarva mindent. Nem kell bízni a másikban, mert sosem tudni hogy ki az az illető. Sőt egy mentő és rendőr autó is jöhet, az elé nyilván nem kell kimenni és megállásra kényszeríteni hiába van elsőbbséga akárkinek is, nade ha filmet néz, litániát ír, könyvet olvas vagy zenét bömböltet a legrosszabb esetben a mentőnek is meg kell állni hogy a nyomorultja átmehessen és ne üsse el...
Hülyék mindenhol vannak, akikre figyelni kell és nagyon sok minden elkerülhető lenne...
-
Tirion #31924 ezt magyarázzuk ha a földön pörögsz akkor is átmegy rajtad 1300 KG és okoskodhatsz az intenzíven! nekem megéri azt a 2 és fél másodpercet,hogy még a zöldnél is szétnézzek ha gyalog vagyok.......sőt autóval is kivárok egy szusszansnyit ha én vagyok az első a zöldnél ott is mondhatom hogy jaj nekem volt elsőbbségem ha egy figyelmetlen 50-el telibever
a linkelt hölgy pedig azért lett linkelve,mert a gyalogos kultúra évek óta ilyen,hogy nyomkodják a faszom telefont és mennek mint a bírkák! ennek is elsőbbsége volt! na és?! majdnem átment rajta egy busz! megérte???
Utoljára szerkesztette: Tirion, 2017.06.03. 15:03:55 -
#31923 KRESZ 43. § Magatartás a gyalogosokkal szemben:
"Kijelölt gyalogosátkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget KELL adni. Útkereszteződésnél a bekanyarodó járművel - kijelölt gyalogosátkelőhely hiányában is - elsőbbséget kell adni a gyalogosnak, ha azon az úttesten halad át, amelyre a jármű bekanyarodik.
(2) Azt a helyet, ahol az (1) bekezdés értelmében a gyalogosnak elsőbbsége van, a jármű vezetőjének csak olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a jármű vezetője az elsőbbségadási kötelezettségének eleget tudjon tenni. A jármű vezetőjének a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a járművel, amennyiben szükséges, a gyalogos átkelőhely előtt meg is tudjon állni. "
Ezt nem azért írtam ide, mert egyetértek azzal, hogy valaki ökörbarom módjára mindenféle körbenézés nélkül rálép zebrára, vagy bringával ráhajt, de fontos tudni, hogy hiába vannak ilyen agyatlan emberek, a KRESZ őket védi.
Mondjuk azt is hozzátenném, hogy az esetek nagyon-nagyon-nagy részében a zebránál nem állnak meg az autók, ha át akarok kelni az úton, ha pedig átengednek, az tuti Osztrák, vagy valamilyen külföldi rendszámos autó lesz.
Amúgy meglepő, hogy mennyien nem is tudják, hogy zebránál elsőbbséget kell adni. Legtöbben azt hiszik, hogy a zebra csak azért van, mert a gyalogos CSAK OTT keresztezheti az úttestet , ami - mint tudjuk - nem így van egyáltalán, csak a zebra miatt elsőbbsége van bármikor.
Az egész közlekedéskultúránk (autó-bringa-gyalog) a béke segge alatt van, és ezt nem a zebrás dologra értem, hanem úgy anblock. -
Az első amit bele kell verni a gyerekek fejébe a KRESZ kapcsán, hogy MINDIG minden körülmények között győződjenek meg arról, hogy biztonságosan tudnak átkelni egyik pontról a másikra. "Mer' elsőbbsége van." -> Kit érdekel ez amikor, dobod a marék földet a koporsójára?
Engem így neveltek és az autóvezetésbe is átörököltettem ezt a szokást. Viccesnek tűnik, pedig haláloson komoly:
"Elsőbbsége annak van, akinek megadják."
Van olyan ismerősöm, aki a "nekem van elsőbbségem a zebrán és kész" elvet vallva közlekedik gyalog a városban. Szó szerint körül sem néz, amikor lelép a zebrára. Majd úgyis megállnak... és a gyerekével sétálva u.e. megteszi. Csak egyszer ne tudjon valaki megállni... -
Tirion #31921 erről beszéltem pár napja ugye!!! senki nem néz szét a rohadt úttestre vagy zebrára lépés előtt! és ezekre a mobilozó idiótákra kell figyelni egész nap mikor vezetek!
ne mobilozz ha lelépsz a járdáról!
-
#31920 -
#31919 Aha, meg is van az eredeti kép:
-
#31918 Nem olvastam utána, de elég fake-nek tűnik az alsó kép számomra. -
#31917 Egy hónapot bírt ki épségben a cseh rendőrség i8-as BMW-je
-
Tirion #31916 biztos az összes bp-i kerékpáros -
#31915 Instant Karma 3 (az amcsiknál is ennyire meghonosodott a piroson áthajtás?) -
#31914 -
#31913 kína...
-
Tirion #31912 csőlátás FTW! érdekes módon mi sem az utat nézzük szemlesütve mégis látjuk....az amcsik egy külön állatfaj -
RealCián #31911 Azért látszik, hogy Amerikában mennyire nincsenek hozzászokva a sofőrök a kátyúkhoz.
Amíg itthon (főleg Bp.-en) a vezető szeme állandóan az utat fürkészi és folyamatosan lyukakat kerülget, addig az USA-ban előre néznek és nem az utat. Persze ez a normális, nem ami nálunk van.
-
#31910 Nem baleset,de lehetett volna belőle.
Kátyú -> bejelenés -> 2óra múlva már érkezik a jaívtó brigád. (elvileg)
-
#31909 A gyalogos gázolások bizony kemények... -
#31908 Hát ez elég keményre sikeredett..
-
KaBuTo666 #31907 Beraktam háttérképnek a számítógépen! Krv.jó! -
#31906 szép a háttér -
#31905 És nem lőtték főbe...
Sajnos... -
#31904 a daruzás költségére kíváncsi volnék.... :/ -
Utoljára szerkesztette: SZABl, 2017.05.30. 17:41:56 -
#31902 foscunami.
-
#31901 Nem flikk-flakk, hanem útszűkület. Nem láttál még olyat, hogy a híd keskenyebb az útnál? -
Stockbauer33 #31900 -
#31899 Brutális csattanás -
Tirion #31898 az még "OKÉ" hogy alacsony a híd és benézik a kamionosok,de az útban az a kis flikk-flakk mekkora faszság már? -
#31897 -
#31896 Most történt...
Elképesztő, kiszálltak lábon.
-
#31895 Ezek azok a kamionosok akiket ezek után nem kell az utakra engedni, mert ennyire nem figyelnek. -
#31894 Alacsony híd. MONDOM ALACSONY HÍD! ... b+
Mégis, mit rakjanak még ki? Sorompót? Ugorjon fel beton oszlop?
Utoljára szerkesztette: RelakS, 2017.05.28. 19:04:14 -
#31893 Sok idióta ember van, sajna. Itt Pesten is, Kőér utcai vasúti átjárónál is megcsinálják néha, hogy ereszkedik le a sorompó, de kikerüli ball-jobb kombóval. vagy, elmegy a vonat, és egyből átmegy mögötte, pedig a másik irányból is jöhetne vonat... -
#31892 Sosem akadály annak aki figyelmen kívül hagyja ezeket...
Amúgy meg ha bármi más van, ezért kell körbenézni amikor szabad is az út. Nem kerül egy fillérbe sem.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.05.28. 08:37:53 -
#31891 " az átjáróban a fény- és félsorompó jól működött."
akkor hogyan hajtott elé? még messze van még átférünk? -