37102
-
#32092 -
#32091 Most már fővárosi, de régebben sokat jártam arra. :) Az ilyenek az ún. "nadrágszíj" utak, mert a régi zegzugos, keskeny telekhatárok mentén tekergőznek ("a-a fődet nem adom, nekem ne sajátíccsa ki!"). Amíg nincs rá pénz, hogy megcsinálják rendesen (mint pl. a 4-es szabolcsi szakaszát, ami ugyanilyen rossz volt évtizedeken át), ez így is marad. -
kamionosjoe #32090 -
Caboose #32089 Azt mondja kanyargós! Olyan aranyosak vagytok Ti alföldiek! :D -
#32088 Az Opelben 7-en ültek 5 helyett, a platón munkások voltak, akik leesetek... -
RealCián #32087 Hogy jött össze az a 17 ember??
A személyautóban max 5-en, a két teherben is max 3-3-an lehettek. -
#32086 Sz*r, kanyargós nadrágszíj az az út, nagyon rövid egyenesekkel, nagy forgalommal. Alig 10-15 km az egész, de ha kifogsz valakit, aki lassan megy, véged. Előbb-utóbb bepróbálkozol előzéssel... ami nem mindig jön össze. -
#32085 A 441-es úton, Nagykőrös és Kecskemét között a 21-es kilométernél egy személyautó és két teherautó ütközött össze, 17 ember került kórházba.
-
#32084 Régi és igen. -
#32083 Állítólag sztrókot kapott -
Tirion #32082 milyen meglepő ,hogy a biciklisek már megint leszarnak minden táblát és a hegyről legurulva átsuhannak az országúton....remélem sokat elbasznak /ne haljanak meg de törjön össze mindene a sok fasznak!/ -
#32081 Az hagyján. De, a következő áldozat, a nyilatkozó Mihály lesz! Milyen veszély jelző táblát akar??? A maci sajt az vajon mi??? Jó, lehetne STOP tábla, de ettől még Ő, és idióta társai akkor is ki fognak hajtani... -
#32080 Ezen akadtam fenn én is. Talán meg kellett volna adni az elsőbbséget.. -
#32079 " Lehetetlen volt elkerülni az ütközést, "
na persze. -
KaBuTo666 #32078 Sajnos mindennapos eset ez, a héten is 1x nagyon bele kellett taposnom a fékbe hogy ne találjam hátulba a fehér opelos autót, látta hogy jövök és közel vagyok a kereszteződéshez de persze azért is kijön...barom. -
Stockbauer33 #32077 https://tenyek.hu/belfold/239271_nyaralasrol-hazafele-halt-meg.html -
#32076 Rossi is ugyanúgy hibázik, csak ő versenypályán, ahová alkották ezeket a motorokat. -
#32075 Mikor Rossinak hiszed magad, de mégsem vagy az.... -
Stockbauer33 #32074 Sajnos ez nálunk minden évben így van.Most tavasszal halt meg kicsit lejjebb ettől az esettől a hugom volt palija.Igaz nem motorossal frontálisan csak megcsúszott és a szembe autó átment rajta.Imádják a motorosok ezt a részt és volt hogy mellettem mentek el uitt látványosan szinte vízszintesen megdöntve a motorokat de tudjuk mi a vége . . . -
#32073 Hát itt is van pár szarul megválasztott sebesség:
-
Tirion #32072 4:00 nál! AZTABÜDÖSKURVAÉLET
-
#32071 Akkor sem ugyan az a két dolog! Ha Te szándékosan gyors hajtasz, és közben még rosszul méred fel a helyzetet, és egyszerűen rá tolod a felelősséget másokra, na az igen is büntetendő. Tehát, eleve túl léped a sebesség határt jelentősen, majd még előzésbe kezdesz, és közben abba bízol, hogy a szembe jövő majd félre húzódik, és inkább megy az árokba, mint Neked frontálisan csak azé me Te ugye így viselkedsz, na, az nem 20 évnek kellene lennie, hanem simán kivégzésnek. Főleg, ha ezt tetézve, még alkohol-, és/vagy drog befolyásolás alatt állsz. -
#32070 Emlékszel erre az esetre?
A srác megölt valakit, és ha jól tudom lebénult a karja. Azt hiszem Sopronkőhidán raboskodik, pár hónapja láttam vele egy interjút, vagyis ő is nyilatkozott. Ő megbánta a tettét, és ha visszamehetne az időben, nem így motorozna. Igen, ő jobb ember lett. Tudom, hogy az amcsi filmekben mindenki maffiakapcsolatokkal teleaggatva jön ki a sittről, de a való élet egyáltalán nem ilyen.
A rossz helyzetfelismerés, és a szándékos gyorshajtás pedig egész más lapra tartozik. Bár az esetről vajmi keveset tudunk, foggal-körömmel véded, hogy ez 90-nél is így történt volna. Biztosan. De gyaníthatóan nem 90-el ment. Onnantól pedig szándékosság. -
#32069 "hogy nem biztos, hogy befejezi az előzést, de nem törődött a lehetséges következményekkel és belekezdett"
Ez rettentő szélsőséges eset amit írtál! Ehelyett jóval valószínűbb: Milliószor történt már ROSSZ HELYZETFELISMERÉS miatt ilyen baleset! A rossz, hibás helyzetfelismerés pedig abból ered, hogy emberek vezetnek gépeket és hibáznak. Miért? Mert emberek. Már pedig hibás helyzetfelismerésért börtönbe zárni 20 évre valakit teljesen elmebeteg dolog.
Volt rossz helyzetfelismerésem mióta jogsim van? Volt. Volt olyan, amikor baleset lett belőle? Igen. Szándékosan tettem? Lószart! Menőzni akartam? Dehogy! Nyilván akkor ha meghalt volna valaki én is börtönbe való lennék, ahol biztos majd JOBB embert faragnak belőlem. Ezt ti tényleg komolyan gondoljátok? ATYAÉG! ^^
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.07.08. 10:26:50 -
#32068 Így van, pontosan ez a szándékosság.
Azt sajnos nem tudjuk mennyivel ment a terepjárós, de mivel nem lakott területről van szó a megengedett 90km/h is bőven gyilkos, főleg, ha a szembejövő is annyival ment. -
RealCián #32067 Nem mai felvétel, durva részek is vannak benne, de érdekes látni, hogy az oroszoknál mennyire hagyják mentés közben lábatlankodni a sok civilt, rossz nézni, hogy mindenki csak útban van, mégsem üritik ki a területet.
-
#32066 A magyar szabályok egyszerűek: a másfélszeres sebességtúllépés már bűncselekmény és börtön járhat érte (jogsi bevonással együtt). De ha megölsz valakit eközben, akkor is megúszhatod felfüggesztettel... -
#32065 A pillanatnyi figyelmetlenség az más. Az NEM azzal egyenlő, hogy 50 helyett 90-l mész. Még akkor sem, ha közben mobilon telefonálsz, mert az érzék szerveid érzik a JELENTŐSEN nagyobb sebességet, és visszább veszed automatán. Persze, túl léped a sebesség határt, de ez egy dolog. Itt valszeg nem ez történt. -
#32064 -
#32063 Hát ez az, hogy semmit nem tudunk az esetről, de itt annyira védik azt a szegény srácot, aki kinyírt egy egész családot, hogy már szinte vicc. Itt vannak olyan emberek, akik évente több száz ezer km-t vezetnek, hagy kérdezzem meg tőletek: ti hány családot nyírtatok ki akármilyen műszaki hiba, vagy szándékosság miatt a sok-sok év alatt, amióta vezettek? És még hogy nem jár börtön neki? Persze, fizessük be Bora-Borára, hogy kiheverje azt a szörnyű balesetet, amit okozott. szegény gyerek. -
#32060 "A szándékosság és a véletlen balesetek közötti szakadék " - He? A szándékos baleset az, amikor DIREKT nekimész a szembejövőnek, de az hogy jön ide?
Amúgy tudjuk, hogy a terepjárós mennyivel hajtott?
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2017.07.06. 09:32:12 -
#32059 Abs. van különbség, drasztikus.
Ha valaki 90-el megy egy terepjáróval(!), akkor is játszi könnyedséggel ölhet meg vele bárkit. A szándékosság és a véletlen balesetek közötti szakadék akkora, mint a Marina-árok. Aki ezt nem látja, annak az érzelmi intelligenciájával van probléma.
A te gondolatmeneted alapján a múltkori balesetemnél a STOP táblát figyelmen kívül hagyó csajt min. 5 év börtönre és kézlevágásra kellett volna ítélni... hát nem így lett. -
#32058 Nem, JÓL látod! Igenis, leszarom, hogy valaki balesetet okozva öl meg embereket, vagy, más módon. Természetesen, vannak különbségek. De itt NINCSEN! Igen, én se 50-l megyek mindig. Néha-néha felkúszik 60-ig, de hamar észre veszem, és vissza megyek 55-re (céges autóval). Kerepesi-n (70-s tábla) max 80, de inkább maradok 70-n. Autó pályán, ahol 130, ott max 140, nem is megy nagyon többel a verda, de, ha menne se sűrűn mennék gyorsabban. Minek? a Balaton megvár. Ha lottyó 5-söm lenne, és vennék valami sport verdát, akkor meg elmennék rendszeresen vezetéstechnikai képzésre, meg ott gyakorolnék vele, de közúton kerülném a versenyzést. Még az is lehet, hogy be is tartanám az 50-t jobban, mint manapság. csak azé, mert ÉN megtehetem, és nagyobb májerség normálisan vezetni, mint tajparasztul. Hiszen, ma már AZ a ritkább. -
#32057 truth lvl max -
RealCián #32056 Sajnos a jogsi elvétel sem mindig számít.
Lásd M. Richárd esetét, akinek már akkor sem volt jogsija, amikor a kettős halálos balesetet okozta a Dózsa György úton és utána is lefilmezték, amint az új autójával vezet.
Az ilyenek magasról tesznek rá, hogy nincs jogsijuk, majd odacsúsztat egy húszast az ellenőrző rendőrnek.
-
#32055 Sajnálom, hogy nem tudod/akarod látni a különbséget a szándákos emberölés és a baleset során bekövetkező elhalálozás között.
Azt meg ne feledd, hogy mindenki száguldozott már életében legalább 1x az biztos (90 helyett a 110 már simán az)... de ehhez nem is kell száguldozni, ez fizika. Kis autó vs. terepjáró. Pont ezt írtam, hogy 90km/h-nál fékezés nélkül az eredmény nagyon hasonló lenne: halott emberek. -
Stockbauer33 #32054 -
#32053 Én meg aztatat mondom, hogy akkor meg inkább végezzék ki nyilvánosan. Degeljen meg, és kész. Aki száguldozik, és balesetet is okoz, ráadásul egy egész családot kinyír, azt igenis végezzék ki. Semmi kecmec (persze tárgyalás az kell, mert ugye az kell). De nehogymá azt higgyed, hogy ha elveszik a jogsiját, NEM fog ismét autóba ülni jogsi nélkül!
Bár, az igazi megoldást majd az automata rendszer hozhatja el, ahol az ember nem igazán szólhat bele a vezetésbe... -
Stockbauer33 #32052 https://www.buzzblog.eu/m7-es-autopalyan-5-os-karambol-miatt-helyszineles-folyik-szemelyi-serulessel/ -