37102
-
#32213 Ahogy meglett a jogsim és elkezdtem kocsival járni melóba (kb. egy időben), naponta 2x mentem el egy négyágú kereszteződésben, ahol a lámpa logikusan, mindig szemben lett zöld, hol erre az útra, hol arra. Viszont stop tábla van két egymás melletti úton, ergo a forgalmi rend a lámpa bedöglése esetén megváltozik. Ezt a kereszteződést még anno kresz tanfolyamon is megemlítette az oktató, innen maradt meg, hogy a lámpa a főnök ha van, és jó is. De amúgy én is a táblákat bámultam pár percig. :D -
#32212 Gyanús, hogy nem is találkoztam ilyennel. Nem emlékszem rá.
-
Nyiri #32211 Dettó. Valszeg azért mert itthon nagyon ritka (már ha egyáltalán van) hogy főútvonal kanyarodását jelző táblát megfejeljék lámpával.
De tényleg ott az aranyszabály, hogy mit kell figyelembe venni sorrend helyesen az úton:
Rendőr, Lámpa, Tábla, Útburkolati jelek. -
#32210 Nagyon magabiztosan ráklikkeltem a rossz válaszra. -
#32209 Nem baleset, de érdekes.
Na ki mire szavazott ? :D -
#32208 -
#32207 -
#32206 Mondjuk, a ladás nem nézett semmit se... -
#32205 A kutyuli :( -
#32204 még friss... -
#32203 De lehet, annyira voltak Ők Németek, mint amennyire Te (vagy én, hogy meg ne sértődj) üzbég. Ha nem volt bekötve, akkor az mondjuk török, vagy román, de már német állatpolgár. -
Tirion #32202 németeknél nagyon nem jellemző,hogy nemkötik be magukat
-
#32201 Pl. hátul ült és nem volt bekötve, az ütközéskor meg elrepült és összeszedett valami fej/nyaksérülést. -
Tirion #32200 hmm nem értem hogy halt meg az audiban a fickó....és a csajszi is súlyosan sérült??? a roncs annyira nem durva -
Stockbauer33 #32199 http://www.vezess.hu/hirek/2017/07/29/kepeken-az-m5-oson-tortent-halalos-baleset-2/ -
RealCián #32198 Smarttal keménykedni is egy külön fejezetet érdemelne.... -
#32197 Elég hülye szavakat használ, de valami olyasmi, hogy "minden a videón van, megálltam, telefonszámot átadtam a résztvevőknek ha kell nekik a felvétel. Arra járó mentő megállt segíteni, a Smart-os hamarosan lábra állt." Ilyesmi. -
Tirion #32196 a smartosnak lett baja? mit írtak ki? -
Tirion #32195 a zöld Daewo?s csajtól örökre elvenném a jogsit! ez mi a büdös picsát csinál? alkalmatlan a vezetésre -
Tirion #32194 nem a piros lámpa a lényeg az egyértelmű kéne ,hogy legyen,de jobbkezesből a faszom futár simán berobog elég 30-40 km-el és lövete nincs mekkora baromságot csinál....a lényeg a szabélyozás lenne,mert ilyenformán a kerékpáros úgy használja a város útjait ahogy kedve tartja és nem lehet,nem tudod felelősségre vonni -
#32193 Na, lehet zebrázni megint :D
-
#32192 Ember! Mi köze a jogosítványnak ahhoz, hogy átmegy-e a piroson egy önjelölt donor? Szerinted nem tudja, hogy a piroson nem lehet átmenni? Vagy mit vársz, ha leteszi a jogsit, majd nem megy át? Ennyi év után sem értik az emberek, hogy aki fasz, az minden járművel / közlekedési eszközzel fasz? -
#32191 Szabályozva van, egyrészt szülői felelősség, mert nem kötelezhetsz egy 5 éves bicikliző, de írni-olvasni még nem tudó gyereket jogosítvány megszerzésére, másrészt forgalomban résztvevő kerékpárosra ugyanúgy vonatkozik a KRESZ, nem bújhat ki a felelősség alól azzal, hogy nem tudja melyik tábla mit jelent, soha nem is tehették.
Én soha nem adok elsőbbséget zebrán bicajozónak, ha előttem megy át rádudálok. Fedélzeti kamerába durroghat nyugodtan, nem érdekel, ha belém jön az se. De az a tapasztalatom, hogy nagyon is jól tudják mi a szabály, csak b@sznak rá. -
Tirion #32190 fel nem tudom fogni ,hogy jogosítvány nélküli emberek mit keresnek az utakon kerékpárral.........nagyon szabályozni kellene ezt is! -
#32189 Erre felénk is divat kerékpárral/gyalog átmenni úgy a zebrán, hogy piros van. Ha beszólsz, még te vagy a fasz.
A tarthatatlan helyzetet nem a rendőrség fogja megoldani, hanem az önvezetők. Rohadtul el kéne már terjedniük, nagyon nagyon kellene már. -
#32188 Alapvetően pár hülye csinálja ám a feszkót, csak rohadtul feltűnik! Ha a közlekedők 90%-a rendesen közlekedik, de 100-ból 10 tróger, az a többinek bizony úgy megy át, hogy atya ég, mennyi a hülye. És igen, ez a 10% elég nagy baj, mert simán képes arra, hogy +40%-ot felidegesítsen, aki további szabálytalansággal reagálja le a helyzetet.
Múlt héten jöttünk M3-on, volt olyan, aki úgy húzott fel a pályára jobbról, hogy körül sem nézett, bevágott elém én meg a fülemmel is fékeztem + duda, nyilván neki állt feljebb.
A másik nagy probléma amit tapasztaltam, hogy kamion kamiont előz (erről éppen volt szó TC-on is!) illetve a nem húzódok ki jobbra, mert csak. Nem hazudok: Legalább !30 db! autóst láttam kikerülni 2 parasztot jobbról, mert azok basztak kimenni jobbra. -
Tirion #32187 ez a zabra mellett beszélgetős a halálom :D nénikéknek megálltunk legutóbb kb 8-10 autó....erre nem mennek, én voltam a legközelebb kiszólok: tessék nyugodtan átmenni...válasz: ja köszönjük drága,de mi csak beszélgetünk :D :D ANYÁD :D -
Tirion #32186 friss "élmény" hogy egy faszkalap túrista a full piroson nekem zöldön elém tolta a babakocsit a parasztja! szétnézés nélkül atom váratlanul!! kiordítottam rá,de még neki állt feljebb....az ilyen miért nem megy a picsába?
Heti 6-800km-t vezetek a városban és katasztrofa amit a gyalogosok művelnek a bicaj-motor kombóval karöltve! Kurvára unom már,hogy nekem kell az összes balfaszra vigyáznom , aki sokat vezet a városban tudja miről beszélek! Nagyon ,de nagyon stresszes,hogy ezek leszarnak minden szabályt és ha te nem figyel rájuk kinyiffanna az összes!
Gyerek koromban kisírtam egy walkman-t középsuliban,de 3-4 napig használtam max,mert már akkor nem tudtam elviselni,hogy nem hallom iskolába menet a környezet zaját,autókat stb.,pedig a 90-es években még ennyi autó sem volt! Most meg simán szétnézés nélkül hatalmas fejesekben vagy a telefonon pofázva lépnek az autók elé a gyalogosok!
-
#32185 Én már erre nem tudok mit mondani. Mindössze 3 kmert tettem meg hazafele, de zöldre váltó lámpánál ahogy elindultam ( nekem volt zöld ez fontos! ), egy busz nyélgázon jobbról kifordult még úgy érezte hogy a sárga piroson átmegy.... ha tempósan indulok el és nem figyelek jobbra telibever... nem értem mit gondolt. Szín tiszte zöld volt nekem és féken álltam döbbenten hogy a busz kanyrodik ki... Miért megy át egy nyilvánvaló piroson busszal?!
Nem kellett 600 méter, körforgalom. Elsőnek állok a bejárathoz, jönnek, majd tiszta s indulok. Ekkor ( már gurultam, indultam ) egy robogós JOBB oldalról elszáguld. Megijedtem. JOBBról. A baromja, ha itt is kicsit tepmósabban indulok el, nekifordulok hisz jobbra kell ugye kanyarodni körforiban... jobb oldali türköt meg nem nézem, mert minek. Most sem tettem, már akkor láttam amikor az autóm orránál "robogott" el.
Egyszerűen nem értem amit művelnek az emberek. Mindössze 3kmeren. Péntek du össze akarják törni magukat és engemet. -
#32184 Városba nem kell autó, aztán kalap kabát. Normális tömegközlekedés kell, meg egy alapvető jólét, hogy ne akard összehányni magad a kibaszott metrón. Autó csak nyűg, per kopf egy fél ház méretű lófaszt el kell rakni valahova, amíg a tulaj dolgozik, ebből van 150ezer. Vicc. Faszság. Az egész koncepció élből szar. -
#32183 Hát, akárhogy is nézem, de ezeken a videókon alapvetően kétféle gyalogos-típus van (a néhány ritka kivételt leszámolva): aki sorok közt próbál átmenni, és a zebrán már rég áthaladó. Előbbi megérdemli, mert idióta, de utóbbiaknál rengetegszer van ismétcsak kétféle eset:
- a sávok megállnak, a szembe oldalon is, de mindig van egy idegbeteg vaddisznó, aki csakazért is átszáguld a szabadon maradt sávon, vagy kiugrik oldalra a parkolósávba és máris tarolja a rég a zebrán lévőket;
- kanyarodás közben hajt közéjük, mert láthatatlan csíkszemüveg van rajta és az is függőlegesen...
Az esetek többségében nem arról van szó, hogy meggyőződött-e a gyalogos arról, hogy átmehet-e, hanem az történik, hogy már rég a zebrán vannak és ott csapják el őket. Ez nem gyalogos bénaság, vagy életösztön hiánya, hanem az autósnak kötelessége zebrához közeledve kiemelt gondossággal figyelni. A két közlekedő fél nincs egy súlycsoportban, ezért a szabályzat a gyalogost védi. Akkor is, ha idióta. Szó nincs arról, hogy a zebra a gyalogosok felségterülete, nekik is törekedniük kell az áthaladásra, de azt kellene már tudomásul venni, hogy a szabály a zebrán szabályosan áthaladót védi, akkor is, ha tolószékes vak, akkor is, ha kicsattanóan egészséges, mint a makk, neked/nekünk meg kötelességünk a zebrához közeledve fokozottan számítani arra, hogy ott gyalogosok lehetnek. Ennyi.
(Az önvezető autók persze sok mindenre megoldást adnak majd - de ez nem mostanában lesz és nálunk sem egyhamar. Addig azzal kell élnünk, ami van.) -
#32182 Ne is mond... A belvárosban dolgozom, nap mint nap autóval járok be. Az Andrássy úton a Bajcsyn végig ott van az a nyomorék bicikli út, de (tisztelet a kivételnek) a nagy részük vagy nem használja vagy rosszul használja (a menetiránnyal szemközti utat használja). Amúgy városban mindenképpen hasznos lenne az önvezető autó. Csak azt nem tudom, hogy van e már annyira biztonságos a rendszer, hogy napi használat szintjén nem megy gajra. -
#32181 Alapvetően semmi más nem kell az utakra, mint korrekt táblázás és normálisan karbantartott útfestés. Ennyi kell az önvezető autónak jelenleg semmi több.
Az önvezetők jelenleg főleg azért vannak hátrányban, mert a TÖBB nem az... majd ha ezek egymással kommunikálva, közös rendszerbe kötve, lejelentve akár egy csúszósabb útszakaszt megjelennek ott eljő a közel 100%-os balesetmentes közlekedés.
Hát nem tudok lassan olyan ismerőst mondani, akinek ne halt meg volna valakije autó/motorbalesetben, vagy ne sérült volna meg súlyosan. Csak én cirka 5 autóbaleseten vagyok túl, ebből kettőben csak utas voltam. -
#32180 Önvezetőtől még fényévekre vagyunk, de ha az autó alkalmas is lesz rá teljes egészében, a környezet, utak nem. Mindig lesz valami baki. Majd ha olyan utakat építenek ami erre alkalmas akkor hátra lehet dőlni.
Az autók biztonsági segédletei viszont jó dolgok. Különféle asszisztensek megkönnyítik a sofőr dolgát. És olyan dolgokat is el lehet kerülni vele amit amúgy az ember beszopna. Teslák pl már elég komoly pásztátzó rendszerrel fel vannak szerelve. De a vészfék asszisztens, holttér, sávtartó meg a többi remek dolgok. Arra nem való hogy magától menjen, de sokat segít és életeket, technikát menthet bizonyos extrém esetekben.
Mi úgy sem fogjuk megélni ennek a végét, de az irány jó, lassan de biztosan kell előre menni. A cél persze az önvezető képesség, de autó mellé ahhoz olyan úthálózat is kell.
-
#32179 Nyilván lesz olyan, hogy az önvezető autó meghibásodik, de ezt könnyű leprogramozni, hogy akár egyetlen szenzor hiba esetén azonnal félreáll, jelez be a szervizének. Jelenleg sokkal súlyosabb gondok vannak. A lenti videó tökéletesen illusztrálja.
Amúgy ahogy én látom, a sebesség túllépés sokkal kisebb probléma, mint az elsőbbségadás teljes keresztbe szarása. -
#32178 Teljesen egyetértek.
- Kiegészíteném azzal, hogy errefelé ha van járda, akkor is az úton közlekedik a gyalogos.
- .... de a legjobb, amikor van biciklis sáv, milliókból ki van építve, festve, takarítva, rendbe tartva, majd a tiltó tábla ellenére az autósok között halad! Pont 1 hete láttam, hogy kint voltak a yardok és éppen egy biciklis nem a bicikli úton, hanem az autók mellett haladt. Reakció a yard részéről? SEMMI! WTF???? -
#32177 Így van. Gyalogosnak jeleznie kell hogy szándékozik átmenni. Nem nem a random átrohanok az nem azt jelenti. Megáll az út szélén a padka mellett lehető legközelebb és rám néz! én látom a szándékot és megállok, mert ezt írja elő a szabály és mert ez a normális. Ha gyalog vagyok én is így teszek. Ha mindenki egytért abban hogy tiszta a terep, akkor lehet haladni.
Autósok részéről azt tapasztalom hogy a bunkója nem áll meg hiába indulna el már a gyalogos. Pár napja a városban át szerettem volna kelni, látom jön a busz, ha lelépek ott üt el, mert baszott megállni a bunkója. Autóknál is így van, sokan! megállnak, de még mindig nem elegen. Fel nem tudom fogni mi jár annak a fejében amikor két sávos úton én megállok elindul a gyalogos, és mellettem mennek el az autók... az ilyentől a jogsit elvenném azon nyomban.
Aztán a gyalogos....
Kedvencem amikor felveszi a szemellenzőt és megy mint a birka. Remélem egyszer elütik az ilyet.
Másik amikor trécselnek a zebra előtt. Én megállok, várok. Semmi. Mutatom hogy takarodj már át. De nem eszük ágában sincs, mert beszélgetnek.... mi a jó Istenért nem lehet ezt beljebb megtenni.
Harmadik hogy megállok és mutatom hogy mehet, erre mutatja hogy menjek és nem akar átmenni. De amint elhaladok látom hogy átmegy. Kurva jó fej, de ha már egyszer megállítom a vasat akkor ne legyen már előzékeny.
Aztán a bringás... jó látni hogy egyre többen leszállnak és tolják, de még mindig nem elegen és amikor halad a járdán, út mellett, majd lerántja az mindenkire nézve közveszélyes... agyon büntetném az ilyet is.
Ha a bringás megáll de nem száll el annak nem állok meg, még ha akkor sem ha el szeretne indulni. Ha baja van vele, majd elmagyarázom neki hogy miért.
Aztán amin végkép felmegy a pumpa hogy ott az a szájbavert járda, de nem, 10 méterrel arrább az autók közt próbálkozik... ezek is itt rohadjanak meg, látom hogy elindulna, inkább kicsit gyorsítok, mint sem megálljak neki. Tudom bunkó dolog, de ne szórakozzunk már. 10 méterre. Zebra. -
#32176 Amúgy, szerintem az érezhető, hogy az egész arra megy ki, hogy "megreformálják" a közlekedést. Ez nem fog másképpen menni, ha hagyják, hogy a hülyék egymás között intézzék el a dolgokat. Azaz, a rendőrség nem megelőz, nem ellenőriz, semmit se, csak, és kizárólag UTÓLAG intézkedik. Mindezt azért, hogy a statisztikák rosszak legyenek... Hiszen, egy magasan rossz statisztikán könnyű nagyot-, vagy nagynak látszót javítani, amit ugye akkor fogunk látni, ha az ÖSSZES autó önvezető lesz, és akkor bele fér majd a gépek meghibásodási aránya. Me ugye LESZ olyan, mert ugye azok fogják megírni, akik a BKK jegyvásárlási appját is, és olyanok fogják meghekkelni, mint amit ugyan ezt az appot "hekkelték" meg. Annyi különbséggel, hogy nem 18 évesen, hanem már az első számtech óra után.
A statisztika mindenek felett. A mávon pl -10%-ot hozni, az egyszerűen az évszázad eseménye lenne, míg ugyan ez japánban ellentétes előjellel (+10%) tömeges harakiri. -
#32175 meglepetééés. szopacs.
https://gfycat.com/HelplessScalyAmericanblackvulture -
#32174 Megint nem leszek népszerű... igaz, nem is célom.
- Ez a videó ékes példája annak, hogy aki szerint nincs semmi szükség önvezető, mielőbb egymással kommunikáló, "tanuló" autókra az rettentő buta... vagy csak halálvágya van. Mer' ő jól vezet... lol, ja, rajta kívül meg 500-an szarul, nesze, éld túl. -.-
- Ezer éve mondogatom, hogy a KRESZ azon része totálisan hibás, mely szerint a gyalogos az alfa és az omega a zebrán. Baromság! Ez gyalogosok millióinak ad HAMIS biztonságérzetet azon a nyomorék felfestett csíkon. Az egy odaspammelet útburkolati jel. Ennél többet belelátni életveszélyes! Rengetegen azt képzelik, hogy mivel ott nekik mindig elsőbbségük van, így mintha egy láthatatlan vasbeton fal lenne 2 oldalt, így azon áthatolni semmi nem képes. Egyre gyakoribb az a jelenség, hogy a gyalogos körülnézés nélkül lép le, majd csattan az agyveleje a betonon. De, hogy valakibe ennyi túlélési ösztön nem szorul? Hogy valaki ennyire balfasz legyen, hogy fel se tételezi, hogy az autósok is dettó olyan emberek, mint a gyalogos, így hibáznak, figyelmetlenek. Ezt nem tudatosítva közlekedni betonkemény.
Mer' elsőbbsége van. Remek kifejezés, majd ezt vésetjük fel a sírkövére. Barmok.