Balesetek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként én kisteherrel nyomom nem motorral. :-)
Downhill!!
- "álló járművek mellett, vagy azok között" - ez a MOTORKERÉKPÁROKRA vonatkozik, kár, hogy nem másoltad ki az előtte lévő részt, abban van benne
- "kétkerekű kerékpárral az úttest szélén, az álló járművek mellett jobbról szabad előrehaladni" - ez pedig KERÉKPÁROSOKRA vonatkozik.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
A mostani autós-motoros vitától függetlenül de ehhez kapcsolódva lenne gy kérdésem:
"álló járművek mellett, vagy azok között, kétkerekű kerékpárral az úttest szélén, az álló járművek mellett jobbról szabad előrehaladni"
Tehát azon az oldalon ahol az anyósülés van. Nem most jártam KRESZ-re de az rémlik, hogy az autóval a sáv jobb oldalához közel kell haladni. (Amennyire az út minősége ez engedi) Ha én ezt betartom, hogyan fér el egy motoros ott?
Kétsávos útnál érthető, hogy a két sor között, de egysávosnál?
Nem üti itt egymást a két KRESZ szabály? Vagy ez a motorosoknak ilyen: "Nesze semmi, fogd meg jól!" szabály?
Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)
Tehát ezt a problémát amit érzel saját magadnak gerjeszted, nem a motoros erőlteti rád. Oltári nagy difi. És ezért van ez a sok harc az utakon. Amikor valaki siet nem azért siet, hogy a többieket szopassa, hanem azért mert dolga van. Pl egy futár mint (én pl) azért megy gyorsan és azért próbál minden lehetőséget kihasználni, mert még van hátra 12 címe 2 órára felosztva :-) Nem azért csinálja, mert ez a hobbia és téged akar szívatni.
Egy motoros azért megy a városba motorral mert van esze. Egyedül van, kb fele annyi idő alatt elintéz bármit mint Mi az autókkal. Én inkább segítek nekik, lehúzódom had menjen, nem gyorsulgatok és dudálok rá mert ez egy társasjáték nem az önző faszfejek, napi versenye. Csak ez sokan elfelejtik..
Downhill!!
és igen pontosan ez ,hogy mindent leszarva a főútvonal forgalmát feltartották,mert ők megtehetik pontosan emiatt szánalmas senkiháziak! Példát kéne mutatniuk !
Utoljára szerkesztette: Tirion, 2016.12.14. 14:39:30
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Utoljára szerkesztette: Tirion, 2016.12.14. 13:35:08
Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2016.12.14. 13:00:12
beszélgettem valakivel aki kapott 40ezres birságot mert feljelentette őt egy rendőr amiért dudált a rendőr autóra (akik éppen azért mentek 50 helyett 20-25el egy 1 irányú utcában mert rádió forgalmazásba kérdezték hogy körözik e még XY-ot, mert látják sétálni előrébb)
Nem körözték, rendőrök, kiszálltak, meg nézték hogy még is miféle veszélyre próbálja a mögötte lévő autós felhívni a figyelmet, autós ki szólt hogy húzzatok már, leigazolták, feljelentették. Panaszt nyújtott be, de max. a bírság összegén tud már variálni, nem tudta ki magyarázni a szabálysértési hatóság előtt azt hogy miért is dudált....
Nem lehet mindenre rá fogni.
2: mint ahogy irtam, nem azzal van bajom, ha elore megy, hanem amikor indokolatlan es beall elem! Menjen elore, banom is en, de jobbrol es maradjon az ut szelen, h en nyugodtan elferjek mellette, amennyiben nem indul idoben. De nekem azokkal van bajom, akik elem allnak, a sav kozepere.
"1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól
36. § (12) Ha a járműveknek útkereszteződésben, útszűkületekben, szintbeni vasúti átjárónál vagy egyéb forgalmi okból meg kell állnia, - előre sorolás céljából - kétkerekű motorkerékpárral, illetve kétkerekű segédmotoros kerékpárral az álló járművek mellett, vagy azok között, kétkerekű kerékpárral az úttest szélén, az álló járművek mellett jobbról szabad előrehaladni, ha
a) az előrehaladáshoz elegendő hely áll rendelkezésre, és
b) az irányváltoztatási szándékot jelző járműveket az irányváltoztatásban nem akadályozzák."
Egyedul allok a pirosnal, egy lathatoan nem csiga autoban. Miert kell neki beallnia elem? Aztan meg csodalkoznak, h amint zoldre valt padlo gazzal indulok. Ha nem indul, duda. Feltartott, nem kertem. Ne korlatozzon. A kresz nem irja elo a gyorsulas merteket a megengedett sebesseg elereseig. Vagy a kedvencem, h all a sor, o meg vegigelozi a sort, csakhogy zarovonal van, azt meg atlepte es jon a savomban. Rakur, mert kozel megyek a zarovonalhoz. Dudam van, fenykurtom van.
Es igen, motoroztam. Tudom milyen motorozni. De en abba a kettobe tartoztam, aki meg tudott alni tizediknek a sorban egy lampanal. Kurvara felsobbrendunek erzik magukat, h nekik jarnak dolgok. Nem, nem jarnak.
Nem az autós a hibás. Nem a taxis. Nem a motoros. Nem a kerékpáros. Nem a gyalogos. Az ember maga, aki hülyeséget csinál. Mondjuk az hozzátartozik, hogy Budapest közlekedési kultúrája helyenként az orosz dashcam videókkal vetekszik.
ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070
Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2016.12.12. 12:29:33
persze vannak olyanok akik csak nyáron használják a motort, hobbiként, és tisztelik a szabályokat, túrázni mennek a haverokkal, stb, de az nem ugyanaz a csoport akiket a belvárosban látsz repeszteni. hozzáteszem a motornak pont az a lényege, hogy ki lehet vele trükközni a dugót. senki ne mondja, hogy ha ő motorozik/motorozna, akkor az araszoló forgalomban ő bizony beállna a sorba szopni, vagy hogy az összes 30-as táblánál 30-cal menne.
respect to the man in the ice cream van
Rengeteget vezetek Bp belvárosba, és bizony megvan róluk a véleményem.
Utoljára szerkesztette: Tirion, 2016.12.11. 19:54:14
Témát lezártam, az objektivitás mint fogalom számodra ismeretlen, a lényeget sehol nem látod, viszont fikázni azt tudsz. Kiváló állampolgár, csak így tovább. Csak hogy a végére is kiderüljön mekkora paraszt is vagy: a CBR-ből rendszám nélküli pályagép lett, amit pályanapokon használ, trélerrel szállítja. Szóval igen, betartja az 50-et. A negatív, féreg, gerinctelen feltételezéseid és általánosításaid ezentúl teljes mértékben ignorálom. Ritkán találkozni ilyen sötét személyiséggel, hál Istennek az ismerettségi körömben mindenki pozitív. Pedig kurva sokan nem motorosok, sőt, van aki napi 800 km-t vezet.
Utoljára szerkesztette: Tirion, 2016.12.11. 19:33:50
36§ / 12. Álló autók mellett előrehaladás: a forgalmi okokból álló járművek mellett vagy között a motorkerékpárok és a segédmotoros kerékpárok, az álló járművek mellett jobbról a kerékpárok előre haladhatnak. Ez akkor lehetséges, ha az előrehaladáshoz elegendő hely áll rendelkezésre, és az irányváltoztatási szándékot jelző járműveket az irányváltoztatásban nem akadályozzák. Tehát továbbra is attól függ a törvény alkalmazása, hogy az autóval közlekedők partnerek–e a megvalósításban. Viszont a megfogalmazás korrekt: nem a tilos jelzés miatt egyhelyben álló autókat, hanem a ’forgalmi okokból’ álló járműveket említi.
" AZ ÁLLÓ JÁRMŰVEKET lehet kizárólag előzni jobbról"
Utoljára szerkesztette: Tirion, 2016.12.11. 19:34:50
"csak hab a tortán ,hogy ülsz egy nyitott járművön és erősködsz egy 1-1,5 tonnás zárt szerkezetű járművel" - szerintem meg az a hab a tortán, hogy a hozzád hasonló tudatlan parasztok nem értik, hogy nem attól lesz jogod bármihez, hogy nehezebb a járműved. A hölgy teljesen szabályosan előzött, előtte 70-el ment a jármű, nyilván szerette volna, ha belekezd az előzésbe az ismerősöm. Ahogy ez megtörtént, már húzta is rá, és leszorította. Azt hozzátenném, hogy ha nem tartja be a szabályokat, és odakeni neki 130-ig, akkor ez nem történik meg, mert reagálni sem lett volna ideje a sofőrnek. De hát ő meg szabályos volt. Nem kellett volna.
Random videó? Naponta TÖBB ÓRÁNYI dashcam videó van arról, hogy mennyire nem tudnak az autósok vezetni, na ne röhögtess már <#nevetes2>#nevetes2> A hölgy jól van, a biztosító fizetett, azóta vett egy nagyobb CBR-t, és jár pályanapokra is. Viszont a sofőr megkapta a magét. Amikor nincs körülötted a másfél tonnás zárt szerkezet, akkor nem olyan nagy ám a pofa. <#gonosz2>#gonosz2>
Utoljára szerkesztette: Tirion, 2016.12.11. 18:50:51
Tele van a net autópályán beláthatatlan szakaszon JOBBRÓL előző balesetet okozó videóval és a 90%-a autós.
a telefonom szar közelre,,de ha észrevetted volna ez egy 102-es jogsi szóval pávtól kezdve,szigorított kreszvizsgáig mindenem van és fontos embereket szállítok onnan pedig egyetlen hiba és repülsz. Napi 3-400km a városban és tudom miről beszélek mikor azt mondom,hogy sosem látok szabályos motorost,sosem! Elszomorító,de így van.
ja és csak ebben az évben már 56000km-nél járok neked van ennyi 10 év alatt ? 😊
Utoljára szerkesztette: Tirion, 2016.12.11. 18:04:33
Ha valaki egy hülye motoron hülye lesz autón is és fordítva is.
Ez általánosítás. Plusz azt is hozzá tenném, hogy nyilván autósban kevesebb hülyét látsz, mert rengeteg az autó. De! Az, hogy nem látsz hülyét az nem azt jelenti, hogy a többi betartja a szabályokat. A nagyvárosokban ha tartod a többiek tempóját, felveszed a forgalmat, mindenhol szabályt sértesz. Ha ebbe "belerondít" egy motoros, mindenki őt szídja, hogy így meg úgy, de ha lenézel az órára Te sem 50 el mész.
Egy a lényeg, hogy a motorosok is emberek akik gyalogosok, autósok, biciklisek, taxisok, buszsofőrök, irodai munkások stb. Tehát Mi emberek.
Downhill!!