Balesetek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
No problem, megoldjuk, hogy közlekedni tudjanak:
★★★★★
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
٩(̾●̮̮̃̾̃̾)۶ CefreTeam™ ๏̯͡๏﴿
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
+ záróvonal is van (ha jól látom lekopott/nem lett továbbfestve/nem oldja tábla)....
Gratulálok neki...
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Érdemesebb, sokkal, inni.
Szóval, mióta vitáztok, én azóta iszom.
Bort, sört. Mert a mondás úgy szól, hogy a borra sör meggyötör.
★★★★★
Downhill!!
Ha vissza felé jössz a boltból ugyan ez van, csak fordítva.
Akkor tekintheted a másik sávot közlekedésre alkalmasnak, ha tudsz benne haladni, ez meg csak akkor következhet be, ha veled megegyező irányú rajta a forgalom.. Vili?
Downhill!!
Ezen az úttesten a járművek tudnak haladni ellentétesen irányban párhuzamosan.
Miért tekinthetem csak a saját sávomat? Elmegyek a boltba utána valahol vissza is kell jöjjek, akkor majd használom a másik sávot.
★★★★★
Nyilván egybe nézed, de mint közlekedésre alkalmas útfelületet a 2x1 sávnál, csak a saját sávodat tekintheted. Ha 2 sáv van akkor tekintheted a másik sávot is közlekedésre alkalmasnak és ebben az esetben alakul ki, a mi? Igen a párhuzamos közlekedés.
Downhill!!
http://www.kreszdoktor.hu/i_az_uttal_kapcsolatos_fogalmak.php
2. § Fogalmak
I. Az úttal kapcsolatos fogalmak
c) Úttest: az útnak a közúti járművek közlekedésére szolgáló része.
Tehát az úttest az én sávomra és a szemből jövő sávjára is vonatkozik, a kettő nincs különválasztva egymástól. Egyébként az útra is van egy külön definíció a Kreszben, ott a közelben azt is megtalálod.
Az a baj, hogy én értem, hogy ezt benézted és nincs ezzel baj, mert biztos van olyan dolog amit én nem tudok jól. Viszont erre az egy dologra rengeteg minden épül. Ha valaki nincs tisztában azzal, hogy ez mi akkor hogy alkalmazod a szabályokat?
Csak logikusan kell nézd a dolgokat, ez nem egy olyan alapvető dolog amivel ha valaki nincs tisztában akkor azzal a többieket veszélyeztetné és nem ezért lesz a rendőr vétlen hanem azért, mert szabályosan kanyarodik, lásd index kirak, lassít, tükörbe néz akkor se biztos, hogy azt az előző autót aki onnan jön kiszúrja ha olyan nagy sebességgel közlekedik valaki. Szóval az az állítás sem állja meg a helyét, hogy a rendőr hibázott nagyobbat.
De szerintem zárjuk rövidre ezzel a vitát, mert nem árt tisztába tenni a dolgokat, de feleslegesen sem kell csépelni a szót, mert holnapig is eltartana ez még.
★★★★★
Amikor a Te utadon van 2 sáv, És egy irányban tudtok haladni egymás mellett akkor beszélünk erről.
Az a baj, hogy én értem, hogy ezt benézted és nincs ezzel baj, mert biztos van olyan dolog amit én nem tudok jól. Viszont erre az egy dologra rengeteg minden épül. Ha valaki nincs tisztában azzal, hogy ez mi akkor hogy alkalmazod a szabályokat?
És ezért lesz akkor az a megállapítás, hogy a rendőr vétlen. Holott mind a ketten hibáztak, de a rendőr nagyobbat. Szóval ha utólag elolvasod azt a magyar cikket amit belinkelt valaki, ott is le van írva minden és ott is azt írja, hogy ilyen esetben valószínűleg osztott a felelősség.
Bár az a videon nem látszik, hogy pl az előzés megkezdésekor a rendőr indexelt-e vagy sem. Mert ha pl indexelt akkor meg sem kezdhette volna az előzést a kamerás.
No mindegy, Én nem ítélkezem, de azért azt gondolom, hogy nem lenne hülyeség az amit a Taxisoknak bevezettek. A "normál" autósokat is kötelezni kéne, legalább 5-10 évenként egy új vizsgára, mert ez azért siralmas...
Downhill!!
Mivel ott az autók párhuzamosan közlekednek, igaz, hogy egymással szemben de párhuzamosan egymással. Én ezért mondtam, hogy az egy párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest. De, oké most már tényleg látom miről beszélsz, mert a Kresz ezt a párhuzamos közlekedésre alkalmas úttestet egy olyan úttestként definiálja ami nem alkalmas a párhuzamos közlekedésre.
Szóval ha a Kresz szerint nézzük ez valóban egy olyan út ami nem alkalmas a párhuzamos közlekedésre, de viszont ott mégis a járművek egymással párhozamosan ámde ellentétesen közlekednek.
Szerintem annyi a különbség közöttünk, hogy te Kreszből szó szerint értelmezett definíciót lobogtatod én pedig azt írtam amire a józan paraszti eszemmel következtettem. Még ha ez nem is azonos azzal mint amit a Kresz szó szoros értelmében párhuzamos közlekedésre alkalmas úttestnek nevez. Szóval ennek a párhuzamos közlekedésre alkalmas útnak a neve hivatalosan párhuzamos közlekedésre nem alkalmas úttest. Rendben. <#beka3>#beka3>
★★★★★
Ami nem ilyen az nem alkalmas. Ennyire egyszerű. Tehát egy autópálya párhuzamos közlekedésű út, egy 2x1 sávos út nem. Pont. Mert nem attól párhuzamos a közlekedés, hogy egymás mellett elhalad, hanem attól, hogy egy irányban párhuzamosan haladnak. Ennyi..
Downhill!!
Én is hibázhatok, mert emberből vagyok, szóval nem haragszok meg a kritikáért. Mondjuk tényleg adhattak volna egy definíciót neki, hogy mindenki világosan értse mire is gondolnak. :-)
★★★★★
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
2x1 sávos út az bizony már párhuzamos közlekedésre alkalmas... no comment!
★★★★★
1: az ahova a rendőr bekanyarodott egy föld út. Tehát nem egyenrangú az útkereszteződés.
2. Ez az út nem párhuzamos közlekedésre alkalmas út, mert 2x1 sávos. Azaz nem tudsz párhuzamosan haladni a másik mellett.
3. Előzni kocsisort nem lehet. Az előzés elkezdésekor van 3 szabály. Tükörbe nézel, meggyőződöl arról, hogy beférsz-e, illetve hogy az előtted lévő autó nem kezdett kanyarodásba
4. Aki be akar fordulni, meg kell győződnie arról, hogy nem előzik-e.
Tehát ezek alapján a rendőr hibázott nagyobbat, de a kamerás autó sem 100% ig vétlen. Ugyanis kocsisort előz illetve, nem győződött meg arról, hogy valaki be akar-e kanyarodni. Én ezt 80-20% ra adnám a rendőrnek.
Viszont az, hogy ez egy ekkora vitát indít el, és egy kamionos joe profil nevű ember pl nem tudja mi az a párhuzamos közlekedés, hát finoman szólva aggasztó. Főleg ha valóban kamiont is vezet ....
Downhill!!
٩(̾●̮̮̃̾̃̾)۶ CefreTeam™ ๏̯͡๏﴿
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2017.04.05. 02:16:45
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Basa utca-kőér utca kereszteződése
Itt néha a tajparéj nagy gázzal behajt a Kőér utcán "egyenesen", mert ugye aki neki jobbra van, annak van egy mindkét irányból kötelező táblája. <#falbav>#falbav> Tehát, már nem a saját tábláját nézi, hanem ugye amihez semmi köze. <#ijedt>#ijedt>
A főútvonal jelző tábla még érdekesebb. Kinek van elsőbbsége? Aki ugye a főútvonalon halad. Az meg ugye arra nő, amerre az illető megy. <#vigyor>#vigyor>
- STOP tábla -> Egy olyan elsőbbségadás kötelező tábla, ahol érdemes lassítani, de igazából, ha kimész a másik majd ÚGYIS LASSÍT. Tulajdonképpen ez csak egy javaslat.
- Elsőbbségadás kötelező tábla -> Ez meg mi a fasz? Nem tudni... lassítani néha szoktak, de nem a tábla miatt, hanem mert nem bírják 60-al bevenni a kereszteződést. Köcsög közútkezelő -.- Ja és ez lehet az a tábla, ami a másiknak piros lámpaként is működhet, ugyanis az újabb módi szerint, már úgy kell kijönni innen, hogy körül sem kell nézni.
Mindfuck.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ekkor is egyértelmű, hogy alárendelt útkereszteződés lehet csak.
Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)
Ez azt jelzi, hogy stop táblával le van védve az adott kereszteződés. <#vigyor>#vigyor> Persze, én akkor se előznék, ha nem muszáj. <#vigyor>#vigyor>
Ha valaki 5 autóval előtted kitesz indexet, fizikai képtelenség, hogy lásd, nem is vagy köteles rá (ha mégis látod, nyilván nem kezdesz előzni). Ha szabályosan kezdtél előzni, a hirtelen megváltozott körülmények miatt pedig már nem tudsz sem visszabújni, sem besorolni, akkor kénytelen vagy az előzést befejezni, a baleset elkerülésének utolsó lehetősége pedig a kanyarodó autósra hárul, akinek hátra kell nézni kanyarodás előtt, nem-e jön ott még valaki. Erre találták ki a szabályt.
Jogilag valami képlékeny (előre nem látható) dolog miatt biztos ki lehet harcolni megosztott felelősséget, sőt Mo-n tuti addig buherálnák az autód, amíg nem találnak valami szabálytalanságot, de úgy néz ki a lengyel rendőr normálisabb volt és vállalta a felelősséget. 😊
A többi a cikkben olvasható.