37102
  • kamionosjoe
    Mit jelenthet az orosz kocsik hátulján a biros háromszögben lévő "Ш" jel?
    Utoljára szerkesztette: kamionosjoe, 2017.12.04. 21:20:51
  • FrezeR
    Előzés közben megpördülő Audi tarolt le egy Fordot Sárváron

• RatBaG #32815
  • Alien69
    Felesleges! Hiszen, a kresz mindenki másra vonatkozik. Ha csak Te nem ismered, az még bőven bele fér, térjenek ki előled Ők.
  • Sippie
    akkor már megérte leírni

Alien69 #32806
    tudhattam volna, én hülye, kicsit frissíteni kéne a KRESZ tudásom
    Utoljára szerkesztette: Sippie, 2017.12.03. 20:42:58
  • RatBaG #32812

Utoljára szerkesztette: RatBaG, 2017.12.03. 20:15:51
  • RatBaG #32811
  • desigo
  • acsati
    teljesen így van ahogy írod, de azért jót röhögtem most a hozzászólásodon :D
  • slRa4fV9t
    Buszbaleset Fejér megyében

• RatBaG #32807
  • Alien69
    Igaziból, a kresz megváltozott, ha nem tudnád. Lekanyarodást már elég féklámpával jelezni, és miután már kb a feléig eljutottál a kanyarodásnak, akkor kell a karácsonyfa izzókat villogásba kapcsolni, me jön a Mikulás.
  • Sippie
    sajnos manapság már a "bármilyen autó és index" téma is lehetne meme... egyre inkább szarnak az emberek a használatára, autótól teljesen függetlenül.
    körforgalomból kifele: leszarom. Nem érdekes hogy mások rám várnak, hogy hova a gecibe is akarok menni
    sávváltás: leszarom. Végülis hagyott elég helyet a hülye, aki nem ment a másik seggébe, így még épp befértem index nélkül.
    le akarok kanyarodni az főútról: leszarom. Majd rájön a mögöttem jövő paraszt, hogy mit is akarok csinálni, és miért állok a forgalmas főúton.
    Gondolom kikerült a Kreszből, csak én lemaradtam róla.
  • RatBaG #32804
  • Nyiri
    A sztereotípiák azért vannak mert általában igazak. Tegnap ment előttem egy Q7 és 10x váltott sávot úgy hogy nem indexelt. Cikázott össze vissza mint valami szalomversenyen. Lehet én vagyok tudatlan és valami nagyon okos vállalkozó volt így tudnom kellett volna kicsoda, de csak egy pökhendi pöcs volt.

BMW és index téma amúgy is már meme szinten van az egész világon. Okkal.
    Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2017.11.29. 15:52:18
  • SimaSuna #32802
    Lehet másvilág.
    Sajnos a sztereotípiák beégtek a tudatba. Ezen változtatni nem tudok.
  • Nyiri
    E36ból a legifatalabb is 17 éves, tehát más világ már.
  • SimaSuna #32800
    Ahogy a BMW-sekből is van normális.

Saját pénzből vettem egy 22éves E36-ot, használom az indexet, 1 parkolót használok, olykor lemondok az elsőbbségemről is, a gyalogosokat átengedem a zebrán, nem megyek más seggébe, nem villogom le őket, nem driftelek a vizes parkolóban
    Rendszeresen karban tartom, prémium termékkel látom el, nem 2000-ért tankolok...

Sztereotípia ide-oda...

• Alexease
    Az lemaradt, hogy tisztelet a kivetelnek;) De valszeg kevesen vannak.

• KaBuTo666
    Após jelöltéknek X5 van, és normálisak.
    Mezőgazdászok is járkálnak erre felé X5-tel, kemény munkával szerzik meg a pénzt.
    Szóval igen, én tapasztalatom szerint vannak normális emberek akik ezzel a típussal járkálnak.
  • SimaSuna #32797
    Sejtettem, hogy kamu lehet... :/
  • Alexease
    Lattal mar X5-osbol "normalis" embert kiszallni?!:)) Az tipikusan a maffia, ciganyok, kigyurt kopasz bunkok jarganya (volt). "Tisztessegesen" lopo ember, ilyenbe elvbol nem ul bele:D
  • Alien69
    Engem az is aggaszt, hogy ilyenkor semmi lehetősége a gyalogosnak mondjuk megvédenie magát. Azaz, ha egy féltéglát bakk az autónak, még Őt veszik elő önbíráskodás miatt, és fizeti ki a BNV árát. Talán akkor jobb a helyzete, ha többen is hajlandóak tanúskodni mellette, és persze, nem egy maffiózót fog ki...
    Vagy, esetleg egy másik autós elé fordul...
    Utoljára szerkesztette: Alien69, 2017.11.29. 06:26:48
  • Tuvok #32794
    Erre a rendőrség meg aszondja: - nem tudjuk kivót, a csekk megy a tulajnak, oszt' majd ő eldönti akarja-e Csipkerózsikára kenni vagy sem.
  • Master91
    ha nem a helyszínen csíp el rendőr aki le int, intézkedés alá von, és rögzíti az adataidat ha te vezettél

beszokták kamuzni hogy családtagom vezette az autót a szabálysértés idején, nem vagyok köteles rá terhelt tanú vallomást tenni, és viszlát. csak ciki ha az arcod látszik a fotón / felvételen ami alapján indítottak eljárást
    Utoljára szerkesztette: Master91, 2017.11.28. 23:15:11
  • Tuvok #32792
    Tehát azt mondod ha holnap szabálysértést követek el, másra fogom, de nem mondom el kire, akkor voltnincs szabálysértési eljárás ?
  • Master91
    De van.
    Mert ha szabálysértést bélyegeznek rá akkor csak ez lehet, hogy a gépjármű üzemben tartóját, vagy a tulaját megkeresik és nyilatkoztatják.
    Közigazgatási eljárás esetén lesz nyomozás, a cikk jól írta le. De szerintem hogy felkapta a média (nagyon helyesen) nem fogják meglépni azt hogy elengedik.
    Utoljára szerkesztette: Master91, 2017.11.28. 22:45:58
  • Tuvok #32790
    Ráadásul a bíróságnak bizonyítékok birtokában nem szokása ügyeket elejteni csak úgy.
  • desigo
    Nem kéne megvárni amíg nagyobb bajt okoz.
    Nyugodtan mehetne neki egy ötszázezres bírság.
  • PetruZ
    Szerintem kamu. Pont a cikk is leírja pontosan, hogy a gyorshajtás közigazgatási eljárás, ami objektív felelősség, ergo a tulajt kérdés nélkül előveszik, rögtön csekket kap. Hiába fellebez és ad meg kamu adatokat, ha nem találják az illetőt (és szerintem a központi nyilvántartást is ellenőrzik), visszaszáll rá a felelősség.
  • SimaSuna #32787
    Egyik FB csoportban olvastam, hogy a csávót 200-al lefényképezte a Véda, kapott csekket, fellebbezett, hogy kölcsönadta az autóját, erről nyilatkozott. Kamu nevet adott meg, kamu címmel, mivel az idézés a másik félnek "már nem lakik itt vagy ismeretlen címzett" néven visszament, ejtették a vádat...

Hogy azóta most ezen lett szigorítva azt nem tudom, ill. hogy mennyire lehet ez igaz..
  • Tuvok #32786
    Ilyen nincs. Objektív felelősség van, mindenképp a beazonosított tulajt fogják felelősségre vonni.
    Ha nem ő volt, akkor bíróságra viheti az ügyet, és ott tehet terhelő vallomást az ellen, aki valójában elkövette a dolgot, és a következő tárgyalásra őt is beidézik.
  • z0ty4
    "Ha azt mondja, hogy nem ő, hanem közeli hozzátartozója volt a sofőr, akit nem kíván megnevezni, akkor lezárják az ügyet."

ez ellen semmi sincs? minden barom ezt fogja kapásból mondani
  • Tirion
    nyomoznak?? miafaszomat??? ott a rendszám! 1 órán belül csöngetni kellett volna a járőrnek a lakáson......
  • PetruZ
    A gázolás nem szabálytalanság, ott muszáj fellépniük és a videó felhasználható lenne (mint ahogy a biztonsági és térfigyelő kamerákat is bevonják ilyenkor).
  • desigo
    Mi történt volna ha elüti a gyalogost (aki az életét veszti ) és elhajt?
    Megnézik a felvételt majd ugyanígy nem nyomoznak a rendőrök?
    Elfogják a sofőrt majd a bíróságon azt mondja az ügyvédje,hogy a felvétel nem bizonyíték?
  • z0ty4
  • PetruZ
    A múltkori magyar kamerás kérdésre itt a válasz...
  • RatBaG #32779
  • Tuvok #32778
    Csak olyasmit írnak, hogy a pasas ütötte a csajt, a két autós közbeavatkozott és ártalmatlanította a verekedőt, felajánlották a sérült csajnak a segítségüket, de az visszautasította.
    Gyanítom valami családi perpatvar lehetett.