Balesetek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Hűha, 2 saller...
Előzményt kellett volna látni, hogy miért fékezgetett a kamionos előtt....Persze az valahol lemaradt..
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Kimeríti az közveszélyes, szándékos öngyilkos/gyilkos fogalmát. Végülis jól végződött más a közlekedésben résztvevevők szempontjából<#eljen>#eljen>
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.06.04. 21:25:14
ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Bármi lehet, ezer 1 féle mód elcsaphatja az embert valaki és valami. Egy debil, drogos, alkoholista, vagy rosszúl lesz, vagy a rendőr elöl menekül vagy csak büdös paraszt és 80al megy a városban is leszarva mindent. Nem kell bízni a másikban, mert sosem tudni hogy ki az az illető. Sőt egy mentő és rendőr autó is jöhet, az elé nyilván nem kell kimenni és megállásra kényszeríteni hiába van elsőbbséga akárkinek is, nade ha filmet néz, litániát ír, könyvet olvas vagy zenét bömböltet a legrosszabb esetben a mentőnek is meg kell állni hogy a nyomorultja átmehessen és ne üsse el...
Hülyék mindenhol vannak, akikre figyelni kell és nagyon sok minden elkerülhető lenne...
a linkelt hölgy pedig azért lett linkelve,mert a gyalogos kultúra évek óta ilyen,hogy nyomkodják a faszom telefont és mennek mint a bírkák! ennek is elsőbbsége volt! na és?! majdnem átment rajta egy busz! megérte???
Utoljára szerkesztette: Tirion, 2017.06.03. 15:03:55
"Kijelölt gyalogosátkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget KELL adni. Útkereszteződésnél a bekanyarodó járművel - kijelölt gyalogosátkelőhely hiányában is - elsőbbséget kell adni a gyalogosnak, ha azon az úttesten halad át, amelyre a jármű bekanyarodik.
(2) Azt a helyet, ahol az (1) bekezdés értelmében a gyalogosnak elsőbbsége van, a jármű vezetőjének csak olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a jármű vezetője az elsőbbségadási kötelezettségének eleget tudjon tenni. A jármű vezetőjének a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a járművel, amennyiben szükséges, a gyalogos átkelőhely előtt meg is tudjon állni. "
Ezt nem azért írtam ide, mert egyetértek azzal, hogy valaki ökörbarom módjára mindenféle körbenézés nélkül rálép zebrára, vagy bringával ráhajt, de fontos tudni, hogy hiába vannak ilyen agyatlan emberek, a KRESZ őket védi.
Mondjuk azt is hozzátenném, hogy az esetek nagyon-nagyon-nagy részében a zebránál nem állnak meg az autók, ha át akarok kelni az úton, ha pedig átengednek, az tuti Osztrák, vagy valamilyen külföldi rendszámos autó lesz.
Amúgy meglepő, hogy mennyien nem is tudják, hogy zebránál elsőbbséget kell adni. Legtöbben azt hiszik, hogy a zebra csak azért van, mert a gyalogos CSAK OTT keresztezheti az úttestet , ami - mint tudjuk - nem így van egyáltalán, csak a zebra miatt elsőbbsége van bármikor.
Az egész közlekedéskultúránk (autó-bringa-gyalog) a béke segge alatt van, és ezt nem a zebrás dologra értem, hanem úgy anblock.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Az első amit bele kell verni a gyerekek fejébe a KRESZ kapcsán, hogy MINDIG minden körülmények között győződjenek meg arról, hogy biztonságosan tudnak átkelni egyik pontról a másikra. "Mer' elsőbbsége van." -> Kit érdekel ez amikor, dobod a marék földet a koporsójára?
Engem így neveltek és az autóvezetésbe is átörököltettem ezt a szokást. Viccesnek tűnik, pedig haláloson komoly:
"Elsőbbsége annak van, akinek megadják."
Van olyan ismerősöm, aki a "nekem van elsőbbségem a zebrán és kész" elvet vallva közlekedik gyalog a városban. Szó szerint körül sem néz, amikor lelép a zebrára. Majd úgyis megállnak... és a gyerekével sétálva u.e. megteszi. Csak egyszer ne tudjon valaki megállni...
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
ne mobilozz ha lelépsz a járdáról!
Amíg itthon (főleg Bp.-en) a vezető szeme állandóan az utat fürkészi és folyamatosan lyukakat kerülget, addig az USA-ban előre néznek és nem az utat. Persze ez a normális, nem ami nálunk van.
Kátyú -> bejelenés -> 2óra múlva már érkezik a jaívtó brigád. (elvileg)
<#taps>#taps>
Utoljára szerkesztette: SZABl, 2017.05.30. 17:41:56
"Nulla tenaci invia est via"
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Elképesztő, kiszálltak lábon.
Mégis, mit rakjanak még ki? Sorompót? Ugorjon fel beton oszlop?
Utoljára szerkesztette: RelakS, 2017.05.28. 19:04:14
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Amúgy meg ha bármi más van, ezért kell körbenézni amikor szabad is az út. Nem kerül egy fillérbe sem.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.05.28. 08:37:53
akkor hogyan hajtott elé? még messze van még átférünk? <#shakehead>#shakehead>
ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070