Balesetek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A személyautóban max 5-en, a két teherben is max 3-3-an lehettek.
<#guluszem1>#guluszem1>

na persze.
ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
A srác megölt valakit, és ha jól tudom lebénult a karja. Azt hiszem Sopronkőhidán raboskodik, pár hónapja láttam vele egy interjút, vagyis ő is nyilatkozott. Ő megbánta a tettét, és ha visszamehetne az időben, nem így motorozna. Igen, ő jobb ember lett. Tudom, hogy az amcsi filmekben mindenki maffiakapcsolatokkal teleaggatva jön ki a sittről, de a való élet egyáltalán nem ilyen.
A rossz helyzetfelismerés, és a szándékos gyorshajtás pedig egész más lapra tartozik. Bár az esetről vajmi keveset tudunk, foggal-körömmel véded, hogy ez 90-nél is így történt volna. Biztosan. De gyaníthatóan nem 90-el ment. Onnantól pedig szándékosság.
Ez rettentő szélsőséges eset amit írtál! Ehelyett jóval valószínűbb: Milliószor történt már ROSSZ HELYZETFELISMERÉS miatt ilyen baleset! A rossz, hibás helyzetfelismerés pedig abból ered, hogy emberek vezetnek gépeket és hibáznak. Miért? Mert emberek. Már pedig hibás helyzetfelismerésért börtönbe zárni 20 évre valakit teljesen elmebeteg dolog.
Volt rossz helyzetfelismerésem mióta jogsim van? Volt. Volt olyan, amikor baleset lett belőle? Igen. Szándékosan tettem? Lószart! Menőzni akartam? Dehogy! Nyilván akkor ha meghalt volna valaki én is börtönbe való lennék, ahol biztos majd JOBB embert faragnak belőlem. Ezt ti tényleg komolyan gondoljátok? ATYAÉG! ^^
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.07.08. 10:26:50
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Azt sajnos nem tudjuk mennyivel ment a terepjárós, de mivel nem lakott területről van szó a megengedett 90km/h is bőven gyilkos, főleg, ha a szembejövő is annyival ment.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Amúgy tudjuk, hogy a terepjárós mennyivel hajtott?
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2017.07.06. 09:32:12
Ha valaki 90-el megy egy terepjáróval(!), akkor is játszi könnyedséggel ölhet meg vele bárkit. A szándékosság és a véletlen balesetek közötti szakadék akkora, mint a Marina-árok. Aki ezt nem látja, annak az érzelmi intelligenciájával van probléma.
A te gondolatmeneted alapján a múltkori balesetemnél a STOP táblát figyelmen kívül hagyó csajt min. 5 év börtönre és kézlevágásra kellett volna ítélni... hát nem így lett.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Lásd M. Richárd esetét, akinek már akkor sem volt jogsija, amikor a kettős halálos balesetet okozta a Dózsa György úton és utána is lefilmezték, amint az új autójával vezet.
Az ilyenek magasról tesznek rá, hogy nincs jogsijuk, majd odacsúsztat egy húszast az ellenőrző rendőrnek.
Azt meg ne feledd, hogy mindenki száguldozott már életében legalább 1x az biztos (90 helyett a 110 már simán az)... de ehhez nem is kell száguldozni, ez fizika. Kis autó vs. terepjáró. Pont ezt írtam, hogy 90km/h-nál fékezés nélkül az eredmény nagyon hasonló lenne: halott emberek.
Bár, az igazi megoldást majd az automata rendszer hozhatja el, ahol az ember nem igazán szólhat bele a vezetésbe...<#idiota>#idiota>
Igen, pont annyit, amennyit egy rablógyilkos. Nem úgy volt, hogy a börtön az arra szolgál, hogy a bűnelkövetőt úgy átformálja, hogy az újra a társadalom hasznos tagja legyen? Egy 21 éves suttyó kis hülyegyerek, majd ha 41 évesen szabadul jobb ember lesz a börtöntől? Ezt tényleg valaki akár csak egyetlen mp-ig komolyan gondolja? Ja, remek bűnöző lesz belőle, faszán kiképzik rá odabent a társai.
Nyilván nem azt mondom, hogy fogjunk vele kezet és menjen békével, mintha mi sem történt volna, de azért az elmebeteg túlzásokat ki kéne venni a törvényekből. (Igen, tudom románia... idehaza se jobb egy hasonló helyzetben.)
Mi lenne szerintem a megfelelő bünti? Életfogyt., de nem ám börtönben, hanem jogsi nélkül. Konkrétan SOHA nem kaphat jogsit és pont. 20 év múlva se. Itt a vége, nincs több vezetés, még robogón se. Aztán nagyjából 1 évnyi közmunka, melynek során árkot kaszál, sérült fényvisszaverő oszlopokat cserél, körforgalomba virágot ültet stb. Ezt sem úgy persze, hogy a munkahelyét elveszítse, mert nem egy újabb élet tönkreverése a cél, hanem minden szombaton ez neki fix program. 1 évről van szó, az munkanapokban kifejezve kb. 250 munkanap, vagyis 250 szombati nap közmunkával, amit le is zavarhat így cirka 5 év alatt... vagy előbb, ha vesz ki szabit és megy aznap is gereblyézni. Na ennek lenne értelme... nem tönkretenni még 1 ember életét... elég így is ez a rengeteg halott. Béke poraikra.
Mielőtt még... ha az én családom nyírná ki egy terepjárós és nem drogozott, nem ivott, hanem egyszerűen figyelmetlen fasz volt, akkor véletlenül sem követelném, hogy zárják börtönbe. Balesetek vannak és lesznek is. Az emberek hibáznak és igen, még a 70 éves nagymama is megesik, hogy gyorshajt. De mindegy is... mert ha kettő 90km/h-val haladó frontálisan ütközik és az egyik terepjáró, akkor borítékolom, hogy u.e. történik, mint ami történt.

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ