37137
-
Én úgy hallottam tegnap h az volt -
öregember #18034 8. perctől van a lényeg -
Hm, öngyilok? Valóban pont a felüljáró alatt volt.. -
A ford még egész jól egyben maradt. -
egy ember leugrott -
KaBuTo666 #18030 Emberi fasz ? -
leugrott egy fasz a felüljárórol a 11-esre -
Egyik ismerősöm. Mákja volt,megúszta pár karcolással. A cikk szarul írja,a Ford-os volt a hibás. -
Ma hallottam,hogy ha Szerbekhez megyünk akkor kell lennie a kocsiban annyi hullazsáknak ahány ember ül a kocsiban.
-
Faszán indul a hétfő, Szentendrei úton a Coránál valakit halálra gázoltak előttem, ott volt letakarva. Ilyen útkarbantartó sárga autó állt ott, lehet kiszálltak és a fiesta meg elcsapta, nemtudom de hátha lesz róla valami infó..:( -
pinnacle #18025 koreai Top Gear forgatásán sikerült ez a remek landolás -
Ahogy őket ismerem minden:)) -
n003 #18023 állítólag senki nem sérült így akár valami poént is ráfűzhetnek pl vesznek egy ac cobra replikát ócsóér azt a kis törpe leugrat vele egy szakadékba majd beül a helibe -- lezuhan -- kiírják hogy ezen rész 20millába került end of the show -- a 3 műsorvezető top-rongy-ban kéreget :) -
ha ezt a Top Gearnek kéne kifizetni, ezt a jópár millió dollárt azért ők is megéreznék... -
Pilóta ezt igen csak benézte... -
Az de durva :/
Ebből mi lesz leadva vajon? -
n003 #18019 cobra crash a top gear forgatásán -
-
-
ubulka #18016 saját tulajdonságaid ne vetítsd ki rám. -
szendvics -
Hát ugye ehhez tudni kellene az ottani viszonyokat.. A biztosítok mindenhol szemetek ez tény, de ha van természeti katasztrófára biztosításod fizetnek. Persze nem 100% ot avultatás bla bla, de jó része vissza jön.
De én pl kőműves szakmát elvégeztem, jobban jársz ilyen helyen egy ilyen házzal. Téglát is simán szétszedi, letépi a tetőt, annak helyreállítása ugyan úgy nagy költség, ráadásul 6 hónap minimum amire készen lesz. Beton száradások bla bla. Egy ilyet 3 hét alatt összekalapálnak aztán költözhetsz:)
Biztos hogy nem járnak jól, vele, de hát ez van ott élnek, nem tudnak mit tenni. -
Japánban nem a földrengés pusztított utólag se, hanem az azt követő cunami (biztos vagyok benne hogy már a hullámtörőket tervezik). Náluk meg van a frankó technológia a károk mérséklésére, de az USA -ban nem kármérséklés van hanem minél nagyobb a kár annál nagyobb üzlet. Nem tudom hogy ki bukik rajta és ki nem, de a biztosítók se szokták szórni a pénzt, sőt. -
Biztosító fizeti::D
De egyébként azt, nem mondtam, hogy ez jó::D Nekem sem lenne kedvem ehhez, de hála égnek nem is ott élünk::D
De azért az évente túlzás, 5-6 évente::DDD
Az egy ilyen hely, nem tudnak mit tenni, japánban, meg a földrengés pusztít mindent.
Jó helyen lakunk mi... Szélvédett (tudom megmarad a büdös is) se földrengés, se semmi, nincsenek mérges pókok, kígyók bla bla.. Itt az élet színvonal miatt döglünk meg, de az mindegy:::D -
És a házban lévő cuccokkal mi van ? Bútorok, gépek, etc. ? Akkor már ilyen alapon a föld alá is lehetne építkezni.
Nekem nem lenne kedvem fél évente, évente újat építeni.
De akár ki lehetne fejleszteni betonházakat is ezekre a területekre, ha jól meg van építve és alapozva annak szerintem nem árthat. -
Ez így van!
Építenek egy úgy nevezett óvóhelyet. Betonból van a házak alatt pince ilyesmik ott alakítják ki, azt ugye nem tudja szétbarmolni a vihar. Felépítik rá fele annyiból ezt, mint egy téglát. Jön a tornádó lerohannak, ház huss, kijönnek, ugyan arra az alapra az új és élnek tovább.
Ez direkt így csinálják.. A tégla házat is szétkapja mint Froki a lábtörlőt. Tök mindegy milyen, csak azt baromi nehéz újjáépíteni. Szóval nem hülyék ezek... Tudják miért csinálják.
Gáz akkor van, ha nem veszik időben észre, akkor kipusztul a fél falu.. De hát ez sajna ilyen. -
Blum #18009 Én meg panelban lakok és bekaphatjátok
-
DIESEL DOG #18008 Mindjárt guglizik valamit, várjál...
-
Képet. -
hehe XD -
ubulka #18005 Nekem olyan luxusházam van, hangulatvilágítás este, a plafonon csillagok, fehéren világítanak mindig, meg a sarkokba 4 féle váltogatható színű LEdsor van építve.
Csodás hangulat. -
nem -
ubulka #18003 Akkor még egész olcsón kijöttetek.
Képt! -
Telekkel együtt ? -
azért egy komolyabb könnyűszerkezetes sem fillérekből áll össze. Nekünk a balatoni kecónk könnyűszerkezetes modern építésű és 60 alatt nem igen állt meg... -
Pontosan. Hülye lesz több millió forintot költeni majdnem minden évben egy új házra...csak búvóhelyet építenek meg keményen, az megvédi őket, kitakarítanak újra építik élnek tovább...erre gondolom van biztosításuk is szóval...nem hülyék azok...a tornádó erejét nem fogja meg semmilyen szerkezet, nem hiszem hogy megfogná. Pl: itt az országban lecsapna mondjuk az alföldi településekre, nem maradna egy ház se épen. -
DIESEL DOG #17999 Én is így tudom... ott többnyire az ú.n könnyűszerkezetes ház a "'menő". Pont az ilyen időjárási szélsőségek miatt. Jön egy tornádó összeborítja a házat, majd ugyanúgy újra felépíthető gyakorlatilag fillérekből. -
Direkt így építik nem hülyék ezek. Ahol földrengés van ott meg szintén fából építkeznek. De valami okos biztos jobban tudja mit miért csinálnak így.... -
Ott a 6mm-es osb lap már vastagnak számít, alapozás alig van vagy nincs is és utána meg csodálkoznak hogy mindenüket elviszi a tornádó. -
Tornádó Kansasben.
Tégla és a beton annyira nem menő ott úgy látom...
képek