37137
  • gordon 24
    Ugyan arról beszélünk!

Én is ezt írom az autó váltja ki a helyzetet (nem a balesetet) majd mind 2 en elborulnak és összehozzák a dologot. Én mind 2 re adom, mert az, hogy valaki bemutat, meg elém jön meg stb stb nem jogosít fel arra, hogy neki menjek.. Ezt 2 hülye fafej összehozta.

De a szabály szerint mind a 2-en csúnyán benne vannak, és ezt vitaom. De szerintem hagyjuk, mert már nekem is kezd ki lenni, hát azoknak akik olvassák:-)))
  • w77d
    dehogy váltja ki... nem törvényszerű, hogy valaki elkezd őrjöngeni azért mert valami nem tetszik neki... A balesetben nem tud egyszerűen hibás lenni az autós a keménykedő motorossal szemben. Az az előtti szabálysértésben persze hibás, de az egy teljesen külön ügy, nem a baleset okozója vagy kiváltója. Akkor lenne az, ha ettől a motorosnak nem lenne más választása. Ha valaki beszól valami igazán sértőt nekem, nem törvényszerű hogy golyót küldök bele. Ha golyót küldök bele az attól van mert egy állat vagyok és saját erőmből gyilkosságot követtem el. A motoros esetében ugyan ez. Az autós szabályt sért, a motoros ettől besértődik és elveszti az önkontrolt. Ezen ponton már szó sincs az autós vétkességéről és a baleset még csak ez után következik majd.
  • gordon 24
    De sehol nem írtam, hogy a motoros fasza csávó, és hogy iagaza van. Azt írtam, hogy az autós szabálytalan, a motoros ezen felhúzza magát majd elkezd keménykedni . És innentől ami történik az a 2 söfőr hülyesége..

De a szituációt az autós váltja ki a szabály be nem tartásával.

Ilyen esetben a motoros azt tehette volna, hogy rávillog, ha nem segít megelőzi jobbról és tovább megy (ezt írom 2 napja). [persze ez sem szabályos]
  • w77d
    de te azt írod, hogy az autós a hibás, mert szabálytalanságot követ el. Igen, de ez nem váltja ki a balesetet. A balesetet a motoros tahósága és bűncselekménye, a közúti veszélyeztetés váltja ki. Az, hogy az autós a belső sávban halad, az csak azt váltja ki, hogy a motoros kénytelen az ő sebességével tovább haladni... Szóval érted, azért mert valaki elkövet egy szabálytalanságot, az nem hatalmaz fel senkit hogy ő is nekiálljon sorozatosan véteni a törvény és a szabályok ellen.
  • gordon 24
    Tököm szúrom magam.................................. Mintha tök más nyelven beszélnénk....:)

• w77d
    Mindegy hogy mit csinál mert a másik szabályt sért? Tehát ha én látok valakit hogy nem indexel körforgalomból kifele akkor odamehetek és agyonlőhetem mert akkor nem baj hogy én gyilkoltam azé mert ő nem indexelt?
  • gordon 24
    De ezt írtam?? :-) Azt írom, hogy ő váltja ki, a motoros egy balfasz, de attól, még az autós szabálytalansága váltja ki az esetet.. De leszarom már, mondjuk nem is tudom, mit várok (ez nem neked szól) azért látszik, a közlekedésbe, hogy kb a fele embernek fingja nincs a kreszről, ez itt is tökéletesen látszik..
  • RealCián
    Ez oké, de az autós CSAK a bal sávban haladásban vétkes, a baleset okozásában nem.
    A motorost SEMMI sem jogosítja fel arra, hogy fenyegetőzzön, önbíráskodjon, pláne vészhelyzetet teremtsen.
  • gordon 24
    Nem értem a stilusod. Én nem tudom mennyire vagyok jó söfőr, vagy sem, soha nem mondom magam jónak pont az alázat miatt. annyit tudok, hogy futár vagyok egész nap az országot járom, kb 500000km van a seggemben:-)

Az autós egyértelműen szabályt sért. Ha tudnád a kreszt nem is lenne számodra sem kérdés. A szabályok sulyozása, nem így müködik ahogy írod. A kreszben vannak szabályok amiket be kell tartani, ha tetszik ha nem. Az egyik ilyen szabály a jobbra tartási kötelezettség. Az, hogy a motoros mit csinált teljesen mindegy. Mivel egy szabálysértés váltja ki a helyzetet. Ha az autós betartja a szabályokat, a motoros szabályosan megelőzi, és nincs miről beszélnünk.

Nem így történt. Az biztos, hogy a motoros hülye és amit csinál, eszetlenség, de ez egy másik kérdés.
    Az autós szabálytalan!

A személyeskedést meg fejezd be légyszíves én sem basztatlak téged te sem tedd.

Az m7 es példa pedig pontosan ezért van, hogy lássatok innen példát. Ha nem hallottál erről csak olvasd a fénycsíkot a pálya fölött. "jobbra tarts" nem viccből van kiírva..
  • milk4
    Na és miért nem?
  • pajti
  • pajti
  • Pluskast
    Sorry de nem szeretem őket.
  • milk4
    Csak óvatosan ezzel a kijelentéssel.
  • sz4bolcs
    Legtöbb videó, ami itt van (főleg az orosz videók), bele sem fér a baleset kategóriába. Tulajdonképpen mindenki tudja, mi fog történni, eszük ágában sincs elkerülni az ütközést.
  • Pluskast
    Meg kell csak nézni, hogy néz ki az az ürge. Kigyúrt kopasz állat. Az orosznál primitívebb és gusztustalanabb nemzet nem nagyon van.
  • tipitmi
    link
  • RealCián
    Ha másként nem megy, linkeld be, majd rákattintunk.
  • tipitmi
    nekem nem jeleniti meg a videót nem tudom mi van ezzel a géppel de mindjárt sétverem
  • RealCián
    Még egy motorral erősködő barom.

Ráadásul oldalkocsival. WTF?!?
    Mikor tanulják meg, hogy csak a rövidebbet húzhatják?

• tipitmi
    egy luxusautó hatalmas önbizalmat ad az embereknek, meg az is ha le tud "nyomni" mindenkit az utakon.
    egy komplexusokkal küzdő beteg ember számára nagyon rossz ha kisköbcentis kis kocsit kell vezetni, halmozottan kijön a betegsége, egyrészt frusztrációt okoz neki hogy a többieknek nagyobb autójuk van, és az is egy hatalmas kudarc ha valaki netalán versenyhelyzetben megelőzi.
    erre a betegségre megfelelő gyógyszer egy nagy autó.
  • RealCián
    Valójában nem is annyira sürgős nekik, csak felsőbbrendűnek képzelik magukat és mindenkit le akarnak nyomni.
  • Héeder
    Szerintem az volt a baja hogy a Toyotás nem engedte be maga elé a sietős hülye gyereket. Viszont ha annyira siet akkor minek áll meg kötekedni,főleg úgy hogy anyagi kárja is lett megérte neki??
  • szimpiboy
    az utakon vezetik le a feszültséget
  • Roger6
    Ismerem az orosz Road Rage videókat, naponta keresek újakat, de akkor sem értem néha őket. Mert ha bevágnak, direkt befékeznek előtte, stb, akkor lenne indok. De így...
  • RealCián
    Ezeknek a faszfejeknek a legtöbbször az a bajuk, hogy tolakodnának-nyomakodnának be és van, aki nem engedi be őket.

pont, mint az első videóban
  • CdelG
    zseniális országXD
  • Roger6
    Nem értem, mi a f@sz volt a gondja a kopasz gyökérnek?
  • Héeder
    félig meddig off, bár a vége poén :)

• w77d
    Akarod mondani a motorosnál.. hiszen az autós csak haladna tovább, míg a motoros valamiért jónak látja lesatuzni az autópályán egy gépkocsival a seggében.
  • Roger6
    Akkor még egy kérdés. Melyik számít nagyobb szabálysértésnek? Huzamosabb ideig használni a belső sávot (ilyenért még nem is hallottam, hogy VALAHA megbüntettek volna valakit, vagy jobbról előzni (na ilyenről már hallottam, hogy megvágtak embereket)? Nem beszélve arról, hogy az autós KÖZELEDETT az előtte lévőhöz, szóval nem ment lassan...

A többire nem térek ki. Lehet én vagyok hülye, de ha a belső sávban a max megengedettel haladsz, az nem lehet annyira szabálysértő, mint jobbról előzni. Számomra ez döntött. És hiába hozod fel a példákat nagy parasztfalváról a 3 sávossal, semmi köze ehhez a videóhoz. Azért azt észrevetted, hogy itt mindig mindenki tud vezetni, csak a másik nem, aki pont nem ő maga?

Amúgy meg aki az autóst okolja mert nem reagált időben: te számítasz arra, hogy 130-nál az előtted lévő motoros satu féket nyom majd minden ok nélkül tőled 5 méterre? Na neeeee már bazzzzmeg, ezt nem veszem be...
  • pedobear
    mindketten hibásak

szándékos balesetokozás felmerül az autósnál
  • w77d
    Egyértelműen a motoros a hibás. Az autós könnyű szabálysértést követ el, míg a hülye motoros az önbíráskodással és közúti veszélyeztetéssel már bűncselekményt. Nincs joga senkinek, de senkinek a rendőrön kívül utasítani vagy akadályozni egy másik járművet akármilyen szabálysértést követ az el. Az ilyen önfejű motoros ön és közveszélyes, hiszen az autós szívatása sokkal rosszabbul is végződhetett volna, mondjuk ha félre rántja a kormányt és elsodor egy másik autóst. A reakcióidejével nincsen gond, hiszen autópálya tempónál egy motoros a súlyából adódóan jóval hamarabb áll meg, mint az autós.

Én csak azt remélem, hogy a motorosnak egy életre elment a kedve még attól is, hogy két vagy négykerekű közelébe menjen.
  • desigo
    +1

Tegnap éjjel jöttem balcsiról haza.
    Fehérvártól jobb szélső sáv full üres a középsőben meg még emelkedőn se húzódna le senki.
    Egy szakadt albán mercis konkrétan 80-al ment.Egyet villantottam rá de semmi reakció.
    felháborító...
  • naddki asheggem
    aztakurva hogy meggörbült a hátsóvillája.. biztos mégérte neki.
  • bertino
    ennyi...
  • gordon 24
    Nem ennyire egyértelmű ez. De mindegy.

Az biztos, hogy nekem is a tököm tele van attól, hogy ezt a kurva jobbra tartást senki nem tartja be. Ott van az m7-esen a 3 sáv, és konkrétan nem lehet használni, mert a sok hülye középső sáv bérletes ott halad, ha rá villogsz akkor meg mutogat meg anyáz. Kb fingja nincs arról, hogy full szabálytalan az amit csinál. A 3 dik külső sáv meg full üres, 10km-ként megy benne egy kamion..

Ezt kellene bünteteni nagyon keményen.

Itt ugyan ez van, motoros berágott, mert nem húzodott le, megelőzte jobbról, majd elkezdett kakaskodni.

Azt hozzá teszem, rohadtul nem védem a motorost, mert ő egy is barom, mert minek kakaskodik? megelőzte volna jobbról húz neki egyet aztán ennyi.

De az a büdös paraszt a kocsiban, miért nem megy le? Rá nem vonatkoznak a szabályok? Az egész harcot ő váltotta ki.
  • RealCián
    Emlékeztek erre a videóra?

Itt a baleset is.
    Fasza lehetett pont mellette lenni.

• milk4
    A motoros a hibás itt, ön- és közveszélyes mutatványával sokkal nagyobb bűntetésre számíthat mint az autós (huzamosabb ideig a bal sávban tartózkodik indokolutlanúl), míg a motoross saját és más testi épségét illetve értékeit veszélyezteti. A motoros valószínűleg kórházba kerűlt (nem kis pénz), motorja valószínűleg kuka, bírság(+feljelentés is, bár Oroszországról van itt szó...) és biztosítása az egekbe.
  • gordon 24
    Nem ezen van a hangsúly.

Nézd sorban.

1 neked magaddal kell törödnöd. Tehát teljesen mindegy, hogy a motoros milyen tempóval megy mit csinál, téged ez nem jogosít fel semmire.

2. van egy kresz szabály ami kötelező rád nézve. Nem csak a sebbeség hanem a jobbra tartás is. egy autópályán vagy autó úton nem haladhatsz az előző sávban huzamossabb ideig. Ez azt jelenti, hogyha a jobb sáv nem telített akkor jobbra kell tartanod. Ebben a videoban látszik, hogy kb az autó 1 percen keresztűl halad úgy a belső sávban, hogy esze ágában sincs a kresznek megfelelően jobbra húzodni.

A motoros ezen rág be (tök jogosan) Az, hogy innentől kezdve mi történik teljesen lényegtelen. Az autós szabályt sértett, a motor úgy szintén, mert nem elözhet jobbról, és ami utána van az meg hát nem is értem, mind 2 idióta.

Ezt egy rendőrnek le kell helyszínelnie 50-50% ez szinte 100%