37135
  • kamionosjoe
    Szerintem olvasd el azt a paragrafust még egyszer, mert amit most leírtál az a mondat nem így szerepel benne. :-)
  • Alien69
    Ok, de ott kezdődik, hogy mikor előzhetnek? Nekem is volt hasonló esetem. Én csak szemtanú voltam. De az normál kereszteződés volt. Előttem lévő balra irányjelzőzött (és megkezdte a kanyarodást), a mögöttem lévő meg érthetetlen módon beelőzni akart minket. Hiszen kereszteződésben TILOS előzni. A videóban más a helyzet, mert elvileg egy alsóbb rendű útra kanyarodott az első autó, de akkor sem előzhető, szerintem. Ráadásul, egyértelműen a kanyarodás folyamata folytonosnak érződött, nem tartotta fel a sort, hanem a hátsó csak tajparaszt módon előzte a sort.
    Szerintem.
  • gotchaaa
    Dehát az 1x1 sávos úton is párhuzamosan közlekedsz a szembejövőkkel
    Utoljára szerkesztette: gotchaaa, 2017.04.03. 21:33:52
  • Tuvok #31519
    Párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest = olyan úttest, amelyen az azonos irányú forgalom számára két vagy több forgalmi sáv van.
    36. § (1)
  • kamionosjoe
    Na ezt a videót akartam bemásolni az előbb origón láttam. Érdemes elolvasni a kommenteket is a cikkhez, durva, hogy ilyen emberek közlekednek az úton akik még a kreszt se ismerik.
    origo

"31. § (6) A balra bekanyarodó jármű vezetője párhuzamos közlekedésre nem alkalmas úton a bekanyarodást akkor hajthatja végre, ha meggyőződött arról is, hogy balról járművének előzését vagy kikerülését másik jármű nem kezdte meg."

- Ez egy párhuzamos közlekedésre alkalmas út, egy főút ahogy elnézem. A rendőr szabályosan kanyarodott, aki előzte a sort az volt a szabálytalan.
  • Alien69
    Bocsi, itt mit takar, hogy "párhuzamos közlekedésre nem alkalmas út" (nem 2x2 sáv)? Másfelől, hogyan is előzhetne meg, ha nem szabad? A rendőr mögötti elvileg bizonyos körülmények között igen, de e-mögött már nem, hiszen, csak a közvetlen mögötte lévő látja, láthatja, mit is szándékozik csinálni az előtte lévő. A kresz lógikán alapul, tudtommal, még ha nem is ismerem az utolsó betűig.
  • whiskeyman
    Van baj bőven a KRESZ nem ismerésével...itt simán a rendőr hibázott.
  • Tuvok #31515
    31. § (6) A balra bekanyarodó jármű vezetője párhuzamos közlekedésre nem alkalmas úton a bekanyarodást akkor hajthatja végre, ha meggyőződött arról is, hogy balról járművének előzését vagy kikerülését másik jármű nem kezdte meg.
  • Alien69
    Totálisan idióta esete... Emlékeim szerint, kocsi sort sem szabad előzni, hasonló okok miatt.
  • Totti5
    Mindenki fékez, a rendőr indexel és fordul, ez meg közben nyomja a gázt és előz.
  • Alien69
    Rendőr nyert. Kereszteződésben NEM előzhet senki sem, kivéve, ha erre utaló tábla van. Itt meg nem volt ilyen.
  • RatBaG #31511
  • Pluskast
    Az előzni tilos tábla nem volt kint ahogy elnézem.
  • Tuvok #31509
    Itt a lengyel rendőrütős kurwás eset egészben, lehet vitázni ki volt a hibás. :D

• PetruZ
    CCT-165: a végén a kutya...
  • Nyiri
    Ó hát ez mindennapos. Tegnap a Dózsa György út nem kicsit forgalmas részén egy csaj telefonálás közben simán befordult a szemközti sávba balra nagy íves kanyarodáskor. Talán ha nem pofázik a mobilon összejött volna a forduló
  • Totti5
    Ha másért nem is, de ezért érdemes volt reggel felkelni és melóba menni.... nem tudom mi volt az elképzelés.

Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.04.01. 16:25:50
  • RealCián
  • RatBaG #31504
  • RatBaG #31503
  • Pluskast
    Hagyd. Trollkodik, ne foglalkozz vele.
  • cement
    miről beszélsz?
  • Nyiri
    Izzó vasba zuhant eg szlovák férfi

Elég durva eset.
  • sgforum
    moderáld magad
  • cement
    egy ilyen balesethez miért kell szirénázni? volt személyi sérülés? a képek alapján nem valószínű. akkor a fasznak kell vinnyogni, nem mindegy hogy 15 vagy 20 perc alatt ér oda a rendőr?
  • Tuvok #31497
    Meanwhile in Россия:

• Tuvok #31496
    Nem, a szirénázásra ébredtem fel. :D
  • Tinman #31495
    Veled történt?

Ez csak egy kisebb koccanás, kb. 25-30km/h körül történik ilyen sérülés, bár ahogy látom a Swiftben a hűtő eltört. Hasonló velem is volt már sok éve. Lemondott az elsőbbségéről az ürge, mert ismerőse jött vele szemben és nyomott egy satut, hogy elengedje, holott a szembejövőnek kellett volna elengedni minket. Hát nem így történt. Satuzott. Megállt. Satuztam, nekicsúsztam az enyhén nedves/fagyos úton. Cirka 30-al ha mehettem és majdnem dettó u.e. kár lett.
  • Tuvok #31494
    Ma reggel:

Cikk
  • Alien69
    Balakleya 23-március 17
    szépen megszabotálták a lőszer raktárat.

• Stockbauer33 #31492
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a vége egy dráma.A kivilágitott lovasok pff()
  • Tuvok #31491
  • PetruZ
    Túlélte, látszik, hogy leugrott róla és ő futkorászik a háttérben.
  • RatBaG #31489
  • RealCián
    Szerencsétlen :(
  • Pluskast
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Kis off. Tegnap Ukrajnában kigyulladt egy lőszer raktár. 2:04-nél elég szép gombafelhő.

Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2017.03.24. 09:14:09
  • RatBaG #31486
  • Nyiri
    Rezesova azért kapott csak 9 évet mert "független" szakértő megállapította hogy eléugrott egy bokor és amúgy is a Seatos volt a hibás :)
  • desigo
    Rezesova 9 évet kapott.
    Szerintem ebben az esetben a srác kb 6-8 évet fog kapni.
  • Stockbauer33 #31483
    http://24.hu/belfold/2017/03/20/lecsuktak-a-korhazban-a-szentendrei-uti-baleset-okozojat/