37135
-
kamionosjoe #31522 Szerintem olvasd el azt a paragrafust még egyszer, mert amit most leírtál az a mondat nem így szerepel benne. :-) -
Ok, de ott kezdődik, hogy mikor előzhetnek? Nekem is volt hasonló esetem. Én csak szemtanú voltam. De az normál kereszteződés volt. Előttem lévő balra irányjelzőzött (és megkezdte a kanyarodást), a mögöttem lévő meg érthetetlen módon beelőzni akart minket. Hiszen kereszteződésben TILOS előzni.
A videóban más a helyzet, mert elvileg egy alsóbb rendű útra kanyarodott az első autó, de akkor sem előzhető, szerintem. Ráadásul, egyértelműen a kanyarodás folyamata folytonosnak érződött, nem tartotta fel a sort, hanem a hátsó csak tajparaszt módon előzte a sort.
Szerintem.
-
gotchaaa #31520 Dehát az 1x1 sávos úton is párhuzamosan közlekedsz a szembejövőkkel 
Utoljára szerkesztette: gotchaaa, 2017.04.03. 21:33:52 -
Párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest = olyan úttest, amelyen az azonos irányú forgalom számára két vagy több forgalmi sáv van.
36. § (1) -
kamionosjoe #31518 Na ezt a videót akartam bemásolni az előbb origón láttam. Érdemes elolvasni a kommenteket is a cikkhez, durva, hogy ilyen emberek közlekednek az úton akik még a kreszt se ismerik.
origo
"31. § (6) A balra bekanyarodó jármű vezetője párhuzamos közlekedésre nem alkalmas úton a bekanyarodást akkor hajthatja végre, ha meggyőződött arról is, hogy balról járművének előzését vagy kikerülését másik jármű nem kezdte meg."
- Ez egy párhuzamos közlekedésre alkalmas út, egy főút ahogy elnézem. A rendőr szabályosan kanyarodott, aki előzte a sort az volt a szabálytalan. -
Bocsi, itt mit takar, hogy "párhuzamos közlekedésre nem alkalmas út" (nem 2x2 sáv)? Másfelől, hogyan is előzhetne meg, ha nem szabad? A rendőr mögötti elvileg bizonyos körülmények között igen, de e-mögött már nem, hiszen, csak a közvetlen mögötte lévő látja, láthatja, mit is szándékozik csinálni az előtte lévő. A kresz lógikán alapul, tudtommal, még ha nem is ismerem az utolsó betűig.
-
Van baj bőven a KRESZ nem ismerésével...itt simán a rendőr hibázott. -
31. § (6) A balra bekanyarodó jármű vezetője párhuzamos közlekedésre nem alkalmas úton a bekanyarodást akkor hajthatja végre, ha meggyőződött arról is, hogy balról járművének előzését vagy kikerülését másik jármű nem kezdte meg. -
Totálisan idióta esete...
Emlékeim szerint, kocsi sort sem szabad előzni, hasonló okok miatt.
-
Mindenki fékez, a rendőr indexel és fordul, ez meg közben nyomja a gázt és előz. -
Rendőr nyert. Kereszteződésben NEM előzhet senki sem, kivéve, ha erre utaló tábla van. Itt meg nem volt ilyen.
-
-
Az előzni tilos tábla nem volt kint ahogy elnézem. -
Itt a lengyel rendőrütős kurwás eset egészben, lehet vitázni ki volt a hibás. :D
-
CCT-165: a végén a kutya... -
Nyiri #31507 Ó hát ez mindennapos. Tegnap a Dózsa György út nem kicsit forgalmas részén egy csaj telefonálás közben simán befordult a szemközti sávba balra nagy íves kanyarodáskor. Talán ha nem pofázik a mobilon összejött volna a forduló -
Ha másért nem is, de ezért érdemes volt reggel felkelni és melóba menni.... nem tudom mi volt az elképzelés.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.04.01. 16:25:50 -
RealCián #31505 -
-
-
Hagyd. Trollkodik, ne foglalkozz vele. -
miről beszélsz? -
Nyiri #31500 Izzó vasba zuhant eg szlovák férfi
Elég durva eset. -
sgforum #31499 moderáld magad -
egy ilyen balesethez miért kell szirénázni? volt személyi sérülés? a képek alapján nem valószínű. akkor a fasznak kell vinnyogni, nem mindegy hogy 15 vagy 20 perc alatt ér oda a rendőr? -
Meanwhile in Россия:
-
Nem, a szirénázásra ébredtem fel. :D -
Veled történt?
Ez csak egy kisebb koccanás, kb. 25-30km/h körül történik ilyen sérülés, bár ahogy látom a Swiftben a hűtő eltört. Hasonló velem is volt már sok éve. Lemondott az elsőbbségéről az ürge, mert ismerőse jött vele szemben és nyomott egy satut, hogy elengedje, holott a szembejövőnek kellett volna elengedni minket. Hát nem így történt. Satuzott. Megállt. Satuztam, nekicsúsztam az enyhén nedves/fagyos úton. Cirka 30-al ha mehettem és majdnem dettó u.e. kár lett. -
Ma reggel:
Cikk -
Balakleya 23-március 17
szépen megszabotálták a lőszer raktárat.
-
Stockbauer33 #31492 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
a vége egy dráma.A kivilágitott lovasok pff(
) -
-
Túlélte, látszik, hogy leugrott róla és ő futkorászik a háttérben. -
-
RealCián #31488 Szerencsétlen :( -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kis off. Tegnap Ukrajnában kigyulladt egy lőszer raktár. 2:04-nél elég szép gombafelhő.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2017.03.24. 09:14:09 -
-
Nyiri #31485 Rezesova azért kapott csak 9 évet mert "független" szakértő megállapította hogy eléugrott egy bokor és amúgy is a Seatos volt a hibás :) -
Rezesova 9 évet kapott.
Szerintem ebben az esetben a srác kb 6-8 évet fog kapni.
-
Stockbauer33 #31483 http://24.hu/belfold/2017/03/20/lecsuktak-a-korhazban-a-szentendrei-uti-baleset-okozojat/