37134
  • Master91
    Az ilyet nem tudom egyszerűen megérteni
  • RatBaG #32888
  • desigo
    Kuss,én így parkolok le

Utoljára szerkesztette: desigo, 2017.12.15. 23:31:23
  • gordon 24
    Elég sok van belőle. :-) De hát ami jó az jó :-)
  • Stockbauer33 #32885
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nagyon csúnya.Az ilyen papir autók négykerekes koporsók sajnos
  • ximix #32884
    A halánték ütés az sajnos ilyen, régen a buzogány nem véletlen volt hatékony fegyver.
    - link
  • desigo
    Egyik autószerelő ismerős is vett ilyet magának az Audi A4 mellé
  • gordon 24
    Az a gond, hogy egy ilyen autó árából tudsz venni egy öregebb de lényegesen biztonságosabb autót. De ugye a fiatal garázsban tartott a jó, ha szar is.

Nyilván ez a matiz már nem a mai kor gyermeke, de most is simán megveszik az ilyen kaliberű autókat, méreg drágán. Milliókért mert új esetleg. Én tavasszal vettem egy mk3-as kombi mondeot. benzinest. tele légzsákkal, rengeteg extrával, kényelemmel egy brutál jó autó. Átírva 1 millio forint... No comment.
  • desigo
    Nyolc év börtönre ítélte első fokon a Székesfehérvári Járásbíróság azt a 23 éves férfit, aki idén nyáron balesetet okozott Seregélyesnél, és emiatt a gépkocsijában utazó két fiatal nő meghalt.
  • desigo
    De súlyos sérülést még megérteném de a halál már sokkoló.
  • ximix #32879
    Sajnos ez nem csak Matiz-ban történik meg, hasonszőrű régebbi kis közép vagy akár nagy autókban, is igen nagy eséllyel fejeled le a régi kemény műanyag kapaszkodót vagy a busz homlokfalát és esetleg az ott lévő ablaktörlő beszakítja a halántékod vagy a csak simán kitörik a nyakad.
    Pont ezen balesetek miatt lett a függönylégzsák.
  • gordon 24
    Jaja. van benne valami. De hát amíg létezik, tudni kell. :-)
  • desigo
    full gáz,legalja ez a pontos elipszilonos szarakodás
    egyiket kukázni kellett volna rég...
  • gordon 24
    Helyszínelő pontos j-vel. Gratulálok wazze :-)))))))) Sorry...
  • SötétBarom
    Ez pont olyannak néz ki, amit bármilyen más autóban megúszott volna.. :|
  • desigo
    Kecskeméten, a Kada Elek utca és a Bethlen körút kereszteződésében reggel 6 óra 35 perc körül egy autóbusz és egy személyautó eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött.
    A balesetben a kocsi utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A személyautó sofőrje megsérült.

Ilyen Matizba se ülök be szerintem
  • gordon 24
    Szentenderei tűzoltó balesethez. : Mondjuk ez a videóról is tök egyértelmű.

Baleseti hejszínelő. Tűzoltó a hibás!
  • FrezeR
    Halálos baleset Soltvadkertnél

• Nyiri
    Én akármikor autópályán felüljáró alatt megyek és vannak nézelődők. Mindig parázom hogy rám dob valamit.
  • Tirion
    akkor már nem élnének :P csak az EU-ban van fényesre nyalva a seggük
  • Alien69
    Emlékeim szerint, a híradóban Pakisztániakról hallottam, Izraelben dobálóztak.
  • Alien69
    Mért nem írja a cikk, hogy melyik volt a balfasz? Ugye, a BMW orra törött, a Suzuki-nak meg a bal oldala. Tehát, a Suzukis jobbról jött, és bele csapódott a bömös... De, ebből nem következik egyértelműen, hogy melyik is a hibás.
  • Tirion
    tippeljetek melyik népcsoport szórakozása ez......hasonlóan a vonatdobáláshoz
  • desigo
    Kíváncsi vagyok ezért mit fognak kapni?
    Nekem eddig szerencsém volt az autópálya feletti hidakkal.Integettek kedvesen a fiatalok.
  • sorler
    A cikkben meg BMW-ről írnak helytelenül.
    Utoljára szerkesztette: sorler, 2017.12.14. 11:20:59
  • sorler
    Fiatalok akartak ölni az M7-esen – bíróság előtt a trió
  • sorler
    Szívszaggató: a roncsok mellett várta gazdáját a bács-kiskuni baleset áldozatának kutyája

• desigo
    éjjel felénk suzuki vs bmw

Gödöllői halálos baleset

• ximix #32861
    RatBaG #32834

Csak bele olvastam, de van pár kérdés ami jogos, miszerint ha a fehér doboz a jobb szélén áll akkor a tűzoltóautó ilyen sebességel érkezik a a zöldet kapott kereszt forgalomba ?
    A másik, ha mindennel "tötyörészik" leég a ház, autó ect-ra VS jelen esetben meg, sehogy sem érkezik meg.
    - link
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pluskast #32847

Így javítva nem lesz ugyan olyan erősségű mint régen, a gyűrt törött elemet vissza kéne bontani a felfogatási pontjáig, majd az új elemet megfelelő rétegrenddel, újból hegeszteni ...ect nem hiába gazdasági totálkár sok autó, mert szakszerűen javítva nem éri meg.
    Viszont egy-két 15-20 éves sose tört, régi konstrukciós, belül üregekben szétrohadt verdánál meg lehet jobb.

Miért azért, mert pl egy húzott szög is ha elgörbül bár vissza lehet egyengetni, de ha kemény a fa, valószínűleg újból ugyanott fog elgörbülni, de már kisebb ütéstől is akár,
    vagy képzelj el egy U profilt vagy szögvasat mondjuk egy polcnál, ha megroggyant kiszereled kikalapálod, de már nem bírja úgy a súlyt mint előtte a szerkezete maradandó változáson ment át.
    Az anyag szerkezetétől függ mi az a maximum amit még maradandó változás nélkül elvisel, vannak mély húzó lemezek amiket présgéppel formára lehet nyomni probléma nélkül, de van olyan is amit ha csak 90°-ban meghajlítsz a külső nyúlt oldala végig reped.
    Bizonyos mértékig elhajlott részeket visszahúz paddal az még oké, de az első nyúlvány egyengetése az asztalon az már érdekes, az egy dolog, hogy a motort és a váltót majd elbírja, de annak nem csak az a feladata . . .

Utoljára szerkesztette: ximix, 2017.12.14. 02:56:58
  • PetruZ
    Hát, szerintem ezekért nem kár... :)
  • bertino
    Tibi atya az ereit vagdosná.
  • z0ty4
    ere a buszra sem szállnék fel az tuti. inkább gyalogolok.
  • RatBaG #32857
  • KaBuTo666
    Szörnyű, egyszerűen szörnyű! :(
    Ilyenkor szívem szakad meg. :(
    Inkább sima mentes víz lett volna. :(
    Utoljára szerkesztette: KaBuTo666, 2017.12.13. 13:27:53
  • Tuvok #32855
    Van ott még 1-2 ép üveg is
  • desigo
  • Pluskast
    Érdemes elolvasni.
    Vagy ezt.
  • SimaSuna #32852
    Nyilván igen, de honnan tudja majd meg az ember, hogy milyen autót vásárol...

Mondjuk egy ilyen tesztre kíváncsi lennék, ahol új/használt autó vs heggesztett/gittelt autókat törnek hasonló szituációban...
    talán kevesebb gitt szakember lenne..
  • Pluskast
    Nem az után gyártott alkatrészekkel van a gondom, hanem azzal, hogy ez a verda olyan szinten lett leamortizálva aminek köszönhetően a karosszériát is nagyon komoly behatások érték. Még ha csak az lenne vele a legnagyobb baj hogy szarrá ment a motorháztető vagy valamelyik ajtó. Kabuto666-nak igaza van. Nagyobb sebességnél isten tudja mi fog történni a verdával. Vagy ne adj isten megint karamboloznak vele. Eleve a hegesztések miatt az ütközéskor keletkező erőbehatásokat a karosszéria nem úgy fogja elnyelni (és ezáltal nem úgy fog reagálni a behatásokra) ahogy azt normál esetben kellene.
  • SimaSuna #32850
    Arthur csatornáján nem csak ez az 1 autó van.
    Sok más luxus autót és értékes autót tesz "rendbe"

Most tedd a kezed a szívedre, és mondd azt, hogy nem után gyártott alkatrészekből vásárolsz az autódba, hanem gyári cuccokat.

ui: E36 BMW 320 kupéhoz kerestem kédergumit az ajtó köré.
    Gyári, ismétlem gyári kédergumi 107.000ft / db. 2 kellene, tehát az autó árának az 1/3-át képezné a 2 kédergumi.
    Bontott, sérülésmentest vettem 2db.ot 10.000ft-ért.