Ulead GIF Animator

Oldal 1 / 12Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aquir
talán nem tudja gyorsan feldolgozni a gép

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Tyler1
miért van, hogy previewban, vagy mentés után lelassul a gif?

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Aquir
az van hogy akkor nem a képre kell rárajzolnod, hanem a program jobb oldalán (gondolom jobbgommbal) hozz létre egy új réteget (layer) minden lépésnél.
Például ha egy szöveget mozgatnál, ott nem változik a szöveg képe, ahhoz elég csak 1 réteg. De ha a rétegre rajzolsz (itt úgy értem új réteget kell létrehozni hozzá, ami átlátszik és ezen rajzolsz), akkor viszont nem csak a frame-et kell duplikálnod, hanem az eddig rajzolt objektumot is. Aztán megint rajzolsz rá.
A Vége úgy fog kinézni, hogy például egy 10 jelentbõl álló gif esetén lesz jobboldalt 10 réteg a rajzod pillanatképeibõl (a háttérképen kívül (ez az amire akarsz rajzolni, de ezt külön ezeken az átlátszó rétegeken kell megtenned)), és mindig másik fog látszani. (jobboldali objektumoknál a szem ikon benyomása jelenti azt, hogy melyik fog látszani)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Illetve jobb oldalon egy object van, aminek ugyanannak kell lenni minden képen.

Hát valamit sztem nem értek, mert alulról a következõ frame van kijelölve, és jobb oldalon meg nincs semmi aktív dolog.

Aquir
ne jelöld ki, jobboldalt csak az legyen aktív amire rajzolsz

Aquir
nem értem mit mondasz, minden kép téglalap alakú, a gif pedig átlátszhat ahol akarod

Hy all! Hogy lehet azt megoldani, hogy ne rajzolja állandóan a többi frame-re azt, amit az x-edik képen rajzolok?

Sharks
Attól még a területe ugyanaz marad. A probléma az, hogy ez igazából bannernek készülne és van az alap kép, ami 370x111-es, e mellé kerülne a tetejéhez igazítva egy 250x61-es kép, viszont alatta nem kéne hogy maradjon felület, mert remélhetõleg (ha az oldal intelligensen kezeli) oda kerülne egy másik banner, ami 250x50-es... tehát így egy téglalapot adna ki. Ha viszont az elsõnél hagyok alatta területet, akkor biztos, hogy nem oda illeszti a másodikat, hanem mellé... (a második banner direkt van külön, mivel máshonnan kell linkelni, így nem is megoldható egy felületen a dolog sajnos).

A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.

Aquir
a munkavászonnak a legnagyobb méretet kiválasztod, és képbeszúrással (faq) beteszed a két képet

Sharks
A forgatást megoldottam másik progival. Sajnos akárhogy is próbáltam, nem tudok kibújni az aranyszabály alól, hogy bármilyen egyszerû dolgot is szeretnél megvalósítani, minimum 3 program kell hozzá (, mert az egyikkel megcsinálod, a másikkal javítgatod, a harmadikkal lemented/átkonvertálod olyan formátumba, amit használni is tudsz), + még azok, amikkel esetleg használod. Na sebaj, lépjünk túl ezen az örök dilemmán. A következõ kérdésem az lenne, hogy megoldható e valamilyen módon az alapfelület formálása? Arra gondolok, hogy mondjuk nem egy 630x110-es felületen szeretnék tevékenykedni, hanem egy 370x110-esen és egy azzal egybefüggõ 250x60-ason, ami lényegében egy képet alkotna, csak az nem egy szabályos téglalap ugye...???

A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.

Aquir
gondolom még mindig el tudod forgatni, ha képként mented el

Sharks
Ja, igen... az nem mûkszik... nem jön ki fent semmi, csak a keretet jelöli ki és lehet nagyítani meg kicsinyíteni, meg mozgatni is. De forgatni nem...

Én is láttam, de a gyakorlatban mégsem tudtam mûködésre bírni Vistán.
Akinek win7-e van, nyilatkozna arról, hogy megy-e?

Aquir
talán el lehet forgatni a faq-ban leírt forgatással, többit nem tudom

Sharks
Hy, tudna valakik segíteni abban, hogy hogyan lehet egy szöveg formáját állítani... pl. hogy ferde legyen, vagy egy ívet tenni bele?

Aquir
Vista kompatibilisnak írják

Üdv!
Tudja valaki, hogy Windows Vista alatt hogy lehet mûködésre bírni a progit? Az Ulead Gif Animator 5 nem indul el kompatibilitásbeállításokkal sem.

PJack
még mindig lelehet tölteni INNEN ingyenesen.

Pain is inevitable. Suffering is optional.

morcosqtya
nem, de arra sem emlékszem h demó lett volna. Fent van vagy 3 hónapja de még nem szólt be... tehát elvileg nem trial....
nem is rakott vízjelet v feliratot a gif-re.. tehát használható.

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Aquir
legtöbben csak torrenteznek

Üdv. Nektek!
Letöltöttem a demo Ulead animátort, Ti megvásároltátok?
a legjobb progi 😄 én már vágom naggyából 😄

|-|Intel i7 4790K 4GHz|-|NVIDIA GeForce GTX980Ti |-|GIGABYTE Z97X G3|-|16 GB DDR3 RAM|-| 1,75 TB HDD |-| BF4: Vajaspite | - TDU2: Vajopie | LOL: Vajopie | Crew: Vajopie | *Logitech G27*

Aquir
vannak szövegmozgató dolgok a uleadben, faq

Leevi
Hol tok valami ütõs esetleg animációs betüt csinálni?mire mennyek?Nagyon kezdõ vok!

\"Engem nem lehet megérteni,bennem hinni kell\"/By B€CKHAM

Aquir
úgy, hogy külön rétegre fehér pöttyöket rajzolsz, és minden frémben lefelé mozgatod õket. Amelyik hópehely leért, az fent újra megjelenik, és a kezdõ helyzetig leesik még.
A gif végére mindegyik olyan pozícióban legyen, amit a legelsõ képkocka folytatni fog.

m1garand
Szia Aquir!
Hogyan lehet havazós animációt csinálni? Köszi elõre is.

makett.tk

Aquir
xp

desigo
nem kínálja fel a legördülõ listából azokat amiket bemásoltam a fonts mappába
újraindítás, uga reinstall megvolt

win7-en használod te is?
Aquir
talán indítsd újra vagy telepítsd újra, de nem tudom mi lehet a hiba

desigo
.ttf kiterjesztésû fontokat hogyan tudom importálni?

Bemásoltam a win/fonts mappába de nincsenek a listában az UGA-ban
Üdv AQUIR
Jó helyen jártál. Küldtem privátot, beszámoltam az uj prog. tapasztalatáról. üdv kierti
Aquir
haló, görögországi tanulmányúton voltam 11-tõl 21-ig :p

mást nem tudok csak hogy a sima egér kurzorral a képre kattintasz 2x, position and size, átméretezed, és mész a következõre, a végén meg a vászon méretét méretezed át

ezt szvsz nem lehet automatizálni uleadben

tommygear
haló
tommygear
azt hogy lehet megcsinálni hogy szeretnék pl egy 200x200-as animációt egy videóból és az egész videó tartalma látszódjon rajta ne csak amit random lecsíp a videóból 200x200 pixelt
Nem érek rá, de válaszolok. örülj neki hegy nem észlelted ezt.
valamikor régen nézegetem az internetes hirdetési ujságokat. jpg, és bmp-t fogadtak, giffnél állókép lett. rájöttem/de lehet hogy mások már tudták, és az ujszülötnek minden uj... esete volt/ hogyha a sajátgépben a .gif et átnevezem .jpg-re tökéletes mozgo hirdetést kapok.Foto mozogva nem is volt több a hirdetések között. hát ilyent fogadtatam el a megrendelömmel. beláta hogy egy képnél többet mutat kb 6 kép, és feltünöbb. most is valami hasonló a helyzet, csak nem hirdetési ujsággal, és nem az interneten.üdv majd töltök. kössz
Aquir
Szerintem töltsd le és próbáld meg mert ilyet én nem tapasztaltam egyelõre. Egyébként mit csinálsz az uga-ban a fotókkal?

Nagyon kössz a gyors választ!
Nem ,: minden oké, azt csinálok vele amit akarok, /azt már kitárgyaltuk hogy az opt... tabu nekem/ tehát bármi effekt, méretváltozás, frame db szám, váltoidõ állitás, mindent tud!! megmutatja prewi.. be is, de ha mentek gifbe egybül beugrik az a kis ablak hogy :unable to finish the gif optimization process!!, és nem ment.KERESTEM HOGY MI AZ OPT... és itt láttam meg hogy csak egy kép. ha végig csinálom ugyhogy az elsö táblán jelzett no-t bejelölöm, a z össze táblán végigmenve beugrik a hiányzó kép és ment. Ez bonyolult, meg az a bajom vele hogy hiába nem állítok semit más lessz. Hogy változik? olyan lessz ha egymásután 3 szor mentek mintha a ps-lágyperemet mindig variálnám. Kössz, természetesen letöltöm, kiprobálom, de most jött egy kiadótól egy megbizás, és nagyon hamar burgelandba kell mennem. Attol függ hogy sikerül megszervezni,lehet hogy csak a hét közepén tudom megprobálni. üdv, kössz.
Aquir
De megnyitod a fájlt és egybõl kéri tõled az optimalizációt? Nem tudod kikerülni?
Szerintem töltsd le az én Uleademet innen (Free User -> vársz 30 másodpercet, és a Download-dal letöltöd)

üdv Aquir! Ha tömör akarok lenni: nem tudom!/hogy érthetõ legye/:
Történetem a giffel: fotókkal foglalkozok, amikor átadom a megrendelést elmondom hogy a kiadványokban, felhasználásnál mik az ötleteim. Egyszer rendeltek, és többet csináltam, és mondtam hogy igy képzelem a felhasználást. a megrendelõ kapálodzott mert az +10 képet jelentett. elfogadtam, és az elsõ uleadommal megcsináltam az elképzelésemet, megmutatam, megvette!!/én a képeimet ps-ben készrecsinálom, nem használtam opt... abban az elsõ a programba -mint nálad is 2 kép jelent meg- / most 2 évvel késöbb hasonló a helyzet. vitatkozunk hogy ezt is lehetne csinálni. ez a rendelés képei kb szept. végére készülnek el.MOST CSAK ELKÉPZELÉSEM VAN . VALAMI SÉTÁLÓK/ha készül jobb sétáló, ez a kép felejtve/, MEG VALAMI KAVALKÁD! tehát lehet hogy a végleges képek csak a következõ eseményen fognak elkészülni!! Most csak probálgatom hogy fog kinézni a végeredmény. Igy már érthetõ az elsõ mondatom? /pl probáltam hogy a fekete elött milyen szín, milyen folthatásal hogy viselkedik,stb./ Amiben szeretném segitségedet kérni hogy miért lehet hogy már a progi megnyitásánál gond van,= egy kép. Én ugyanugy szeretném hogy müködjön mint az elsõ, nem is akarok az opt... lehetöséggel foglalkozni. Mi lehet a gond, mi lehet alapbol rosszul beállítva nálam hogy követeli az opt..??? Voltál oly rendes hogy az 509 be megprobáltad, és nálad jó volt? én UGYANAZT a "képet", meg UGYANAZT a piros párt hiába rakom be bárhogy az egyik ablak üres!! Ha tudnál segíteni ezt megoldaani köszönném. üdv kierti
Aquir
Írd le milyen fájlból (vagy képekbõl) mit akarsz csinálni

Aquir
Az optimalizáció fülrõl az Edit fülre váltással lehet szerkeszteni, egyébként ha nem kell alacsony méret, nem kell optimalizálni

kevés frame?= lehet hogy ezeket a képernyõket nem photoshopba ,hanem uleadba kellet volna feldolgozni? üdv kierti

üdv Ezt még gyakorolni kell!!Nem hitem volna hogy ezekkel a bolhaképekel ennyi baj van, én 20-30 mb-oshoz vagyok szokva. hiába vettem le a felbontást 72re, a jpg mentést 3 ra ....
Tehát ha megnyitom a programot, egyik fehér, a másik átlátszó. kép be: egyikbe a kép a másikba a nagy semmi!! Valahogy ugy érzem olyant keresek mint más programmba be leet állítani hogy:prewiew. ugy értelmezem hogy a jobb oldalon a prewiew.és ezt nem engedi. üdv
Aquir
Méretcsökkentésre a kevés frém használata ~ a tûrhetõ optimalizálás jó.

/forumkepek/2009_06/kepernyo.jpg" style="max-width:100%;height:auto" loading="lazy" />/forumkepek/2009_06/1kepernyo.jpg[/IM" style="max-width:100%;height:auto" loading="lazy" />
A két kép nem egy animációba van. a proba az tényleg proba.
Már ügyesedek, majd rájövök hogy lehet 10kb-ra használhatót csinálni./72, mentve jpg3 még nagy. de a gond látszik!! egyiknél csak a programm nyitás van, a egyik ablak kép nélküli!! a másiknál csak berakva, semmit sem csináltam.bocs folytatom
Aquir
Print Screen (Prt Sc) gomb a billentyûzeten vágólapra másolja a képernyõ nézeti képét. A képet Ctrl+V -vel (vagyis beszúrással) lehet képszerkesztõben kezelni, ezután feltölteni, és beszúrni.

Az optimalizáció az UGA-ban nem automatikus folyamat, használata elvileg mindaddig nem következik be, amíg nincs igény rá. Máskülönben mikor fordul elõ?

Az ittlévõ UGA optimalizáció képernyõ két képet jelenít meg a két oldalon, más nem fordult elõ.

Az átlátszóság az objektumok felett állítható (transparency), élesebb színek erõsebbek maradnak ugyanolyan mértékû állításnál.

Ha a pirospar.psd-bõl lett a proba.psd, az elég érdekes átmenet. Mi a létrehozás tárgya és célja?

Üdv
Látod hogy én csak lefotózni tudom a táblázatokat. Hogy csinálod Te?
Én ugyanazt a képet küldtem el! Az elsö ulead nem foglalkozott az opti....! Nekem sem kellene ez a lehetöség. Két dolog miatt zavar,1., idõigényes,2., ezeken a képeken átlátszóság van, az elsõ ablakban beixelem a no-t és oké ,oké....sajnos az átlátszoságot nem egyformán kezeli/peddig semmit nem állítok/ néha olyan mintha a ps-be a lágy peremet állítanám.ezt a képet mindkét helyen megnyítja.
Nincs olyan lehetöség hogy ezt az opt... eleve kikapcsolni? Mert eleve baj van. az elsö uleadnál az opti..ablakban két kép volt /"ilyen,és az ilyen lessz!/itt már eleve egy ablakba van a kép, másik üres!! Ugy érzem hogy talán be lehetne állítani hogy automata?? és látszodna egyböl? sajnos nem tudok angolul, de ezekben az ablakokban nem lehet beállításokkal variálni hogy többet ne akarjon opt..álni?vagy atomatikusan ad egy képet/variációt/ amit ha akarok változtatok. én nagyon meg lennék nélküle.509: csak akkor látszik igy ha ezeket a táblákat végig csináltam. Valami a program beállításával lehet a gond, mert már 2 db
nem egy helyrõl kapott uleaddal is ugyanaz. üdv
Aquir
Nekem amit PSD-t küldtél az UGA 3 objektumban nyitja meg (kacsa, kör, piros utcakép), optimalizáció után engedi elmenteni gif-be, de ha meghatározott méretre akarod csökkenteni a fájlt, akkor a "Compress by Size" ikonra nyomj.

Egyébként nekem kisebb méreteket ír, nem tudom mást küldtél e mint amirõl képet küldtél így:

Tisztelt Aquir
remélem az orvosoknak vége, és ujból probálkozok. Probáltam a kért helyen küldeni a psd-t, elindult, és már rengeteg ideje pörög a "feltöltés?", ugyhogy a privátba küldtem, remélem a psd, és a táblák odaértek. üdv és kössz kierti
Oldal 1 / 12Következő →