40034
WAREZ = azonnali BAN!
Infókon és híreken kívül nem kérsz és nem adsz segítséget feltöréssel kapcsolatban, akit érdekel nézegesse a linkeket!
-
#26341 vegyél fel:) vagy írj privit -
#26340 Nem high speed tudjuk :)
De a kaptható leggyorsabb fake és kiválóan visz mindent:) -
#26339 Nagyon oksonak hiszed magad, de látszik h fingod nincs miröl is beszélsz.
"Miért olvasná be "ami rajta van"? Egy lemez 1.8Giga, hova a rákba tenné azt a sok adatot?"
Első barmoság: Amikor beteszed az UMD-t, nem az egész lemezt olvassa be, hanem a kellő adatokat, látszik h nem értesz semmit a géphez, de még alapszintű informatikához sem.
"Az hogy van bent lemez nem úgy dönti el hogy a lemez megnyom a gombot! "
DE! Pontosan így dönti el. Ebből is látszik h még életeben nem szedtél szét PSP-t. Kinyitod az UMD fedelet, bal oldalon lesz egy fekete pöcök. Lenyomod láss csodát: felpörög a motor, lézer bekapcsol és fókuszál.
Beteszed a lemezt, a játékoknál igenis megjelenik milyen lemez van bent, ergo beolvasa a lemezt.
"Az UMD tönkremenetel csak a hatodik helyen áll a meghibásodási listán."
Nem, az UMD tökremenetel továbbra is köztudottan sokkal gyakoribb mint bármelyik másik hiba amit nem fizikai behatás ér el. Számtalan pspvel találkoztam már hidde el nem a levegőbe beszélek.
Tudatlanságoddal csúnyán lejárattad magad. -
#26338 Mondtam én, hogy veszteséges? Lossless, ahogy a CSO is. Ha kitömöríted, láss csodát: ott lesz újra a "hulladékadat". Egy PC-s játék miniimage-nél találkoztam olyannal, hogy 10kb-os rar file, kitömörítve 4,5 giga. -
#26337 Példa #2:
A kompjúteremben van egy floppymeghajtó. Sosem használtam, nem is fogom.
Mikor fogyaszt többet a gép? Ha van benne lemez, vagy ha nincs?
Hangsúlyozom mégegyszer: Sosem használtam, nem is fogom.
mikor bekapcsolod akkor hallod 1 kicsit zizeg ez is fogyaszt ha nem használod akkor is de elenyésző -
#26336 rossz példa:
Van egy autód. Egy helyben áll. Kézifék behúzva. De a motor jár!
Mikor fogyaszt többet? Ha nem ül benne senki, vagy ha négyen ülnek benne?
elpárolog 1 idő után a benzim
ha nincs bent umd akkor is fogyaszt icipicit de nem számottevően
-
#26334 hova rakjam az ISO-t? -
amdrula #26333 Ez hülyeség, tudod te egyáltalán miket írkálsz? -
rnd #26332 Talán most utoljára még 1x nekifutok... és reagálok a tényeidre:
EMBER! Már három napja azért tépem a szám, mert HA MEMÓRIAKÁRTYÁRÓL játszotok, az UMD meghajtó NEM OLVAS SEMMIT, ha van bent lemez, ha nincs! FOGJÁTOK MÁR FEL! HA NEM OLVAS = NEM FOGYASZT! ÉRTITEK? Valszeg nem... És inicializálni (alahelyzetbe áll, megnézi milyen lemez van benne) AKKOR IS FOG HA NINCS BENNE LEMEZ. Oda áll alaphelyzetbe, ahol a TOC van és megpróbálja beolvasni, nincs lemez, nem sikerül, feladja... amivel kevesebbet fogyaszt az maximum az, hogy a motor ami a lemezt forgatja üresbe pörög 40-et, nem lemezzel. Bummm... 350 mW... 4 másodpercig...
És a ráadás: vedd elő egy GYÁRI JÁTÉK kézikönyvét (már amennyiben van olyanod) és olvasd el a lemez kezeléséről szóló részt (belső borító). Lécci írd már ide azt a részt ami arról szól hogy semmiképp ne hagyd benne a lemezt a meghajtóban ha nem használod, mert meríti az aksit vagy "tönkreteszi" hosszútávon a meghajtót
Amiről ti beszéltek az "városi legenda". A haver haverjának haverja eccer hallott már olyanról, hogy a haverjának haverja...
Egyébként meg azt csináltok amit akartok. De akkor is baromságot írtok.
És akkor most példák az élet más területéről:
Példa #1:
Van egy autód. Egy helyben áll. Kézifék behúzva. De a motor jár!
Mikor fogyaszt többet? Ha nem ül benne senki, vagy ha négyen ülnek benne?
Ti már három napja bizonygatjátok, hogy ha négyen ülnek benne sokkal többet fogyaszt és hamarabb tönkre fog menni a futómű is mert amikor a gödrökbe huppanva nagyobb a terhelés. De könyörgöm... egy helybe állunk emberek!
Példa #2:
A kompjúteremben van egy floppymeghajtó. Sosem használtam, nem is fogom.
Mikor fogyaszt többet a gép? Ha van benne lemez, vagy ha nincs?
Hangsúlyozom mégegyszer: Sosem használtam, nem is fogom.
És reagálva az írásodra:
Tény #1: BAROMSÁG! HÜLYESÉG! Miért olvasná be "ami rajta van"? Egy lemez 1.8Giga, hova a rákba tenné azt a sok adatot? 32Mega RAM van! És ha beolvasta, akkor később miért tölt? Ezt komolyan "ténynek" gondolod?
Tény #2: Az hogy van bent lemez nem úgy dönti el hogy a lemez megnyom a gombot! Hanem hogy megpróbálja olvasni ajtónyitás/csukás és gépindítás után. Akkor is ha nincs benne lemez! Akkor miért is megy tönkre hamarabb a lézer, ha van benne lemez mintha nincs? Ugyanazt csinálja vele mint nélküle.
Tény #3: Ha hiszed, ha nem (tudom hihetetlen) de van aki CSAK ÉS KIZÁRÓLAG gyári játékkal játszik. Namost... ha benne van egy lemez, és sose használod, akkor hamarabb megy tönkre a meghajtó mintha állandóan nyomnád? TI VAREZOLTOK. A meghajtó kábé 1% alatti terhelés kap, mint ha GYÁRI JÁTÉKKAL nyomnátok. Egyébként az USB csati is gyakran eltörhet, a nyomógombok is kinyiffannak, nem is beszélva az analóg karról. A listád hibás. Az UMD tönkremenetel csak a hatodik helyen áll a meghibásodási listán.
Tény #4: Ezt meg nem is értem mit akar jelenteni... meg azt se tudom hogy ezt hogyan mérted le... mert csak az ha több poligont kell megjeleníteni a kijelzőn (mindenféle más dolog állítása nélkül) 3,5 óra kontra 5 óra üzemidőt jelent. Olvasgathatod ezt: http://psp.ign.com/articles/574/574557p1.html
Következtetés: városi legendák továbbadása botorság.
Öööö.... -
#26331 Tény #1:
Ha a gép érzékeli az UMD-t, beolvassa ami rajta van, ez az alap működése a gépnek, függetlenül az emulálási beállításoktól.
Tény #2:
Ahoz h beolvassa bizony fel kell pörgetni az UMD-t, bekapcsolni a lézert, pozícionálni a lézerfejet, fókuszálni, visszaolvasni az adatokat és még számtalan műveletet a memóriában amihez energia kell.
Tény #3:
Gyakorlatban a három leggyakoribb meghibásodása a PSP-knek:
-eldowngradelés
-kijelző betörése
-UMD beolvasási hibák
Az első kettő nyílvánvalóan a nem rendeltetésszerű használat következménye. Ebből következik h a psp legelhasználhatóbb pontja az UMD beolvasó egysége. És bizony egy lézerfej nagyon is elhasználódik használat közben. (lásd.: meghibásodott CD/DVD írók, olvasók tömkelege, asztali lejátszók, chip miatt igénybevett PS2 lézerfej, stb..)
Tény 4#:
Egy beolvasás kb annyi energiát fogyaszt h egy 5 órás készenléti idő lecsökken 4óra 59percre.
Következtetés:
Nem látom értelmét benne tartani az UMD-t. Minimálisan de nehezebb tőle, minimálisan de többet fogyaszt, minimálisan de a lézerfejet is elhasználja. Semmit nem használ, csak árt, nem szól mellette semmi. -
qB0B0p #26330 a "berarozás" egy veszteségmentes tömörítési eljárás ne beszél hülyeségeket! http://hu.wikipedia.org/wiki/Vesztes%C3%A9gmentes_t%C3%B6m%C3%B6r%C3%ADt%C3%A9s egy kis olvassnivaló -
rnd #26329 Ezt a témát én asszem feladom... menthetetlenek vagytok... de hogy miért nem vagytok képesek felfogni hogyha nem használtok valamit az nem fogyaszt... -
qB0B0p #26328 Nah most leírtam majdnem azt amit te írtál XD sorry nem olvastam el figyelmesen először -
qB0B0p #26327 Igen ezek a padding fájlok amiket már említettem. És a céljuk az, hogy az UMD szélére kényszerítsék az értékes adatokat így gyorsabb a betöltése megtévesztő szerepük nincs. -
#26326 de nem tudsz vkit innen a topikból aki msn-en tudna segíteni? mert mindenki ajánlotta a pspfilez-t, de nekem sajnos bonyolult! -
#26324 nem bírom Update-elni 3.60 M33-ról 3.71 M33-ra... msn-en nem tudsz segíteni? -
#26323 Hamis memory stick pro duo (SONY)
-
#26322 sok 100mb-os körüli játék televan rakva 1-esekkel így 1.2gb lesz kb mert így nagy játéknak tűnik a mezei userekszerint és így a lemez szélére kerülnek az adatok és ott gyorsabban lehet őket olvasni -
rnd #26316 -
#26315 Igen, olyan, mint a rar. A rar is eltűnteti a hulladékadatot, a CSO is. -
#26314 Min szenvedsz ennyire? -
#26313 segítsen már vki msn-en! nagyon szerencsétlen vok! és nem akarom a hülyeségem miatt szétkúrni a gépet! -
qB0B0p #26312 Így van. -
Geccoka #26311 Mar nem azert, de a CSO nem tuntet el semmit, az csak egy tomoritese az ISO-nak, olyan mint a rar... Ami kiszedi a felesleges fileokat az a ripkit, ami a dolga vegeztevel CSO-ba tomoriti az isot. -
#26310 Több játékban van hulladék, talán a padding, jah, vagy mintha vhol dummy-t olvastam volna. Viszont tény, hogy több játékban van hulladékadat (asszem pl MoH:H2 CSO-zásánál is radikálisan csökken a méret, de sok ilyen játék van), amit a CSO gyönyörűen eltüntet. -
qB0B0p #26309 Azok számodra fölösleges fájlok, de nem szemetek és azokat a .cso nem fogja kiszedni. De az tény, hogy néhány fölösleges fájl eltüntetésével csodákat lehet tenni, úgy hogy a játék teljesértékű marad. -
#26308 770 megás dragon ball z shin budokaiból én pl kiszedtem az összes nem angol nyelvű fájlt és így 200valamennyi mega lett, szóval némelyik játékban bizony akad szemét dögivel -
qB0B0p #26307 Hát azért a .cso nem úgy müxik hogy eltünteti a "hulladékot". Meg miaz hogy hulladék? Max a padding fájlokra lehet ráfogni bár eredetileg fontos szerepük lenne. -
#26306 jaja sokszor jóljön:) -
#26305 Ne szarozd le őket, nagyon is jók ezek. A DAX-ot nem támogatják jóideje a CFW-k, asszem még a DevHook időkben működtek (de szép idők is voltak:) ). A CSO-t támogatják a mai cfw-k, sok játékot nagyon ajánlott ebbe tenni, mert van, ahol a játék valójában csak 200 mega és hulladékadattal megtöltik 1 gigásra. CSO-ban megint csak 200 megás lesz. Én egyébként CSO-ban tárolom az összes játékomat, amelyik pedig akadozna (amiből nincs sok), azt ISO-ba átteszem. -
#26304 Ha legalább 3.52-es custom firmwared van, akkor el lehet felejteni az umd-t. -
#26303 mér szar ha csot-t tölt vki? kisebb fájl, hamarabb lent van, és ugyanúgy át lehet tenni utána iso-ba, ha esetleg szaggatna cso-ba! Persz van amikor olyan a cso tömörités hogy romlik a zene minősége, és utána hiába teszed vissza iso-ba ugyanolyan fos lesz, de ez marharitka, igy nem szoktak csoba konvertálni.
És az tök alap hogy olyan játékkal ne is próbálkozzatok cso-ba ami rengeteget tölt játék közben(gta ugye). -
#26302 semelyik GTA-t nem ajánlom cso-ban..ugyanis ezek valamiért mindíg szaggatnak(vagy agyon vannak ripelve)...itt csak az iso a megfelelő(már ha rendesen akarsz vele játszani) -
#26301 A CSO egy szar, a DAX még szarabb.
Az a legjobb ha ISOt töltesz!
Az a 400 megás egy rippelt szar...
Nem tudom mekkora memókártyád van, de sztem az 1,6 gigásat töltsd. -
#26300 Na szóval már rájöttem, letöltöttem az umdgen4.0t, ott betöltöttem a dax fájlt de amikor isová akartam alakítani, akkor kiírja hogy egyik fájlal baj van, mert valami LB szám nem jó. Azt a fájlt kimentettem visszamásoltam ugyanoda, ekkormár mentette az isot, a psp jelzi is a játékot, de kiírja, hogy "A játék nem indítható (80010002). Van rá megoldás vagy töltsem le máshonnan de csoban a játékot? Egyébként a GTA vice city storysról van szó, és a dax fájl mérete 280mega, míg az isoé 400mega. -
#26299 Én is kipróbáltam, nagyon komoly! -
#26298 nah ez már érthető köszi! -
#26297 Üdv!
egyik kedves fórumtársunk egy leírást osztott meg velünk a pspfilez oldalán.
Ebben leírja pontosan, hogy hogyan is kell önmagában meghekkelni egy hivatalos FW-t tartalmazó slim psp-t úgy hogy ne kelljen egy másik gép hozzá!
íme a leírás "djdok20" jóvoltából:
forrás és képek: pspfilez: pandora forrasztással
"Sziasztok!
Remélem tudok segíteni egy-két emberen a leírtakkal.Nem olyan régen vettem gépet , keresgéltem a lehetőségek között hogyan tudnám "okosítani",de minduntalan falakba ütköztem.A távolság a pénz vagy a hozzá nem értés szegélyezte utam.
Szóval a következő dolgokkal megoldhatóvá válik az 1 db psp-vel való cfw feltétel lehetősége.
Amik szükségesek:
- psp-nk amin gyári fw van (ez adott ugye !)
-memória kártya (produo,256MB-legalább!)
-kártyaolvasó ami kezel mspro-t
-kézügyesség
-segítő kész társunk,fórumtag!
A kezdetek.Igaz a hír mi szerint hardweresen át lehet alakítani több aksit is pandorává.Én most a slim gyári aksiával foglalkozom,mivel általában már csak slim gép ami a boltokban vehető.
Tehát 3,6v 1200mAh Sony PSP-S110 szétszedése(a művelet előtt töltsük fel!!!!!):
az aksit figyelmesen,óvatosan kezdjük bontani,lehetőleg műanyag feszítő eszközzel.Domború rész felül ,ez jön le amúgy,kezdjük az oldalával finoman az illesztésnél feszegessük,simán nyomkodjuk körbe akár körömmel az aksit.Lehet hallani pici roppanásokat amint a ragasztó elengedi.Csupán egy milliméteres a perem ami benyúlik a fedélbe ez van ragasztva és nem is mindenhol.Nem ajánlott a tapétavágó,mert puha az aksi műanyag része könnyen átvághatjuk és sérül maga a telep vagy az elektronika.A sarkoknál óvatosabban feszítsük a fedelet itt esetleg kell a keményebb eszköz.A felső része válik el utoljára a csatlakozóknál.Amint szétjött látható a vezérlő nyák,ezt hajtsuk lefelé (felső része psp csatlakozónál)így előtűnik az ic-s oldala.
A fórumban megtalálható a kép a hardweres átalakításról csupán két forrasztás és kész a pandora aksink,miután megforrasztottuk,hajtsuk vissza az elektronikát és az aksi fedelet visszatéve rögzítsük két oldalt szigszalag v.celluksz segítségével
.Ellenőrizhetjük a sikert,vegyük ki a psp-ből a memkarit,umd lemezt.Ne legyen töltőn sem.Tegyük be az aksit ha 1-2 másodpercen belül el kezd világítani a zöld bekapcsoló led akkor készen is vagyunk az első dologgal,müxik a pandora aksink.
A következő a magic memkari.Ez már könnyebb dolog nem rizikós,csak kell egy segítőkész emberke aki elküldi nekünk az Ő magic memkarijának tartalmát amit a desp.ce.v3-mal hozott létre és 3.71 hack legyen.(Amennyiben ilyen nem lenne felteszem valahová ,amit én kaptam.Ez úton is köszönet érte!!!)Amint megkaptunk az állományt ami 7db file és 25MB,ez egyből a 3.71m33v2-t teszi fel a gépre!!Kell még letölteni egy pandora zip-et ,mert abból szükséges egy exe az "msinst" nevű.Most van szükség a kártyaolvasóra,ugyan is nincs más dolgunk mint kártya az olvasóba,formatálás xp-vel FAT-ra.NEM FAT32-re!!!!! Ez után simán másoljuk rá a fájlokat a memkarira,az msinst exe-t nem!!!-arra a pc-n van szükség.Az "msinst" file-t és a segítőnktől kapott "msipl" file-t másoljuk simán a pc-nk C meghajtó gyökerébe.Az "msipl" file-t viszont a memkarira is fel kell másolni!
Amint végeztünk a másolásokkal, a pc-n futtatjuk a dos parancs sort(Start-futtatás-"cmd" parancs beír,kis dos kép megjelenik)
Beírjuk a következőt : " cd c:\ " ezután a kapott sorba beírjuk "msinst.exe X msipl.bin" és enter-t nyomunk.Az X annak a meghajtónak a betűjele amit a memkari olvasó kap amiben a kártya van!!-az aposztrófok sem kellenek!!!!
A dos ablakban lefut az alkalmazás,ha minden jó akkor rákérdez hogy biztosak vagyunk e benne nyomjunk YES-t "Y"-t,utánna kiléphetünk a dos ablakból.Kártya kivesz az olvasóból és kezünkben tartjuk: MAGIC MEMKARINK!!!!!
A kész kártya betétele a psp-be,aksi behelyezése és láss csodát!!!Elindul a varázslat!A nand-ot metsük le feltétlenül ezt a menüből látjuk hogyan(nyomjunk négyszöget) amikor mentés kész kb.1 perc kikapcsol a psp.
Kapcsoljuk be újra simán, ahogy szoktuk(ne nyúljunk se az aksihoz,se a memkarihoz!!!!)és a menüből válaszhatjuk a 3.71m33v2 telepítést.kb 2 perc.Lefut, gép kikapcsol.
Vegyük ki a memkarit és az aksit.
Az aksit alakítsuk vissza,forrasztással vagy az összekötő kábel elvágásával.(ha a kábelt vágjuk el fontos hogy szibeteljük le nehogy zárlat legyen az akkuban!!!!!Amennyiben meghagyjuk a beforrasztott kábel azt már később könnyebb újra összeilleszteni mint az aksiban a pici smd-hez forraszgatni!
A memkarit metsük a pc-nkre, a rajta levő összes filet, ami a nandump-al együtt kb.90MB!!!!!
A memkarit tegyük a psp-be és formázzuk meg!!
A már hack-elt psp-n jó játékot kívánok!!
A fenti műveleteket mindenki csak saját felelősségére végezze,bár egy kis kézügyességgel nem lehet elrontani!!!!!
Az aksik hardweres átalakítására van több lehetőség is,kinek mi a szimpatikus!!!
Sok sikert!!
Üdv!"
köszönjük neki!!
öregharcsa -
#26296 Helo letöltöttem egy játékot, dax formátumban, de a psp nem ismeri fel, hogy tudnék vele játszani? Van valami psp program ami lejátsza? -
#26295 igen...tökéletes...