40034

WAREZ = azonnali BAN!

Infókon és híreken kívül nem kérsz és nem adsz segítséget feltöréssel kapcsolatban, akit érdekel nézegesse a linkeket!
  • AleXXXXX
    Jó deaha:
    50km-re senkinek nincs kiütött psp-je=nem tudom átalakítani
    2: Hardweresen nem fogom. Nem értek a szétszedéshez..
  • 5c0rp330n
    hát, jó nagy fasságot csináltál, ez egy utángyártott szarnak tűnik, ennyiből vehettél volna eredeti 2200-as aksit, amit akkor alakítasz unbricker aksivá, amikor akarsz :)
  • Bogyi007
    Elviekben a PsP\Game könyvtárba és az Eboot.pbp mellett legyen egy Keys.bin fájlod a játék könyvtárában (pl. Gran Turismo 2/1)
  • Lambo fan
    ha sikerül letöltenem a PSP-hez átalakított Gran Turismo 2-őt, akkor hová tegyem a memória karira és hogyan hogy elfusson?? köszi előre is!
  • AleXXXXX
    sziasztok!

Ebay-n van olcsón PSP Tool Aksi.
    Én vettem egyet, mivel itt szalkán senkinek nincs cfw-s psp-je.. Meg eleve is jol jön egy szervízakku:)
    LINK
    A csávónak van még 90egynehány, de mostmár 24.99$, de meg lehet kínálni offer-rel is:)
    Aki akar vegyen, de jöhetneka vélemények, hogy mien hülyeséget csináltam már megint:D
  • Lambo fan
    sziasztok, segitsetek pls!
    szeretnék játszani a Gran Turismo 2-vel a PSP-én! Honnan tudok a játékhoz hozzá jutni és átalakitani ugy, hogy vigye a PSP-ém???
    köszi
    Ádám
  • Bogyi007
    Miért akarjátok egybemosni ennyire a warezt a használt játékok eladásával?

Azt akarjátok kihozni így hogy a warez nem is rossz mert akkor legalább senkinek sem fizetsz míg a használt árunál igen?

Érdekes én inkább abban a nézetben gondolkodom hogy ilyenkor eredeti áru van nálam és nem másolt!
  • lowdog
    "Magánforgalomban viszont a kiadónak nincs bevétele."
    nincs bevétele minden egyes továbbértékesítés után, csak az első értékseítés után (legyen az ebay, vagy más, amíg új szoftverről van szó, persze nem lopott stb)

bár a mértéke változó, továbbra is azt mondom, hogy minden egyes továbbértékesítés HOZZÁJÁRUL ahhoz az első értékesítés utáni jutalékhoz/bevételhez egyébhez!
  • lowdog
    tényleg núbság :) de külföldről még mindig megrendelheted!
  • lowdog
    "LICENSE CONDITIONS
    You agree not to:
    [...]
    (b) Distribute, lease, license, sell, rent or otherwise transfer or assign this Software, or any copies of this Software, without the express prior written consent of LICENSOR [...]
    "

amennyire én tudom, a "sell" és a "re-sell" jogi szempontból megkülönböztetendő (angol nyelvben), tehát a "sell"-ben nincs benne a használtpiacon való értékesítés, kizárólag arról van szó, hogy újonnan, boltban, végfelhasználónak eladva

• Kata
    Egyrészt tökhülye vagyok a warizéléshez (és még enyhén fejeztem ki magam), másrészt ilyen kis núb félelmeim vannak, hogy valami elromlik miatta a készülékben, vagy esetleg utána vmi bóti szoftver nem fog menni meg ilyenek.
  • PSPeti
    Én nagyon jó tudom Bogyi007!
    Csak itt írták az ,,okosok" hogy a használpiac egy fektepiac! mert h nem fietsz jutalékot meg ilyesmi.....
  • Bogyi007
    Sőt a vaterán és a teszvesz-en is kell jutalékot fizetni, és ha ezt nem teszed meg vagy te nem fizetsz az eladónak akár bírósági ügy is lehet belőle legvégső esetben!

• S8DJ
    SBK-08 SuperBike World Championship 2008 : 2008 June 20
  • Bogyi007
    Szép és jó amit itt leírtatok, de akkor mit tegyen az a szerencsétlen user aki a megvett játékot megunta?

Tudom van már itthon is olyan hogy játékcsere - azaz a megunt játékodat beszámolják egy másik játék árába napi áron, de az a gond hogy szerintem ez is csak látszatmegoldás, mert a visszavitt játékot kifogják tenni eladni talán olcsóbban mint újonnan de nem hinném hogy ilyenkor megintcsak a Sony fog ebből pénzt látni....

Azt meg gondolom senki nem gondolta komolyan hogy amikor megunsz egy játékot akkor telefonálni fogsz a kiadónak: "eladnám xy játékotokat amit a wb boltban vettem xs személynek és kérdezem hogy kapok-e rá engedélyt?"

egyrészt a cég nem fog ilyen piti dolgokkal foglalkozni, másrészt ha igen akkor még te fogsz fizetni érte vagy az aki venné a játékot - ilyen meg nem fog bekövetkezni.

Mindegy ami eredeti játékom van 9 db az mind boltban volt vásárolva, úgyhogy ez a téma hidegen hagy.
  • PSPeti
    Bocsika CaviaR, de az ebay-ről csak annyit hogy a ""használtpiac"-nak nincs adózási vagy jutalék kötelezettsége" az eladónak jutalékot kell fizetni az ebaynek. Hiába nincs haszna ebből a sonynak de ez így van! És szerintem még mindig törvényesebbb hogyha megveszem használtan vagy zsír újonnan mintha valami kópiát és illegális másolatokat lezúznék az internetről! Szerintem
  • PSPeti
    Teljesen igazad van!
  • 5c0rp330n
    szép és jó a téma, de inkább itt lenen a helye szvsz..
  • PSPeti
    Bocs!
    Nem gondoltam volna h leugattok ennyien!
    Én csak azt akartam kifejezni hogy inkább megveszem erdetiben minthogy a warezért még fizesek is!
  • CaviaR
    (Végre valakivel kultúráltan lehet érvelni)

Az áfamentesség valóban sok helyen jelen van, de ezzel még mindig csak az állam mond le a bevételről, a lényeg nekünk a kiadó bevétele, amiből fejleszheti a szolgáltatásait. Magánforgalomban viszont a kiadónak nincs bevétele.

Örülök h szóba hoztad az EULAt, had idézzek tehát az Általános Végfelhasználói Szerződéből:

"LICENSE CONDITIONS
    You agree not to:
    (a) Commercially exploit the Software;
    (b) Distribute, lease, license, sell, rent or otherwise transfer or assign this Software, or any copies of this Software, without the express prior written consent of LICENSOR [...]
    (i) Transport, export or re-export (directly or indirectly) into any country forbidden to receive such Software by any U.S. export laws or accompanying regulations or otherwise violate such laws or regulations, that may be amended from time to time."

Magyarul tehát a szerződési feltételek (b) pontja szerint a kiadó előzőleges írásos engedélye nélkül nem adható bérbe, nem bérelhető, nem kölcsönözhető és nem értékesíthető a program.

TEHÁT: Játékot magánembertől venni pont annyira törvénybe ütköző cselekedet, mint illegálisan letölteni. Ez a törvény, bárki elolvashatja, mivel minden játék installálásával és/vagy használatával elfogadja azt.
  • lowdog
    "A feketepiac forgalma viszont a gazdaságban semmilyen formában nem befolyásolja a termékek eladási árának megszabását."
    ezt az elméletedet sajnos a gyakorlat megdönteni látszik. ha nem is teljes mértékben, de részben igenis befolyásolja a termék eladási árát.

Nézd meg a PC-s és a konzolos játékpiacot. A PC-s játékok még újonnan, nyomott áron is szinte eladhatatlanok, használtan pedig gyakorlatilag nincs értékük. Persze nagy szerepe van ebben a warez elterjedségének is, de ha csak reálisan belegondolsz: jobb szívvel kiad az ember mondjuk 15k-t egy konzoljátékért, ha azt végigjátszás után kevés ráfizetéssel továbbadhatja, pláne olyan játék esetén, amikor kicsi a replay value, és amúgy nem biztos hogy megvenné és kirakná a polcra.

"Abban h jogot vásárol magának a használatra, valamilyen szinten igazad van, de ez szigorúan csak formális jog. Hiszen attól aki veszi, annak NINCS joga eladni ezt a jogot.
    Ezt a jogot csak az a kereskedő adhatja el, aki számlaképes, és fizeti utána az Áfát."
    sajnos megint nincs teljesen igazad - nézd meg például az USÁt és eBayt (ha már ezekről is szó volt itt), számos államban az elektronikai cikkek áfamentesek például, tehát használtan is nyugod szívvel továbbadhatod adóelkerülés nélkül.

konkrétan a jog továbbadásáról: nem hiszem hogy így lenne, bár nem vagyok nagy EULA olvasó :)
  • CaviaR
    Mivel a "használtpiac"-nak nincs adózási vagy jutalék kötelezettsége, ezért azt nevezhetjük akár feketepiacnak. A feketepiac forgalma viszont a gazdaságban semmilyen formában nem befolyásolja a termékek eladási árának megszabását.

Abban h jogot vásárol magának a használatra, valamilyen szinten igazad van, de ez szigorúan csak formális jog. Hiszen attól aki veszi, annak NINCS joga eladni ezt a jogot.
    Ezt a jogot csak az a kereskedő adhatja el, aki számlaképes, és fizeti utána az Áfát.
  • lowdog
    ez csak részben lehet igaz, ugyanis maga a tény, hogy a játékoknak van értékük a használtpiacon eleve magasabb árat enged meg a játékért, amit az első tulaj fizet ki, de MINDEN későbbi tulajdonos hozzájárul ehhez azzal, hogy megveszi!

továbbá ne felejtsük el hogy szoftverekről beszélünk, mind az 1000 későbbi tulajdonos megvásárolja a jogot arra hogy használja a szotvert amig az nála van, míg warez esetében ez kicsit másképp fest!
  • NEOreg3
    pedig CaviaR-nak van igaza, ha te megveszed a játékot boltban, majd tőled megveszi másvalaki és ez így megy még 1000 emberen keresztül, akkor bizony egyáltalán nem lesz bevétele senkinek, gyakorlatilag annyi bevétele lesz a Sonynak meg a kiadónak mintha az az 1000 ember lewarezolta volna, mert pénzt egyik esetben sem látnak majd.
  • CaviaR
    Ok látom kicsit nehezebb a felfogásod, 2x-ra is leírom:
    Nem azt mondtam h a sonynak egyáltalán nincs haszna, hanem h aki hasaználtan veszi az nem fizet érte a sonynak

Rena11: nem tudom mit látsz logikátlannak azon amit írtam, de biztos ki tudod fejteni a véleményed, ha már vádaskodsz. Várom.
    Másrész hogy jön ide az eBay? Egyetlen szóval sem említettem mégcsak nem is utlatam rá.
  • Rena11
    ezzel egyetértek hogy sokkal jobban megbecsüli az ember amit vesz
    az elején még én is vettem és azt mind fullra kijátszottam és kinnt van a polcon ps3-ra meg mind eredeti
    más

Caviar nagyon logikátlan amit írtál kár volt próbálkozni sajnálatos hogy te ezt így látod de szerintem pereld be az ebay-t
  • rnd
    Ja... és az a bizonyos "haszon" akkor volt amikor az első tulajdonos megvette a bótban a játékot...
  • rnd
    Azzal hogy eredetit vesz már így is nagyságrendekkel többet tett mint az aki varezol. A te állításod nem igazolja a varezolás "jogszerüségét". Ha használt játékot veszel azon a sonynak vagy az akármelyik kiadónak már megvolt a maga iksz forintnyi/dollárnyi "haszna" (ami igazából csak akkor haszon ha megfelelő számban fogyott a játék, odáig csak a kiadások jönnek visszafele).
  • Banyapapa
    jájájájájááááj,kijött a lego indy,probálta valaki hogy milyen let?
  • Banyapapa
    ennyi erövel aki eladja az is "huncut" esetleg tettestárs:D

le az ebay-el,fujj!!
  • wordsworth
    Caviar ebben igazad van :) Ha csak 7.000 ember veszi meg e-bay-ről akkor sony-nak az a 7.000 ember mind kiesés...
  • wordsworth
    Mi is a font jelölése? GBP? Angol
  • CaviaR
    Talán te használnád a fejed rájönnél miről beszéltem. Nem azt mondtam h a sonynak egyáltalán nincs haszna, hanem h Ő nem fizet érte a sonynak, pedig nagyon azt hiszi, hogy támogatja, érted?

De ha mondjuk egy valaki megveszi a játékot, és egymástól még megveszei utána 1000 ember ugyan azt, akkor mekkora is lesz a haszna a cégnek?
  • Banyapapa
    de ez jobban fest:)
  • wordsworth
    Kata :) témánál maradva: warezóóódmálemersohanemfogszvelejáccani :D
  • rnd
    Ezt most komolyan gondoltad? Akitől ő megveszi az is vette valahonnan. Vagy szerinted rajzolta, vagy a fán termett. Megvette egy évvel előtte boltba 30 dollárért... és OTT a sony haszna. Ilyen egyszerű ha használod kicsit a fejed.
  • Banyapapa
    elvileg még 16 nap.
  • Kata
    Itt a június, mikor lesz CC Európában végre?
  • CaviaR
    HOHOHOOO!!! Álljunk meg egy pillanatra.
    Ha kicsit belegondolsz, hogy amikor te "4-5db gammát egybe használtan" megveszel, vagy "ebayen veszek ntsc-s gammákat egyszerre 10-15-öt", abban mi is a haszna a sonynak vagy a gyártónak, vagy akár milyen kiadónak??
    Te egy amcsi srácnak adod a pénzt, amiből ő se nem adózik, se nem fizet jutalékot a sonynak, de még egy büdös garast sem ad a gyártónak, javíts ki ha tévedek, max elfagyizza (jó rá lehet húzni h vesz belőle másik játékot, de valljuk be ez elég eröltetett kijelentés lenne).

Szóval amíg te azt hiszed, hogy "megtisztelem azzal a sony meg a gyártót hogy megveszem", addig a valóságban (akarva vagy akaratlanul, tökmind1) te egy kanyit sem fizetsz a kiadónak, ellenben használod a terméküket.

Aki úgy használja valaminek a másolatát, hogy nem fizet érte az bűnözik.
    Aki úgy használja valaminek az eredeti példányát, hogy nem fizet érte az nem bűnözik? Hogy is van ez, kérem?
  • rnd
    A psp nem régió függő, az amerikai játékok mennek európai gépen is törés nélkül is...