PSP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[/cserf][/fülünyúl]
Csak itt írták az ,,okosok" hogy a használpiac egy fektepiac! mert h nem fietsz jutalékot meg ilyesmi.....
Bogyi007 a legtitkosabb titkosügynök, a titkát sosem tudhatod meg, akik megtudták már nem tudják elmondani....
Tudom van már itthon is olyan hogy játékcsere - azaz a megunt játékodat beszámolják egy másik játék árába napi áron, de az a gond hogy szerintem ez is csak látszatmegoldás, mert a visszavitt játékot kifogják tenni eladni talán olcsóbban mint újonnan de nem hinném hogy ilyenkor megintcsak a Sony fog ebbõl pénzt látni....
Azt meg gondolom senki nem gondolta komolyan hogy amikor megunsz egy játékot akkor telefonálni fogsz a kiadónak: "eladnám xy játékotokat amit a wb boltban vettem xs személynek és kérdezem hogy kapok-e rá engedélyt?"
egyrészt a cég nem fog ilyen piti dolgokkal foglalkozni, másrészt ha igen akkor még te fogsz fizetni érte vagy az aki venné a játékot - ilyen meg nem fog bekövetkezni.
Mindegy ami eredeti játékom van 9 db az mind boltban volt vásárolva, úgyhogy ez a téma hidegen hagy.
Bogyi007 a legtitkosabb titkosügynök, a titkát sosem tudhatod meg, akik megtudták már nem tudják elmondani....
Nem gondoltam volna h leugattok ennyien<#vigyor3>#vigyor3>!
Én csak azt akartam kifejezni hogy inkább megveszem erdetiben minthogy a warezért még fizesek is!
Az áfamentesség valóban sok helyen jelen van, de ezzel még mindig csak az állam mond le a bevételrõl, a lényeg nekünk a kiadó bevétele, amibõl fejleszheti a szolgáltatásait. Magánforgalomban viszont a kiadónak nincs bevétele.
Örülök h szóba hoztad az EULAt, had idézzek tehát az Általános Végfelhasználói Szerzõdébõl:
"LICENSE CONDITIONS
You agree not to:
(a) Commercially exploit the Software;
(b) Distribute, lease, license, sell, rent or otherwise transfer or assign this Software, or any copies of this Software, without the express prior written consent of LICENSOR <...>
(i) Transport, export or re-export (directly or indirectly) into any country forbidden to receive such Software by any U.S. export laws or accompanying regulations or otherwise violate such laws or regulations, that may be amended from time to time."
Magyarul tehát a szerzõdési feltételek (b) pontja szerint a kiadó elõzõleges írásos engedélye nélkül nem adható bérbe, nem bérelhetõ, nem kölcsönözhetõ és nem értékesíthetõ a program.
TEHÁT: Játékot magánembertõl venni pont annyira törvénybe ütközõ cselekedet, mint illegálisan letölteni. Ez a törvény, bárki elolvashatja, mivel minden játék installálásával és/vagy használatával elfogadja azt.
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
ezt az elméletedet sajnos a gyakorlat megdönteni látszik. ha nem is teljes mértékben, de részben igenis befolyásolja a termék eladási árát.
Nézd meg a PC-s és a konzolos játékpiacot. A PC-s játékok még újonnan, nyomott áron is szinte eladhatatlanok, használtan pedig gyakorlatilag nincs értékük. Persze nagy szerepe van ebben a warez elterjedségének is, de ha csak reálisan belegondolsz: jobb szívvel kiad az ember mondjuk 15k-t egy konzoljátékért, ha azt végigjátszás után kevés ráfizetéssel továbbadhatja, pláne olyan játék esetén, amikor kicsi a replay value, és amúgy nem biztos hogy megvenné és kirakná a polcra.
"Abban h jogot vásárol magának a használatra, valamilyen szinten igazad van, de ez szigorúan csak formális jog. Hiszen attól aki veszi, annak NINCS joga eladni ezt a jogot.
Ezt a jogot csak az a kereskedõ adhatja el, aki számlaképes, és fizeti utána az Áfát."
sajnos megint nincs teljesen igazad - nézd meg például az USÁt és eBayt (ha már ezekrõl is szó volt itt), számos államban az elektronikai cikkek áfamentesek például, tehát használtan is nyugod szívvel továbbadhatod adóelkerülés nélkül.
konkrétan a jog továbbadásáról: nem hiszem hogy így lenne, bár nem vagyok nagy EULA olvasó 😊
Abban h jogot vásárol magának a használatra, valamilyen szinten igazad van, de ez szigorúan csak formális jog. Hiszen attól aki veszi, annak NINCS joga eladni ezt a jogot.
Ezt a jogot csak az a kereskedõ adhatja el, aki számlaképes, és fizeti utána az Áfát.
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
továbbá ne felejtsük el hogy szoftverekrõl beszélünk, mind az 1000 késõbbi tulajdonos megvásárolja a jogot arra hogy használja a szotvert amig az nála van, míg warez esetében ez kicsit másképp fest!
nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(
Nem azt mondtam h a sonynak egyáltalán nincs haszna, hanem h aki hasaználtan veszi az nem fizet érte a sonynak
Rena11: nem tudom mit látsz logikátlannak azon amit írtam, de biztos ki tudod fejteni a véleményed, ha már vádaskodsz. Várom.
Másrész hogy jön ide az eBay? Egyetlen szóval sem említettem mégcsak nem is utlatam rá.
az elején még én is vettem és azt mind fullra kijátszottam és kinnt van a polcon ps3-ra meg mind eredeti
más
Caviar nagyon logikátlan amit írtál kár volt próbálkozni sajnálatos hogy te ezt így látod de szerintem pereld be az ebay-t <#hehe>#hehe>
playstation 3 id: Rencsike Playstation3 Xbox 360
PSP user n\' soon ps3 user too :)
De ha mondjuk egy valaki megveszi a játékot, és egymástól még megveszei utána 1000 ember ugyan azt, akkor mekkora is lesz a haszna a cégnek?
Ha kicsit belegondolsz, hogy amikor te "4-5db gammát egybe használtan" megveszel, vagy "ebayen veszek ntsc-s gammákat egyszerre 10-15-öt", abban mi is a haszna a sonynak vagy a gyártónak, vagy akár milyen kiadónak??
Te egy amcsi srácnak adod a pénzt, amibõl õ se nem adózik, se nem fizet jutalékot a sonynak, de még egy büdös garast sem ad a gyártónak, javíts ki ha tévedek, max elfagyizza (jó rá lehet húzni h vesz belõle másik játékot, de valljuk be ez elég eröltetett kijelentés lenne).
Szóval amíg te azt hiszed, hogy "megtisztelem azzal a sony meg a gyártót hogy megveszem", addig a valóságban (akarva vagy akaratlanul, tökmind1) te egy kanyit sem fizetsz a kiadónak, ellenben használod a terméküket.
Aki úgy használja valaminek a másolatát, hogy nem fizet érte az bûnözik.
Aki úgy használja valaminek az eredeti példányát, hogy nem fizet érte az nem bûnözik? Hogy is van ez, kérem?
Én inkább megveszem erdetibe és k*rvára büszke vagyok a 12 játékra a polcomon! Gta-k nfsek locco rocco......
Emberek nem hallottatok még az íbéjrõl?<#vigyor2>#vigyor2>
Használtan lehet venni 4-5db gammát egybe használtan már 66$-ért(=kb.10000 vagy kevesebb) és teljesen jó mindegyik.... Bár az tény hogy csak USA-s pspken mennek azok, vagy cfw-n de még így is megéri.
Lehet h egy kicsit off de pl. nekem a ps2-m ki van csippelve de másolt cd még nem volt benne!!! És én erre marha büszke vagyok. Én azért moddolom a gépem hogy régiófüggetlen legyen. Mint pl. vannak azok a fasza japán játékok de csak japánban adják ki... Vagy az ebayen veszek ntsc-s gammákat egyszerre 10-15-öt sokkal olcsóbb mint itthon!(Am. PAL gamekkel is tolom<#nyes>#nyes><#nyes>#nyes><#nyes>#nyes><#nyes>#nyes>)
ON: Szóval a warez csúnya dolog (bár nem azt modtam hogy én még életemben nem warezoltam, szerintem nincs is ilyen ember) De ha egy játék teccik legalább akkor megtisztelem azzal a sony meg a gyártót hogy megveszem. Ha csak úgy tesztelni akarok vmit akkor warezolok(nagyritkán)
Hidd el Alex sokkal jobban megbescsülöd így a dolgokat!
http://pspfilez.extra.hu/
GIGABYTE Ep35 ds3 | Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.60GHz | 3GB DDR2 1066Mhz Kingmax RAM | GIGABYTE GeForce 9600GT 512MB | 500GB Samsung SATA II HDD
A 10-15e Ft-os árakkal meg le lehet állni. Más topikokban is olvasok ilyen hülyeségeket és ha valakinek van már annyi sütnivalója, hogy le tudja szedni a netrõl a játékokat akkor legyen már arra is képes, hogy rákeres pár boltra/aukcióra és megnézi az árakat. Egy érdekesség: 576 boltban születésnapi akció keretében vettem meg a Killzone-t 2500 Ft-ért. Csak körül kéne nézni....
Akkor csak jó lesz..😄
GIGABYTE Ep35 ds3 | Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.60GHz | 3GB DDR2 1066Mhz Kingmax RAM | GIGABYTE GeForce 9600GT 512MB | 500GB Samsung SATA II HDD
Én a gépemet 6 origi játékkal kaptam azóta van hozzá még 3 és az mese hogy 10e minden játék!
576 boltokban is van most 1-et fizet 2-öt kap akció - így 3250 forint egy játék, meg ott vannak az aukciós oldalak akár itthon akár külföldön és ott is lehet olcsón játékokat kapni.
Tiszteljétek már meg annyiban a játékfejlesztõket legalább annyira hogy ami játék nagyon tetszik azt megveszitek eredetiben!
Ti is elvárjátok hogy a munkátokért pénzt kapjatok vagy ti ingyen dolgoztok bárkinek?
olyan biztos nincs neki mint egy elefántnak 😊
Egy átlagos PS1 játék 700 mega, pl a GT 2 is!
Vagy 3 napja vettem psp-hez wifi access pointot.
Azt vettem ki belõle, hogy olyan mint egy router, csak a pc-hez kell csatlakoztatni közvetlen. (csak éppen olcsóbb😄)
Ha felraktam meg minden, akkor elvileg egy wifi hálózatot fog csinálni. (úgy mint egy router) Szerintetek jót vetttem(=arra való?😄)
LINK
Talál 3 hálózatot.:ebböl 2 wep-jelszavas, 1 pedig nincs jelszavazva.
Err a free-re próbálok fellépni, csatlakozik, próbálja lekérni az ip-címeket, de azt írja hibát észlelt...:S
Én csinálok valamit rosszul, vagy ne is törjem magam,: a szomszéd wifijén van beállítva valami?