42
hogyan tudom megnézni mennyit tölt?
-
Tucok #2 Helló mindenkinek!
A Topicnak egy kicsit furcsa címet adtam, de mindjárt tisztázom mi a probléma.
4 -en szomszédok egy lépcsőházban előfizettünk 1Mbit/sec -es Mikrohullámú internetre, minden jó volt amíg az egyik szomszéd az e-mail és a böngészésen felül el nem kezdett brutális mennyiségben tölteni. Minden hónapra befizet FTP szerverekbe és éjjel nappal üzemeltet egy gépet ami a többiek sávszélességét veszi el, most már ott tartok hogy nekem max 10-15 Kb-al jönnek a dolgok, eddig jöttek 70-80Kb/sec -el. Kezd elegem lenni belőle és azt szeretném megtudni, hogy hogyan lehetne megnézni hogy ő mennyit tölt le és esetleg valamiképp belassítani, limitálni, mert a múltkor igencsak belebabrált a szerverbe és asszem ő is piszkos eszközökhöz folyamodik. Én csak játszani szoktam és amikor ő épp kikapcsolja a gépét akkor a pingelendő szerverek úgy 20 és 50 között vannnak amikor bekapcsolja a gépét érdekesen 300-400 fölött vannak a szerverek.
A hálózathoz van egy szerverünk de az sajnos nem az én lakásomba van. Mondjuk van hozzá Remote Administratorom amivel bele tudok túrni. Nincs beállítva sávszélesség limit és szerintem úgy van a megosztás hogy aki kapja marja alapon aki elöbb kapcsolódik rá azé a sáv.
Kérdés az: Mit tehetek az ellen hogy állandóan szinte a teljes sávszélességbe töltsön és én is érvényesülni tudjak. -
#1 megnézed mennyi hely van a vinyóján 24 óra különbséggel, a difi az az egy napi letöltése :D