Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Várjuk és meglátjuk. Ígéretekkel tele van a padlás mindenhol. Én azért bizakodom. Ha ezt jól összerakják az indiaiak, akkor asszem nem kell attól félni, hogy nem lesz munkájuk a jövõben.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

rotator
Gothic 3: Forsaken Gods információk

Az addont a Trine Game Studios készíti, akik egy nem túl ismert indiai fejlesztõcsapat. Hivatalosan idén feburárban kezdtek neki a munkálatoknak, de már elõtte is nem kevés idõt fordítottak a Gothic széria tanulmányozására. A csapat több tagja is játszott az elõdökkel korábban. Fejlesztés közben folyamatosan tartják a kapcsolatot a német/osztrák producerekkel, nagy hangsúlyt fektetve arra, hogy megfeleljenek a széria és rajongói elvárásainak, noha gyakorlatilag teljesen szabad kezet kaptak(!). A Piranha Bytes-szal nincsenek direkt kontaktusban.

Kezdetben nagyon nehéz dolguk volt a G3 motor átvételével, iszonyú méretû volt a kód, és vaskos a dokumentáció, de késõbb sikerült úrrá lenni a problémákon, és nyáron már igen jó ütemben haladtak a fejlesztéssel. A rajongói fórumokat átnyálazták, és állítólag számos felvetett ötletet és kívánságot megvalósítottak.

Jelentõsen javítottak a motor teljesítményén, sok munkát fektettek az emberek kinézetébe, és a mesterséges intelligenciát igyekeztek drasztikusan fokozni. Rengeteg grafikai tuningot tettek a játékba, valódi HDR, volumetrikus köd, specular lighting, sub surface scattering (amitõl az emberek bõre végre bõrnek fog tûnni) stb. A régi karaktereket is újra megcsinálták az új technológiával, várhatóan már nem marionett bábuként fognak hatni a szereplõk.

A játék elvileg a G3 térképén játszódik majd, de mivel kisebb a bejárható világ, ezért többnyire természetes akadályok lesznek utunkban, tehát csak egy részletét barangolhatjuk be újra.

Belsõ tesztelõik vannak, emellett a JoWoodnak is van egy tesztcsapata, így dupla rostán megy át minden. A JoWoodnál a legmagasabb prioritást élvezi a játék jelenleg, úgy tûnik, nem kevés pénzt toltak bele.

Új karakterek, új fegyverek, újragondolt harcrendszer, új vizuális effektek, szaggatás nélküli, folyamatos játék jellemzi az addont. Új típusú küldetések is lesznek, hogy nagyobb legyen a variabilitás a G3-hoz képest. A karakterfejlõdésben is új opciók nyílnak meg. Komplex rendszert dolgoztak ki a harc közben a sebzésre, valamint az életerõ és állóképesség csökkenésének figyelembevételére, mely a karakter statjain és a fegyver mutatóin alapul.

Térkép van az elsõ faluban az asztalon nem kell azt venni.

Szia öregapám! Ha 100 leszel azt megünnepeljük ügye?

1. Mikor kapod azt észreveszed hogy mitõl 😊 Elõbb-utóbb rögzül hogy melyik állattal kell vigyázni. Azt én se nagyon tudom mikor betegség mikor mérgezés 😄
2. fûrésznek nincs, "bányászás" az mûködik, de érdemes elõbb felfejleszteni azt a képességet, mert többet nyersz majd ki. Szerintem csákány kell hozzá és érclelõhely, szerintem fel fogod ismerni ha látsz olyat.
3. Térkép amig nem veszel nincs. Ne keverd a feladattérképpel.
4. A virtuális memória nem gyorsít, az pont arra van ha a memóriából kifogynál, de akkor már régen rossz. Az 1.5GB ram lófasz, 2GB kéne neki minimum, mivel maga a processz 1-1,2GB-ot is használ. Akadni mindig fog 😊
5. Jobb egérgomb nyomva tartása mellett bal egérgomb
6. Tök mindegy mit jelent nem? Nézd meg és ha tetszik használd. Az hogy a te gépeden mennyire terhel ha másból nem egy fps mutatóból megállapítod hogy az a látvány plussz megér-e neked annyi plussz terhelést vagy nem.
na megint játszok vele, 1.6 os peccs + unofficial fanpatch
így már egész jó lett, és kezelhetõ is

viszont lennének kérdéseim, lécci segítsen vki:

1. ha elszürkül a stamina bar, rájöttem hogy az fertõzés, mert cure disease visszaállítja. de honnét lehet tudni hogy épp milyen fertõzésem van vagy egyáltalán mi okozta?

2. a szerszámoknak van vmikor vmi jelentõsége? ha van fûrész akkor pl lehet fátszeletelni a rönknél, de az jó vmire? hogy lehet bányászni és hol kell ?

3. térképet minden árusnál kapni, nade alapból is van word map-ünk. 1x vettem, de nem lett tõle részletesebb vagy több város a térképemen. van jelentõsége vagy vmi hazsna venni ?

4. mennyi virtuális memóriát engedélyezzek, menniy kell neki ? 1.5 giga ramom van, de iszonyat lassan tölt meg soxor akad területen a töltögetés miatt. lehet ezzel vmit kezdeni?

5. van úgy hogy leütök egy orkot, és felkel nemsokára. de hba van mellettem segítõ, néha leszúrja a földön és úgymarad. hogy lehet elõhívni a kivégzés kombót ? mert gonodlom mi is tudjuk

6. mit jelent a depth of field és a post processing effect ? és mit terhel a vidkarit vagy a processzort ?

Raven21
A bestiák a nál a templomrésznél vanak a hol a fejvadászal kellet beszélned,vagy ha nem találod akkor az ork fönök sátra mögötti teröleten egy nagy lépcsöszerü út...

royaltom
A telepot kõ az asztalon van amit megtalálsz ha megkeresed az arénaharcosok pihenõhelyét és arangar köszörö kövével szemben az utca másik oldalán lesz.ott ál elöte a fejvadászvezír a nevét nemtom.

Alacsony szinten sem olyan nagyon bonyolult állatokkal harcolni, példa.
sziasztok!
tudja valaki hogy honnan tudnék teleportkövet szerezni Mora Sulba?
a válaszokat elõre is kösz!
Heló
el tudná valaki küldeni a a térképen kb. bejelölve,hogy hol találom a bestiákat Kalesch küldetésében ((Szabadulj meg a rettenthetetlen sivatagi versenyzõktõl!) én sehol nem találom õket fontos lenne ez a küldetés.
Köszi
(ez az a küldetés mora soul templománál van mikor meg akarom szerezni a templom kulcsait)
Érdekes a fáklya megvalósítása az 1.6-ban. Ha elteszem akkor semmivé lesz, attól függetlenül hogy mennyi ideig égett elõtte 😄
Nem a jegyzetek/küldetések közötti térképet kell nézni, hanem a dokumentumok közöttit, egy nagy naracssárga nyíl mutatja karatered pozícióját. Az 'm' leütésével is behozható. Ehhez viszont kell egy térkép is, elvileg Ardeában az ork vezérnél lehetett taláni, ha akkor nem vetted fel, akkor viszont máshonnan kell szerezned (venni, lopni, találni).

Raven21: Én 175.19-es drivert használok, ezzel még nem sokat játszottam a játékkal, de nem tapasztaltam ilyen jellegû hibát.
Csá mondjatok valami nvidia drivert a gothic 3-hoz mer nekem szétszaródnak a textúrák.
Emlékszem régen egy másik vga driver megoldotta a gondom.
De nem to miet kell felrekni hozzá.
Akinek mükszik jól küldje el plíííz a nvidiad driver sorozatszámát.
Köszi.
Sziasztok!
hogy van ez a térkép rendszer mert nem értem a térkép nem is mutat engem ezért csak max a táblák alapján tudok tájékozódni ráadásul ha esik és mondjuk egy nagy erdõben vagyok akkor az orromig se látok!
a válaszokat elõre is kösz!
Naszóval. CP 1.6 magyarul, nulláról.

A mentéseket learhiválni.

G3 uninstall.
G3 programkönyvtár törlése ahogy van.

Rákeresel a "UserOptions.ini" fájlra ha létezik törlöd.
Ez magyar windowsnál a
"Documents and Settings\<user>\Dokumentumok\gothic3\"-ban van.
A savek maradhatnak, bár a CP újdonságai nem feltétlen mûködnek velük, tehát érdemes új játékot kezdeni, és nem használni a régi mentéseket.

G3 install.

Ezután a program könyvtárában \ini -ben ott a "ge3.ini". Csinálsz belõle biztonsági másolatot és megnyitod szerkesztésre.

Ezeket a bejegyzéseket átírod:

Subtitle.Entry_0=Hungarian

Text=Hungarian

Elmented.

Indítod az 1.6CP-t, ha mindent jól csináltál akkor ez van kiírva:

current language : hungarian

Ha nem, akkor vissza és kijavítod rendesen a "ge3.ini"-t.

Ha igen, akkor lefut a CP és magyar lesz a G3. Ha esetleg ékezet gond lenne akkor a Gothic3.ttf fájl helyére teszel mondjuk egy arial.ttf-et átnevezve Gothic3.ttf-re. Nvidia kártyáknak amúgy is gondja voltak az eredeti fonttal úgy rémlik.

Ennyi.
Melyik az utolsó patch, amihez jó a magyrítás? 1.12 vagy 1.5?

Az még a CP elõtti idõkre vonatkozott, így nem csoda hogy nem mûködik. Ha lesz kedvem majd megnézem hogy kell, mert már nem emlékszem, de nem volt bonyolult.
Valaki világosítson már fel, hogyan jön össze a FAQ-ban lévõ magyarítás az 1.6 Full community patchel. Hiába rakom fel, nem magyar a játék.

Próbáltam úgy hogy a progi után a magyarítást telepítem, és utána a patchet, és úgy is hogy elõször a patchet, utánna a magyarítást, de nem megy. Mi van ilyenkor? <#szomoru1>

Emlékeztek ti még a Revenantra? Elég érdekes harcrendszere volt, ráadásul mindezt Diablo klónként😄 Nekem mindenesetre nagyon bejött anno.

A witcher támadási módja, tehát pont akkor megnyomni a támadást mikor felvillan egy picike darázsfullánk, az elég fárasztó. Kár érte, egyébként jó játék lehetett volna. Nade ez nem witcher topik 😊
[Jakuza]
A Witchernek semmi baja nincs az iranyitasaval.
Egyszeruen ugy jo ahogy van. Talan jatszania kellett volna egy kicsit a Neverwinter Nightsal mondjuk a Dalakora szerveren es akkor mindjart nem ezt mondana, mert mindketto jatek iranyitasa egy es ugyanaz. 😄

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Látom a Witcher irányítása sem tetszik, gondolom a harcrendszere sem. Ebbõl nekem nagyon úgy tûnik, hogy neked valójában az RPG-khez illõ harcrendszerek nem jönnek be - bár a Gothic 3-é valóban kritikán aluli.

Igaza van rotatornak, egy akciójáékt harcrendszere nem való ide. Mindazonáltal a korábbi epizódokat tényleg érdemes kipróbálnod, ha kimaradtak volna, és talán még a harcrendszer is bejöhet, elvégre nem kattintgatós, de bõven elég akció-RPG-s.
Esrohnoil
Szerintem próbáld ki az elsõ két részét is, és ha azok sem jönnek be, akkor egyszerûen nem neked találták ki a játékot. Ennyi.

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

rotator
Az Enclave az egy arcade "üsd, vágd, nem apád" játék, nem sok köze van az rpg-hez. 😊
A kiegészítõ még idén jön, önállóan futtatható (nem települ rá/bele az alapjátékba), átdolgozott harcrendszer, továbbfejlesztett grafika és társai lesznek benne.

na feltettem nemrég. már elég erõs hozzá a gépem, gondoltam egy próbát megér. õszinte leszek. egy fos. méghozzá nagy és büdös. a grafika jó, bár az oblivion veri. az irányítással vannak gondok. nem kicsit, nagyon. vhogy úgy az egész szar. meg a harc is

elképesztõ, hogy volt egy játék, enclave. jó régen. TÖKÉLETES irányítással és harcrendszerrel. miért nem jó az pl itt is? úgy iszonyat szuper játék lenne. de így.....

a kieglemezrõl vmi hír? remélem azt telepítve teljesen átdolgozza az alapjáték ezen funkcióit, mert az itt javasolt peccseket telepítettem hozzá és úgy is szar, csak nem annyira mint az alapjáték

Nem lehet megnézni, kezelni.
Hi.
Nah jó..próbálgatom majd a likvidálást.Köszi a segítségeket.
A segítõmnek az inventoryját nem tudom megnézni, kezelni? (kicsit sok aranyat felvesz elõttem a szemét..:-)). Eddig csak ha meghótt akkor tudtam megnézni.
Hú már régen volt, de úgy tûnik aki egyértelmûen ellenség és megölöd, akkor meghal. Ha nem annyira ellenség akkor kell a bal-jobb egérgomb... Ki kell próbálni valakin 😊
Ha likvidál helyetted, akkor nincs is gond, nemdebár? Egyébként nem tudom, tényleg nem értem, hogy miért nem mehet neked.

Egyébként én csak két segítõt használtam külön-külön egy darabig, elég buták (mint a föld), de hasznosak a sok nyûg ellenére is.
rotator
Én sose vittem magammal segítõt, mert zavaróan pocsékul harcoltak. 😞

Hi.
Igen lenyomva tartom..Nektek is van segítõtök? Lehet hogy azért nem megy mert az likvidál helyettem ?
Lehet-e több segítõm is , vagy csak mindíg 1 ? (esetleg ha magasabb rangom van? most 13)
köszi azért, rendesek vagytok hogy nem kültök el visszaolvasni 16ezer hszt:-))
rotator
A jobb gombot folyamatosan nyomva kell tartani, akkor is, amikor megnyomod a balt.

Nem tudom, hogy mi lehet a hiba, mûködnie kellene, szerintem próbáld még. És igen, ha pirossal írja kia nevüket, akkor elég csak csapkodni õket. Egyébként nem, hiszen, hogy létezne megölhetetlen ork karakter a játékban, szinte mindenkit lehetséges végleg likvidálni.
Hi Zó !
Köszi a gyors választ !
Hát éppen ez az..hogy kiírja az ork nevét/ minimális életerõ/ lenyomva tartom a jobb aztán bal gomb...de semmi.általában túlszaladok rajta.A lenyilazóst még nem próbáltam, meg aztán amikor többen jönnek nincs is idõm váltogatni talán.../tehát ha a neve pirosra vált akkor lehet végleg kinyírni? )
Ez akkor is mûködik ha mondjuk nevesített ork karaktert gyõzünk le? / mert esetleg a feladatokban ennek a karakternek szerepelnie kell ? /
Amikor a földön fekvõ ellenfél nevét írja ki, akkor mûködik a jobb gomb nyomvatart plusz bal klikk "kombó". Ezenkívül ha a legyengített orkot nem csapással ütöd kio, hanem lenyilazod, netán mágiával gyõzöd le, akkor is azonnal meghal, és a társai egybõl pirosra váltanak, akkor pedig már nem kell õket külön ledöfködni.
Hali !

Csak mostanában fedeztem fel a játékot, és még viszonylag az elején vagyok.
/ 10-es szintû vagyok, mesteri kardforgató, 1 segítõm van csak, Gothában legyõztem a zombikat + a szörnyet is /

Tehát így állok.De volna 1 nagy problémám../ tudom FAQ..elolvastam/
Vagyis hogy nem tudok kivégezni orkokat, azt a segítõm teszi meg helyettem néha ( hangos "die " kiáltással )Olvastam a FAQ-ban hogy jobbgomb nyomvatart és bal gombbal lehet kivégezni..de nekem nem müxik !!
Nem lehet hogy azért nem mert az ork karakter még szerepelni fog valamilyen késõbbi küldetésben ( tehát hogy ne szúrjam le a "szereplõket" akik a feledatokat adják ?? )

Vagy csak egyszerûen béna vagyok ? Tudtok valami megoldást, trükköt a kivégzésre? ( fõleg orkok ellen)

Thx a választ. Amúgy nagyon tetszik, hangulatos gamma/ sajna a betöltések is hosszúak /
Molnibalage
Sakcok a kieg tutira jön karácsonyra? Még egy nyamvadt mozgóképet sem láttnuk az új harcrendszerrõl..

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

A gothic-ban nincsenek kasztok. Az elõzõekben se nagyon voltak, ebben meg pláne nincs. Talán az rányomhatja a bélyeget a játékra, hogy a közepén mit használsz inkább (az elején úgyis a fegyver dominál), a végére illik már szinte mindenhez érteni. Kétkezes harchoz mesteri szinten van egy kard, amit találni ill. készíteni is lehet.
Hiszel a reklámoknak? lol

Azért javasolják ügye hogy fixen egy magra állítsd a futást. Amúgy futhat 50 magon is ha a vinyót tekergeti 😊
Semmi gond a vinyóddal csak kérdezted miért akadozik 😊
Nandusz
Sosem fagyott még ki neked vista alatt?

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

rotator
Teljesen mindegy, milyen reklámmal indul, a patchekben kiszedték a többmagos supportot a stabilitás kedvéért. :x

Botond
Nekem 64 bites vistán megy, és a dual/quad magot is kihasználja, ha picit figyelsz akkor láthatod, hogy intel dual/quad mag reklámmal indul a gém...
Lord RZA a PUNK
jah jólvan...oké félreértettem az elõzõ postod... de nagyon 😄 ( csak néztem má hogy mi köze a processzornak meg a ramnak a vinyóhoz ) szóval ahogy te is mondtad "ez egy ilyen játék". hát akkor maradok inkább az elder scrollsnál . további jó gothicozást , hellow ! =)

rotator
64 bites oprendszeren szerintem nem biztos, hogy egyáltalán elindul. A merevlemezed nekem jónak tûnik, pláne 16 MB cache-sel. Én ugyan egy RAID-0 partíción játszottam vele, de a lényeg az volt, hogy a Windows swap dedikált lemezre menjen, mert azt õrülten pörgeti.

Lord RZA a PUNK
szóval összegezve : nem jól választottam merevlemezt, nem 32 bites oprendszer kéne, és a gothic 3 szarul van megcsinálva mert szerintem illene rendesen menni , ha már több különb grafikával rendelkezõ játék szaggatásmentesen fut. am nemtudod milyen merevlemez lenne jó a procimhoz? köszi elõre is

rotator
Hát ugye dual/quadcore support már nincs benne, így a procid kihasználatlanul pörög, 32 biten 2 gigánál többet nem tud megcímezni egy process, úgyhogy a ramodat se használja ki, a videókártyád meg necces az erdõs részekhez, bár Nordmarban és fõleg Varantban valószínûleg tökéletesen elég. Ez egy ilyen játék. :/

Lord RZA a PUNK
mibaj vele?

western digital 160GB
Kösz a segítséget végre elindult.<#taps>

Itt a tavasz itt az AIDS, használj kotont tovább élsz!

Lord RZA a PUNK
érdekes ez a játék... elõször is nem értem miért akadozik ... és miért olyan bénák a hangok. jobbra számítottam