Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vicc, de nálam is jobban akad 3 GB RAM-mal (1 helyett), 9600GT-vel (6600GT 128! MB RAM helyett), mint a régivel. Bár nagyon nem is erõltettem belõni, mert úgyis mással játszom most, de meg tudom erõsíteni, hogy a problémákon még az erõsebb hardver sem feltétlenül segít.

Mindenesetre a lényeg, hogy az ini tudtommal továbbra is átírandó, illetve a merevlemezt mindenképpen nyüstölni fgoja, hacsak nem RAMdrive-ot használsz... Oprendszer egyébként változatlan? Mert elég sokan panaszkodtak korábban arra, hogy a Vistát nem szereti.
tengerilo
Hali

Elkezdtem újra a G3-at és elszomorodtam de nagyon <#szomoru1>

Másfél-két éve nyomtam végig a régi konfigomon, amin szépen futott.

Ez Asus alaplap, Intel Core2 Duo 2 Ghz, 2 Gb 800Mhz-es ram, Geforce 7900GTO / 512MB vga és 200 Gb-os SATA 2-es vinyóval volt építve.

Most a pár hónapos új gépemen (ld aláírás) meg akadozik a játék de nagyon.
Nem video akadás, hanem töltési.

A hasonló korú és hardverigényû Oblivion is és sokkal újabb játékok is simán, szépen mennek ezen a konfigon (Assasins Creed, Stalker, Witcher), eza jó öreg Gothic3 meg szivat itt engem, hallatlan... <#zavart2>

A patch-ek közül csak egy megy fel, a többivel el sem indul...
<#wow1>

Mi lehet?

Asus M3A, AMD Phenom X4 9600 2,6 GHz, CSXO DDR2 4096MB/1066MHz, ATi Radeon HD 4850 1024MB GDDR3, Seagate 500GB Sata2

rotator
Szinkron biztos nem lesz rajta. Ha már az alapjátékon se volt! 😊

Az országban a Seven M forgalmazza majd magyar felirattal.

Veni Vidi Vici. Hajrá Vidi!!!

Molnibalage
A magyar az ugye nem magyar szinkront jelent? Mert akkor inkább kintrõl rendelem... Magyar felirat oké, de gagyi magyar szinkron nekem nem kell.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

rotator
Külföldön 2 hét múlva jelenik meg, kb. 6 ezerért átszámítva. A Seven M-nél nem láttam (gondolom, õk forgalmazzák majd), meg egyik magyar netes áruházban se.

Molnibalage
A Forsaken Gods kiegrõl valami új hír? Lassan november van..

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Takanohana
Küldtem neked privit

Mike at home
szerintem meg jó kis játék volt, bár már nem nagyon emlékszem rá, mászkáltam valami sivatagban, meg nem is tudom, mi volt a vége?

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Kösszépen, de ettõl nem lettem sokkal okosabb! 😊 Nyilván van jó pár negatívuma a játéknak, sztori szempontjából közelébe se érhet az elsõ résznek, de még a másodiknak se. Viszont azt a gyér kis történetecskét vázold már fel légy szíves, mert a 3. rész vége és a Götterdämmerung (kieg) közti rész kapcsán kell alkotni vmi izgalmasságot. 😊
Molnibalage
Na éppen emiatt sivár a G3. Az egész játék mellékküldetések sorozata, de kb. 3-4 fõküldi van elnyújtva.

Figyelem sopiler.

- Gyilkold meg vagy ezt a vezért vagy azt a vezért.
- Szabadítsd fel az x,y,z helyeket vagy pusztítsd el x,y,z felkelõket.
- A mágikus kelyhek
- És Adanos tárgyai

ENNYI a játék és fordulat sem nagyon van benne. Minden más csak ehhez kapcsolódik és kell, hogy ezeket elérhesd. A G2 nálam még mindig világbajnok.

Üdv Mkinek!
Szeretnék megkérni egy Gothic világában jártas vállalkozú szellemû egyént, hogy egy pár sorban elemezgesse már, legyen szíves, a Gothic 3 történéseit! 😉 Szeretnék írni egy kis short storyt a mostani WoG történetíró-versenyre, csak az a baj, egyrészt már régen játszottam a 3. résszel, másrészt akkor se vittem végig. Az alapokkal tisztában vagyok, szal elsõsorban nem ilyenek érdekelnének, hogy kik az orkok, és hogy foglalgatták sorba a Rhobar városait anno, hanem sokkal inkább, hogy a háttérben milyen politikai mahinációk mennek! 😊 Pl. Xardas szándékai, Lee és a király kapcsolata, Zuben szerepe, a három végkifejlet alakulása, ésatöbbi. Csak pár sorban, tényleg! Elõre is köszi! 😉
Molnibalage
Az a másik kedvencem. Lago a neve asszem. Egyszerre lehet a zöld hegyet, a kietlen sivatagot, nagy vizet és Myrtana szép zöld részét látni. Világbajnok.

Nekem az a rész tetszett legjobban ahol a nagy víz mellett volt egy apró zöld rész Varantban ahonnan át lehetett látni Myrtanara😊

Molnibalage
A nagy vízfelület tényleg jópofa, másik oldalon meg a magas hegy. A G2-G3 pályáit nem tudom ki tervezte, de zseniális volt. Öröm 'túrázni' bennük. Még 100-jára is jó visszatérni a szép helyekre.

Takanohana
És vízesés minden mennyiségben. Szerintem is az a legszebb.

Nekem Silden is bejön a vizimalommal. Meg a környéke. Nem semmi a préri mellette a bölénycsordákkal, körben meg a magas hegyekkel, távolban egy vízeséssel.

Molnibalage
Az. Az egyik legszebb rész. Ott van a szép magas erõd, lent a híd a vegetációval, a kis várrom, Trollok és a távolban a fõváros. Világbajnok.

bazmeg micsoda elvetemült vita. nekem vhogy nem tûnt fel ilyesmi....én simán csak játszok vele, püfölöm az orkokat, csinálom a küldiket meg élvezem a játékot....nem merülök bele ilyen filozófiai mélységekbe...

Végülis Cape Dunban is van magaslat, de ettõl nem lett metropolisz...

Egyébként Khorinisban is voltak minimális szintkülönbségek, például az Upper Town kicsit magasabban volt, a kikötõ felé pedig lejtõn kellett menni. De az talán természetes, hogy egy kikötõ nem egy szikla tetejére épül, hanem egy síkabb részre 😊

Viszont a Faring környéki képek valami elképesztõek, sajnos a játékban még mindig nem caplattam el odáig.
Takanohana
Nem vitatom a szintkülönbségeket, sem a "vertikalitást", sem a hiányát.

Egyszerûen Myrtana "városaiban" járva nincs olyan érzésem, hogy városban járok. Végvárak, erõdítmények ezek, amik szintén kellenek, de nem városok. Khorinis város volt, még ha 2D-s is, voltak lakóházai, piactere, szegénynegyede, elit negyede, kereskedõi, kocsmája, fogadója, stb. Van lakóház, kereskedõ, még kocsma is a Myrtanai várakban is, de valahogy mégsem városok.

De ez az én szubjektív véleményem, kár rajta vitázni, mert nem ténykérdés, csak érzés.

Nandusz
Jogos, összekevertem Monterát Faringgal. Faringot akartam volt írni, csak ugye vagy már 1,6 éve nem vettem komolyabban elõ a játékot és elfelejtettem ezt azt.
Faringra gondoltam, arra a várra, ahol az elején annak a hihetetlennek tûnõ '3trollos küldetés' volt.

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

rotator
Már hogy lenne 1 geometriai síkon? A Gothicok óriási elõnye az elsõ résztõl kezdve, hogy nincs az a klasszikus sima mezõ, hanem görönyös az egész, és iszonyú magasságok vannak benne. Amúgy Faring szerintem a legdurvább, ott lenézni a völgyre, uhh, hát nem semmi. 😊

Nandusz
Mondjuk igaza van Molnibalagenak, tényleg brutálisak a városok a G3-ban. Pl. Montera szintkülönbsége sem elhanyagolható, ha már a vertikalitásnál tartunk.
De egyébként az egész Gothic3 sokkal vadregényesebb a hatalmas magasság és mélység megjelenítési képességével.
Khorinis valóban nagy kiterjedésû város, de ez java részt '2D'-ben jelentkezik. (Mivelhogy egy geometriai síkon lévõ házak,kastélyok, kikötõk halmaza)

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

Takanohana
Hát... még mindig nem értelek. Ha sok követ használtak, akkor nagyobb a város, még ha kisebb is? Egyébként leírtad a lényeget: várak. Nem városok, ahol laknak az emberek, hanem várak, ahova behúzódnak vész esetén. De hol laktak?

Nem azért írtam a rommezõrõl, mert tetszett, hanem mert oda be tudtak rakni egy marhanagy alapterületû volt várost, Myrtanára miért nem? A nomádok, vagy a hassasinok tudtak építeni metropoliszt, az emberek meg nem?

Molnibalage
Arra, hogy Khorinis egy kis váracska volt apró várfalakkal. Nézd meg a többi várat a G3-ban. Van bennük anyag...

Mellesleg a legidegesítõbb rész az egész G3-ban a varanti rommezõ volt szerintem. Mivel nem volt biztos, hogy nem kell végigjárni rohadt sok idõbe került.

Takanohana
Én sem értem ezt a vertikális kiterjedést, de ha elmagyarázod, mire gondoltál, rögtön nézni fogom azt is, megígérem.

Varantba tudtak rakni akkora rommezõt, mint a fél bányavölgy, miért nem tudtak rakni egyet Myrtanára is, mondjuk az volt a legnagyobb város, de az orkok elpusztították. Nem lett volna nagy kunszt berakni, és az illúzió meglenne.

rotator
Nekem már Khorinis is kicsi volt! 😊))

Nekem untig elég volt ez a méret. 😊
Vertikális kiterjedést? Túl alacsonyak az épületek, netán túl alacsonyan kezdõdik a sztratoszféra? 😊
Molnibalage
Szerintem ez a hozzáállás meg röhejes. Az általad felvázolt elv szerint nem lehet hiteles RPG-t csinálni. Ne csak az alapterületet nézd hanem a vertikális kiterjedést is légyszíves...

Takanohana
Amúgy nekem a méretekkel nem praktikus okokból van bajom, ekkora városokkal is játszható a G3, pontosabban nem a városok mérete miatt volt kissé játszhatatlan.

Az illúzió hiányzik. Egy porfészek sziget kikötõvárosának a mérete kb hihetõ volt, hiteles volt mint jelentéktelen kikötõváros.

Vengard, az ország fõvárosa, a király székhelye, stb. még lerombolva is, alapterületileg kicsi, nem hiteles.

Molnibalage
Vengardhoz képes az is Khorinis mérete... Apró. A bibi az, hogy ebbõl nem sokat érzékelsz, mert félig le van rombolva.

Takanohana
Az anyaországhoz képest - ahol a királyi székhely van, ami kontinens és nem sziget, ahonnan az emberiség származik, ami egy bázis és nem elõretolt helyõrség - ahhoz képest jelentéktelen. Szerintem.

A stratégiai jelentsõség nem feltétlen kívánja meg, hogy metropolisz legyen a kikötõ. Emlékeim szerint a játékban is szinte porfészekként emlegették Khorinist a kontinens nagyvárosaihoz képest.
Molnibalage
Jelentéktelen sziget az ahol az érc hegyekben áll?

rotator
Köszi, onnan nekem el se indult, de innen már igen.
Egyelõre az égadta világon semmilyen változást nem látok az alapjátékhoz képest, még a szaggatás is megmaradt. 😊

grebber
Új Forsaken Gods Trailer Nagyon rövidecske.
Ha volt már akkor sorry.

Next PC upgrade: 2022

Ja, akkor már világos. Mondjuk a kikötõnél is legfeljebb a a lovagok része volt "néptelen", ha eltekintünk a lovagoktól... Nekem személy szerint a kikötõ(negyed) volt az egyik kedvenc környékem.

Khorinis relatív változatosságához és népességéhez képest Montera is dögunalom, mi lenne, ha még városszerû is lenne?
Takanohana
Úgy értette, hogy Khorinis mínusz kikötõ = Montera

Mindenképpen ciki, hogy a kontinens városai közül úgy kell vadászni, van-e egy is, amelyik van akkora, mint egy jelentéktelen sziget jelentéktelen kikötõvárosa.

Montera? Nincs is neki kikötõje, és egyértelmûen kisebb Khorinisnál. Vengard a fõváros.

Engem még az zavar, hogy a Myrtanában eddig meglátogatott városok elég egyformák, hiányzik az egyedi hangulat (Nordmar és Varant nyilván más kérdés). Az elõzõ részekben markánsan eltérõ hangulatuk volt a különbözõ táboroknak. És sajnos nagyon kicsik a városok ahhoz képest, hogy most nem egy ki hangyapiszoknyi szogeten, hanem a benépesített fõkontinensen mászkálunk. Nem tett jót ez a túlontúl "epikus" koncepció.
Érdekes dolgokról vitatkozgattok itt. azért úgy látom régebbi aktivitásaitokat látván, mind végigtoltátok a játékot azért.. <#vigyor2> Nagyon objektívek a véleményeitek. Hátha a negyedik rész majd mindegyikõtöknek megfelel...

Molnibalage
És ki beszélt itt Trelisrõl?

te vegy figyelembe, hogy pl. Trelis 4-5 házból áll. + a budrék, amik nem házak.

Molnibalage
Montera? Ha a kikötõi néptelen résztõl eltekintünk akkor kb. egálban volt Khorinisszal.

Nordmar valamiért tetszett nekem. Az sejtelmes visszhangzó zene, hatalmas szintkülönbségek és a hó ropogása. Tényleg érzõdött, hogy veszélyes helyen sétálgatsz.

Viszont akkor emiatt nem a játékot kell minõsíteni, hanem magát az életet, hogy kitalálta a sivatagot, melyet nem tud élménydúsabbá tenni.<#hehe>

Takanohana
Ezt írtam én is 😊 Életszerû, de unalmas.

Szerintem a vadállatok erõssége életszerû, éppúgy a sivatag üressége is... hiszen nincs ott semmi 😊
Takanohana
Ebben látod egyetértünk. Varant el lett cseszve. Életszerû, meg minden, de unalmas. Nordmarban sincs valami sok látnivaló. Egyedül Myrtana lenne jó, ha nagyobbak lennének a városok. Mindig zavart, hogy a kontinens legnagyobb városa sincs akkora, mint Khorinis.

Molnibalage
Hááát... Mindenesetre a G3 üressége az már tényleg durva. Szerencsére a táj szép és ez valamennyire kérpótól. Ez alól kivétel Varant. Dögunalom az egész sivatag.

Ha nem zizegne egérmozgásra idegesítõen, meg nem csúszkálna oda-vissza hegyoldalt, meg kicsit gyorsabb lenne az egérmozgás akkor nekiülnék a G1-nek, nade így... 😊