Gothic 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mindenesetre a lényeg, hogy az ini tudtommal továbbra is átírandó, illetve a merevlemezt mindenképpen nyüstölni fgoja, hacsak nem RAMdrive-ot használsz... Oprendszer egyébként változatlan? Mert elég sokan panaszkodtak korábban arra, hogy a Vistát nem szereti.
Elkezdtem újra a G3-at és elszomorodtam de nagyon <#szomoru1>#szomoru1>
Másfél-két éve nyomtam végig a régi konfigomon, amin szépen futott.
Ez Asus alaplap, Intel Core2 Duo 2 Ghz, 2 Gb 800Mhz-es ram, Geforce 7900GTO / 512MB vga és 200 Gb-os SATA 2-es vinyóval volt építve.
Most a pár hónapos új gépemen (ld aláírás) meg akadozik a játék de nagyon.
Nem video akadás, hanem töltési.
A hasonló korú és hardverigényû Oblivion is és sokkal újabb játékok is simán, szépen mennek ezen a konfigon (Assasins Creed, Stalker, Witcher), eza jó öreg Gothic3 meg szivat itt engem, hallatlan... <#zavart2>#zavart2>
A patch-ek közül csak egy megy fel, a többivel el sem indul...
<#wow1>#wow1>
Mi lehet?
Asus M3A, AMD Phenom X4 9600 2,6 GHz, CSXO DDR2 4096MB/1066MHz, ATi Radeon HD 4850 1024MB GDDR3, Seagate 500GB Sata2
Veni Vidi Vici. Hajrá Vidi!!!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
Figyelem sopiler.
- Gyilkold meg vagy ezt a vezért vagy azt a vezért.
- Szabadítsd fel az x,y,z helyeket vagy pusztítsd el x,y,z felkelõket.
- A mágikus kelyhek
- És Adanos tárgyai
ENNYI a játék és fordulat sem nagyon van benne. Minden más csak ehhez kapcsolódik és kell, hogy ezeket elérhesd. A G2 nálam még mindig világbajnok.
Szeretnék megkérni egy Gothic világában jártas vállalkozú szellemû egyént, hogy egy pár sorban elemezgesse már, legyen szíves, a Gothic 3 történéseit! 😉 Szeretnék írni egy kis short storyt a mostani WoG történetíró-versenyre, csak az a baj, egyrészt már régen játszottam a 3. résszel, másrészt akkor se vittem végig. Az alapokkal tisztában vagyok, szal elsõsorban nem ilyenek érdekelnének, hogy kik az orkok, és hogy foglalgatták sorba a Rhobar városait anno, hanem sokkal inkább, hogy a háttérben milyen politikai mahinációk mennek! 😊 Pl. Xardas szándékai, Lee és a király kapcsolata, Zuben szerepe, a három végkifejlet alakulása, ésatöbbi. Csak pár sorban, tényleg! Elõre is köszi! 😉
Nekem Silden is bejön a vizimalommal. Meg a környéke. Nem semmi a préri mellette a bölénycsordákkal, körben meg a magas hegyekkel, távolban egy vízeséssel.
Egyébként Khorinisban is voltak minimális szintkülönbségek, például az Upper Town kicsit magasabban volt, a kikötõ felé pedig lejtõn kellett menni. De az talán természetes, hogy egy kikötõ nem egy szikla tetejére épül, hanem egy síkabb részre 😊
Viszont a Faring környéki képek valami elképesztõek, sajnos a játékban még mindig nem caplattam el odáig.
Egyszerûen Myrtana "városaiban" járva nincs olyan érzésem, hogy városban járok. Végvárak, erõdítmények ezek, amik szintén kellenek, de nem városok. Khorinis város volt, még ha 2D-s is, voltak lakóházai, piactere, szegénynegyede, elit negyede, kereskedõi, kocsmája, fogadója, stb. Van lakóház, kereskedõ, még kocsma is a Myrtanai várakban is, de valahogy mégsem városok.
De ez az én szubjektív véleményem, kár rajta vitázni, mert nem ténykérdés, csak érzés.
Faringra gondoltam, arra a várra, ahol az elején annak a hihetetlennek tûnõ '3trollos küldetés' volt.
A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/
De egyébként az egész Gothic3 sokkal vadregényesebb a hatalmas magasság és mélység megjelenítési képességével.
Khorinis valóban nagy kiterjedésû város, de ez java részt '2D'-ben jelentkezik. (Mivelhogy egy geometriai síkon lévõ házak,kastélyok, kikötõk halmaza)
A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/
Nem azért írtam a rommezõrõl, mert tetszett, hanem mert oda be tudtak rakni egy marhanagy alapterületû volt várost, Myrtanára miért nem? A nomádok, vagy a hassasinok tudtak építeni metropoliszt, az emberek meg nem?
Mellesleg a legidegesítõbb rész az egész G3-ban a varanti rommezõ volt szerintem. Mivel nem volt biztos, hogy nem kell végigjárni rohadt sok idõbe került.
Varantba tudtak rakni akkora rommezõt, mint a fél bányavölgy, miért nem tudtak rakni egyet Myrtanára is, mondjuk az volt a legnagyobb város, de az orkok elpusztították. Nem lett volna nagy kunszt berakni, és az illúzió meglenne.
Az illúzió hiányzik. Egy porfészek sziget kikötõvárosának a mérete kb hihetõ volt, hiteles volt mint jelentéktelen kikötõváros.
Vengard, az ország fõvárosa, a király székhelye, stb. még lerombolva is, alapterületileg kicsi, nem hiteles.
Egyelõre az égadta világon semmilyen változást nem látok az alapjátékhoz képest, még a szaggatás is megmaradt. 😊
Ha volt már akkor sorry.
Next PC upgrade: 2022
Khorinis relatív változatosságához és népességéhez képest Montera is dögunalom, mi lenne, ha még városszerû is lenne?
Mindenképpen ciki, hogy a kontinens városai közül úgy kell vadászni, van-e egy is, amelyik van akkora, mint egy jelentéktelen sziget jelentéktelen kikötõvárosa.
Engem még az zavar, hogy a Myrtanában eddig meglátogatott városok elég egyformák, hiányzik az egyedi hangulat (Nordmar és Varant nyilván más kérdés). Az elõzõ részekben markánsan eltérõ hangulatuk volt a különbözõ táboroknak. És sajnos nagyon kicsik a városok ahhoz képest, hogy most nem egy ki hangyapiszoknyi szogeten, hanem a benépesített fõkontinensen mászkálunk. Nem tett jót ez a túlontúl "epikus" koncepció.
Nordmar valamiért tetszett nekem. Az sejtelmes visszhangzó zene, hatalmas szintkülönbségek és a hó ropogása. Tényleg érzõdött, hogy veszélyes helyen sétálgatsz.