Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tengerilo
"sokra nem mész a quad core-val mert csak egy magot használ a játék"

Hát igen...Elvileg két magra optimalizált játék, de Intelre.
AMD-nél kellett hozzá a dulacore optimizer, csak ha az fel volt rakva, kezelte mindkét magot. Csakhogy a Quad-hoz nincs ilyen optimizer egyelõre. A régi dualos meg nem mûxik vele.
Ergo 4 magos Intelnél kezeli a Gothic a négybõl a 2 magot, AMD-nél nem...

Persze mindezt XP-n.

Marad a Vista telepítése... Nem halogathatom tovább... 😊

És magyarországi viszonylatban igenis ez egy combos konfig...<#hehe>

Asus M3A, AMD Phenom X4 9600 2,6 GHz, CSXO DDR2 4096MB/1066MHz, ATi Radeon HD 4850 1024MB GDDR3, Seagate 500GB Sata2

Ha a lázadó "bázisokat" számolom fel az orkoknak akkor itt is van ilyen mint az orkoknál, hogy ha túl sok lázadó települést írtok ki akkor a következõn már alapból utálni fognak? Az orkoknál valami 3. város felszabadítása után már gyûlölnek alapból ha jól tudom. Van ilyen a lázadók esetében?
rotator
Miért? Nekem is futott, 5 fps-sel. 😊

Maxon, aha.
rotator
Érdekes, mert nekem meg pont az 1.6 szüntette meg a fagyásokat.

KaszaN
Nincs gyenge gépem. A Crysis max grafikai beállításokon futott 1280x1024-ben.

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB

Ha 20 fps-t mutat akkor nincs valami jó géped. Pláne hogy a játékban kapásból élsimítás nincs is, tehát nem nagyon értem mire megy el az a sok erõforrás. Ha gyengusz géped van, akkor szabad visszavenni a minõségi beállításokból. 2GB ram alatt meg nem szabad elindítani ezt a játékot.

Tengeri: sokra nem mész a quad core-val mert csak egy magot használ a játék, és így ha összehasonlítom egy inteles procival fõleg húzhatóság tekintetében, akkor a procid nem is olyan jó ehhez a játékhoz, tehát a combos kissé túlzás. A vga egy mai középkategória ami nem rossz, ilyen van nekem is, bár felezett memóval.
KaszaN
Azok sztem javíthatatlanok má. Nekem is van egy jókis gépem amin ennél jóval szebb játékok elfutnak de ennek valami 20fps-t mutat leg gyakrabban.
És majdnem minden teljes fordulatnál a kamerávan tölt egyet a játék. És a kifagyások nálam csak akkor vannak ha az alt+tab-al kilépek és má nem is megy vissza.

tengerilo
Az 1,6 után már nekem se, de kifagyások, memory errorok és beszaggatások igen, egy elég combos konfigon (ld signo)...

Asus M3A, AMD Phenom X4 9600 2,6 GHz, CSXO DDR2 4096MB/1066MHz, ATi Radeon HD 4850 1024MB GDDR3, Seagate 500GB Sata2

KaszaN
Ez meglepõ. Nálam eddig csak alig jelentkeztek hibák. Az egyik az, hogy az emberek haláluk után átlógnak a falon, meg néha a sziklán is átmannek, éshogy a legidegesítõbb az egészben, az az ember akinek követnie kéne. Állandóan beakad valahova vagy elkezd hátrafelé menni és 5 perc mulva visszajön! Na ez az idegesító. De nálam a mentésnél meg töltésnél még sohasem jelentkezett hiba.

tengerilo
Nahh vért izzadva felimádkoztam az 1.6 comm. patch-et

Semmi változás. Akad, kidobál továbbra is...
(egyedül a mentésbe fagyás szünt meg)

Minden más sokkal újabb játékok kifogástalanul mennek...

Ez a világ legócskább játéka. Pont azért mert az egyik legjobb.
Annyira jó a hangulata, stílusa, grafikája hogy az ember vállalja az idegösszeomlás közeli állapotokat, a sok elszállás és egyéb bug miatt.
Eleve milyen már, hogy minden mentéskor zabszem van a seggemben, hogy most belefagy-e vagy sem...? <#falbav>

Kackac. Korábban tettem fel pont egy ilyen videót de talán nincs fenn már. Farkasokkal úgy célszerû hogy egyszerre egyet, és nem a kalsszikus bal egérgomb nyomással, tehát elõre lép és szúr, hanem úgy hogy csak forgatod a kezeddel a kardot. Egyébként domborzati viszonytól függõen kerülhetsz olyan helyzetbe hogy te nem tudod õket sebezni, õk meg simán téged...
KaszaN
Aha. És a harc az hogymegy? 😄 Én megtudok ölni 4 farkast 3 szintûen ugy hogy nemérnek hozzám (csak egyszer XD) és nem ijjal voltam 😄

Mivel a G3 csodásan futott maxon ultra high minõség mellett sima p2-eseken is S3 videókártyával, ezért a hardvergyártók nyomására hogy vegyék az új vga-kat, egyre lassabbá tették a kódot, tehát minél frissebbet teszel föl, az annál lassabb lesz.

Gondolom érted a választ 😊
KaszaN
És ebben van optimalizálás is, meg minden?

KaszaN
Ó köszi 😄

KaszaN
Végigkell vinnem a Forsaken Gods megjelenéséig 😊

KaszaN
De végülis, elölrõl kezdhetem mert csak 3 napja játszok vele. De egyébként elég feltenni a legfrisebb patchet, vagy mindet felkell rakni egyenként? És meik a legfrisebb?

Ha kíváncsi vagy, akkor a CP változáslistájából kibogarászhatod hogy mi nem fog életbe lépni ha nem kezdesz új játékot. Persze az teljesen nyilvánvaló ha már jó pár óra játékidõd benne van, akkor nem fogod újra kezdeni.
KaszaN
<#szomoru1><#wilting><#falbav><#wow2><#gonosz3><#rinya><#schmoll2><#shakehead><#guluszem1><#bdead>

Ha nem kezdesz új játékot akkor nem minden változás lép életbe.
KaszaN
A Forsaken Gods Ebben a hónapban kéne a Gothic 4 meg 2009 telén

KaszaN
Megkérdezném hogy a patchek telepítése után új játékot kell kezdeni?

tengerilo
Mikor jelenik meg a Forsaken Gods és mikor a Gothic 4? Tudja valaki?

Ja!
Szóval, így is kapok valamennyit. Jól van! Én azt hittem lehullik a földre és onnan kell össze szedni. Oké! Így máûr jó van!
Kösz!
Takanohana
Ennyit lehet egy-egy telérbõl kifejteni. Ha már megtanultad a bányakutatást, akkor ez a maximum. Mivel azonban nem nagyon kellenek a kibányászott dolgok... Vannak küldik, amikor ilyesmit kérnek, de - a mágikus érc kivételével - ilyenkor a képesség fejlesztése nélkül is össze lehet szedni, amennyi kell. Én azért mindig minden telért megcsapkodtam a csákánnyal, és nem adtam el az érceket, hátha kellenek majd.

Ez abányászás dolog függ esetleg a kovácsolás képességem mértékétõl? Csak mert bárhol is bányászok rohadtul semmit nem találok. Kén keresésem pl vmi -12. Érc -8. A kovácsolásom valami 12. Kell hozzá, hogy találjak is vmit vagy... a bányászás skill-t direkt felvettem. De...
Takanohana
Hát ezekkel nem egyszerû egy felszabadítás. Minimum még egy démonidézés kellene, de tûzesõ a tuti.

Tûzlabda, Jégdárda, Villám. Ennyi támadó varászlatom van.
Mediumon van.
Molnibalage
Milyen nehézségi szinten? Easy-n fel lehet szabadítani így, ha penge vagy. Normál nehézségesn 40-45 szint alatt esélytelen várost felszabadítani.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Takanohana
Mivel irtottad õket?

8000 TPnyi orkot biztos megöltem mert szintet léptem közben. És egy ork sacc 100 tp. szóval...
Kösz!

Akkor azt hiszem kihagyom a csatározást. Pedig vagyok már 22-23. szintû. Néztem mikor mentettem el - direkt nem mentettem csata közben mondom hátha mégsem kellene õket ütnöm - aztán jó 50 perccel késõbb kilépett meghalt a játék 😞((
Ha nemrég kezdtél el játszani akkor még elég gyenge lehetsz, tehát ne akarj rögtön városokat felszabadítani. Fõleg mert miután néhányat felszabadítottál, a többiben automatikusan ellenség leszel, és így kevesebb küldetés, ezáltal kevesebb fejlõdési lehetõség lesz.

Varázslóról nem tudok nyilatkozni, karddal secperc hullanak. Lehet hogy olyan soká tart a küzdelem 8ahogy írod), hogy azalatt az unatkozó orkok meghágják nõiket, azok megszülnek, a gyerekek felnõnek, és indulnak ellened csatába... 😊
Egy kérdés. Nem régen kezdtem el a játékot. Most éppen ott vagyok, hogy fel kellene szabadítani Monterát. De... az természetes, hogy majdnem 50 perc és jó 30 ork meg zsoldos kinyírása után is még vannak vagy ennyien? Elszaladtam a városból mert varászlóval nem éppen bírom az ütéseket. Vissza szaladtam egészen addig amikor egy fickó mondja, hogy jelentsek az Ork zsoldos parancsnoknak vagy kinek.Elindultam vissza vagy 10 emberrel találkoztam a városba mert ott meg még elõjött vagy ugyan ennyi.
Most tényleg vannak vagy 50en vagy ez vmi bug és vissza jönnek vagy mi? nem értem.
És mi az újdonság? A hõs fejét átszabták azt látom.
Felmegy az szûz install után #16266.

Szûz install: elõtte G3 uninstall, programkönyvtárának törlése, a Documents and Settings alatt amit használ onnan is mindent törölni, esetleg a savekat arhiválni.
grebber
Még nem jelent meg!

Next PC upgrade: 2022

tengerilo
<= 2 giga ramnál régóta nem használok swap file-t, mert fölöslegesnek tartom és érezhetõen gyorsabb is a rendszer anélkül.
Hiszen ritka az amikor effektíve túllépi az 1 gigabájt fizikai ram-használatot az oprendszer. Monnyuk a Gothic pont kivétel, mert másfelet is megeszik.... 😊
Ezzel együtt <=2 gb-nál a rendszer csak kényszer-swappel, azaz nincs semmi szüksége virtuális memóriára és a kényszerswappelés fölöslegesen lassít, hiszen beírogat a pagefile-ba szükségtelenül, ami a lényegesen lassabb diszkelérés miatt, azonnal érzõdik. Akármilyen turbodiszk van hozzá, de mondjuk akkor már inkább memóriakártyát tennék be, ha mániám lenne a swapfile... 😉 (szerencsére nem az...)

Ez a tapasztalatom. Amúgy a Gothic szerintem maga kezeli a diszkpufferelését, teljesen függetlenül az oprendszertõl.

2 giga alatt amúgy természetes ezer éve, hogy külön partícióra tettem a swap file-t a fregmentáció miatt, de jelen esetben ez irreleváns.

Nemde?

Mindenesetre sosem volt swap file e gépen és (ilyen irányú) zoxó nélkül megy a játék.

Az akadás amúgy most enyhült kicsit.

Felraktam a dualcore optimizert (ami szerintem aligha dolgozik, hiszen az eventlogba nem tesz bejegyzést.. de mindegy...) és kikapcsoltam a Phenom TLB patch-et a biosban.

Persze a tökéletestõl, a folyamatos megakadás mentességtõl még messze van az élmény sajna... 8/

Azért így már élvezhetõ és kevesebbszer is fagy...

Ez az F.Gods letölthetõ valahonnan? 😉

grebber
Mivel 4 giga ram van a gépben a swap filet letiltottam, mer minek az? 😊

Pedig anélkül nem is tudnál játszani vele, akármennyi rendszermemóriád is van, fogja használni a merevlemezt rendesen. Swap fájl kell, és ahogy rotator is javasolta, külön gyors vinyó, de legalábbis egy külön kis méretû partíció erõsen ajánlott neki.
rotator
Nos hát valóban, itt több sebbõl vérzik a felállás. 😊

tengerilo
Ja?

Phenom patch rõl nem tudok...

tengerilo
A Com.. Patch nem megy fel...
Persze nem origi, hanem letöltött a game... lehet ezért... 8/

Mivel 4 giga ram van a gépben a swap filet letiltottam, mer minek az? 😊

Angol verzió, utólagos magyarítással, hogy az miféle magyarítás nem tudom, letöltöttem valahonnan...

A Vistán én is gondolokdtam, mert így is úgy is fell kellene tennem, már csak a 4 giga ram miatt is... 😉

Szóval lehet a megoldás az lesz, hogy boltban megveszem a gamét és Vistára teszem fel az összes patch-el..

Csak hát kinek van erre ideje és energiája..? 😊 Azt a "jó kis" game-idõbõl bukom... 8-D

rotator
Optimizer nélkül olyan bug jött elõ, hogy egyik pillantról a másikra lett nappalból éjszaka. Ha nálad ez nem jelentkezik, nincs is ilyenre szükséged. Természetesen az esetleges Phenom patcheket érdemes feltenni!

A legújabb verzióban nemigen kéne átírni semmit, csak az alapjátékra felrakni az 1.6-os CP-t, és csá, mennie kéne, mint a huzatnak. Ha a winyó teker, akkor a swappeléssel van gond. Nálam külön a swapre fenn van tartva egy kisebb gyors winyó, ezzel minimalizáltam az ilyetén gondokat. 😊

Felteszed az alapjátékot, és rá a legfrissebb CP patchet. Ezt tartalmazza az officiális 1.12-õt is, és a lemezt se fogja kérni. Simán fel kell mennie. Persze ne trükközz a titkárnõi magyarítással ha angol verziód van, hogy miképp kell megoldani a magyarítást CP-vel azt kicsit korábban leírtam.

Akadni mindig fog, én 32 bites vistán próbálnám meg jó sok rammal, mert a Vista nagyon erõteljesen lemezgyorsítótáraz 😊
Sajnos nem tudok segíteni, én is csak az ini-t próbáltam gyorsan átírni az új mennyiségû RAM-nak megfelelõen. Nálam a CPU nem is változott, és Intel, így ezzel nem vagyok képben, de a optimizer rémlik.

Régen mintha lett volna egy olyan trükk is, hogy állítólag többeknél akkor mûködött jobban, ha a DXDiagban lefuttatták a teszteket. Én majd vuduzom, ha nagyon ráérek. Nem most lesz az.
tengerilo
Oprendszer XP.
Az init átírtam a klasszikus régi leírás szerint.

1. Cache.SizeImage=128000000 -> 1024000000

2. Render.PrefetchGridCellSize=10000 -> 14000

3. ResourceCache.u32SpeedTreeMaxMemUsage_High=100000 -> 10000000

Kínomban már legalább 50 féle különbözõ variációt próbáltam ezekkel.
A másodikat, ha túl magasra (14000 fölé) veszem, folyton kidobál a progi, de nekem úgy tûnik amúgy, alacsonyabb értéken kevésbé akad.
Most épp így néz ki:

1. 1024000000
2. 8000
3. 16000000

Jó ez így vajon?
Tudsz valami mást tippet is az inire?

Most olvastam, hogy X2-es Athlonoknál az optimizer nélkülözhetetlen volt, és ha feltetted, megszûnt az akadás. Csakhogy Phenomra nem létezik ilyen optimizer tudtommal. A régi duálos verzió pedig nem áll szóba a négymagossal.. (mindenesetre kínomban kipróbálom most azért, hátha... 😉)

Én erõltetem, mert nagyon szeretem... 😉