Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
1. Tényleg baromi nagy volt.

2. Feleslegesen. A fele TELJESEN üres volt, viszont ette a gépet.A zöld részén érdemes volt túrázgatni, de a sivatag dögunalom volt. Nordmar hangulatos csak mindenhol ellen.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
A sivatagi fõváros idején 7-8 emberrel trappoltam együtt. Csak éppen bugos volt a drága, mert õk átmentek a sziklán a városnál egy meg bentradagt a barlangban asszem. Persze ez még olyan 2 éve volt. El sem hiszem, hogy azóta nem játszottam vele. Most már meg sincs. Ha lesz új gépem újra megveszem eredetiben. (Pedig neked adtam el...)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Vicc mértékû a segítség. Nordmarban is az elvileg burtál társadat egy 3-4 fõs ork banda simán lehenteli.

Hát NotR-ban nem ismerték a fõhõst néhány öreg róka, mint pl Thorus kivételével. Meg ugye volt egy emberke aki felismert a wanted poszterrõl. És ott bizony rendszeresen elõkerült a párbeszédekben ez és szépen ki volt dolgozva.

Itt, miután öt városnyi orkot kiirtasz, és vannak ugyebár akik elfutnak és adnak rolad személyleírást szerintem felismernek álruha ide vagy oda..

#16355 szerintem sokkal zavaróbb és irreaálisabb.

Egy "kiegészítõ" nem igazán kell hogy nagyobb legyen mint az alap 😊
Nandusz
Ehhh...a bajom most is azzal van, hogy "kisebb". Nem értem, hogy miért nem nagyobb? Mi volt a baj az alapjáték """"nagy"""" területével? Csak mert mára már igencsak relatív az, hogy kinek mi a nagy...

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

Stand alone kiegrõl van szó, nem kell hozzá az alapjáték, így nem is "csatlakozik bele".

rotator: Ez tagadhatatlan. Ráadásul óriási visszalépés is, mint céloztam rá. De már sokszor panaszkodtunk emiatt.
rotator
A G3 térképének egy kisebb, elkerített, feltuningolt részén fog játszódni, a 3. és 4. rész között fog átvezetõként szolgálni, nem épül be a 3. részbe.

rotator
Szerintem az a vicc, hogy teljes lázadó öltözetben flangál az ember egy orkok megszállta városban, és rá se bagózik senki. :/

grebber
Már asszem volt róla szó de nem tudom már.

Ezt a kieg full új játékot indit vagy valahol becsatalkozik a Gothic 3ban?Vagy hogy lesz?

Next PC upgrade: 2022

Általában úgy van hogy azt mondják ha megadom a jelet akkor támadnak õk is. A jel pedig az ha megtámadom valamelyik orkot (talán a fõnököt? passz ennyi idõ után). És hát ekkor persze küzdenek rendesen, de mivel sok ork/fejvadász van, a hõsnek is ki kell tennie magáért 😊
Én még eddig kerültem a konfrontációt, így a segítségüket ki sem próbáltam. De a hangsúly nem az egyszemélyesen volt. Akadnak ugyan segítõk, de a lényeg, orkok tömegeinek lehentelése.

Lázadók körülbelül mennyien szoktak ilyenkor segíteni? Legalább igazi csata alakul ki?
sikerült a felszabadítósdit egy egyszemélyes hentparádéra kihegyezni

Emlékeim szerint ha a lázadókkal vagy, akkor mindig találsz a városban egy csoportot (lázdókat 😊 akik segítenek ha eljön az ideje.

De egyébként az álruhás-lopakodós ötlet nem is rossz !

És a G2-ben, pláne a NotR-ben mûködött is...

Az viszotn valamilyen szinten tényleg vicc, hogy sikerült a felszabadítósdit egy egyszemélyes hentparádéra kihegyezni. Ezzel nem igazán tudok megbékélni én sem.
Takanohana
Hát, a te álláspontod is egy vélemény. Én meg nem szoktam rögtön karddal kezdeni az ismerkedést minden városban 😊 De egyébként az álruhás-lopakodós ötlet nem is rossz !

A játék egyik legnagyobb hibája egyébként -szerintem-, hogy ha elcseszel egy küldit, azt már sehogy nem lehet visszacsinálni, vagy helyrehozni.

Egy véletlen rossz válasz, és egy tûzserleggel máris kevesebb van.

tengerilo
Ez pl egy primitív megoldás szerintem.

Pl belírhatták volna, hogy álruhában be lehessen menni az ork városokba még ilyenkor is.

Nem?

Asus M3A, AMD Phenom X4 9600 2,6 GHz, CSXO DDR2 4096MB/1066MHz, ATi Radeon HD 4850 1024MB GDDR3, Seagate 500GB Sata2

Ez durva 😊
Takanohana
Nincs. A fõszál ettõl még végigvihetõ.

Takanohana
Az más. Akkor tényleg nem neked való ez a játék, és az rpg-k általában.

Csak hogy egy kis kedvet csináljak, mellékküldetések nélkül nem túl sok tûzserleget fogsz összeszedni.

Nincs visszaút, ha megutáltak a felszabadítások miatt ugy is marad.

Molnibalage
Igen, el fog.

tengerilo
Igazából a fõ kérdés, hogy van-e valami a fõszálhoz fontos dolog, ami Sildenben és Faringban történik még ork uralom alatt?

Asus M3A, AMD Phenom X4 9600 2,6 GHz, CSXO DDR2 4096MB/1066MHz, ATi Radeon HD 4850 1024MB GDDR3, Seagate 500GB Sata2

tengerilo
A gondom az, hogy már csak két ork uralom alatt levõ város van Silden és Faring.

A többit felszabadítottam és talán emiatt (vagy mert az ork hírnevem 13, míg a lázadó 75 ), de e két városban, ahogy meglátnak megtámadnak. Viszon van még egy csomó küldi ezekben, eleve még be sem jutottam a fõnökökhöz...

Van megoldás, hogy ne legyen ilyen barátságtalan fogadtatásom e két városban, vagy már nincs visszaút csak a harc marad és az ottani küldetéseket elszalasztottam?

KaszaN
Én nem a mellék küldetésekrõl beszélek azok nemérdekelnek én a fõküldit csinálom. De most hogy holvan a 12 tûzserleg meg a mittomén hágy erekje azt nemtudom és egy 250 négyzetkilóméternyi területet bejárni teljesen ezért hát eltartana egy darabig.

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB

tengerilo
Hmm... kétmagosra redukált rendszeren mintha jobban futna.

De lehet hogy csak placebo... 😊

Takanohana
Pedig pont ez a rész az, amelyikben nem nagyon kell gondolkodni. (Nem úgy, mint az 1-2 részekben).

-Éjszaka goblinok lopják a cuccainkat, csinálj valamit!
-Honnan jönnek a goblinok?
-Északról.
-Hol kéne keresnem õket?
-Nem messze innen van egy barlang. Én ott kezdeném.

Pár lépés északra, barlangba be, pár goblint lecsap, küldi teljesítve.
Nagy kihívás... Általában nem sokat kell törni a fejet egyik küldetésen sem.

1. részben pl a szektatáborhoz való csatlakozás, vagy 2. részben a tolvajcéhbe való belépés, na azokon már kellett agyalni egy kicsit 😊

"csak rohattul nemtudom mitkellene csinálnom XD"

Akkor ez a játék nem neked való 😊
KaszaN
remek még vanidõm kivinni az eredetit 😊 csak rohattul nemtudom mitkellene csinálnom XD

rotator
Külföldön 3 hét múlva.

Molnibalage
Én is éppen ezt akartam kérdezni. Jövõ hónapban veszem meg az új gépemet. 😊

KaszaN
Mikor jön má a forsaken gods? Én ugytudom hogy erre a hónapra van ki írva.

Ha a malombol indulsz el galden felé ne menj a barlangon (bal irány) kerezstül hanem van 1 völgyes hágoszerü szakadék (jobb irány)néhány szunnyog örzi találhatsz ott sárkánygyökeret is azon felszaladsz és mád meg is raláltad a favágokat .
Ha a vaddisznos tisztástol viszafelé jösz akkor is belé botlasz szak felfelé és ne a vizmosás felé menj...

Will elnézést.
Szildenben van egy olyan küldetés, hogy egy Fejvadász fickónak kell egy favágót hoznom. Hol találom a favágókat? Olvastam a végigjátszás ezen részét. Menjek át a fahídon és induljak el a folyó mellett míg meg nem látom balra a fickókat. Elmentem mind a két irányba. Ha balra indulok találok egy helyet ahol ki vannak vágva a fák és elõ is vannak készítve. Olyan mint egy favágó telep. De ott 3 vaddisznón kívül nincs semmi. Ha tovább megyek akkor meg csak lázadókba akadok. Phil nevû nincs köztük. Elviekben õt kellene leütni és elvinni.
Vki tudna segíteni?
tengerilo
Köszi, de ezek tudtommal csak CPU affinitást és prioritást állítgatnak, a szoftvermotor viselkedését nem befolyásolják, az változatlanul úgy ad mûveleteket a mag(ok?)nak, ahogy korábban sajnos...

Még egy próbálkozásom lesz, mielõtt megadom magam a Vistának, ezen a konfigon.

A bios ad egy cpu core downgrade opciót, amivel kétmagossá varázsolhatom a procit. Ezután felteszem a régi jó (2 magos AMD-knél, Gothic3-hoz kiválóan bevált) dual core optimizer rezidenst és meglesem mi történik.

Nem valószínû hogy felismeri Athlon X2-ként és valósan két magosként fogja kezelni, de ki tuggya az informatikában néha vannak misztikus csodák... <#beka3>

jóvanna mit tudhatom én😊
Már csak ez hiányzott. Az a progi visszaalakítja forrássá az exét, újraírja az egészet, és lefordítja? :-)
cpucontrol progival 2 vagy 4 magra téve se érezhetõ a javulása?
KaszaN
Nemtudna valaki adni egy térképet amin rajtvan hogy holvannak a tûzserlegek és az ereklyék??

tengerilo
Ezt én is jól tudom, azonban azért már egyre több új játék támogatja a 4 magot.
Egy Athlon X2-õm volt és megfelelt, de ezt a Phenomot nagyon ár alatt tudtam beszeretni, nem bírtam otthagyni.
Olcsóbban, mintha vettem volna egy Intel Core 2 duót, aminél azért csak jobb proci ez...

Az Intelhez képest, az AMD-vel kevesebb mint feleáron jutsz négymagoshoz amúgy.

A Gothic3-al kapcsolatban mint írtam, két magra írt játék, ezt tudjuk.

Tehát illene a négybõl kettõt valósan használnia, ahogy ezt az X2-vel, ugyan csak az optimizer driver felrakása után, de meg is tette.

Ezt kéne korrigálni a gyártónak egy patch-el.

Nem tudom Intel Quadoknál ez hogy van, de meglehet, hogy ott sem használ csak egy magot a négymagosoknál, hiszen core 2-kre lett írva... Nemde?

OFF.

Nem feltétlenül. Persze te dühös lehetsz mivel 4 magosba ruháztál be és nemigen használja kis semmi. Mire meg igen, addigra mi ugyanazon az áron amin te 4 magosat vettél, mi 16 magost vehetünk majd.

Hardver oldalról a többmagosra való áttérés kényszermegoldás volt, a teljesítmény növekedésének (annak látszatának) fenntartása miatt.
A legjobb az lett volna ha úgy tudják a sebességet növelni hogy marad az egy mag.

Szoftver oldalról egy játék ha mondjuk 2 évig készül, az a motor amit használ meg elõtte 5-ig, akkor el lehet képzelni hogy 1-2 év alatt nem lesz ebbõl több magot precízen támogató termék, ugyanis többmagos programot kifejezetten úgy kell megírni hogy azt tudja, és még akkor sem biztos hogy sok plusszt hoz a második mag, lehet hogy 50%-ot, de lehet hogy csak 10%-ot... 😊 És hát rengeteg szinkronizációs probléma lehet, pl egy adatterülettel mindkét mag dolgozik akkor amíg az egyik hozzáfér a másik nem érhet hozzá, és annak ellenõrzése, tiltása lehet hogy elveszi azt a plusszt, amit amúgy a második mag hozna... 😊

Ugyanez lesz most a gpu-nál mindenki örömmel veszi a 2 magos atikat, aztán koppanás ha a kedvenc játéka csak egy magon megy... 😊

Persze ne felejtsük ki azt hogy a játékok jó része azért inkább gpu, mint cpu limites.
Takanohana
Tudom 😊

De nem oszt, nem szoroz. Próbaképp kiirtottam Reddock-ot, Okarát, és Anog táborát, Nemorában tárt karokkal vártak.

Ugyanez a helyzet a sivatagi nomádokkal, kiirthatod õket az utolsó elõtti példányig, az utolsó akkor sem fog neked esni.

Számold át ujra mer sildenben az ardõ közepén ott figyel egy...

Na ja, én is fújok az Intelre, amiért nem építettek be exkluzív magot a Gothic 3-hoz 😊
tengerilo
Továbbá technológiai szégyen és gyalázat, mind a szoftver-, mind a hardvergyártónak... Nemde? <#falbav>

Vengard is annak számít

Takanohana
Elvileg igen, gyakorlatilag nem. Nincs ugyanis annyi lázadóbázis. Ha hármat felszámolsz, a negyedikben nem fognak utálni érte, mert nincs negyedik.

Nehéz felfogni ügye hogy csak egy magot használ a játék. 😊