Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

na errõl nem is tudtam, akkor érdemes lenne végigmenni az összes kereskedõ kínálatán akivel eddig beszéltem? mert nem figyeltem, hogy van-e nála ilyen kõ

MrStokes
Javitanam elozo hsz-emet annyiban, hogy nem
"a kereskedovel valo elso beszelgetes elott dol el", hanem az elso beszelgeteskor.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

MrStokes
Kereskedoknel fellelheto kotablak, amiket elolvasva +3 vagy +6 Ancient Knowledge (osi tudas) birtokaba juthatsz. Veletlenszeru, hogy adott kereskedo kinalataban megjelenik-e egy v tobb ilyen tabla es ez allitolag a kereskedovel valo elso beszelgetes elott dol el.

Ezert szokas az elso diszkurzus elott elmenteni az allast es mindaddig visszatoltogetni, amig nem lesz nala elegendo mennyisegu tabla. Allitolag a kotablak maximalis szama 3 lehet egy-egy kereskedonel, de forumokon vki mar 4-rol is emlitest tett.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

um, kövek?

Szaruman
Nem, csak tudni kell, h a sivatagban hol vannak 😊 Illetve... néha vissza kell tölteni pár kereskedõnél, h 3 legyen náluk 😄

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

rotator
Az már nagyon exploitszagú! 😄 Tartok tõle, a végén itt se lesz mire költeni, AB ide vagy oda.

MrStokes
Koszi a mage infokat!

Az elejen viszont azt a 10 arenas reszt nem ertem. Miert jo az ha lenyomok 10 arenat?

gothic 1-2-ben komolyabb ellenfél volt egy csonti vagy zombi, ráadásul ott sikerült a csontis helyekre megadni azt a jó félengõs hangulatot is 😄

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Szaruman
Ha harcos vagy, az 50 AKt simán összeszeded kövekbõl. Ofc az elsõ 3 szinten erre kell rámenni. És akkor megmarad 50 pontod...

Molnibalage
Milyen gyorsan töltõdik a HP? Én mikor végigtoltam nem tanultam meg és nagyon meg voltam néküle. (Ez még 2006 novembere volt.)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

rotator
A health regenhez 50 AK és 300 STR kell, szóval ha van ilyen távlati célod, akkor jó az! De egyébként is megéri, ha mondjuk 80. szinten végzel, akkor az összesen 800 xp, de ha az elsõ 50+5 xp-t AK + fast learningre költöd, akkor ezen felül még további 814+5 xp-t kapsz a maradék 74 szinten (és közben megvan az 50 AK a health regenhez!).

Sziasztok, csak egy kis info a gothic fanoknak a magyar nyelvû Forsaken Gods készen van. Ma vitték sokszorosítani azt nem tudom ez mennyi idõt vesz igénybe de kb 1-2 hét mire a boltokban lesz. Addig is jó gémelést.
Molnibalage
Harcosnak õsi tudásra felesleges költeni. Csak a megtanulásra többet költ, mint ammenyi a haszon. Mágusnál jó, de máshol nem. Én nem játszok mágussal, mert szerintem alapvetõen az összesben nem élmény vele tolni vagy szimplán túl nehéz vagy irrelálisan nehéz.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

rotator
Miért?

rotator
Zombi olyan lassú, mint a tetû, nem ellenfél, csonti meg egyszerûen csak gyík. 😊 Bezzeg az elsõ 2 részben ha megláttam egy skeletont, egybõl felugrott a pulzusom! 😄

Molnibalage
A fast learning az +1 szintenként? Mert akkor szerintem értelmetlen költeni rá...

Szaruman
Én ilyen dolgokra azért nem pakoltam, mert gondjaim voltak a mobokkal. Ha nem 1 lövés 1 csonti/zombi (gyors castos banishsel), akkor sokat kell futni 😄

rotator
Elsõ 50 xp-t AK-ra toltam, aztán rögtön jött a fast learning. Ezután 25 v. 30 xp ment huntingra, majd az összes nyúzós hunting skillt megtanultam. Állatokat csak ezután kezdtem elejteni, de elõtte még fireball, staff fighting I + quarterstaff megvétele. Innentõl elkezdtem tolni AK-ra, 100-nál staff fighting II, majd blade staff megvétele (a használatához pár xp-t strength-re is kellett rakni), pengemérgezés és méregkészítés megtanulása, blade staff mérgezése. Ezután ismét AK-ra gyúrtam, 150-nél leruccantam Varantba a staff fighting III-ért, 200-nál a mana regenért. A manát felnyomtam 300-ra, ill. pár xp-t tettem thievingre, hogy meglegyen az open locks II (a III nem kell, elég scrollt lehet találni ahhoz, hogy azt a pár level III ládát kinyissa az ember), és visszamentem a már kifoszott helyekre a zárt ládákért (unalmas, elõre kell venni). Egy picike xp-t pakoltam smithingre is + prospecting, így néhány küldetést ripsz-ropsz megcsináltam + termelõdött nem kevés zsozsó. Megint ráálltam az AK-ra, 250-nél fire mage skill, 300-nál improve robe (addigra megszerezhetõ Adanos köntöse, ami a legjobb). Permanent potion készítés + az addig megszerzett King's Sorrelleknek hála a manát feltoltam 500-ra. Most így vagyok 52-es szinten, ld. #17123.

Szaruman
(Még elõtte 50 AK és fast learn, lvl 6oson). Elsõnek nyomj le 10 arénát, szerezz egy harci botot (magyarítást használok: D), staff fight 2-t tanuld meg. Grindelj ki 200 AKt. 200 AKnál manaregen, utána Fireball, fölvinni manát 2-300ra (200 legalább, 300 max), utána 249 AK, majd 254, mivel ez még nem kerül extra pontba. Eddig NE olvass el semmi könyvespolcot, csak ez után (gyk jegyezd meg, h hol találtál polcot, írd föl, és menj vissza 😄). 254 után mehet az ÖSSZES tábla, könyvszar, etc. Ezután szépen fejleszted a manát, 5-600 mana kb elég lesz. Megtanulod az iceballt, az ice/fire mage-t (2x dmg), és voila, mindent könnyen lealázol. Kb lvl 40-45 leszel itt.

MrStokes
Aha, szoval megis csak tartogatni kell a plussz AK-t ado targyak hasznalatat 250 AK utanra.

Meg az erdekelne, hogy mennyire erdemes manara is osztani pontokat, mig az AK nem eri el a 200-250-es erteket?

MrStokes
Jobban belegondolva, lehet h megis csak a tablak korai megszerzese a jarhatobb ut ( mar amennyiben nincs semmi anyagi akadalya), mert tablak hasznalata altal felszabadult LP-ket koltheti az ember manara.

Kezdek elbizonytalanodni. Ma akarom elkezdeni es magust nevelnek nevtelen hosunkbol.

Ki hogyan fejlesztette a magusat 1.7-ben?

Szaruman
Nem. Mivel 250 fölött 2x annyiba került, így SOKKAL többet veszítesz azon, ha 30 pontot +os cuccokból csinálsz.
És kb 350 AK alatt szopsz, ugyanis egy lövésbõl nem mennek le a mobok, vagyis 2x annyit kell lõni= idõben és manában kellemetlen.
Én pl ezért kezdtem újra a 60as karaktert 😊

MrStokes
Lenne egy kerdesem, amit fokent magussal jatszokhoz inteznek:

Erdemes-e a legelejen annyi Ancient Knowledge-ot ado tablat osszeharacsolni, hogy az fedezze a Quick Learning megtanulasahoz szukseges 50 AK-t? Igy gyakorlatilag 2. szinten megtanulhato a gyors tanulas elmeletileg, ha az embernek van ra eleg penze.

Ugyanis azt olvastam valahol, hogy Alternative Balance beallitason 250 feletti attributum ertekek mar dupla LP-be kerulnek. Szoval a kerdes, erdemesebb-e megvarni a lvl 6-ot es csak akkor megtanulni a Quick Learning-et, ezaltal megmaradna a sok AK-t ado tabla es felhasznalhatoak lennenek miutan elerte az ember a 250AK-t megsporolva ezzel jopar LP-t?

köszi : )

Szaruman
http://forum.jowood.com/showthread.php?t=140277

az erõt érdemes továbbfejleszteni azonkívül, hogy meg tudd tanulni a szükséges szakértelmeket? ha már tudok kezelni mindenféle fegyvert, akkor van értelme rárakni pontokat? nincs bekapcsolva az alternative balance, alapjáraton kérdezem. beleszámít a sebzésbe vagy ilyesmi?

Mérgezett nyíl a sárkányok ellen pedig jó volt, amíg hat a méreg csökken az életerõ, addig se kell nyilazni... 😊
rotator
Hát az enyhén durva lenne, ha egy akármilyen sebzés egyben mérgezne is. 😊

Szaruman
Méreg csak döfésnél hat, vágásnál nem.

Molnibalage
Jut eszembe méreg- Csapkodtam mérgezett karddal, de nem láttam semmi hatását az ellenfélen, pedig nagy orkcsapat ellen kényelmes. Mindent egyszer-kétsze megütöm azt szépen lassan meghalnak. Elméletben...

Íjat még nem próbáltam. Vagy, ha nincs mérgezõ skillem akkor nem mûködik a fegyver? Bug?

Az alap varázslatok meg olyan harmatgyengék még az alap ellenfelek ellen is, hogy az röhejes...

rotator
Arénában mágussal blade staff, lehetõleg mérgezett. Én fireballt már csak a végén használtam, mert ott már tényleg nagy volt a különbség a harcos javára, üthettem volna a 150 strengthemmel órákig. 😄 A legkutyábbak a két karddal nyomuló hashishinek, még a staffal is alig lehet megütni õket, õk viszont simán megmérgeznek néha a szúrással. A spear is jó még, valamivel hosszabb, mint a staff, viszont annál mintha nem venné figyelembe a staff fighting skillt?

Molnibalage
A pajzs/parry/block meg bugos, egyszerûen 'kiesik' a karakter a block/parry stance-bõl (right click).

Magyarán rosszul számolja a zónát vagy egyszerûen nem is érzékeli a dolgot?

A bladed staff miért is jó? És mi a helyzet a hosszú szálfegyverekkel? Minden Gothicban mindig csak egykezessel harcoltam a G1 végét kivéve az Uriziel miatt. Érezhetõ a szálfegyverek elõnye? Megéri rá pontot költeni?

Szaruman
Mágussal addig nehéz, amíg nincs staff fight. Egy bladed staff sokkal jobb, mint bármilyen más fegyver. Ugyanis kurvamesszire lehet vele ütni. Általában le kell FBozni 10%ra az ellent, aztán 1-3 ütés. Pl a dupla arénás harcot (bakaresh) így röhögve megcsináltam, míg az überbrutál paladin armoros csávóval 4x kellet visszatölteni...

A pajzs/parry/block meg bugos, egyszerûen 'kiesik' a karakter a block/parry stance-bõl (right click).

Kalapácsot a ládákban találsz, de sztem szar.

balee4
Nálam eredeti játékkal semmi gond, felraktam a patchet és magyar maradt minden. A Sevenm oldaláról húztam le egyébként.

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

engem az i degesít, hogy a pajzs nem véd a vadállatok ellen, egy hangyányit sem : |

Molnibalage
Mágussal hogyan lehet játszani? Esélyed nincs az arénákban.

Azt viszont nem értem, hogy mester pajzs védelemmel 200 feletti erõvel és 240 körül állólépességel és max. csíkkal néha még egy scot is átüt a pajzson. Hogyan csinálja ezt?

Mi a pontos metódusa annak, hogy meddig jó a pajzs?

Molnibalage
Én 25 szint környékén aprólékosan és óvatosan leadráltam az ellent a lovaggal akit el kell vinni a várba. Mind azt ütöttem aki õt üti. 😊 (Párszor azért vissza kellett tölteni és néha alkalmaztam az elcsalós trükköt. 4-6 fõs csoportokat már le tudtunk verni, ha nem volt 2-nél több elit ork. Ha kellett akkor gyógyítottam is. Sokat futottam és ugrabugráltam, de meg lehetett csinálni. Normal szint és új rendszerrel.

Kb. ez az a szint ahogy ki kellett volna adni a játékot. Mondjuk a farkasok még mindig szarok ahogy a goblinok is. Egyszerûen túl alacsonyak. Vicc, hogy két 50 XP-s farkas veszélyes még 25. szinten míg 4 belezõbestia a vicckategóra ahogy 4-5 zöld radadozó is.

Az oroknál is kicsit más lehett a közelharc. Nagyon kell figyelni, mert még két scout is legyakhat, ha "idegbõl" tolod. Az elit ork meg tényleg brutál. Azokat mindig a haverra hagytam. Addig gyorsan levertem a kicsike gyors gógyulás magamra és ha kellett akkor neki is. Aztán hátulról BAMMM! Akkor futás ugrás, és a másikkat hátulró BAMM. Jó mi? 😊

Viszont kalapácsot nem találok senkinél, még leütött kalapáló embereknél sem...

Szaruman
500 mana fölött minden könnyû mágussal, ami nem üt meg. Még ha sokan vannak, akkor is. Odáig eljutni hardon... gondolom az már nehezebb volt 😊

ellenszél :Ð

rotator
Most olvastam, hogy bugos az íjazás. Bizonyos távolság felett valamiért nem sebez, miközben a mob látványosan bekapja a nyilat, és ott figyel a testében... :S

rotator
No, ledaráltam Vengardot kb. fél óra alatt. 52-es szinten, 300 ancient knowledge, 500+ mana, fire mage, mana regen, teljes Adanos felszerelés + improve robes (értékek duplázva), igencsak odaüt a karakter. Még nem jártam Nordmarban, egyetlen várost se szabadítottam fel, sõt semmilyen végkimenetelt befolyásoló küldetésben nem foglaltam állást, szóval még bármi lehet a vége (mindezt ugye hard/AB/AA beállításokkal). Enyhén könnyû így mágussal, bele se merek gondolni, milyen lehetett régebben...

Ez nem "húzás", éppen hogy automatikusan állapítja meg a nyelvet, tehát pl. egy lengyelre nem fogja a magyar patch-et feltenni.
*készítõinek >.< fatal error

ja amúgy szép kis húzás ez hogy ha nem eredeti akkor angol lesz :Ð elismerésem a patch készítõjinek.

Ahogy korábban leírták, nem eredeti magyarra tetted fel, ezért lett angol.
McFrost
Medium

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

grebber
Nem magyart mivel olyat nem is találtam csak szimplán internationalt tettem fel!

Next PC upgrade: 2022

Molnibalage
??? Nekem magyar maradt midenféle gond nélkül.

balee4
lehet hogy nem magyar patchet tetted fel rá...

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

rotator
Én ezért fektettem be egy mérgezett blade staffba, onnantól az arénák többsége teljesíthetõ.