Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Nekem konkrétan idegbaj a játék. A bányás felszabadítós küldetést NEM lehet az új AI-val megcsinálni. Pont. A társaim mindig elhullanak mikor kiérünk a nyílt részre. FOLYAMATOSAN jön az ellen, nincs megállás. Én túlélem az ork hordát 64-dik szintûként.

Az egyik legfontosabb / érdekesebb rész játszhatatlan. Agyrém...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Szaruman
Eddig 8x kezdtem újra. Eleve ez nem olyan játék, h elsõre ki lehetne tapasztalni. Most 8adjára is van még benne újdonság.

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Szaruman
Robinhúddal kibírtad a sivatagig? Türelmes ember vagy. Én vhol 20as szint környékén adtam fel 😛

Molnibalage
Ezért nem szabad ennyire egyoldalú karaktert feljeszteni...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Miért is?

Hali!
Íjász karakterrel tolom, és egész jól is ment minden míg el nem jutottam a sivatagba a templomokhoz...Sajna tele vannak csontikkal, mint tudjátok, és csak azzal a gömbvégû veszõvel lehet õket sebezni... namármost abból van kb. 15 db perpill. A kérdésem pedig az lenne hogy ilyen vesszõket lehet valahogy csinálni? Vagy valahol venni nagy mennyiségben? Mert eddig csak ládákban találtam, és hát így nem nagyon fogok annyi veszõvel rendelkezni amennyivel kéne:S
vajon az 1.7 már felülírja az init is azokkal a javításokkal amiket korábban kitaláltak a programhoz?
mert ami itt volt korábban egy link egész jókat csinál vele, csak akkor nem volt telepítve, de most végre már megéri felrakni, úgy mint a witcher enhanced edition 😊

Pianista
az .ini dolgot én is kérdezném mert az 1.7-hez még nem találtam módosítást...

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

mi az az alternatív balancing és meg tudná adni vki annak az oldalnak a linkjét ahol lehet az .ini fájlt javítgatni hogy jobban fusson?

1x végigjátszani, úgy értem.... 😊 nem akarom elbaszni a karakter fejlesztését, hogy félúton rájöjjek hogy életképtelenné vált és újat kezdeni. érti?

grebber
Akkor az 1.71 mit javít?
De megtaláltam:

Release Notes:

After about 4 weeks of work we present you a hotfix, which resolves some mayor and some minor issues. With this our work on Gothic 3 has now come to an end.

You can simply install the hotfix and continue using your saved games. But community patch 1.70 is needed. If you have installed any modifications, then you should backup your g3 installation before you install the hotfix.

If you miss your savegames after installing the patch then switch on the AB again. Your savegame are there then.

Framework
- No "red textures" anymore on graphic cards with shader 2.0a or 2.0b. (But red textures remain with shader 2.0 only cards like Radeon 9500-9800.)
- Display of ingame time will be updated directly after loading a savegame.
- The installer will not uninstall the game X3 anymore.

Graphics
- Fireball has its old looks again, but doesn't illuminate the surroundings.
- New option "softer water" (only with Shader 3.0 and higher).
- Problem fixed where the sky was full of large moons.

Sound
- Rain and wind sounds will start and end with the corresponding graphic effects.

Dialogs
- When the hero talks to Julio after Hassan's death and before the quest "Ore thieves" was started, the dialog menu will not offer Julio's sentence "There was another fellow with him, but I couldn't make out who he was."

Ingame menus
- The protection values in the character menu will now include the effects of the perks "improve robes" or "improve armor". (Note: Without AB the perks affect the entire protection of armor, shield, helmet, rings, and amulet; with AB they only effect the actual armor.)

Inventory related topics (trading, looting, etc.)
- Temmy sells stone tablets again.
- When looting a mage or shaman by using the "Take all" key, the "amount" counter of the spells fireball and ice lance in the spellbook will not increase.
- When looting Thorald by using the "Take all" key after Thorald received his armor, Thorald's face will not be deformed.

Combat
- Problem solved where magic and ranged weapons didn't injure NPCs.
- Error in "rage mode" of animals corrected.

Controls
- The hero can block directly after a leftclick.
- When opening an ingame menu and using the mouse wheel without clicking somewhere before, the game will not crash to desktop anymore.

Strings
- Several Czech subtitles corrected.
- Some text errors corrected in German version.
- Some text errors corrected in Spanish version.
- Russian version of the regular manual added.
- "Manual for modders" updated in both German and English version.

Only with AI switch and/or "Alternative Balancing" turned on:

- After the hero was knocked down or killed when fighting against Xardas, Xardas and his army of darkness won't attack the undead servant.

Next PC upgrade: 2022

Viccelsz? Olvasd el még egyszer a hozzászólásom!
grebber
1.72-rõl van info miket javít?

Next PC upgrade: 2022

Azóta már van 1.71 is. Sõt, 1.72 is, de ez csak annyit jelent, hogy 1.7+1.71, tehát nem kell külön feltelepíteni az utóbbit.
Szaruman
1.7es a végsõ patch. Tessék googlézni.
Ha csak 1x akarsz játszani, akkor.. .sztem nem a te játékod.

ja igen, lécci adjon m ár vki tippeket hgoy hogyan fejlesszem a karakterem, mert csak 1x lesz idõm játazsni vele, többször biztosan nem. tlaán még 1 végigjátszásra is nehezen lesz idõm

írta vki korábban hogy ijászat felesleges, huntingot csak a nyúzásig, meg lehetõleg szálfegyverre gyúrni. alchemyben meg varázslásban ki mit javasol, meg úgy általában is

http://www.gothic-sorozatok-fanclubbja.eoldal.hu/oldal/patch1.6

ez a végsõ patch hozzá? mert akkor neki is kezdenék végre 😊

am érdemes elõtte felrakni a kieget, vagy ráér ha végigjátszottam az alapgamét?
honnét folytatódik a kiegészítõ?

nem fog látványosan izmosodni, csak adatok fognak növekedni. Szal ne számíts kigyúrt GTA:SA-s CJ-re.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Molnibalage
1. Nem izom, erõ.

2. Már vagy harmadjára kérded. Ha ez magatól nem sikerül ez nem a ta játékod lesz.

3. Oktatóktól lehet tanuli. Teli van velük a játék.

Helo!
Én nekem tudna valaki segíteni? Hogy lehet a karaktert felizmosítani?
Viszont õt meg kellene ölnöm a sztori szerint...elolvastam a végigjátszást, õt nem kell megölni

Hol marad a játék, az rpg, a döntés szabadsága? 😊
Potros-ra gondoltam, de elolvastam a végigjátszást, õt nem kell megölni...

Szaruman
Gothában ork fõnök? <#wow2>

Eljutottam egy ponthoz a játékban, ahol választanom kell valamelyik oldalt. Az összes semleges küldetést megcsináltam amit lehetett, itt lesz egy mentés, és megpróbálom mindhárom végét megcsinálni.

Egy gondom van, és ez Beliar oldala. Ugye Gotha-t felszabadítottam, és az ott lévõ ork fõnök elmenekült. Viszont õt meg kellene ölnöm a sztori szerint. Van erre valami megoldás?
Esetleg egy konzol magic parancs megoldja ezt?

Molnibalage
A Mora Sul-i felszabadítás még mindig szar. Belefut a hegybe a nomád...

Molnibalage
Egyébként így újrakezdve és normálisan fejlesztve nagyon más a nehézség. Az új AI-val is a lovaggal úgy daráltam le 51-ik szintûként a vengardi orkokat, hogy ehaj, pedig még orkmészárló tulajdonság sincs meg és "csak" nehéz lázadó páncélom van meg rúnapajzs a 110-ez sebzésû egykezes lovagi karddal. 320 körüli erõm van már.

Emelgetem szépen sorba a malomköveket. Mind +5 erõt jelent. 😊

A maradandó ital fõzést megtanultam. Eddig 11 erõitalt csináltam asszem. A sárkányfû a szûk keresztmetszet. Most olyan 850 HP-m van, de asszem 50 el nem költött pontom van. 😊

Molnibalage
Na a viselés képességét adja, hanem bónuszt a páncélkora. Könnyûpáncél vieslés is van? Ezt eddig nem is vettem észre...

MrStokes
Mar a legelejen tanit Sebastian (Reddock) konnyupancel viselest, de igazabol nem tudom ez mire jo, mert e nelkul is vigan hordom a pancelokat.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Szaruman
Ilyen buggal nem találkoztam 😊

Molnibalage
Még nem jártam Nordmarban. Okarát és Nemorát lecsekkoltam. Az is lehet, hogy egy idõszakos bugba botlottam..

Szaruman
A kovácsok nagyrészénél. Nordmarban mindenképp.

Molnibalage
A páncélviselés képesség az hol tanulható meg? Az eredeti G3 szerint csak a királytól Innos választása után. Most viszont játék közben láttam valakinél csak elfelejtettem, hogy hol...<#falbav>

(Az is érdekes, hogy Gonzales egyik csicskása is tanít kétkezes harcot.)

Valami nincs rendben a rendszereddel tudod-e.
Ja a játék felénél vettem észre hogy az energia csíkom végig szürke volt azért tötltött olyan lassan vissza 😊. Kicsit szidtam mindenkit, utána ittam az anti szérumból, minden sokkal könnyebb lett.
Most játszottam végig 1.7 patchel. AA,AB bekapcsolva mediumon harcossal. Minden percét élveztem. Emlékszem a vanillával fél óra után uninstall volt a harc miatt. Sokat javult minden így már játszható volt. (Azért a szaggatás még megmaradt)
Igen, mindent töröltem, uninstalálltam, stb. Egyébként, mikor elõször feltettem a játékot, mindenféle patch nélkül elindítottam, és már akkor rosszul írta ki (a "Harcos" felirat helyet e-- e), ezért kezdtem patch után kutakodni. Eddig az 1.6 volt fent, persze az sem orvosolta a problémát. <#falbav> A többi felirat, azaz a párbeszédek, az invertory, teljesen normális, kiválóan olvasható. A rossz feliratok ellenére már kétszer végigvittem a játékot, egyszer Inos, egyszer Xardas oldalán. <#vigyor3>
Akkor elnézést, nekem a - nem mostanában vásárolt - magyar kiadásomban is van kézikönyv, az imént a biztonság kedvéért le is ellenõriztem.
nekem csak a szokásos tájékoztató van benne.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Molnibalage
A kézikönyv az elektronikus. És? Attól még az...

Szaruman
Hát az biztos, h az enyémben, amit kb 1 hónapja vettem, nem volt kézikönyv. Hogy régen mi volt, azt nem tudom 😊

Botond
Na akkor most? 2 komment két különbözõ vélemény. 😊 Collectorban volt azt tudom. 😊
Szaruman
Hát, az enyémben nem volt kézikönyv, csak egy pdf...

Nincs belõle külön budget kiadás itthon, ez ugyanaz, mint ami megjelenéskor is volt, abban pedig van kézikönyv.
Botond
A mostani 3000 forintos kiadásban van kézikönyv? Nem csak egy pdf a dvd-n?

Csak kérdem, mert nekem ezer éve megvan a collector, abban volt kézikönyv, de ezek a mostani 2filléres kiadások nem nagyon szoktak ilyesmit tartalmazni.
Molnibalage
Benne van a kézikönyvben. Nem izom, erõ.

Az 1.7.1-et nem néztem, elég volt látni az 1.7-nek nevezett izét.
Szûz gothic-ra installáltad ezt a két patch-et? De ezt már kérdeztem! A szûz azt jelenti hogy volt rendes uninstall, és a program könyvtár, a doc and settings megfelelõ könyvtára üres, és nem használsz fel régi mentést.
Ezután pedig telepíted simán a G3-at és semmi nyúlkapiszka, csak az 1.7
Ezzel megnézed jók-e az ékezetek. Majd 1.7.1, és ezzel is megnézed.

Amikor a patch-eket tetted fel, magyarul írta ki az üzeneteit?
Megvettem magyarul. Most rakom fel. És akkor az elõzõ kérdésemre tudnátok felelni? Hogyan lehet ebben a játékban a karakter izmát növelni?
A driver alapon van. Éppen az a gond, hogy a játék még az Arialt sem használja. Láttam, hogy másoknál a felirat Arial. Nekem valami nagyon kacifántos, középkori betûtípust használ. Nagyon jól néz ki, csak egy kukkot sem lehet érteni belõle. (©Ð-~ j kb. így néznek ki a feliratok.)
Szaruman
Észrevette valaki, h 1.7el új magic chestek kerültek a játékba (régi ládák). Ugyanis 1.7 elõtt állítólag nem volt meg az összes magic chest, és az utolsó 4 rewardot csak konzollal lehetett betenni. Viszont én már 2 olyan régi ládát is találtam, ami a listán nincs rajta.

Nvidia drivert tedd alapra (default settings). Új játékot kezdtél szûz installra rakva az 1.7-et? Ha az Arialt elfogadja, akkor mást is el kéne neki 😊