20113
  • akyyy
    picit off, de:

gothic 1 vilaga napjainkban
  • Molnibalage
    Hát, nekem valami zizis a MOD-dal. Ahogy haladok előre egyre gyakrabban elkezd úgy lefagyni a progi, hogy hard reset segít. Először csak pár óránként csinálta, most már 5-10 perc játék után. Újraktam, az sem segít. Kár érte...
  • totya4
    [OFF]

Tényleg ez a g3 topik. Én konkrétan az oblivionról beszélek. Nem az elszállásokra gondoltam, hanem azokra a hibákra, amit a mod okoz, vagy magában a játékban, vagy mint önmaga nem jól hajtja végre azt amiért írva lett. A tes4edit-es tisztítást minden moddal megcsináltam amit használtam (apply filter for celaning/remove to master/undelete to disable), de úgy látszik nem olvastad el alaposan a leírását, mert azt írja, hogy ész nélkül és látatlanban nem lehet minden modot "takarítani", a logtól függően meg kell kérdezni a mod készítőjét hogy okoz-e valami gondot ha kitörlődik az amit a tisztítás kitöröl. A Wrye Bash szerencsére kimaradt nekem. Egyetlen nagyobb gondom visszagondolva a nagy térkép miatti unalom, hogy minden ismétlődik (barlangok egyebek halál egyformák), illetve hogy a ládákban tárolás nem jól működik ha a tárgyak 100 felé vannak fejlesztve, ergó itt a súly-mod kötelező, mivel a tárolás teljesen megbízhatatlan. Az oblivion topikba reagálhatsz ha nem kívánsz offolni... :)
  • gyonax
    Igen, bár kevés olyan modot ismerek, amelynek leírásában a "It may crash the game" szerepel.... Persze ha ilyeneket, vagy csak szimplán elavult modokat használ az ember, akkor magára vessen: ha átnézel az Oblivion topikba(bár úgy láttam, magadtól is követed), akkor megkeresheted a postomat, ahol egy elavult "modgyüjtemény" egyes modjaira mutattam esetleg más néven futó, de ugyanazt a funkciót ellátó frissebb modokat, és bár ez egy kis példa volt, sokan használnak a mai napig hihetetlenül elvault modokat, esetleg azért, mert ez van meg nekik archiválva, vagy nem Nexusról töltik le a legújabb verziót, stb...

A játékban elöfordulhatnak bugok a modolás miatt, ez igaz, de ha nem raksz fel olyan modokat, amelyek konkrétan inkompatibilisek egymással(vagy esetleg te kézzel megoldod a kompatibilitást), akkor a játék összeomlását modok ritkán okozzák. Ha például utánanézel, akkor rengeteg hibát tud okozni, ha nem "tisztítod" meg a modjaidat T4E-tel(sok modnál gyakrabban jelentkezö hiba) - ha érdekel a techinkaibb háttere, akkor a program "Undelete and Disable References" opciójának utánanézhetsz. A Wrye Bash mergelö funkciója pedig ugyancsak sokat segít: egyrészt megkerülheted vele a 255 modos limitet, másrészt csökkenti a betöltendö .esp-k számát, ami valóban növelheti az stabilitást.
    Nem azt mondom, hogy ezek nélkül a lépések nélkül nem lehet játszani, mert lehet, és elöfordulhat, hogy semmilyen problémába nem fogsz ütközni(modok és szerencse kérdése), de ha elöjönnek a problémák, akkor a legtöbb esetben van mód a megoldásukra, még ha ez TES4Edittel való kézi szerkesztgetést, Bashed és Merged Patchet, Stutter Remover beállítgatást és egyéb dolgokat jelent.

Mint említettem, jelenleg is egy borzasztóan moddolt telepítésen játszok, és minden tökéletesen müködik, de meg kellett szenvednem vele, amíg elértem ezt az állapotot...

Viszont mostmár befejezem az OFFolást mert ez mégiscsak a Gothic 3 topik, ha folytatni akarjuk a témát, akkor átmehetünk a megfelelö Elder Scrolls topikba :)
  • totya4
    öhöm, a modok leírásában ott van a "known issues", nos ez 100 fölötti modnál ha összeadódik... :)
  • gyonax
    Bármelyik Elder Scrolls játékhoz annyi modot felrakhatsz, amennyit csak akarsz anélkül, hogy a játék fagyogatna, ha használod az összes olyan dolgot, amivel a modok szépen egymás mellé telepíthetök(Wrye Bash, Tes4Edit leginkább). Nemrég kezdtem új játékot Oblivionban, most 183 esp van aktiválva(és ez Wrye Bash mergelés után), és jópár óra játék után semmi problémám nem volt fagyogatással/összeomlásokkal. A WB és T4E mellett használom meg a Stutter Removert személyre szabott beállításokkal és a Crash Prevention Systemet(bár eddig egy crashet sem kellett megakadályoznia...).
  • steweee
    igen, ez tény amit nem is vitatott senki. azt viszont igen, hogy 20-30 modnál többre szükség lenne ahhoz hogy jó legyen.... pedig én is elég modolós vagyok van kb. 10 giga modom leválogatva témakörönként...
  • Szaruman
    tény, de modok nélkül tré az obli (szar a fejlődés, de nagyon, szar a harc, el van toszva a nehézség, a varázslatok...)
  • steweee
    én úgy 30-at használok, afelett nem próbáltam. de ugye minden játékot el lehet rontani így, nemde ?
  • Szaruman
    Nekem 140 mod volt az oblin. Na annyival már fagyogatott. Gyakran sajnos (átlag 5-10 percenként).
  • steweee
    nekem sose fagyott le..... mármint az 1.2xxxx peccs után
  • Molnibalage
    Akkor felmerül bennem a kérdés, hogy mi a frászkarikának cseréltek le egy faszán működő rendszert.
  • Szaruman
    Röviden: semmit. Szar.
  • Molnibalage
    A Risen I harcrendszere az viszont maga a tömör gyönyör amennyire emlékszem. Ha végre lesz időm a 2. részre, akkor kíváncsi leszek, hogy az mit tud.
  • Szaruman
    A harcrendszer az alapjaiban van elbaszva. Nincs igazán friendly fire a játékban (ha minden igaz, zöld npc-t direkt sem lehet megütni), és az ellenfelek is átütnek egymáson. Ez teljesen megöli az új MI-t, mivel az, akit ütsz, folyamatosan blokkok, a mögötte álló (főleg hosszú fegyverekkel) pedig rajta keresztül üt. Röhej. MI nélkül meg balklikk spam.
    Nem csak a skillek feleslegesek, a tolvajlás rész is teljesen el van baszva. Kipakolsz egy várost, a fene nem látja, mégis baszogatnak az őrök, h biztosan te voltál (még geldernben is, ami amúgy tele van tolvajjal). Ez sztem nagyon gázul lett megcsinálva. És ezen egyik peccs sem változtatott.

Hangulatban messze veri az tes 3-4et, talán a skyrim az első, ami utoléri (és az is csak azért, mert kurvajól néz ki).
  • Molnibalage
    Hát, azért az alap G3 így visszanézve a elég vérszegény volt, az új MI nélkül meg még röhejesen könnyű is volt. Még emlékszem, hogy 20-22. szintű noobként anno közepes szinten felszabadítottam Monterát, ami egy vicc. Az új MI és easy + AB-vel teljesen reménytelen még 40. szinten is felszabadítani, ha nem rohangálsz el és gyógyítod fel madad, ami az én szememben csalás.

A G3 másik baja, hogy a skillek nagy része teljesen felesleges. A picpocketing semmit sem jó, ahogy az összes thief skill is. A rangerek átváltozása mire jó...? Mikor leszel erősebb bármivé átváltozva...? Soha nem értettem, hogy bármelyik transformtion képessége mi a frászkarikára jó. A varázslatok nagy része is teljesen felesleges, az alap fireball és a fagyasztással még AB és medium szinten is lazán végigvihető...

A játék hangulata az, amiért jó.
  • Szaruman
    Nekem adhatnál (privátban) mod listát oblihoz :)
    Egyébként modok nélkül a gothic3 100x jobb, mint az obli, modokkal az obli jó, csak instabil.
  • Molnibalage
    Úgysincs időm a TES IV-re.
  • steweee
    felmodolva az is szuperbrutál, meg ha van elképzelések mit csinálj az elején.

ha kérsz, mondok telepítési útmutatót modolással + kezdeti trükkökkel

kb. 10 óra és 14.szint után kezd ráérezni az ember az ízére, de utána már nagyon jó :9
  • Molnibalage
    A Nehrimet megérte végigtolni. A kicsit végére én már elvesztettem a fonalat, de fantasztikus hangulata volt még úgy is, hogy nem fejezték be és csiszolhatakka volna rajta itt-ott.
    (A TES IV-gyel kb. annyit játszottam, hogy kijöttem a börtönből...)
  • steweee
    hát én 2009 nyár elején vettem az "új" gépemet, mert akkor kaptam egy jutit amiből futotta rá.

az amit leírtam, csak akkor még egy ati 4830-as volt benne. hát nem volt az olyan rossz gép, de hogy jól ment volna rajta azt azért nem osztom. a mostani 7770 kétszer erősebb mint a régi, a proc és a mem elég volt neki akkor is, az ssd szépen végzi a dolgát. tulajdonképpen most alig van időm játszani , pontosabban ezzel a géppel, ami már nem egy elérhetetlen kat. egy csomó régebbi játékot annyira jól és élvezetesen lehet játszani, hogy azokat tolom folyamatosan, amit korábban csak szenvedgettem vele és mindig abbamaradt pl: oblivion, nehrim stb.
  • Molnibalage
    Az tény. Kompromisszumokkal én anno egy 2GHz-es 1,5 G 333MHz-es DDR2 (?) RAM-os géppel toltam, amiben egy 256 MB-os VGA volt. Amikor sokat telepotrálgattam, akkor volt, hogy 3 perce kiakadt már a végén, de futott. Végig lehetett tolni ilyen ósdi géppel is, de egy 2008-as középkat konfigon simán maxra lehetett húzni ini változtatás nélkül és CP1.74-gyel simán ment. A CM speckó grafikájával még az én mostani gépem is riceg, pedig minden, csak nem harmatos... Hosszú játék és sok teleportálgatás után ki kell lépni és újraindítani, mert egyes textúrák nem töltődnek be.

(Asszem újrarakom és nem kérem a speckó grafikát, olyan sokat nem ad hozzá.)
  • steweee
    ja, és megjelenésekor alig volt ember akinek a gépén normálisan futott... én tavaly vettem elő miután frissítettem a videokártyát + SSD.

AMD 7750 X2, 2*2 giga ram, ATI 7770 + ssd-vel tényleg jól megy, előtte elég lassúcska volt
  • Molnibalage
    Azért egy valami durva. Egy 2006-ban kiadott játék kicsit pofozgatva olyan szép, hogy szerintem ma is megállná a helyét. Myrtanaban járkálva nem győzök rácsodálkozni, hogy még mindig szép a játék.
  • Molnibalage
    Egy rakás csatajelenet van fent a Y-n ahol egymást ütik a felek a CM moddal. Ezek megrendezettek vagy a mod részei? Már 30 szintű vagyok, de eddig minimális eltérést látok. Már n+1 beállítással felraktam a MOD-ot, de hol ezek, hol azok a textúrák hiányoznak...
  • Molnibalage
    Egyes páncélok ikonjainál egy kis keresztbetett kardok láthatóak. Hatásuk egyelőre nincs. Mit jelentenek akkor..?
  • Molnibalage
    Az is érdekes, hogy egyes orkok és NPC-ről textúra hiány van, a install nem tudta jól összepárosítani, hogy mit tegyen fel és mit ne...

A monterai quest mellett az egyik faringi is érdekes. Elég volt legyártani a kancsóködöt, de átadni már nem kellett ahhoz, hogy a felső ork beleegyezzen, hogy bemenjek, csak éppen a quest nem tűnhet el, mert nincs duma, így XP sem...
  • Molnibalage
    Hát skacok, kettő kivételével jártam az összes városban Myrtanaban. Eddig nem sok plusz tartalmat láttam. Persze vannak új fegyverek és páncélok, de nem látom az, hogy az egyensúly változna. Van pár új quest és kb. ennyi. Ellenben a random felbukkanó röhejesen gyenge fosztogatók már kétszer öltek meg gyenge NPS, akik miatt bukható quest és repu is. Hiába támasztottam fel cheattel pl. az egyik munkást Monterában a munkáscsere küldi nem csinálható meg.

Nem tudom, hogy pazaroljam -e rá a további időmet. 5-6 óra után semmi egetrengetőt nem láttam eddig...
  • MooneyR
    Feltettem a CM_2.6.1-et, kiváncsiságból bepipáltam sokmindent, a Gothic II zenéjét is, és a legalsó grafikai bigyulát is. A látótávolságot tolja ki, így már nincs az a sáv a messzeségben. Az állatok "bőre" texturája elég fura, lehet hogy azt nem jól tölti be. A zene miatt pedig teljesen más érzés az egész, egy próbát mindenképpen megér majd ha lesz rá időm : )
  • Molnibalage
    A vicces az, hogy a CM2.6.1.-re tegnapelőtt nem sípolt. Tegnap mikor azt akartam felrakni utolsónak a sorban, akkor meg rádöbbent, hogy az is corrupted. Leszedtem ugyanazzal a böngészővel ugyanonnan és már jó volt. Kicsit fura.

A CM-ben azt nem tudom, hogy akkor most jó vagy nem jó, hogy nem pipáltam be a fraction armoros részt. Az odabiggyesztett fura angol szöveg alapján nem derült ki, hogy ez most visszahozza a frakció függő armort vagy sem.
  • steweee
    fuh, 1x korábban nekem is volt ilyen, de már nem emléxem mi volt a megoldása.

de vmi banálisan apró hiba. semmi köze az oprendszerhez hogy korrupnak látja a kicsomagolandó fájlokat.....
  • MooneyR
    Mindegyik az és megunhatatlan. A legjobb, hogy Myrtana, Varant és Nordmar három különböző zenei stílust kever. Amikor végre eljutsz Nordmarba, el kezd esni a hó és bejön a zene.. hát az : )
  • Molnibalage
    A Vista Point fantasztikusan eltalált zene.

Ez a másik kedvencem, az igazi tábortűz mellett ücsörgős zene.

• MooneyR
    Köszi, este megnézem a CM_2.6.1-et. Meg az új MI-t is kipróbálom, nagyon nem kísérleteztem vele eddig. A zenét valószinüleg meghagyom, mert az a lényeg.. hihetetlen ki tud kapcsolni, na meg a táj is gyönyörű akármerre jársz : )
  • Molnibalage
    Én a 2.6.1 CM-et tettem fel. A G2 zenét nem pipáltam be, mert nem tudom, hogy hol cserélné le a zenét. Az viszont hibának tartom, hogy nem lehet váltani a kettő között valahogy.

A többit sem nagyon pipáltam be. Az aromoros részt nem értettem, hogy mit csinálna és a G2 szörnyeket sem akartam vissza.

Installnál rákérdez valami ini beállítsáre és legalább 6-8 GB RAM esetén ajánlott annak választása.

Én most easy + AB + új MI-vel tolom. Ez tűnik a legkiegyensúlyozottabbnak.
  • MooneyR
    Legutóbb régi MI AB-vel és könnyű fokozaton. Nem vagyok túl hardcore : )
    Neked mi az speckó grafikai beállítás és végül mit tettél fel?
    - G3_Questpaket_4_Update2_Vollversion
    - QP_Update_for_patch_1.75
    - CM2.2_INT (ebből mit hagytál bepipálva?)
  • Molnibalage
    Az itt jelenlegvők a CP-ben egyébként milyen beállításokat használnak? Új MI /régi MI, AB /nem AB, nehézségi szint?
  • Molnibalage
    Az alapjáték el sem indult, de a CP-k már igen. Redeben felment minden, már a QP + CM-mel tolom. Maxon van minden és speckó grafikai beállítással. Még mai szemmel is döbbenetesen szép a táj.
  • Szaruman
    Nekem ment win7en (g3 steames verzió), szóval illene menni nálatok is a játéknak.
  • Molnibalage
    Na, most már megy. Más gépen leszedtem, ősrégi fos IE8-cal és úgy nem lett szar a 1.75.14 telepítő. Fura.