Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A Fable-ben nagyon rossz irányba mentek azzal a jellem-kihat-a-külsõre dologgal, ha jó voltál kiszõkültél és glória jelent meg a fejed felett és körülötted nonstop pillangók repdestek, ha meg genya voltál szarvak nõttek a fejeden stb
Borzalmas volt.

Viszont tényleg nem lenne akkora erõfeszítés pár extra hajat meg tetkót bepakolni a gémbe, sokkal inkább magáénak érzi a karaktert a pléjer ha finomhangolhat a kinézetén <#vigyor3>

Akkor ezekszerinte nincs két játék amik közül az egyik legyõzhetné a másikat, mert nincs két olyan játék ami egyforma szempontok szerint készül...

Zsolo007
<#wilting> Néha elég vicces dolgokat vártok el egy egy játéktól. Már látom elõre a csalódások sorozatát majd amikor megjelenik.

Ez Gothic az rpgék közt a KIRÁLY! Ez más mint a többi, sokkal másabb.
Önmagadat cáfolod 😊.

Nemtudom miért kéne legyõznie az Obliviont, a kettõnek nem sok köze van egymáshoz. Annyi hogy mindkettõ rpg. Ég és föld a két játék. A kettõ nem tudja legyõzni egymást mert teljesen más szempontok szerint épülnek fel.

"Gyõzelem" csak pénzügyi értelemben érhetõ el, ahogy korábban is írtam.

Ottto
Mi köze a jó/gonosz oldalnak a hajhoz????
Mindenesetre szerintem nem fogják beletenni, mert értelmetlen. Még poénnak sem jó, sztem lesz jobb dolgunk is mint azon gondolkodni, hogy áljon a hajunk.

\"Say goodbye to your nails!\" ottto.gportal.hu

az angol verziót olvasd el, az érthetõbb valamennyire... =)

Ide figyelj!
Ez Gothic az rpgék közt a KIRÁLY! Ez más mint a többi, sokkal másabb.

Mindenképp próbáld ki! Bár ezzel egyet értek, de ha le akarja gyõzni az Obliviont (amire minden esélye megvan) szerintem belerakhatnák ezt is. Bár a készítõ direkt fogalmazott homályosan, de biztos vagyok benne h a divatos cuccokba a haj is beletartozik... Arról nem is beszélvem hogyha már egyszer a jó/gonosz oldalt is beleteszik akkor ennek is ott a helye ( a jó/gonosz döntések nem lesznek olyan egyértelmûek mint a Fableb-en, sõt, lehet, hogy soha nem is vesszük észre, hogy mennyire lettünk gonoszok vagy jók, de benne lesz, és hitelesebben, mint pl a Fableben, vagy a KotOR-ban)
Én most jelenleg nagyon várom, hogy elkészüljenek az introval, mert azt írták, hogy amint kész lesz, már meg is nézhetjük...

Én nekem elég egy Sárkányvadász és egy Lovagivért össze keverése.

Én nekem elég egy Sárkányvadász és egy Lovagivért össze keverése.

Ottto
A Fable az azért kicsit más (bár még nem játszottam vele de hallottam róla)
De szerintem nem lesz semmi ilyen. A Gothicban sose kapott különösebben nagy szerepet a külcsíny. Franco körszakáll ami jól áll, hosszú haj és kész (:

Félreértesz! Én úgy gondoltam, kint pl a Fable-ben. Ott bementél a fodrászhoz és az megcsinálta a hajad. Nem arra gondoltam, hogy az elején formázzuk meg az arcát.

Ottto
"divatos kis részletekkel ruházhatod fel a karaktert"
Benne van, ruhák meg ilyesmik. Mivel több részbõúl áll majd össze a páncél (ill. ruházat), nem kizárt, hogy a Barbi fashion dizájnert megszégyenítõ kegyetlenül igényes ruhadarabokat is magunkra aggathatunk. Esetleg lehet medál ami látszik ha felveszed, vagy gyûrû, karlánc, mellény, kalap, stb. stb. Ezzel lehet hogy lehet majd játszani, ha másnem cheatel (pl Marvin mód a G2ben)
De konkrétan Sims féle arc ill. testalkatgeneráló nem lesz benne.

Én nem alakítanák. Ami a G1-2ben volt azaz eredeti, úgy nézki és úgy is fog kinézni.
Akir a Névtelen Hõs kinézetét meg akarja változtatni az nem fogta fel a Gothic lényegét.

Igen, én is láttam. Csak nem értem, hogy õk hogyan gondolják.. Tehát azt pl megértem, hogy nem lehet egy kigyúrt állatot csinálni, de a frizurát sem lehet megcsinálni? Mert a PcGuru cikkben volt több kép a fõkarakterrõl és az egyiken hosszú haja volt, a másikon meg majdnem tar kopasz.

Ha valaki nem tudná, errõl van szó:

Marko Lempke, Manolo és Daniel Bezimmienny: Lesz arra lehetõségünk, hogy megváltoztassuk a hõsünk olyan külsõ jellemzõjét, kinézetét (pl. hosszú haj), ami már változott, illetve, hõsünk megjelenése változik majd a játék során (pl. szakállt növeszt a hõsünk)?
PB|KaiRo: Mivel nem a játékosok generálják le a karaktert a játék elején, így mindenki a népszerû névtelen Hõssel, és nyers vonzerejével kezdi a játékot. A játék során divatos kis részletekkel ruházhatod fel a karaktert, illetve bohó kis kiegészítõket adhatsz neki, de ettõl eltekintve csak egyetlen módon befolyásolhatod a Hõs megjelenését: ha csökkented a felbontást, a hõsünk sokkal szemcsésebben jelenik majd meg.

Itt a fejlesztõ nem mondott semmi konkrétumot, sõt, azt mondta, hogy lehet alakítani a fõhõst, de máshogy nem. Éppen azt nem értem, hogy mi az amit NEM lehet alakítani a fõhõsön. Remélem valaki megértett, mert szerintem elég furcsán fogalmaztam<#nyes>

nem, az rpgvault-on volt egy fejletsztõi kérdezz-felelek magyarításban

Ottto
Talán pont ezt a versenyt akarják kihasználni. Mert valjuk be, hiába mondják õk is hogy "megvan a saját kis rajongótáborunk" azért a versenyszellem ott van az emberben. És mennyire idegesítõ lehet ha PONT a rivális játék kap 1%al jobb értékelést, ellenben ha az az 1% nálunk van, akkor dicsõség, pompa, Innos, minden! Elsõdleges reklámfogás ugye az újságok. Ha egy hónapban dobnák ki a játékot, figyeld meg az összes magazin azt harsonganá, szép nagy betûkkel: "Gothic3 vs. Oblivion" és a játékot az utolsó pixelig kiveséznék. Nem kis reklám, és mekkora dicsõség a nyertes félnek (Nemgyengén megugrana a ráta, révén sokan vannak a határon akik pénzszükében az értékelés alapján választanak).
Nameg persze ott a rajongótábor is, akik már elõrendelték a kedvencüket, de õket nem nagyon lehet megtörni, tulajdonképpen õket tisztelik igazán a fejlesztõk, és ez a sok reklám, rábeszélés, cécó, stb. nem nekik szól, hanem azoknak akik a határvonalon állnak és nem tudnak dönteni.
Persze abban is van igazság amit te írtál, de nem hinném, hogy várnak vele mert 1: a készítõk nem akarják váratni az embereket még fél évet amikor már most rugdossák õket 2: egy játék ára nem megy le olyan könnyen fél évig biztosan fixen állni fog
Szóval nincs kétségem, ha elkészülnek addigra ki fogják adni (és ez fontos pont, mert megmondták addig nem adják ki amíg 110%ig nem biztosak benne hogy a játék 100%os, tehát itt sztem ez lesz a döntõ mérték)

Na végre vége van ennek a veszekedésnek!

Szerintetek a Gothic 3-ban lehet alakítani a fõ karakter (a kiválasztott) kinézetét?

Ottto
Hohó! Flém! :o
(Deleted)

Nem úgy.<#falbav>
Ha nem ismerõsök, barátok, haverok...

szép nagy családod van.

Ez igaz, akkor a Gothic hasalna mindenféle képpen.
Az én közegemben 5-6 ember is meri a Gothickot, 100ból.

Zsolo007
Hát szerintem meg nem lesz nagyobb a gépigénye. Szerintem kb. azonos szinten lesz a kettõ, vagy talán a gothicnak kell majd erõsebb gép...

Itt nem arról van szó, hogy te vagy én jobban szeretjük a gothicot mint az ES-t.

Mindkettõ egy vérbeli RPG, tulajdonképp ez a kettõ létezik csak ebbõl a sítlusból, és sokan vannak, akik mindkettõt szeretik (én is). HA a kettõ közel egyszerre jelenne meg akkor az jönne ki gyõztesen a pénzügyi csatából akié hamarabb jelent meg. Mert az ember nem fogja megvenni (szerintem) akkor azonnal, hiszen úgyis csak félrerakná a másik miatt, akkor már jobban jár ha késõbb veszi -mikor az egyiket kiélvezte- olcsóbban.

Hányszor volt már olyan, hogy egy egy jó játék azért bukott el mert egy másik hasonló, de esetleg nagyobb nevû játékkal után annak "árnyékában" jelent meg...

Persze ez tisztán nem igaz a gothicra és az ESre mert mindekttõ nagy név, de biztosan meglátszana a hatás az eladásokon...

ok köszi 😄

Pretorian
Az Oblivionnak semmi köze nem lesz az elõzõ részekhez. Az Elder Scrolls sorozat összes része egy-egy különálló tartományban játszódik, és történeti szinten semmilyen összefüggés nincsen az egyes részek között. Nem maradtál ki semmibõl.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Ja az igaz.
De tojás az azért maradt.

reménytelen
Jaj, Istenem, ilyen hülyeségekbe belekötsz! A Gothic 2-õn belül az utolsót!
Nem az utolsót!
Még lesz jó pár...

Ottto
Szolnokboy(#1542): Igen

Zsolo: Ezt mibõl gondolod?

Jah és a Githic 3 onnan fog folytatódni ahol a 2 abbamaradt ? Ugye legyõztük a uccsó sárkányt és jövünk vissza a hajóval

a Gothicot 100x jobban várom mint a Oblivion-t. egyrészt azért mert a gothic I-II-t végitoltam míg a elder scrolls egyik részét sem ( itt kérdezném meg hogy az Oblivion érthetõ lesz úgy hogy nem játszottam az elõdökkel ? ) másrészt sztem az oblivionnak nagyobb lesz a gépigénye (megérzés)

NEkem a 2007 is jó. Azért, mert enyi idõ alat a hibákat kitudják javítani. Meg hát azért a ló is kéne...

(ne kezdjünk ujjabb vitát)

Zsolo007
Annyira nem. Egyszerre jönne ki az Oblivionnal. Az nem lenne jó.

És ezt szerintem õk is tudják, és nem fogják kihozni max a 2. félévben leghamarabb.

március jól hangzik

Március a legközelebbi, a legmesszebbi az a 2007.

Szerintem a Gothic 4 elég messze van még.. Tulajdonképpen ez hogy jön ehhez a témához?
Amúgy meg szerintem nem kell félni (annyira) a gépigénytõl... Szerintem megfelelõen fogják optimalizálni.
Valaki egybként megtudná mondani, hogy kb mikorra jön a gém? Mert hallottam én már tavasztó télig mindent, de mi az igazság? Vagy ezt senki sem tudja?

Gothic 4 amikor kijön akkor jönnnek az : Innos & Adanos Szentvédõi !!!!!!!

Zsolo007
Na ez a jó hozzáállás 😊

nem rettegek.
sõt, még örülök is neki ha nem fog menni a gépemen.
legalább fogok tudni este aludni, és nem bukok meg semmibõl 😄

Zsolo007
Birom ezeket a "rettegéseket" 😄

hát ez tényleg magyon jó, az unokámnak se lesz olyan gépe hogy fusson rajta.

VAki nem tudja hogy mikor jön ki a gothic 3
ui:hello
Ez nagyon jó! Ezek szerint a gafika már most nagyon távol van attól amit nem rég láthattunk a képeken!

Nem úgy mint az amcsik...

az európaiak tudják mi a jó =)

Pretorian
Egyébként a kiadott shotok alapján grafikailag nem olyan nagy etvasz a játék az Oblivion jelenlegi állapotához viszonyítva, de hát ki tudja....
Egyik sincs még kész, a gothicról én még nem láttam videót.

Pretorian
Látom már elkezdõdött a Gothic vs Oblivion hasonlítgatás. Phahh..
Szerintem tök mindegy melyik jelenik meg elõbb, a másik csapat a megjelenés után úgyis csúsztatni fog, és tovább hegeszti a játékát. Egyébként a Gothic az európai piacon él meg, ezért én nem félek attól, hogy esetleg veszélyeztetné az Oblivion diadalát, fõleg ha a lokalizáció megint annyit csúszik, mint az elsõ két Gothic esetében.

Duzsuki
Egy ló, de lehet szamár vagy öszvér is. De akár mág egy teve is lehet.

Randal
De milyen ló? Igás, Hátas?
Hát ló, nem folytatom tovább a lóvazást😊