Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én nem akarom kimagyarázni magam. De te meg ne köss bele mindenbe meg mindenkibe.

Itt a tavasz itt az AIDS, használj kotont tovább élsz!

Esrohnoil
Ne próbáld kimagyarázni magad, mert egyértelmû h. a játék megvételére gondoltál. Ha meg nem, akkor azt kiírtad volna. 😄

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

És attól, hogy nem szeptember elsején jelenik közelébe sem mehetek az üzletnek???

DonnieBrasco
Tényleg nagyon csinos... na, berakom az Oblivion tok mellé majd, eléggé hasonlít a designjuk amúgy is 😊)

DB

A ti kung-futok nem erős!

Mr_no_NaMe
Elég szarok lettek az orkok...Remélem azért élõben hasonlítanak majd az elsõ és a második részes orkokhoz.
Takanohana
Lehet hogy zombi orkok.

Duzsuki
Ez nagyon jól néz ki.

De ezek az orkok olyanok minta csak az üres szemgödreik lennének.

Ottto
JAJJJJ DE GYÖNYÖRÛÛÛÛ 😄DDDDDDDDDDDDD

\"Say goodbye to your nails!\" ottto.gportal.hu

grebber

Next PC upgrade: 2022

Ottto
Õk csak azt mondták hogy szeptember és ez is a külföldi megjelenés. Bõven lesz Október is mire ideér....

Molnibalage
Hát õk...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Esrohnoil
Ki mondta h. szeptember elsején megjelenik? Lol

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Muszály lesz kivárni. Én szeptember elsején munka után azonnal buszra szállok és húzom a csíkot a PC-s üzletbe.

Duzsuki
Igaz de olyan jó róla vitázni végre megértük azt hogy azon vitázzunk hogy egy játékot ennyi féle nyelven játszhatunk végig és ebben a magyar is benne van . Csak már jönne végre a játék. Nem tudom ki tudom-e várni a megjelenést.<#whatever>

Egyet értek. Értelmetlen dolgon folyik a vita, és mindenki olyan nyelven játszik vele amilyenen akar. De szerintem magyarországon többen fognak vele magyarul játszani mint más nyelven.

Takanohana
Hi!

Az egész vita tök értelmetlen. Ha megjelenik teljesen magyarul, hamar kiderül, hogy színvonalas lett-e, vagy nem. Akit zavar, az majd nem a magyar verziót szerzi be magának. Egyvalamirõl megfeledkeztek. Van a játéknak rengeteg olyan rajongója, aki nem vágja sem az angolt, sem a németet. (pl. én) Nekik egy akármilyen magyar verzió is áldás. Anno volt is valami petíció, ha jól emlékszem, hogy a játékok magyarul jelenlenek meg, most meg már elõre fikázzátok. Esküszöm, nem értelek titeket. Nem kötelezõ a magyart beszerezni, nyilván nem csak magyarul fog megjelenni a világban.

Ami meg az akcentust illeti, (ugye az elõzõekbõl következõen engem nem érint a probléma), akit zavar, fennakad rajta, megértem. Ha viszont emiatt megutálja a játékot, akkor meg is érdemli. Bár minden gémnek csak ennyi hibája lenne.

Mr_no_NaMe
Okok bocs kicsit túlreagáltam 😊
Tudom, hogy nem állítottad rólam azt csak montam, hogy nem vagyok kezdõ gothicos MÉGIS szeretnék magyar szinkronnal játszani HA jóra sikeredik. Ami mellesleg csoda lenne mert egyeáltalán az lenne nagy dolog ha leszinkronizálnák magyarra 😄
Mind1 várjuk már nagyon a gammát jöjjön már!!
Ottto
Én nem mondtam hogy a német szar, én azt mondtam: NEM TUDOK NÉMETÜL! És ezért nem tudom átérezni a német feelinget. De az angolt igen, ezért játszok angolul, nekem az angol az eredeti. Mellesleg nagyon jól tudom hogy régi Gothicos vagy, és egy szóval sem állítottam RÓLAD az ellenkezõjét
Én elõre leírtam a magyar szinkront, ennyi. Egyáltalán nem izgat hogy milyen lesz. Angolul dobtak be a bányavölgybe, és angolul szeretném lenyomni a II. Rhobart is (mégha chicagoi AKCENTUSSAL is teszem mindezt 😄)
Én nem mondtam senkinek hogy ne játszon a magyarral. Én csak azt mondtam, hogy én az angollal fogok játszani, most mit kell ezen problémázni?

Ottto
Hm. Értem (Akkor félre lettél értve. Bocs érte!) Akkor nem nagyon tudok mit hozzászólni, engem nem zavart ez az akcentus, nem nagyon tudok az Britt és a Chicagoi beszédmód között különbséget tenni. Szerintem illett a fõhõs stílusához. Mellesleg, te mégis milyen hangot képzelsz el a középkorban? Szerintem a hétköznapi emberek körében nem sokan tudnák megválaszolni azt a kérdést "milyen akcentussal beszélt a középkori ember?" A szinkronszínész megválasztásakor -én legalábbis- azt nézném hogy érthetõen, tisztán beszél, és a hangjában megvan az a valami ami a karakter jelleméhez kell. És ha épp chicagoi az illetõ, hát kit izgat? (Úgy látszik egyeseket igen 😊)

Mr_no_NaMe
De a ketttõt angolul játszottam végig a kieggel, vagy kétszer háromszor.
Eredeti Gothic II hangulat német nyelven van...az angol fele annyira jó...És ha meg ennyire szeretsz angolul tevékenykedni, akkor mérnem költözöl ki valahova ahol egy szót sem kell magyarul beszélni? Megõrülök...
És nemondjad nekem, hogy kezdõ Gothikosoknak való a magyar nyelvû...aki legalább nyolcszor végigvitte az neked kezdõ?! Amúgy meg ha JÓra sikeredik a magyar szinkron AKKOR fogok azzal játszani...Ha szar még jó, hogy nem.
Esrohnoil
Na végre. 😄
Egyértelmû h. egy másik bolygón, v. a mi távoli jövõnkben játszódik. 😄

Duzsuki
Ne épp ez az igaza van a_n_d_r_e_w nak lehet hogy ez a távoli jövõben játszódik (miután a harmadik világháború kiírtotta a technológia irmagját is csak egy bogárhátú autó váza maradt meg) és akkor lehet hogy pont passzol az a brooklyni akcentus.

"fõleg mivel azt sem tudom, hogy milyen egy chicagoi akcentus."

Itt a lényeg!

Aki különbséget tud tenni ameriakai és angol akcentusok között csak annak érdekes az alább említett baki. Másra nem is vonatkozik az ügy.

Viszont a csatolt kép, na, az az elsõ releváns hozzászólás a témában! El is bizonytalanított...gratula!

a_n_d_r_e_w
Én viszont még mindig azt mondom, hogy nem érdekel az akcentusa, fõleg mivel azt sem tudom, hogy milyen egy chicagoi akcentus. És szerintem sokan vannak még itt rajtam kívül. Ha téged ez zavar, hát irigylem a problémáidat 😛

Fel nem fedezett földrész akcentusával? Ezekszerint te pontoson tudod milyen akcentussal beszéltek a középkori angolok. Miért nem mindjárt az a baj hogy nem óangolul szólalnak meg? 😄

ja és senki sem mondta hogy a Gothic a múltban játszódik....

One Vision. One Purpose.

Namost éppen félre vagyok értve!
Tehát.

Amit mondtam azzal kár vitatkozni mert egy tényt osztottam meg veletek.

Én nem a stílusáról beszéltem és nem is a hangszínérõl (bátor-nem bátor)!
Én az AKCENTUSÁRÓL beszélek.
OTTTO, fogd fel, hogy amirõl te beszélsz annak nincs köze az általam kifogásolt AKCENTUSHOZ.

Esrohnoil:
"Sztem aki nem tud németül, azt ku***ra nem érdekli milyen akcentus az angol verzió. 😄DD"
Ez így totál értelmetlen! Én pl épp nem tudok németül és épp ezért angolul játszottam! És épp ezért érdekelt, hogy egy "középkorias" játékban olyan földrész akcentusával beszélnek amit akkor még fel se fedeztek.

Nekem nevethetnékem támad, amikor egy középkori farmer brooklyni akcentussal beszél.

Igaz, valóban, hogy ez nem a mi középkorunk, de akkor meg még viccesebb a modern akcentus.
Most õszintén akinek, a "GOTHIC" szó (ez a játék címe, ugye) hallatán Brooklyn vagy Chicago ugrik be az valamit nagyon félreértett (mûvészet)történelembõl.

Én nem vitázni akarok csak megosztom egy tapasztalatomat, amit különben az angol fórumokon már jól ismernek.

És mégegyszer, a stílusa az szerintem is jó: humoros, vagány, büszke stb. Én másról beszéltem...

Randal
Õszintén szólva én a G2 addonját a német verzióval játszottam végig, angol felirattal. és rohadtul nem zavart, még az sem, hogy az egyik pillanatban angolul karattyol aztán meg németül.

Aztán meg lehet, hogy a középkorban máshogy beszéltek, de ez a játék nem a mi középkorunk, még nem is a mi világunk, szóval úgy beszélnek ahogy akarnak. Mások a szokások és kész.

Duzsuki
Én meg maradok a Németnél. Hiába kinek a pap kinek a paplan. Szerencsére nem vagyunk egyformák. Midenki olyan nyelven játsza végig amilyenen akarja. Az lenne a legjobb ha lenne minden féle szinkronos feliratos meg eredeti hang magyar felirattal, de a kezem meg belelóg a bilibe és felébredek😄

Esrohnoil
Pooontosan! 😄
Jól látod a lényeget és ha megnézitek újra a G1 intróját mikor a tûzmágus felajánlja neki h. bármit kérhet ha elviszi a levelet a rend fõnökének; már ott kitûnik lázadó természete, és az h. nem fél azoktól akiknek nála nagyobb a hatalma, mivel õk nem érthetik meg az egészet...
Igen, ott az a mondat amibõl láthatjátok valódi természetét, mikor a bíróra mutat és ezt válaszolja a tûzmágusnak még ebben a szorult helyzetben is:
-Hallgattasátok el ezt az ostobát!
😄

Ottto
Persze hogy nem így beszéltek a középkorban (naná!), de egy kis modernség igenis kell bele, csakhogy ne ragadjunk le a múltban mint valami õslelet! De igen, ez illett bele, sõt kellett bele. Ha egy talpnyaló vékonyka szolgahangon kezdtem volna uramozni Lothart egész biztos eldobtam volna a játékot, abban a másodpercben! Ehelyett nagy vonakodva de bátran kinyögtem: "Bazdmeg....najó. Ecseteld el nekem a város szabályait. (De gyorsan essünk túl rajta!)" Mert nem nagyobb ember õ nálam csak mert csinibb a páncélja (Sok arcoskodó lovag. Felköttetném mind!)
Vagy szerényen, siránkozva esedezni munkáért Lobartnál, mikor még ki se fizet rendesen, csakmert õ földbirtokos! Ezt te jobban élveznéd? Talán a közékorba jobban beleillene, de szerintem jobb hogy a hõs nem adja fel a büszkeségét (mert ebbe a szerpbe sokkal jobban bele tudom élni magam!)

Mellesleg nem hiszem el hogy valaki ilyen baromság miatt dobja el a játékot, amikor pont ezért szerettem bele! Hogy a hõs bátran felszólal és látszik a hangján, hogy nem fél senkitõl mégha 0-ás szintû is!
Igen! Eltalálták a hangokat. Ha nem ilyen lenne biztos hogy más véleménnyel lennék az egészrõl, és nem valószínû hogy az eredeti verziók virítanának a polcomon!

Engem például nem érdekel-t, hogy milyen akcentussal beszélt (nem is figyeltem). De ha tegyük fel a magyar szinkronnál ilyen "dikk mán more dzsavel a szekír" fajta beszéd lesz akkor ideges leszek.

a_n_d_r_e_w
<#eljen>

One Vision. One Purpose.

Esrohnoil
Sztem aki nem tud németül, azt ku***ra nem érdekli milyen akcentus az angol verzió. 😄DD

Bocsássatok meg, de annak ellenére hogy én is az angol nyelvûvel játszottam egyáltalán nem gondolom hogy "angol szinkront nagyon eltalálták"!!
Borzalmas, hogy egy gótikus világban, (ami ugye elvileg történelem elõtti idõkben játszódik) az NPC-k fele dél-brooklyn-i és chicago-i akcentussal beszél.
Xardas az rendben volt, na de a fõszereplõ az már nagyon nem. Hát, hogy lehet egy ilyen játékban amerikaiul beszélni?
Ez volt az ok, hogy amikor elõször elkezdtem, fél óra múlva uninstall volt, annyira hányigerem volt a béna nyelvi felhozatal miatt.
Aztán persze megint nekifutottam és beláttam hogy a nevetséges akcentusok ellenére az egyik legjobb játék amit vala....stb.

Esrohnoil
Arról nem is beszélve h. ha magyar szinkronnal jönne ki, egy rakat dologn tuti nem a megszokott fordításbeli nevén jelenne meg, így zavaró lenne azoknak, akik az elõzõ részeket magyar felirattal játszották végig.

Abban egyet értek, hogy az angol szinkront nagyon eltalálták de sztem a magyar szinkronban is jól sikerült Xardas hangja.
Mostmár nekem végülis mindegy, hogy magyar szinkronnal jelenik meg vagy csak magyar felirattal. Mindkettõ nagyon nagy dolog. Habár tényleg furcsa lenne a jól megszokott hangok után újakat kapni mégha magyar is.

Nekem is ehhez az Angol szinkron kell, de magyar szöveg is hogy azért értsem!!!
Ottto
Te ugye egy szót sem tudsz angolul?!
Elõszöris had döntsem el én, hogy melyikel akarok játszani. Az összes részt angol nyelven vittem végig, és megbolondulnék ha a névtelen fõhõs valami nyögdécselõ magyar csóka hangján szólalna meg! Az eddigi részekben igen hangulatosra sikerültek (világba illõek) a szinkronok. Xardas hangja különösen! Láttam a G1 magyar introját és meg kell mondjam számomra közel sem sikerült az angol intro hangulatát visszaadnia (bocs UV, tudom, hogy nem nekem készült)
A német, számomra érthetetlen karattyolás, ezért öli a hangulatot. Ellenben az angolt értem, és két rész rá a bizonyítékom hogy a hangokat eltalálták. Ezekhez szoktam, ezeket várom a háromban is! A magyar maradjon csak a nyelvet nem tudó, és a Gothical elõször játszó embereknek. Én inkább az eredeti Gothic hangulatot akarom viszont látni, és ehhez nekem az angol szinkron kell!

Németet tanultam elég sokáig de úgy még annyit sem értenék belõle sztem mint angolul. De nem iez a lényeg. Nekem csak az számít, hogy magyarul jelenjen meg. Ne kelljen még 1.5, 2 évet várni a magyarításra.

Mr_no_NaMe
Fú ha ez igaz...Ha legalább a szöveg le lesz fordítva nekem már elég lesz, de ha szinkron is lesz vazz 😄D
Amúgy meg miért lenne illúzióromboló? Ha jóra sikeredik akkor kira. Most játszom az angol Gothic II-vel és hát az angol mégcsak meg sem közelíti a németét...Xardas hangja bennvan vagy 10 ember helyén...És ha a GIII szinkron is hasonló lesz...meg ha van magyar akkor mér játszanál angollal? Sztem az öli meg a fílinget...Vagy németül magyar felirattal vagy full magyarul.
Esrohnoil
Milyen nyelvet tanulsz?

Nekem már az is bõven elég ha magyar felirattal jelenik meg. De ha szinkron is lesz akkor az lesz a legjobb. Mivel én angolul nemtok így csakis a magyar verziót fogom megvenni.

Ottto
Az tény hogy én is az Angolt fogom megvenni, mert magyarul szerintem elég illúzióromboló az egész.
Ekkora méretû szinkronmunkára pedig még nem hiszem hogy sok került, de én azt mondom továbbra sem lehetetlen, hogy magyar hang kerüljön a karakterek szája alá. Bízzunk a SevenMben mégha mások érdekeirõl is van szó :j

Hát jól emlékeztem.<#mf2><#action>

Esrohnoil
Azt el tudom képzelni h. az átvezetõ animok szinkronosak lesznek, és a megjelenõ szövegek, párbeszédek le lesznek fordítva magyarra, de kétségeim vannak a teljes szinkronizálás felõl. 😊

Esrohnoil
Nem igazán gyõzött meg.
Csinált már a SevenM ennyi párbeszédet tartalmazó szinkront?
Mellesleg volt már rá példa h. beharangoztak vmit és mégsem készült el a fordítás...
Majd hiszem ha kint lesz magyarul a piacon.
Egyébként én bõven beérem az angol verzióval. 😊

Ottto
Na utánagörgettem:
"Sziasztok!
Íme egy teljesen friss hír miszerint a Gothic 3 Magyarországon 100%-ban magyar nyelven jelenik meg. Tehát mind a hangok, mind a szövegek magyar nyelvûek lesznek. Ez a mai napon vált hivatalossá!"

SevenM forum 2006.02.21. 11:37
Bejelentés

Meggyõzött?

Esrohnoil
De olyan játékokhoz amikben több tízezer sornyi párbeszéd van? Nem valószínû...

Ottto
Egyébként ENNYIRE nem elképzelhetetlen. A SevenM már nemegy játékhoz csinált magyar szinkront. Néhány elég még igényesre is sikerült....

Esrohnoil
Mutass egy hivatalos bejelentést ahova az van írva h. magyar szinkronnal meg fog jelenni...

Szerintem inkább rosszul emléxel!