Gothic 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Itt a tavasz itt az AIDS, használj kotont tovább élsz!
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
DB
A ti kung-futok nem erős!
\"Say goodbye to your nails!\" ottto.gportal.hu
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
Az egész vita tök értelmetlen. Ha megjelenik teljesen magyarul, hamar kiderül, hogy színvonalas lett-e, vagy nem. Akit zavar, az majd nem a magyar verziót szerzi be magának. Egyvalamirõl megfeledkeztek. Van a játéknak rengeteg olyan rajongója, aki nem vágja sem az angolt, sem a németet. (pl. én) Nekik egy akármilyen magyar verzió is áldás. Anno volt is valami petíció, ha jól emlékszem, hogy a játékok magyarul jelenlenek meg, most meg már elõre fikázzátok. Esküszöm, nem értelek titeket. Nem kötelezõ a magyart beszerezni, nyilván nem csak magyarul fog megjelenni a világban.
Ami meg az akcentust illeti, (ugye az elõzõekbõl következõen engem nem érint a probléma), akit zavar, fennakad rajta, megértem. Ha viszont emiatt megutálja a játékot, akkor meg is érdemli. Bár minden gémnek csak ennyi hibája lenne.
Tudom, hogy nem állítottad rólam azt csak montam, hogy nem vagyok kezdõ gothicos MÉGIS szeretnék magyar szinkronnal játszani HA jóra sikeredik. Ami mellesleg csoda lenne mert egyeáltalán az lenne nagy dolog ha leszinkronizálnák magyarra 😄
Mind1 várjuk már nagyon a gammát jöjjön már!!
Én elõre leírtam a magyar szinkront, ennyi. Egyáltalán nem izgat hogy milyen lesz. Angolul dobtak be a bányavölgybe, és angolul szeretném lenyomni a II. Rhobart is (mégha chicagoi AKCENTUSSAL is teszem mindezt 😄)
Én nem mondtam senkinek hogy ne játszon a magyarral. Én csak azt mondtam, hogy én az angollal fogok játszani, most mit kell ezen problémázni?
Eredeti Gothic II hangulat német nyelven van...az angol fele annyira jó...És ha meg ennyire szeretsz angolul tevékenykedni, akkor mérnem költözöl ki valahova ahol egy szót sem kell magyarul beszélni? Megõrülök...
És nemondjad nekem, hogy kezdõ Gothikosoknak való a magyar nyelvû...aki legalább nyolcszor végigvitte az neked kezdõ?! Amúgy meg ha JÓra sikeredik a magyar szinkron AKKOR fogok azzal játszani...Ha szar még jó, hogy nem.
Egyértelmû h. egy másik bolygón, v. a mi távoli jövõnkben játszódik. 😄
Itt a lényeg!
Aki különbséget tud tenni ameriakai és angol akcentusok között csak annak érdekes az alább említett baki. Másra nem is vonatkozik az ügy.
Viszont a csatolt kép, na, az az elsõ releváns hozzászólás a témában! El is bizonytalanított...gratula!
Fel nem fedezett földrész akcentusával? Ezekszerint te pontoson tudod milyen akcentussal beszéltek a középkori angolok. Miért nem mindjárt az a baj hogy nem óangolul szólalnak meg? 😄
ja és senki sem mondta hogy a Gothic a múltban játszódik....

One Vision. One Purpose.
Tehát.
Amit mondtam azzal kár vitatkozni mert egy tényt osztottam meg veletek.
Én nem a stílusáról beszéltem és nem is a hangszínérõl (bátor-nem bátor)!
Én az AKCENTUSÁRÓL beszélek.
OTTTO, fogd fel, hogy amirõl te beszélsz annak nincs köze az általam kifogásolt AKCENTUSHOZ.
Esrohnoil:
"Sztem aki nem tud németül, azt ku***ra nem érdekli milyen akcentus az angol verzió. 😄DD"
Ez így totál értelmetlen! Én pl épp nem tudok németül és épp ezért angolul játszottam! És épp ezért érdekelt, hogy egy "középkorias" játékban olyan földrész akcentusával beszélnek amit akkor még fel se fedeztek.
Nekem nevethetnékem támad, amikor egy középkori farmer brooklyni akcentussal beszél.
Igaz, valóban, hogy ez nem a mi középkorunk, de akkor meg még viccesebb a modern akcentus.
Most õszintén akinek, a "GOTHIC" szó (ez a játék címe, ugye) hallatán Brooklyn vagy Chicago ugrik be az valamit nagyon félreértett (mûvészet)történelembõl.
Én nem vitázni akarok csak megosztom egy tapasztalatomat, amit különben az angol fórumokon már jól ismernek.
És mégegyszer, a stílusa az szerintem is jó: humoros, vagány, büszke stb. Én másról beszéltem...
Aztán meg lehet, hogy a középkorban máshogy beszéltek, de ez a játék nem a mi középkorunk, még nem is a mi világunk, szóval úgy beszélnek ahogy akarnak. Mások a szokások és kész.
Jól látod a lényeget és ha megnézitek újra a G1 intróját mikor a tûzmágus felajánlja neki h. bármit kérhet ha elviszi a levelet a rend fõnökének; már ott kitûnik lázadó természete, és az h. nem fél azoktól akiknek nála nagyobb a hatalma, mivel õk nem érthetik meg az egészet...
Igen, ott az a mondat amibõl láthatjátok valódi természetét, mikor a bíróra mutat és ezt válaszolja a tûzmágusnak még ebben a szorult helyzetben is:
-Hallgattasátok el ezt az ostobát!
😄
Vagy szerényen, siránkozva esedezni munkáért Lobartnál, mikor még ki se fizet rendesen, csakmert õ földbirtokos! Ezt te jobban élveznéd? Talán a közékorba jobban beleillene, de szerintem jobb hogy a hõs nem adja fel a büszkeségét (mert ebbe a szerpbe sokkal jobban bele tudom élni magam!)
Mellesleg nem hiszem el hogy valaki ilyen baromság miatt dobja el a játékot, amikor pont ezért szerettem bele! Hogy a hõs bátran felszólal és látszik a hangján, hogy nem fél senkitõl mégha 0-ás szintû is!
Igen! Eltalálták a hangokat. Ha nem ilyen lenne biztos hogy más véleménnyel lennék az egészrõl, és nem valószínû hogy az eredeti verziók virítanának a polcomon!
Borzalmas, hogy egy gótikus világban, (ami ugye elvileg történelem elõtti idõkben játszódik) az NPC-k fele dél-brooklyn-i és chicago-i akcentussal beszél.
Xardas az rendben volt, na de a fõszereplõ az már nagyon nem. Hát, hogy lehet egy ilyen játékban amerikaiul beszélni?
Ez volt az ok, hogy amikor elõször elkezdtem, fél óra múlva uninstall volt, annyira hányigerem volt a béna nyelvi felhozatal miatt.
Aztán persze megint nekifutottam és beláttam hogy a nevetséges akcentusok ellenére az egyik legjobb játék amit vala....stb.
Mostmár nekem végülis mindegy, hogy magyar szinkronnal jelenik meg vagy csak magyar felirattal. Mindkettõ nagyon nagy dolog. Habár tényleg furcsa lenne a jól megszokott hangok után újakat kapni mégha magyar is.
Elõszöris had döntsem el én, hogy melyikel akarok játszani. Az összes részt angol nyelven vittem végig, és megbolondulnék ha a névtelen fõhõs valami nyögdécselõ magyar csóka hangján szólalna meg! Az eddigi részekben igen hangulatosra sikerültek (világba illõek) a szinkronok. Xardas hangja különösen! Láttam a G1 magyar introját és meg kell mondjam számomra közel sem sikerült az angol intro hangulatát visszaadnia (bocs UV, tudom, hogy nem nekem készült)
A német, számomra érthetetlen karattyolás, ezért öli a hangulatot. Ellenben az angolt értem, és két rész rá a bizonyítékom hogy a hangokat eltalálták. Ezekhez szoktam, ezeket várom a háromban is! A magyar maradjon csak a nyelvet nem tudó, és a Gothical elõször játszó embereknek. Én inkább az eredeti Gothic hangulatot akarom viszont látni, és ehhez nekem az angol szinkron kell!
Amúgy meg miért lenne illúzióromboló? Ha jóra sikeredik akkor kira. Most játszom az angol Gothic II-vel és hát az angol mégcsak meg sem közelíti a németét...Xardas hangja bennvan vagy 10 ember helyén...És ha a GIII szinkron is hasonló lesz...meg ha van magyar akkor mér játszanál angollal? Sztem az öli meg a fílinget...Vagy németül magyar felirattal vagy full magyarul.
Ekkora méretû szinkronmunkára pedig még nem hiszem hogy sok került, de én azt mondom továbbra sem lehetetlen, hogy magyar hang kerüljön a karakterek szája alá. Bízzunk a SevenMben mégha mások érdekeirõl is van szó :j
Csinált már a SevenM ennyi párbeszédet tartalmazó szinkront?
Mellesleg volt már rá példa h. beharangoztak vmit és mégsem készült el a fordítás...
Majd hiszem ha kint lesz magyarul a piacon.
Egyébként én bõven beérem az angol verzióval. 😊
"Sziasztok!
Íme egy teljesen friss hír miszerint a Gothic 3 Magyarországon 100%-ban magyar nyelven jelenik meg. Tehát mind a hangok, mind a szövegek magyar nyelvûek lesznek. Ez a mai napon vált hivatalossá!"
SevenM forum 2006.02.21. 11:37
Bejelentés
Meggyõzött?