Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

<#eljen>
fúdeszar már várni :/

nem tudom, láttátok e már, infómorzsák

There exists no separation between gods and men; one blends softly casual to the other. www.rpgvault.hu

A személyes véleményed egy tény? 😄

Ottto
Nemtudom, lehet. Az biztos hogy a shoebox valahol ott volt az elsõ résznél.

\"Say goodbye to your nails!\" ottto.gportal.hu

Nos akkor balhéra fel!

Esrohnoil
Az angolt a Piranja adta ki nem?

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Ottto
A G1 nem Joewoodos. Azt még a Shoerbox adta ki, valami nagyon gyenge kiadó. Nem is lett nagyon felkapott a játék. Az tény hogy a Joewoodot nemszeretjük, fõleg az Addonos balhé után, pedig úgy látszik a hármat is õk fogják kiadni.

azt azért nem írtam, mert nem játszottam vele, és nem tudtam, hogy az is jowoodos volt
Mr_no_NaMe
Szalakkor a Gothic 1 az szar...na tûnjinnen amíg bírsz 😄D
hogy érted? ezek tények
Most csak bolondozóL?

a Jowood kiadó még létezik? mert az elõzõt az adta ki. a kiadó átlagban sz*r játékokat szokott kiadni, de volt kivétel. ilyen pl a Gothic2, és az Arx Fatalis
Duzsuki
Lehet hogy igazad van, merek én veled vitatkozni!<#vigyor><#vigyor>

Milten elitélt!
A Hat tûzmágusból egyet a bányákban a tárnarákok öltek meg Milten volot vele de segíteni nem tudot. Milten még a kupolánbelül veték fel, ezt õ is mondja.

Duzsuki
A nõket szerintem azért küldték be, hogy legyen kivel szórakozni az embereknek.<#eplus2><#eplus2>
Milten szerintem csak alapból bentragadt mint a többi tûzmágus. Gorn hát õt nem tudom, de el tudom képzelni hogy valakinek beverte a száját elég lobbanékony természet.<#hehe><#hehe>

Mért? Bunyózott?

Az a csaj ügyben csak annyi szerintem, hogy a hõs nem tudta mért dobjákbe a nõket.

Ottto
Többször? Ha jól emléxem meg lehet kérdezni Diegot (vagy a kapuõrt, már nemtom) hogy láttál egy csajt lejönni, és felvilágosítottak, hogy õ is törvényszegõ, meghogy ércre cserélték el, stb. stb. Szerintem Nadja volt az (:

A hõsök múltjáról egész biztos megtudunk többet a háromban! Amúgy sztem nem nehéz kitalálni Gornt miért dobták be 😄

Takanohana
Hát ez az! Van itt még kiaknázatlan lehetõség!

Pl. megtudtuk kb, hogy miért került a fegyenctelepre Lee és Diego. De mit követett el Gorn, Lester, Milten?

Esrohnoil
Egyébként mi van azzal a csajjal aki szintén az elsõ rész intrójában kerül a kupola alá? A fõhõsnek minden bizonnyal tetszik, hisz többször is kérdezget felõle. Az is lehet h. régebben kapcsolatban álltak. Vele mi történt azóta?

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Esrohnoil
Itt még vmi lényeges momentum azért nem derült ki a történetben. Mégpedig az, h. a fõhõst az elsõ rész elején miért ítélik bányamunkára (ráadásul ahogy eddig én tudom, ártatlanul).

Duzsuki
Jah nagyon hasonlít a fõhõsre. Xardas az egyetlen aki közel olyan ügyes mint a fõhõs. Végül is olyan mintha a fõhõs lenne Xardas gladiátora aki mindent megold neki legyen az bármi és bármi áron.

Xardas valaha tûzmágus volt. A a kupolát leakarta dönteni, de a többi mágus nem, hisz az "ércbányászat". Õ, hogy ezt kiderítse fordult sötétmágjához, és a sötét hatalmat a gonosz ellen használta. Egy maga többre jutot mint a hat vízmágus! A hejes utnak egy "kriptás" utját választota.

Duzsuki
Egyetértek nekem sem tetszett. De ugy beszétek róla mindtha egy hires nagy regénylenne amit több évig tervezett az írója. Itt szerintem nem a történet a nagy bár az sem rossz a megvalósítás az iszonyat jó és a hangulat az a tuti. Beszéljünk csak nekem is tetszik. Én is nagyon szeretnék már játszani a 3-mal.

Takanohana
Na és! Ínséges idõket élünk, hisz hol van még a G3. Addig is elszórakozik az ember, amivel tud. Most épp Xardas kivesézésével. Miért baj ez? A Gothic világa van olyan életszerû, hogy akár egyetlen szereplõ jellemét is lehet hosszan boncolgatni. És én megértem, hogy a nulláról kell kezdeni megint, de akor is idegesít, hogy az 1. részben királynagy harcossá fejlõdtünk, erre most az elsõ goblin lever.

Duzsuki
Na srácok lehet én vagyok a hülye, de az már durva ez egy játék nem a valóság teljesen ugy beszéltek róla mintha Xardas lenne az ország miniszretelnöke, de legalábbis a polgármestere. Gondoljatok bele hogy kezdõdik a játék ismétlem játék. Ha mindjárt az elején ezt mondja hogy á ráérsz itt van egy csomóü sárkány. de te csak nyalogasd a sebeidet mehg van itt egy csomó varázsital amitõl félisten leszel. Hogy nézne így ki a játék. Amugy is azt mondja a játék elején hogy bajj van és elmodja amit kell tudni, hogy el tudjuk kezdeni a játékot és még azt is, hogy minden amit találunk a tornyában az a miénk. Igaz hogy nem egy megszeretni való varázsló mint Milten, de ha belegondoltók mi vagyis a fõhõs is a saját céljaira használ fel mindenkit ugymint Xardas. Mert az a játék lényege, hogy legyen mit csinálni és legyen aki segít ezért van Xardas.

Takanohana
OK! Nem akarok vitatkozni, én egyszerûen másként látom. Amúgy az értékes perceibõl bõven szánt arra, hogy tornyot építtessen magának, mielõtt a hírót megmentette volna. Persze lehet, hogy egyfolytában dolgozott a formulán, közben a démonok meg építették a tornyot...

Mindegy. Amúgy ki mondta Xardasnak, hogy az õ dolga szervezni a világ megmentését? Beliar? Fura lenne. Innos meg Adanos egy nekromantát támogatna? Az sem túl életszerû...

Igen.
Ha világrengetõ feladatod van akkor még barátkozni se szabad. Minden perc érték! És Ezt Xardas minden bizonnyal tudta.

Takanohana
Ne haragudj, de háromszori elolvasás után sem értem, mit akarsz mondani. Te érded, amit írtál?

te!
Ha most az ország sorsa mulna rajtad akkor a többiek rögtön a lényegre küldenének.
De itt nem csak az birodalom, hanem az istenek is "megmentése" a cél. Azaz DOLOGRA! ÉS SEMMI LUSTASÁG!

Takanohana
Ja. És úgy folytatja, hogy ne piszmogjunk már annyit, feladat van.

Ha nem zavar úgy kezdi, hogy "végre sikerült kihozni onan"

Ottto
Hát jah. meg ha csalódnom kell Xardasban, azt szeretném ha szembõl szembe történne :j

Esrohnoil
Különben is, a végét úgysem lövik le elõre. 😊

Ottto
Kössz nemvok rá kíváncsi....Mi csak az elsõ két részben tapasztaltakról beszélünk. Mit jössz ide a hárommal?

Takanohana
Én sem bízom Xardasban. Való igaz, hogy segített az Alvó ellen. De akkor csalódtam benne, mikor kiidéz minket a romok alól, és nam azzal kezdi, hogy de jó, hogy épségben maradtál, már azt hittem, csak darabokban kerülsz elõ, hanem hogy gyerünk, semmi lustálkodás, te vagy a kiválasztott, dolog van, irtsd a szörnyeket. Ha nem kellettünk volna a terveibe, ma is a kövek alatt rohadna a Hero, puszta barátságból a kezét sem mozdítota volna. A tetves tornya felépítése fonotosabb volt, mint a mi megmentésünk. Mellesleg, ha már olyan gyengén kerültünk elõ a kövek alól, mint a harmat, legalább egy-két löttyöt, gyûrût, vagy valamit adhatna, míg visszanyerjük az erõnket.

Nos akkor olvasátok el a Gothic 3 második fejezete:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
2. fejezet

Ennek a fejezetnek a fõ küldetése attól függ, hogy milyen céhez tartozol.

Lester Xardastól kap egy furcsa levelet, melyben a mágus magához hívja mert új tornyának építése befejezõdött. Itt elmondja, hogy sokkal többrõl van szó mint Beliarról meg a sárkányokról. Kiderül hogy Xardas még mindig a barátunk, nem az ellenségünk és hogy nagyon legyengült és szüksége van a tûzmágusokra hogy kitalálja, hogyan lehet elpusztítani az ellenséget. Megparancsolja Lesternek hogy szerezzen neki egy Tûzmágust. Természetesen te közben számos használható infórmációhoz jutsz az orkokkal kapcsolatban, és Xardas azt mondja neked és a társaidnak hogy ki kell írtanod az orkokat két ork táborban, amihez rögtön egy térképet és egy levelet is kapsz. Úton az ork táborok felé egyre többet tanulsz meg az orkokról, példul olyanokat, hogy ezeket a táborokat 5 ork generális vezeti. A király megparancsolja az embereinek, hogy vonuljanak vissza és védjék a bázist.

Esrohnoil
Ez így igaz. 😊

Randal
Az baj, mert ilyen.

Én Xardast nem ilyenek ismertem meg.

De minden ki derül a G3ban!

Ottto
Pontosaaaaaan!
Xardas nem jó vagy rossz, abszolút nem tiszteli egyik istent sem, csak a saját érdekeit nézi (mégha Beliar ki is választotta). Saját céljai vannak, ezért lépett ki a Túzmágusok körébõl is, és céljaihoz a fekete mágiát használja fel. Míg általában a mágusoknak a varázslat és a hit egy életformát jelent (jó/semleges/rossz azaz Innos(tûz)/Adanos(víz)/Beliar(Dark)) számára ez csak egy eszköz. Már a beszédstílusán is látszik (fõleg amikor ideges) hogy hataloméhes, nagy terve van az élettel, és ha eléállnánk, minden hezitálás nélkül csapna minket félre. Ha nem lett vlna ránk szüksége, nyugodt szívvel hagyott volna a kövek alatt.

Randal
Részben igaza van, részben téved.
Általában megkülönböztetnek fekete és fehér nekromanciát, de a gothicban csak sima nekromancia van. A fehér nekromanciához tartozik pl a gyógyítás, de a g-ben ez máshogy van.

való igaz, hogy "jó" ügyre használja a nekromanciát, de ez csak azért van, mert egybeesik az érdekeivel. Pl ha nem kellett volna kinyírnia az Alvót, hogy kiszabaduljon vagy a Kupola alatt is jól ellett volna, akkor nem hinném, hogy segített volna. sõt, még a hõsünket is elteszi láb alól.

Ezért van az, hogy jó is meg gonosz is. Bár Xardas személyében megjelenik a tipikus RPG-kbõl ismert varázsló aki csak a saját érdekeit nézi és nem azt, hogy amit cselekszik az jó vagy rossz.

Duzsuki
Hú ez már kezd bonyolult lenni. De szerintem WB-nek van igaza most az egyszer.

Akkor gondolkodj!
Minket Isten teremtet, de szét ba____ a bolygót. Így mi is gonosz teremtmények vagyunk.
Nem az a lényeg hogy jó vagy rosznak kezdõdõt, hanem milett a vége és milett utána.

De hiába, hogy azért teremted õket, hogy jót tegyenek attól az még fekete mágia vagyis necromancia. Hiába ölik Beliar harcosait attól még az ún. "gonosz teremtményei"(<#beka2>)

Itt a tavasz itt az AIDS, használj kotont tovább élsz!

Esrohnoil
Jöhetnek, felkészültem. 😄

Te most azt akarod, hogy aranyos kis mukuskákat uszítsakrád, hogy széttépjenek?

Esrohnoil
Itt a módszeren van a hangsúly, a cél nem minden. 😊

Ha most megidézek egy démont és azt mondom neki, hogy "ültes fát/virágo" Akkor lehet hogy sötétmáágja de jó célokra.
Még nem csináltál olyat, hogy egy csomó élõholtat megidézel és rá a hüllõemberekre? Az is jó célu, hisz Beliar harcosait ölik.

De hogyha Xardas jó akkor miért a sötét mágusok köpenye van rajta és nem Innos vagy Adanos varázslói csuhája? Mondjuk egyértelmû, hogy mivel necromanciával foglalkozik (igen lelkesen😄) így nem is lehet tûz vagy vízmágus.

(Most valaki azzal fog jönni, hogy a G2-ben is volt ilyen tûzmágus a kolostorban)

Itt a tavasz itt az AIDS, használj kotont tovább élsz!

Á-Á. Ép az mindig "borsot tört" Beliar orralá. Segítet kinyírni az Alvót Aztán a Bányavölgyi sárkányokat. És végül az élõhut sárkány erejét elszívta. Aztán Meg nem tudom mért választota õt. De Xardas választás elöt van, és a Választás sztem a Névtelen Hõstõl függ.
Mondták a készítõk, hogy Xardasz jó is és roszis egyszerre de mejik fog nyerni?