20113
  • dave10000
    Am ha benyomom, hogy nehezebb legyen akkor is ugyan úgy jön az xp meg efélék csak nehezebb megölni az ellent ?
  • dave10000
    Hmm akkor így teszek kösz :)
  • Molnibalage
    A legegyszerűbb lenne, ha kipróbálnád. Nem lehet minden leírni, mert lehetetlen. Ez szubjetív.

A felszabadítás lényege, hogy nem most csinálod meg. Csináj meg annyi orokos küldetést amennyit tudsz, amivel nem ártasz a lázadóknak - szinte csak ilyen van - és aztán, ha már minden megvan, akkor dönts, hogy melyik oldal mellett foglasz állást. Gyakorlatilag végig lehet a játékot úhgy tolni, hogy 3 óra játékkal az összes oldal végigjátszható, vagy még ennyi sem.

Ha megvan minden tűzserleg és az összes Innos tárgy, odáig lehet halogatni a döntést. Itt mentesz és ebből a mentésből pikk-pakk végigtolható mind a három oldal...
  • dave10000
    Ott legalul a menüben a balance az ha jól tudom be van nyomva.
  • dave10000
    Hmm... Ha benyomom akkor mennyivel lesz nehezebb ? Am meg ha nem most szabadítom fel akkor pl a lázadóknál nem bukok el sok reput-ot ?
  • Molnibalage
    Igen. A alternatív balancot kell az elején eldönteni. Ardea nem számít, az mindig fel lesz szabadítva.

Faring azért az nem menne még új AI nélkül sem. Iszonyatos ellenfél tömeg van ott.

Orkok által uralt város csak középen van, de sivatagban is van itt-ott némi ork.
  • dave10000
    Ez az AI-t ha már játszok úgy is be lehet nyomni ? Mert akkor inkább így játszanék de ha nem akkor inkább először végigviszem így. Amúgy eddig csak 3 várost szabadítottam fel hát alapból Ardeat, Kap Dun-t és Monterat. Faring-ot csak azért nem mert még nem álltam a király oldalára. Akkor lehet mellőzöm a felszabadításokat. De am. Orc-ok nem csak itt a középső részen vannak ?
  • Molnibalage
    Még nem. Majd a 4. vagy 5. után... :)

Új AI-val nagyon fasza, hogy végimész, ahol tudsz és csak táposan mész vissza oda, ahova nem tudtál addig. Ez adja a játék igazi sava borást nem az, hogy alap AI mellett 30-dik szintne lezúzol mindent.
  • dave10000
    Csak mert Gothic3.hu-n azt írják a küldiknél általában legalul, hogy felszabadítás... nem találkoztam olyannal, hogy ha felszabadítom akkor ellenfelek lesznek. Mert most is amit felszabadítok orc városok és megyek a következőbe ahol szintén orc-ok vannak ott nem támadnak rám és küldiket is tudok csinálni.
  • dave10000
    Ha felszabadítom őket akkor délen mindenki rám támad ? Am akkor megnézem, hogy be van e pipálva.
  • Molnibalage
    Mármint fel is szabadítod őket? Ha igen, akkor álljál le. Nem lesz nagy élmény a játék, hogy mire délre érsz egyből mindenki megtámad. Csak hentelés lesz az egész és sok XP elvész, mert küldetéseket sem kapsz majd így.

Nézd meg, hogy az új AI-nál pipa van -e. Szerintem nincs, ha 27. szintű vagy és Montera fel van szabadítva...
  • dave10000
    Am jelenleg 27-es vagyok Trelis-nél csinálom a küldiket. Ez után még van 3 város + Vengard.
  • dave10000
    Hát sajnos azt nem néztem de van eszük nem is kevés sokat védekeznek meg hátrálnak de ellenem csak akkor érnek valamit ha sokan jönnek :)
  • Molnibalage
    Olvastad a telepítés után felugró manualt? Ott van a Gothic3 főkönyvtárásban. A blokkolás nem korlátlan és az AI nem bambul bénán, ha csapkodva mész előre. Nagyon nehezíti a játékot, de élvezetesebbé is teszi. Pár helyen sajnos ki kell kapcsolni, mert még 60-dik szintűként sem lehet legyakni a sok orokot. Ilyen pl. Nordmarban egy-két orksereg és a bánya felszabadítása. Többet nem írok, mert nem akarok spoilerezni...
  • dave10000
    Az új AI mit takar ?
  • Molnibalage
    Új AI vagy sem? Mert új AI mellett kb. 35-40-dik szintű harcos kell, hogy ne haljanak meg Vengadrban azok, akik küldetést adnak. Más esetben 20-25. szint is elég.
  • dave10000
    Hát mivel most játszok először ezért közepes nehézségen kezdtem és a legújabb patch-el.
  • Molnibalage
    Attól függ, hogy milyen nehézségi szinten és új AI-val tolod e.
  • dave10000
    Szerintetek csak azután mennyek Vengard-ba, hogy ha már minden városban megcsináltam a küldit legalábbis Myrtana-ban ?
  • dave10000
    Rendben köszönöm a válaszokat.
  • Molnibalage
    Faringban semmit nem kell a lázadók ellen csinálni. Mind "semleges" küldetés.
  • McFrost
    Csináld meg őket, persze.
  • dave10000
    Lenne 1 problémám. Most szabadítottam fel Gothat és épp azt nézem merre mennyek tovább. Farlin és Trelist írják az oldalon egymás után Gotha után csak hát én a lázadókkal vagyok és ezekben a városokban főleg Orc-os küldik vannak. Na már most csináljam meg őket vagy mivel nem velük vagyok ezért inkább hagyjam ?
  • REPS0L
    oh okés, megy ám a variálás :)
  • Szaruman
    Az nem a gothicban van? úgy emlékeztem :)
  • Molnibalage
    Nem, asszem ez a spell neve. (Nem egy másik játékre utatltam.
  • REPS0L
    akkor mégsincs olyan spell? :)
  • Molnibalage
    A város felszabadításokkal várjál, ne kapkodd el.
  • Molnibalage
    Oblivion?
  • dave10000
    A probléma megoldódott.
  • dave10000
    Jelenleg ott tartok, hogy fel tudnám szabadítani Monterat. Elvittem Sanford levelét a lázadókhoz Okar-ba meg vissza is jöttem, hogy jelentsem neki de miután ez megtörtént nem írta, hogy fel tudnám szabadítani.
  • REPS0L
    köszi majd utánnanézek, most 5 óra játék után pihenek picit :D
  • Szaruman
    Van vmi spell, amitől elfelejtik a gonoszságokat. Azt használd rajta.
  • REPS0L
    nah akkor a másik probléma: Hareket vissza kéne vinni Borús-fokba, de egyszerűen nem tudok mit csinálni vele, mert kiraboltam, és nem áll szóba velem... tudok valamit csinálni?
  • Molnibalage
    Én soha nem tanultam meg tolajkodni. Felesleges.
  • REPS0L
    Tolvajlásban szeretnék "utazni", és az első ezzel kapcsolatos feladatom már megvan, elloptam a 3 aranypoharat... Na és ez után? Ahogy láttam lehet venni tapasztalati pontot, honnan tudom egyáltalán hogy mennyi TP-m van? :) Köszönöm
  • dave10000
    Rendben kösz
  • Molnibalage
    Asssm 3 szint van. A 2. szinten érdemes csak megtanulni, azzal az összes nehéz láda nyitható. A többiben nincs semmi komoly, amiért megérné.

Kicsit furákat kérdezel. A válaszok nagy része ott van a karakerlapon és a magyar oldalon.
  • dave10000
    Rendben és kb. meddig kell felvinni vagy ez csak ilyen egyszeri fejlesztés ?
  • Molnibalage
    Asszem így híják, elég sokan tanítják. Cape Dun-ban is többel között az a fickó, aki megkér, hogy lopj a raktárostól.