Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
A kiegben a 2. rész varázslóval gyakorlatilag játszhatatlan, a sima 2. része meg nevetségesen könnyû.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Encore
Nem zavar ha dögnehéz szóval a kieggel együtt fogom játszani a 2. részt, annak meg örülök hogy nem lehet majd mindenhez értõ karakterünk, hanem specializálódni kell.
Sõt kötelezõen ajánlott,és nem is olyan nagy kihivás csak annyi hogy nem lehet mindent fejleszteni

Még annyi, hogy a korábbi részekben a fontosabb karakterek sérthetetlenek, köztük olyanok is, akik a végigjátszáshoz nem kellenek. Ez neked lehet, hogy nem fog annyira tetszeni, de tényleg kár kihagyni az elõdöket.
Ha szereti a kihívást, akkor a NotR szerintem igenis ajánlott, de élvezhetõ nélküle is - fõleg mágussal 😊 - a második rész.
Molnibalage
Olyan tárgyat asszem nem adthatsz el a 1.7 CP óta, ami kell a befejezéshez, legalábbis nekem úgy rémlik.

Ha nem használod az új AI-t, akkor a harc bizony elég primitív...

Ajánlom a régebbi Gothic részeket végigtolni, mert így nem is igazán érthetted a 3. részt. A 2. rész addonja az, ami nem bizots, hogy kell. Sokkal nehezebb lett a játék, hosszabb is. Annyi elõnye van, hogy a játék elején nem annyira üres a térképt, csak ha mindenki lever, akkor ez nem túl nagy élmény.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Encore
Sziasztok!
Nekem kimaradt a Gothic széria ezért nemrég vágtam bele, valamikor december elején és gondoltam ezzel a résszel nyitok. Pár napja értem a végére az orkok oldalán (illetve Beilar oldalán) és gondoltam írok egy kis véleményt. 😊 Elöljáróban, hogy zseniális ez a játék imádtam minden percét. Már az elején megfogott a hangulatával, ami nem hasonlítható más RPG-hez. Aztán ott vannak a részletek (az ördög a részletekben lakozik, ugye), például, hogy lelövök egy állatot, majd késõbb mikor arra járok egy farkascsorda falatozik a hullájából. Vagy hogy az egész világ él és bármikor hozhatok olyan döntést, ami befolyásolja az egész végigjátszást.
Miközben játszottam végigolvastam a topikot és ami sokaknak nem tetszett engem épp az fogott meg. Hogy ha nem figyelünk oda akkor eladhatunk egy fontos kelléket, ami kell a végigjátszáshoz, vagy hogy megölhetünk olyan embert aki szintén kéne a befejezéshez. Ezek életszagúvá tették az egészet. Aztán a további apróságok, például hogy harc közben ha az inventoryban pakolgatok, akkor realtime megy az idõ, hogy ha rányomok a gyógyital ivásra akkor emberem elteszi a fegyvert, elõveszi az üvegcsét, meghúzza, elteszi, majd elõszedi a fegyvert és eközben telik az idõ, vagyis nem lehet harc közben csak úgy iszogatni, meg páncélt cserélni, hanem komolyabban kell elõretervezni. Ez más RPG-ben hülyén néz ki, mármint, hogy harc közben megáll az idõ miközben az inventoryban matatok és az ellenfél két kardcsapása között mindenemet le tudom cserélni, ez illúzióromboló.
A harc is tetszik, ha diablósan kattintgat az ember mint az õrült az nem vezett eredményre, van a harcnak egy fajta ritmusa, amit fel kell venni ez is életszerûvé teszi a dolgot. Ha például a földre kerülsz akkor véged, ez így hihetõ.
A legújabb community patchel nyomtam, és elvétve akadtam bugba, de egyik sem zavarta a játékot.
FPS nézetben nyomtam mivel az még realisztikusabbá tette, olyan mintha a karakter feje külön mozogna a testtõl, ami élethûbb.
A küldetések elég változatosak legalábbis ork oldalon van nyomozás, beépülés, meg kismillió küldi. Akad olyan, hogy pár városban ugyanolyan küldetés van, de ez a sztoriból adódik, ugye ha minden városban rabszolgákat tartanak az orkok, akkor mindenhol lesznek szökött rabszolgák, akiket meg kell keresni. Az Obliviont is nemrég játszottam végig, hát ez sokkal komolyabb annál. Itt figyelni kell ha nevesített lényt látsz azt át kell kutatni, meg itt nincs minimap zöld nyíllal... Ez az igazi kaland....

Összességében verem a fejem a falba, hogy ez a széria kimaradt úgyhogy lassan pótolni fogom. Kipróbáltam ugyan a kieget, de az valami förtelem. A karakter stílusa megváltozott (a hangja is), mivel nem ugyanazok készítették mint az alapjátékot.... Ez csak azért kellett, hogy jowood gyorsan keressen egy kis pénzt, mert gondolom már a név hallatán megvették páran. Olyan mintha valami modder csapat próbálkozott volna... hiányos, befejezhetetlen questek, hol van hang hol nincs...szörnyû....

Most azt nem tudom még, hogy a készítõk új játékát a Risent próbáljam ki, vagy a régebbi Gothicokat, vagy nyomjam végig ezt még egyszer csak a lázadók oldalán? Na, majd kitalálom, de ezzel a pár gémmel elleszek egy ideig az biztos, mert mint olvastam a topikot a G3 erõsen butított a 2höz képest szóval a 2 még ennél is jobb kell, hogy legyen.
bocsánat nem ide
VAlaki menû forditást nem tudna küldeni mert a grafot meg az irányitást szeretném beállítani.
Molnibalage
Még annyit, hogy az AI bármikor átállítható.

Tetsuo
koszi, vegre talaltam egy jo kis jatekot.. 😊

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Szaruman
A baj az, h a hp regen nem mûködik csatában. Kb olyan, mintha a varázslónak nem regenerálódna a manája csata közben...

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Molnibalage
Esetleg a CP kézikönyvét megnézted?

Az alternative balancing nehezíti a tanulást, hogy ne legyél hamar atomtáp. 250 tulajdonság felett 2 LP = 1 pont és a tanulási fa is megváltozik a skilleknél. Ezt az játék indításakor kell eldönteni, késõbb nem változtathatod meg.

Az új AI megváltoztatja a humanoidok viselkedését harcban, de talán az állatokét is. Nincs korlátlan idejû blokkolás és nem néz bamán az ellenfél, mikor csak kaszabolsz. Egy ideig tényleg jópofa, csak éppen harcossal lehetetlenné teszi hogy a nagyvárosokat és a bányát felszabadítsd, mert a társaid menthetetlenül odavesznek. Full táp harcossal 60. szint környékén is esélytelen volt. Nem csak õk, én is odavesztem mindig. (Persze én nem alkalmazom az elfut, piál, harcol trükköt...)

Tetsuo
Az elozot mar sejtem, mi az az alternativ balancing es az alternativ AI?
ezekkel jobbak, kiegyensulyozottabb lesz a jatek v nem feltetlenul?

Tetsuo
Mi az a community patch?

Pianista
tess, ezt tedd fel és nem lessz hasonló problémád😊 lentebb leírtam a magyarosítás mûveletét ha akarod azt is buherálhatod...

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

plz segitsetek
Igen ez volt az elsõ amit megtettem.Eddig semmi gondom nemvolt a win 7-tel,tehát valószinû hogy a játk motorja szr.2gb kezel a játék,ami xp esetén jó lehet a win 7 meg több ramot használ,igy a játéknak kb 1,3 giga marad a program szerint, ami késöbb kevés neki és kilép egy hiba üzenettel miszerint kevés a memória, DE erre hálisten találtam megoldást igy már 3 gb kezel a játék,egy fokkal jobb lett nem áll meg 5mp-re csak aprób akadások vannak.Ugynéztem meg mennyit lát, hogy van egy logfile-ja a fix elõtt 1300mb volt a használható ,utána meg 2300mb.Természetesen 32 bites rendszeren.
A program 2GB-ot lát, a program 1GB-ot lát... most melyik? :-)

Én amikor játszottam vele, nem nagyon ment a memóriahasználat 1.5GB fölé, tehát nem amiatt akad, vagy száll el, hogy nincs elég memória. Win7 elég új OS, új OS-t pedig általában az rak fel, aki szopni akar. Fõleg egy olyan játéknál, ami még azokon az OS-eken is szenvedés, amire kifejezetten írták és tervezték. Elsõ körben próbáld meg a kompatibilitást átállítani a játéknál XP-re vagy Vistára.
Molnibalage
Hogyan nézted meg, hogy mennyit lát? Nekem is 4 GB RAM + 1 gigás VGA van. XP64 alatt gond nélkül ment.

Megvan a probléma oka mért akad, a program 2gb lát a 4-bõl,persze ebbõl 3 at kéne használnia, s mivel a win 7nek is elég nagy a memória étvágya a program szerint mindössze 1gb áll a rendelkezésére,amivel a játékomat megszakitja egy szép kis hiba üzenettel.UGyhogy szeretném megkérdezni tudtok e esetleg olyan progit amivel használhatóvá válik a többi ram.Elõre is köszi
hello tudom nem szeretitek az illegális játszokat de letöltötem a játékot és azt irja ki hoyg helyezze be a cd t valki tudna egy no cd s cracket
és leirást irni hozzá nekm hova tegyem meg ezek
köszi lécci segitsetek
1.73-as van fönt😞
frissítsd a legfrisebb patchre, 1.71-ben volt ez a bug

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Van valakinek ötlete erre a bugra---Eltünik az esõõ de hang az van hozzá.
Ebben benne van minden. 1.7 elõtti mentett állásokkal nem mûködik.
Sziasztok!

Ugye megvan nekem a Gothic 3 alapjáték. Még régebben vittem végig, de most újra szeretném, mert most meg lett kicsit piszkálva a vas otthon, eddig ugyanis akadozott elég sokat, és irtó lassan töltögetett.
Amire ki akarok lyukadni, hogy tudjuk, hogy mennyire játszhatatlan így alapból ilyen és olyan okokból kifolyólag. Kb. két éve játszhattam vele utoljára, namost azóta rengeteg javítócsomag kijött már. Azt szeretném kérdezni, hogy MIT KELL FELTENNI AHHOZ, HOGY AZ JÓ LEGYEN??? (Merthogy a javítás lenne a célom!) Milyen patchet? Meg én azt sem tudom, hogy elég egyet, vagy többet kell? Szóval hogy mûködik ez? Bocs a tudatlanságomért, de azért kérdezek, és ti sokkal jobban benne vagytok az iparban, mint én!
Elõre is köszönöm a válaszokat!
Egyébként a Gothic a szívem csücske, úgyhogy várom a segítségeteket!
Köszi!
Pianista
*5400MHZ

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

Pianista
*DDR2

Pianista
én egy gt8600-al tolom(tam) ezt a gammát 2GB SSR2-es rammal és 5200-es 2 magos procival és magas(nem legmagasabb) graffon szinte rezzenés nélkül, néha néha be-beakad de amúgy semmi😊 legmagasabban nem szeretem mert annyira csillog villog hogy megvakulok a látványtól és semmit se látok...

Nem árt belegondolni, hogy egy igen ellterjedt VGA-ról van szó.
😊 én meg az oblivionnal szoptam sokáig a radeon miatt.... ilyen ez a popszakma...

Molnibalage
Érdekes módon elgé sok játék esetén, ahol user probléma van legtöbbször 8800gt tulajdonosok posztolnak. Érdekes.

köze nincs a dologhoz. nekem is kétmagos amd és 2x2 giga ram. fullmaxon tökéletesen megy...

Molnibalage
Az, hogy egyes gépeken lassú, az nem jelenti azt, hogy minden gépen.

Az OpenFalcon is ilyen. Az én atomgépemen szinte pont olyan lassú, mint egy 4 évvel ezelõtti gépen. Másnak meg simán jól megy egy másik 4 évvel ezelõtti gépen, csak más vassal és driverrel. Kicsit próbálkozz variálni. Az emberek 99%-nak megy.

NYilván nem egy erõmû,de azért 2006-os játék ne akadjon már,teljesen olyan mint ha ram hiánya miatt akadna de már végigjátszottam az öszees effektet,úgylátom fõl kell raknom a jó öreg kotort,mert ez a dragon age nem jött be, mondom akkor 2009-re hátha összefoldozták a gothicot..tévedtem
Molnibalage
Anno és gyegébb gépen toltam. Néha alacsonyabb felbontáson és shaderen rosszabbul futott, mintha magasabbra tettem volna. Egyszerûen alacsonyabb felbontásra és textúrákra nem optimalizálták szerintem.

Molnibalage
Az én gépemen lazán ment fullon egy-két pillanatot leszámítva. Kétmagos cucc, 4GB RAM.

Igaz, semmit nem változott az fps szám a második mag lekapcsolása után,windows 7 32 bitest használok tehát a 3gb-ot lát megpróbálom még azzal amit mondtál hátha,bár nemhiszem mert nagyon tetszik a játék igy biztos nem sikerül.Azért köszönöm a gyors választ.
Pianista
#18522 itt a válasz😊

hát én naiv lélek gdoltam hogy fut maxon mert a crysis meg a gta nem akadt csak az fps volt alacsonyabb mint az átlag de mediumon sõõt lowon is meg megakad.DE MIVEL a youtubeon láttam gyengébb konfiggal futni ezért nemértem mert iszonyatosan hangulatos csak nagyon idegesíít.még 800x600 ba is akad.
két dolog miatt: a 4 GB ram és a proci miatt.

A ram egyszerûen túl nagy neki, valami progival korlátozni kéne 2 gigára, illetve a proci - a játék egy magot kezel összesen, és ha az a mag pont nem kompatibilis a játékkal...

Pianista
pontosabban milyen graffon??

Pianista
azért mert a memóriakezelését szarul csinálták meg...

valaki mondja meg mért akad ez a szr egy 8800gt-vel 512,4 gb rammal meg egy 5000xes amdvel????????????????uj patchel
Ezeket "valaki" rád küldi, ha jól emlékszem. Nem akarok spoilerezni, így a valakit most nem lövöm le neked. :-) Még egy jó párszor számíts a támadásukra...

Hawk06
Járt már úgy valaki,hogy a Fire Clanba miközben az inventoryt tisztogatta egyszercsak megtámadta 5-6 Hashishi?<#hehe>

Lakás vétel tulajdonostól,eladó lakás hirdetése: http://www.maganingatlan.hu/ \"Ha majd a nyarunknak vége csendesen szitál a hó...\"

Encore
Köszi mindenkinek, ki fogom próbálni. 😊
**Hungarian

Pianista
igaz... én is így csináltam:

Subtitle.Entry_0=English
erre:
Subtitle.Entry_0=Hungary

Text=English
erre:
Text=Hungary

ezt még peccs elõtt végezd el és utánna magyarul fog futni😊
(ha nem mûködik akkor a Hungary helyett Hungaryan legyen ott)