20113
  • AnubisEE
    koszonom szepen a kimerito valaszokat mostmar ertek mindent :)
    mar csak ezt az alternativ kiegyensulyozast nem ertem :P
  • steweee
    nekem a harc nem jön be. kipróbálom a risen-t is, ha ott jobb, akkor sajnos nem fogom végigjátszani ezt. kicsit az az érzésem, hogy a harc normális megírása gyűg volt a fejlezstőknek, a remek történetre koncentráltak inkább. 20%nál tarthatok, nem akartam addig játszani vele míg nincs egy kiforrott grafikai és játékmenetbeli peccs. 1.73-al keztem el, már egész korrekt volt, nem tudom az azóta megjelent 1.74 mivel tud többet...

amúgy kár érte, talán a követzető résszel már nem lesznek ilyen problémák. mert amúgy nagyon jó játék lenne, ha normális lenne a harc, és nem lennének benne még mindig ilyen hibák,hogy amikor a romvárost kell a páncélos lovaggal felszabadítani, akkor utána jövök rá, hogy inkább ki kellett volna irtani vele az ork hordát, mert úgyis eltűnnek az újjépítés miatt, vagy hogy az egyik városban az őr keresi az alabárdját, ami fel van akasztva egy falusi viskó falára, visszadom, és utána kiderül, hogy az volt a játék legjobb fegyvere amit inkább megtarthattam volna (bár amúgy lándzsának néz ki)

• Fantusz
    Mérgezéstől a HP csíkod zöldre vált, erre ellenméreg kell(ene), de harc közben körülményes inni, ha meg van annyi idő, hogy valamit benyeljen a kari inkább érdemes egy életerőitalt meginni, a mérgezés idővel megszűnik (vérlegyek, mocsári lopakodók mérgeznek, s fejvadászok előszeretettel használnak mérgező pengét)

A kérdésedben szereplő, állóképességet szürkére színező hatás a betegség.
    Varánok,belezőbestiák, trollok ütésétől elszenvedett fertőzés után az állóképességre jelentős büntetést kap a karakter (lassú támadási sebesség a következmény), ez a hatás csak betegséggyógyító itallal, vagy varázslattal szüntethető mmeg.

Vannak perkek betegség és mérgezés elviselésére, bár ha kihúzod a druida amulettjének megtalálásáig, betegség ellen védett lehetsz a használatával (gyakoriak a kórságterjesztő lények)
  • AnubisEE
    meg egy kerdes mi ez az alternativ kiegyensulyozas ?
  • AnubisEE
    sziasztok most kezdtem a jatekot tok jo meg minden de mitol szurkult el a stamina csikom ? tudom en vagyok a noob de hat kezdo vagyok :D
  • Molnibalage
    Mellékküldetés, én soha nem szoktam megcsinálni. Idegtépő futkorászás az egész. A kulcsokat pikk-pakk összeszedem. Mire ideérek +50 szintű vagyok. Az a párezer + XP nem oszt nem szoroz...
  • Fantusz
    Al Shedim-ben a romok között lévő Gyógyítók urnája, Papok kőtáblája, Holtak vázája bír valamilyen jelentőséggel?
  • Molnibalage
    életerő - asszem 900

állóképesség - 300

erő - 380-ig fejlesztettem aztán ami még jött rá küldetésből és kőemelésből. 400-410 tája és felette is lehet. Nagy difi már nincs. A lényeg az, hogy a sildeni fegyvert tudd használni.

Kb. 60. szintű vagyok. Nagyon sok mellékküldetést nem csináltam meg a sivatagban, mert már csak arra voltam kíváncsi, hogy el lehet -e jutni eddig. Közepes nehézségi szinten vittem el idáig és csak a nagy orkseregeknél kell visszavenni easy szintre, addig nem is kell!

Állóképesség meg kell, mert különben hamar lelassulsz és erőtlen leszel.
  • Fantusz
    Jók ezek a videok, de érdekelne néhány adat is a karakteredről.

HP és állóképesség mennyi, s mindez hányas szinten?
    Főleg az állóképesség érték helyes eltalálásával vagyok gondban - erre ugye sokan sajnálnak pontokat áldozni márpedig szükséges, ugyanakkor fölöslegesen állóképességre gyúrni valóban herdálás.
  • Molnibalage
    Harc orkokkal. Easy, AB + új MI.

Sajnos néha beszaggatott és ez zavart. Ennél sokkal jobban is tudom csinálni. Látható, hogy lehet értelmesen harcolni. Van még ilyen videóm, ha kell.
  • Molnibalage
    Van még igény Normadros utikalauz videókra? Ha nincs, akkor törlöm a megmaradt nyersfájlokat.
  • Molnibalage
    1.74 community expansion patch. Más nem kell.
  • giorgio81
    Sziasztok! Most telepítettem a játékot, melyik patch(ek)et tegyem fel hozzá?
  • Molnibalage
    Xardas - küslő gyűrű

Van még videó, de egyelőre nem töltöm fel. Azokon az elágazásokon, amin nem mentem itt elvileg a már ismert csomópontokra juthattok el.
  • Molnibalage
    Harc goblinokkal egykezes és kétkezes fegyverrel is.

Látható, hogy lehet úgy tolni, hogy alig üssenek meg. Gyakorlat kell hozzá és ügyelni a staminára, hogy gyors maradj. (És ez nem easy-n készült...)

Van még igény további Normad túra videóra? Vettem még fel pár utat. Már szinte az összes készen van. Ez alapján a csomópontkat szerintem már látni kellene, hogy honnan hová lehet eljutni. 3-4 alternatív útvonal maradt, de azokon és sem járok szinte soha. Most fedeztem fel újra őket. :)
  • Molnibalage
    Tizedik videó.

Xardas - Myrtana (Faring / Vengard)

Egy ideig most nem lesz több. Holnap vagy kedden.

Csinálhatok pár harcolós videót is, hogy látszódjon a dolog. Goblinokkal már van. Elég szemléletsek. :)
  • Molnibalage
    Kilencedik videó.

Xardas - Myrtana (Faring / Vengard)
  • Molnibalage
    Nyolcadik videó.

Pöröly Klán - Farkas Klán (hosszú)
  • Molnibalage
    Hetedik videó.

Pöröly Klán - Tűzklán (rövid)
  • Molnibalage
    AB-ban 400 fölé tolni valamit művészet úgyohgy ennek tényleg semmi értelme.
  • Szaruman
    AB, csak azzal tolom, mióta kijött a cp.
  • Molnibalage
    Milyen nehézségi szinten? AB vagy nem AB?
  • Szaruman
    Kipróbáltam cheattel a huntert. Vmi 800 hunting kell (és demon bow, vagy mi volt nálam), hogy az átlag ork 1shot legyen. Headshottal kevesebb, de azt nem lehet mindig lőni. Csontiknál, sötétben, és szűk helyen meg eleve szopik az archer.
  • Molnibalage
    Hatodik videó.

Kolostori elágazás, vissza a Tűzklánhoz.
  • Molnibalage
    Ötödik videó.

Tűzklán - Kolostor
  • Molnibalage
    Negyedik videó.

Pöröly Klán - Tűzklán

Ez a hosszabb út.
  • Molnibalage
    Kétkezes harc és alabárd mellett a legtöbb szörny meg sem tud ütni...
  • Molnibalage
    A mágus sose lesz gondban később. Az arénaharcok mindig könnyűek, egyetlen kivétel mikor a két templomharcos jön. Középszinten AB + új MI mellett még 40. szint táján is izomszakasztó lenyomni őket. (easy-n már nem.)
  • Fantusz
    Nem régen játszom a játékkal, nem szándékozom észt osztani, de ismét egy értelmetlen vitába kezdtetek.
    Teljesen más az Oblivion (azzal sokat játszottam) és a Gothic3 rendszere, mindössze a szabad mozgástér, ami közös.

Itt kegyetlenül kemény harcok vannak, olykor seregnyi ellenfél zúdúl a nyakunkba - taktikázni kell.
    Nem tartom csalásnak az elfutást sem, ugyanakkor nem rovom fel hibának hogy itt bizony magasabb szinten is oda kell figyelni, goblin, farkas bármikor megpocsékolhat, ha rossz döntést hozok.

Mágus a játék legütősebb karaktere lehet (bár nem tudom mit hoz a végjáték), nála csak az arénaharcoknál, közleharci küzdemekkel van gond, de az természetes, hisz erőre egyeltalán nincs fejlesztve.

Íjász, vadász karakter érdekes lehet a játékban.
    A küldetések jelentős része vadászat, trófea-gyűjtés.
    Néhány (erős)vadállat ellen hatékony is az íj, ork hordák ellen viszont nem tudom mire képes egy vadász.

Harcos: erő+életerő+állóképesség.
    Állóképesség nélkül képtelen kombózni, lelassul, olyankor csapják le.

• bgabor
    Ja. Bár a homok és víz hasonlatod szerintem erősen áll ám erre a helyzetre is, esetünkben az Oblivion a víz, a gothic széria meg a homok. Legalábbis szerintem. Na mindegy.

Nem tudom miért nem megy jól, mondjuk én íjász karaktert indítottam, lehet hogy elcsesztem a karakterfejlesztést vagy ilyesmi, de ez ugyebár nem felróható annak aki viszonylag tapasztalatlan a játék rendszerével kapcsolatban.
  • Molnibalage
    De, bizonyos tekintetben még most is az. Az összes Falcon. A többségnek megfelel, mert mást nem láttak. Aki homokot iszik a sivatag közepén lehet, hogy azért teszi, mert soha senki nem mondhatta meg neki, hogy van víz is. :)

Hát AB nélkül, ha easy-n nem megy és új AI nélkül, akkor tényleg nagyon gyegén tolod. Egyszerűen nem érted akkor a jelek szerint. Viszont akkor továbbra sem értem, hogy mikor is toltál ezzel sokat? Medium szinten új MI mellett is AB nélkül 55. szintűnek belőtt karakterrel lehet irtani elég jól. Új MI néklül meg csak kikikkelgetni kell... :(
  • bgabor
    Azért moddolnak rommá valamit, hogy még jobb legyen. Ugyebár te se azért moddolod a freefalcont mert az eredeti falcon 4.0 szar volt.

Easy szinten tolom amúgy, és nem használom az új featureokat, mint alternative balansz meg ilyesmik, mert itt a topicban nagyon rosszakat olvastam róluk.
  • Molnibalage
    Figyu, meg lett monda. G3 topikban fikázni a G3-hat nem szerencsés. Nézz át a Obi topikba. Látsz ott engem fikázni az Obit? Nem.

Azért csalás, mert röhejes, hogy a főhös minden elől el tud szaladni. A G2-ben voltak olyan lények, ami elől gyakorlatilag nem lehetett, mert olyan gyors volt, mint te és szinte soha nem adta fel. (Warg)

Az íjászat el lett baszva. Miért? Mert a valóságban messzebbről lehet íjászkodni, mint itt és sokkal súlyosabb sérülést okoz. Azt viszont senki nem meri bevállalni, hogy ezt modelleze is. Ez van, RPG ipar ennyit tud. Olvass vissza, a közelharca is javasoltam egy modellezést. (Statisztikai alapon "teszteltem" excel táblázattal és több éves Gothic közelharcos tapasztalat alapján.)

Mellesleg, ha olyan űberfrankó a MIII és TES IV biztos viccből moddolták azt is rommá ugye?

Továbbra sem mondat meg, hogy milyen beállításokkal tolod. Easy szinen az íjász már lehet, hogy esélyes főleg, ha van társad is. Nem próbáltam ki. Megtegyem cheattel? Te megtetted?
  • bgabor
    Blablabla. Nem versenyképes, de inkább ezt toltam végig félig tesztelés céljóbl még egyszer, minthogy Oblivionozzak...

Igen, mindezt vaktában, úgy hogy az Obliviont egyáltalán nem ismered, sose próbáltad. Szerintem ez téged minősít, méghozzá remekül, és nem pedig a Gothic3-at fényezi.

Amit eddig hallottam és láttam az elődeitől, attól nem estem hasra.
    Bizony, amit pedig én a Gothic3-ról meg a Risenről hallottam, az alapján messze el kellett volna kerülnöm őket, csak én vagyok ilyen makacs, hogy újabb és újabb esélyeket adok egy ilyen vérgyenge játéknak, mint a Gothic3. És ami a legdurvább, hogy a Gothic3 még felül is múlja a Risent, az még ennél is gyengébb.

Mellesleg az íjásznak az egyetlen esélye, hogy fut, miután közel jöttek hozzá az ellenségek. Vagy mégis mit javasolnál, mondjuk egy öttagú goblin vagy ork csapat esetén? Kettőt lelősz amí közelednek, a maradék három odaér hozzád és felnégyel. A futás az egyetlen lehetőség. Ezek után ezt csalásnak nevezni nem vall valami nagy gyakorlati érzékre.

• Molnibalage
    Harmadik videó.

Farkas Klán - Pöröly Klán (rövidebb út)

Esetleg bannaerba is bemehetne ez.
    (A házigazda mikor járt erre utoljára?)
  • Molnibalage
    Blablabla. Nem versenyképes, de inkább ezt toltam végig félig tesztelés céljóbl még egyszer, minthogy Oblivionozzak...

Azt is akkor fogok, ha kijön a Nehrim hozzá, csak azért vettem meg. Amit eddig hallottam és láttam az elődeitől, attól nem estem hasra.

Az, hogy az íjász életképtelen, az csak az én privát véleményem, mert én tartom csalásnak a futkorászást. A nagy ork és embersereg ellen nagyon ritkán csinálok olyat, hogy átugrok egy akadály, vagy lejebb esek egy párkányra, stb. Ez még kb. belefér abba, hogy én egy hős vagyok, aki oksoabb ezeknél a tulkoknál. :) De az, hogy elfut, gyógít, visszamegy és üt na, ezt nem csinálom. Ha elfogy a lény és van egy pillanatnyi szüntet, akkor mehet a potion. Ja, hogy így 60. szint alatt nincs esély felszabadítani a nagyvárosokat még a lenti két optimalizált esetben sem? Ettől jó a játék, nyeretlen kétéves kari nem viszi végig.

ez ugyanis egy játék, és minden épkézláb RPG-ben lehet mozgás közben potiont inni.

Szerinted épkézláb. Ezzel érik el, hogy 10. szintű karakterrel nem gyalázzam le a fél térképet az elfutós módszerrel pofátlanul, csak nagyon pofátlanul, ha ezt csinálod.
  • Molnibalage
    Továbbá semm értelme se kovácsolást, se zárnyitást, se alkímiát tanulni. Még az AB mellett is csak +3 ad permanent potion. Még a kétszeres drágulásnál sem találni elég dragonroot-ot, hogy megérje megtanulni. Asszem kb. 20 királyszár és 10-12 sárkánygyökér van talán az egész térképen, de ezekért kibaszottul át kell fésülni az utolsó fűszűlat is és minden sarokba benézni. Goblinbogyóból sokkal több van, de a hunting nem jó semmire, ahogy már mondtam.

A nehéz és régi ládákhoz nem kell zárnyitás és azok tartalma is csak arra jó, hogy eladd őket 1-2 kivétellel. A legjobb egykezes fegyvert viszonylag hamar megkapod, az lovagi kardot. Szép hosszú, jó a sebzése is. Talán a bastard sword (fattyúkard/másfélkezes kard?) jobb, mert bár kisebb a sebzése, de hosszabb. Ezt alap kovácsolással is lehet csinálni szerintem, de vehetsz is egyet.

A többi láda tartalma nem éri meg. A borús foki küldetéshez meg edd meg a flameberryket és húzzál fel mana amulattet és két managyűrűt. Mielőtt felszabadítod asszem lesz elég mana ahhoz, hogy kinyisd a ládát. Bár ennek csak eszmei jelentősége van, elnűik az utolsó nem teljesített küldi is ott. Kb. 1000 XP-ért - vagy még annyi sem - nem éri meg ennyit szenvedni...

A többi képességet sem éri meg megtanulni. Én harcosként 2. szintű egykezes és 3. szintű kétkezest tanultam meg + orkölést. Minden más HP, stamina és erőre ment. A játék elején felnyomtam magam kb. 600-800 HP-ra. Aztán gyakorlatila erő, erő és erő. Mikor a kétkezes fegyverrel sokat kellett ütni orokok és emberek ellen, akkor stamina felment 250-300-ra.

Semmi más nem kell. Teljesen feleslegesek.
  • bgabor
    Bennem eddig fel se merült, hogy a ez játék úgy van megcsinálva, hogy a távolsági fegyveres karakterek életképtelenek, ez nagyon durva hiba. Ha már egyszer lehet íjász karaktert is csináni, alapelvárás lenne a játékkal szemben hogy az íjak sebezzenek akkorát, hogy életképes legyen az íjász karakter. Olyan nincs hogy "kedves felhasználó, indítsál közelharcos karaktert, mert az íjászok és varázslók használhatatlanok a játékban, mert elkúrtuk a sebzés és harcrendszert."

Az pedig baromira idegesítő, hogy ha helaing potion ivás közben halok meg, csak mert a karakternek fél órányi előkészület kell a potion felhörpintéséhez. Az, hogy próbáltam e futás közben inni, nem mérvadó, ez ugyanis egy játék, és minden épkézláb RPG-ben lehet mozgás közben potiont inni.

Szóval nem én vagyok a béna, hanem a játék küzd komoly kihívásokkal. Erre utaltam korábban amikor azt írtam hogy pontosan az ilyenek miatt nem versenyképes a picon.
  • Molnibalage
    Akkor egyszerűen nem tudsz harcolni. Milyen beállításokkal tolod? Nehézségi szint? AB / nem AB? Új MI nem új MI? Raktjak fel harci videókat is a lent említet általam játszhatónak és élvezetesnek vélt kombóról?

Bocs, de ha azokkal sem megy, akkor szimplán béna vagy. Az meg elég viccesnek hatna, hogy megüt egy ork, te meg vígan zúzol tovább...

Te próbáltál már futás közben inni? Szerinted a játékban miért állva iszol?

Sebzés.
    Figyelem, ez az erdeti Gothic 3. Hogy az AB mit változtat és mennyire azt nem tudom számszerűsíteni, de közelharcnál egyértelműan az erő a domináns még mindig. Vadászatot csak 125-ig tanulom, utána csak magától fejődik küldiktől és goblin bogyó kajálástól. Semmi értelme huntingra tenni. A legtöbb lény ellen 3-4 lövésnél többet nem tudsz leadni. Az elfut megfordul lő kombó meg nevetséges az én szememben = csalás. A Gohtic vérbeli közelharca van kihegyezve. Ez van...

A fegyveres képességeknél nem tűnt fel, hogy ahogy jobb a skilled úgy nem tudsz földre kerülni az adott fegyverrel? Pl. 3 szintű skillnél a strong attack is csak hátratol, de nem esel el. Alacsonyabb szinten - easyn - meg nagy fegyverekkel és sima balklikkes támadással te fekteted meg az orkokat is!

Ne vedd sértésnek, de azt írtad, hogy te sokat játszottál ezzel. Hát a jelek szerint rohadtul nem...
  • bgabor
    Én alapvetően a harcrendszerrel nem tudok kiegyezni. Nem tetszik ez a sok marhaság, hogyha megsebződik a karakter, abbahagyja az animációt amit csinál. Ehhez jönnek ugye a gyors egymásutánban, kombószerűen ütéseket bevivő ellenfelek. Hiába vagyok tizenakárhány szinten, egy goblin is lever ha sarokbaszorít, és elkezdi a kombós támadását, nem tudok visszaütni(védekezni se védekezik, hiába nyomom a tetves jobb egérgombot), és meghalok. Mindennek a végén kövektezik a karakter idióta halálsikolya, aminél sohasem hallotam bénábbat, komolyan ott tartok hogy kitörlöm valahogy a hangfileok közül, annyira szar. Hogy a healing potion ivása közben miért dermed le másodpercekre a karakter, miközben se mozogni nem lehet, semmit, szintén nem értem, nagyon béna, és gyakolrlatilag használhatatlanná teszi a healing potionöket harc közben. Na és a szaggtás. Kedvencem, amikor célzok az íjjal és beszaggat a játék, és mire rendesen visszaáll, már egész máshol áll a célpont, a nyílvessző meg mellémegy. És ugye beállításfüggetlenül szaggat a játék, elég gyakran. Szóval ennek a játéknak erősen véres a torka.

Azt áruljátok el, hogy a strenght és hunter skillek növelésének van e valami hatása a sebzére, növekszik e a közelherci és a távolsági sebzés tőlük? Vagy csak azért kell növelni őket hogy úgy képességek váljanak elérhetővé, például master swordsman. Az is érdekelne, mert semmi információt nem ad róla a játék, hogy pl: az egyes megtanulható fegyveres képességeknek mi a hatásuk, olyanokra gondolok, amikor szimpla swordsman után megtanulom az advanced meg a master swordsmant. Mi a tényleges hatásuk? Növekszik tőlük a sebzés, vagy mi?