20113
-
#19153 Teljesen felesleges a 300-as ŐT. Az egylövéses ork killhez jóval több kell. A két lövéshez meg sokkal kevesebb is elég.
800 mana is totál felesleges. Ha van manaregen még a 600 is sok. A bányában sem kellett 800 mana mellett innom semmit a mágussal emlékeim szerint.
©AnubisEE
Kérlek írd már meg, hogy AB / nem AB, milyen szint és van -e új MI vagy nincs. Ha easy + AB + új MI kombóval tolod, akkor szerintem még ez is belefér, ha harcost akarsz, csak akkor minden mellékküldit szépen tolj végig és ne rohanj át a játékon. Még így is lehet jó harcosod. -
#19152 Kerskedőknél időnként lehet találni ősi kőtáblákat, ezeket érdemes megvenni, felhasználni, függetlenül attól, hogy a karakter mágus, vagy harcos (+3 ősi tudás) -
#19151 Ha mágust szeretnél nem kell új játékot kezdeni, hacsak nem valami összvér fejlesztésbe kezdtél bele. (ősi tudás mellé erő, nehétfegyverek, meg hasonló)
Mágusommal én is úgy indítottam, hogy legelőször az ősi tudást fejlesztettem 50-ig, ennyi kell a gyorstanuláshoz, s az alap varázslatokhoz (villámcsapás).
Az ősi tudást folyamatosan fejleszteni kell tovább, egyrészt a varázslatok miatt, de a manaregenerációhoz is alapfeltétel a 200 ősi tudás, illetve a köpenyek viseléséhez is szükséges lesz.
Mágusnak a minimum 300 ősi tudás alapvető, s manából is 600-800.
Néhány járulékos képességre is muszáj pontokat kiszorítani (vadászat, állóképesség), de erőre mágust nem érdemes gyúrni, HP sem alapvető, de az kell 100-150 pontnyi.
Tehát, ha nem apróztad el a képességpontjaidat fölösleges irányokba, a 100 ősi tudás miatt semmiképpen ne kezdj másik karit, így már képes lehetsz erősebb varázslatok használatára is, igaz a másik oldalon még jelenleg manából szegény vagy, inkább az olcsóbb mágiát (villámcsapás, tűzlabda, jégdárda, állatok megszelídítése) használd, s növeld a manát.
Egy villám idézés varázslat különben is helyzetfüggő, mert elég hosszú a cast ideje, kis területen több ellenfelet sebez, de 100 mana, ami kb azt jeletni, hogy most még egyetlen villám idézés után két manalötyit be kellene nyelned. -
AnubisEE #19150 na akkor new game :D osi tudasomat fejlesztettem de ez akkor nagy hiba volt kezdthetem elorol :P 12 szintu vagyok amugy 200 hp val 100 osi tudassal :D -
#19149 Innos oltáránál tanulhatod a tűzlabdát, Beliarnál a villámcsapást.
Druidák is tanítanak hasznos varázslatokat, pl. állatok megszelídítése, jégdárda.
Ezek az alap varázslatok, a többi majd adja magát.
Élőholtak ellen Innosnál tanulható gonosz elűzése hasznos (innen szinte csak ezt használom), bár elég manaigényes.
Mágusnak 350 körüli HP elegendő, közelharcolni nem nagyon fog, az ősi tudás és a mana a legfontosabb.
Mágusöltözékek 50ezer arany fölött vásárolhatók, s ráadásul a lázadókkal (vagy) nomádokkal elég jóban kell lenni a tűzköpeny, vízköpeny viseléséhez (250 ősi tudás)
A játékban keresett Adanos ereklyéit csak mágus képes viselni mindet (köpeny, korona 300 ősi tudással vehető fel).
A legerősebb védelmet adó szet, de sajnos előbb-utóbb búcsút kell venni tőlük.
Mana regenerációt (300 ősi tudás) nem sok helyen lehet megtanulni, ha megvan az alapfeltétel inkább a sivatagba (Bakaresh) érdemes indulni, észak még nehéz terep.
A sivatagba vezető hágón sem lesz könnyű átjutni, bár egy lovag segíthet (küldetés). -
#19148 Igen. Hanyadik szintű vagy? A játék elején elengedhetetlen a HP feltolása, mert jó vérhez nagyon sok pénz kell és még úgy is kell HP mellé. -
AnubisEE #19147 az osi tudasomat fejlesztettem gondoltam majd varazsolgatok de tekercseken kivil nem tudok mas hasznalni azokat meg nem tudom megtanulni szoval ha elfogynak akkro aztan tokmindegy mennyi az osi tudasom :D -
AnubisEE #19146 hat nem igazan :P azokat is ott lehet ? -
#19145 Döntsd el, hogy mi szeretne lenni a karaktere3d, s annak megfelelően fejleszd.
Alternatív kiegyensúlyozás mellett nem lehet harcosnak és mágusnak is fejleszteni egyszerre (Harcosnak erő, életerő, fegyverhasználat mágusnak ősi tudás, mana, varázslatok a legfontosabb képesség, ami rengeteg pontot elvisz) -
#19144 Szentélyeknél és egyes emberek is tanítanak asszem. Ezek szerint HP-t és manát sem próbáltál még feljebb tolni? -
AnubisEE #19143 A varazslatokat hogy tudom megtanulni ? van nalam egy rakat tekercs de gondolom azokat csak hasznalni lehet megtanulni nem :P
Kell keresnem valami magus mestert vagy mi es ha igen holvan ilyen ? -
AnubisEE #19142 ertem koszonom akkor basszak meg a szarvasok :D -
#19141 Az a +10/+10 észrevehetetlen... -
#19140 1.73-as patch, alternaív kiegyensúlyozás.
Várost még naem szabadítottam föl, bár a főváros már orkmnetes, s az ősök sírja körül állomásozó ork seregek közül is számoltam már fel.
Nincs vita abban, hogy egy nehézfegyverrel kaszaboló harcos hatékonyabb, inkább arról van szó, hogy egy más utat választó karakter mennyire életképes.
Nem egészséges, ha körbevesznek az orkok, a sámánokat pedig minél előbb le kell takarítanom (tekercsek), ilyen helyzetekben az íj teljesen hasznavehetetlen, a kardoknál viszont a maga kovácsolta+élezte bonusz vélhetően jól jön.
Kellene még egy mesterkard a bonusza miatt, most két El Bastardo van használatban. -
#19139 Nem kell. Én már csak tudom. :)
Normal + AB. Ok. És új MI? Mert úgy esélytelen a bánya és városfelszabadítás. Ezt már párszor leírtam. -
#19138 Alternatív kiegyensúlyozással játszva, a kétkezes harchoz is kell valamennyi íjászatot tanulni.
Egyértelmű, hogy a nehézfegyverek hatékonyabbak lesznek, de azért van a játék, hogy aki ebbe az irányba (két kard, íj) szeretné fejleszteni a karakterét, megtalálja a közel helyes utat.
Csak normál fokozaton játszom ugyan egy ilyen karakterrel, de életképes.
Az íjászatot vagy szereti a játékos, vagy sem, akik nem szeretik, azoknak macerás a lövöldözéssel, és a járulékos tevékenységekkel (trófeagyűjtés, nyílvesszőkészítés) való foglalatosság. -
#19137 Easy szinttel és AB nélkül talán érdemes íjászatot feltolni, de nem hiszek ebben. Letesztelhetem... -
#19136 10 bőr kell neki. Candela és Cape Dun (Borús Fok) előtt van. Cape Dun körül és bent is hever több, mint 10 bőr. Felveszed és odaadod neki. Aztán tanít ő mindent. 125 fölé ne vidd a vadászatot. Annyivel minden trófeát és bőlenyúzást megtanulhatsz. Utána persze küldetésekkel és goblinbogyú evéssel felmegy akér 170-ig is, de lényegetelen. Költeni nem szabad rá. Felesleges. -
#19135 Végig kell üldözni őket a világító toronytól. A rosszul esel nekik, akkor az orkokhzo futnak, de akár egészen Faring tájára is elmehetnek. Ez esetben csinálj mást, menj le messze és akkor egy idő után visszabóklásznak a kőkör tájára a vadászhoz. Egybéként nem fontos és nem sokat fizető küldetés. -
steweee #19134 pont a szarvasos küldinél van az, hogy mivel azt még vmikor az elején csinálja az ember, ott jól jön egy jó számszeríj. a kezdő város, reddock, cape dunt küldijeit megcsinláva, a környékeket megtisztítva már elég erős karit össze lehet hozni az elejére. nos, akkor érdemes cyrussal elmenni a rablótanyára, és közben kinyírni a szarvasokat is egyúttal. legjobb ehhez közel lopakodni, és egy valamilyen erős számszeríj lövedékkel leteríteni. egy lövés.... ha elfut baszhatod. amit ott látsz az mind shy deers. tehát lopakodva beközelíteni, békésen legelészik, és egy lövés testre... -
#19133 Vadászatot sok NPC-nél lehet fejleszteni, de az nem rendkívüli, hogy minden tréner kér valamit cserébe a tanításért.
A Borusfok közelében lévő íjásznak a fakasbőrt még nem nyúzni kell, (tőle majd megtanulhatod a nyúzást) el is mondja honnan szerezhetsz neki bőröket.
Borúsfokból szedheted össze, s ha jól emlékszem, csak 10 kell.
A vadászat tanulással azért óvatosan haladj.
130-ig érdemes felvinni (ennyi kell a különböző trófeák begyűjtéséhez), magasabb szintre csak célirányosan fejleszd, az erő, a közelharc sokkal fontosabb.
Hasznos az íjászkodás (a számszeríjászt lassúsága miatt sokkal kiábrándítóbb), de nehéz elérni az egy nyílvessző egy halál szintet, mindenképpen kell a közelharci képzés.
Rengeteg trófeagyűjtős küldetés lesz, s egy jobb íjjal, ha több lövésből is, de le lehet szedni egy trollt távolról, nem kell velük pofozkodni ( magasabb szinten már nem gond, de a pofonjaik mellett a betegség terjesztésük is idegesítő kezdetben) -
AnubisEE #19132 hu ez jol hangzik de ha nem csinalom meg a kuldetes hol tudom fejleszteni a vadaszatot ? Talaltam egy masik faszit is de annak 20 farkas bor kell na most ahoz meg nyuzni kene tudni :D -
#19131 Első karakteremmel nekem is világgá szaladtak (ekkor volt az, hogy még az ork sereg mögött is találtam később félénk szarvast).
A küldetést igazából az XP miatt érdemes megcsinálni, s ha ügyeskedni akarsz, nem íjjal lősz rá, hanem valami mágiával (pl. villám) agyoncsapod.
(Hosszan nyomva tartott jobb egérgomb, s a villám nyomkövető, duplán sebez, igaz dupla mana) -
AnubisEE #19130 baszod akkor mind az 5 szarvast le kell vadasznom ezekszerint !
hat csodalatos :D hol a rakba fogom en megtalalni oket -
#19129 Félénk szarvast kell levadászni, azokból van legalább 5.
A küldetés sikeréről kapsz infot, a vadásznak majd nyershúst kell adni, azt követően hajlandó tanítani.
A küldetés nehézsége, hogy ha nem vagy elég ügyes, a szarvasok elfutnak.
Volt rá eset, hogy közvetlen a kupola mellett találtam a szarvast (jó sokára), a kupola körül álló ork sereget nem könnyű legyőzni.
-
AnubisEE #19128 na kirlay mostmar teljesen kepbe kerultem :) koszi mindenkinek !
nem tudom emlekesztek e meg a legelejen van egy vadasz tanitani csak akkor fog ha hozok neki felos szarvas husit ...........
na most ezeket a dogoket nem egyszeru elkapni :D de nincs bennuk semmi kulonleges hus ugyan olyat dobalnak mint minden mas allat persze igy nem is lesz meg a questem van itt valami truk vagy rossz szarvast olok le ?
2 fajta szarvassal talalkoztam : - szarvas
-felos szarvas ...
van meg masis ?:P -
#19127 A +10 áldás és +10 élezés is totál lényegtelen.
Sajnos az RPG-k nagy részében a crafting résznek semmi értelme. A Gothic is ilyen. AB és AB nélkül is.
Ősi tudás minek egy lovagnak? Ha van társam, akkor easy + AB + 50 szintű lovagommal tank módjára hányok kardélre / alabárd élre már mindenkit.
A druidák feletti ork csapatra meg ráuszítottam az árnybestiákat. :) -
#19126 Van mágusom, neki a vérszomj totál felesleges a harchoz, sőt veszélyes is, mert közel kell menni az ellenhez, s egy közepes betöltési idejű varázslatot elcastolni.
Ork hordák ellen a démon jó, ha nincs szövetséges (démonnal szemben mindenki ellenséges)
Ugyanez érvényes, ha ragadozót (farkas, kardfogú, stb) szelídít meg a mágus, egy orrszarvúval viszont nyugodtan besétálhat a városokba, nem támadják meg az állatot.
Amit az alternítív kiegyensúlyozás igazán elvett a harcosoktól az a fegyver megáldása lehetőség (+10 sebzés).
200 fölötti ősi tudást nem könnyű összehozni egy lovagnak (szinte lehetelen), így a fegyverek felszenteléséről le is mondhat, marad a kovácsolási lehetőség (+10 sebzés), élezés (+10 sebzés), illetve talán a mérgezés, de még sehol nem láttam mérgezett penge leírást, receptet. -
#19125 Az életben nem használtam az említett varázslatot sőt, a többit sem igazán. Még mágusként sem. -
#19124 Alternatív kiegyensúlyozás nehezíti a fejlődést, sok képesség megszerzését bizonyos előfeltételhez köti.
Ez azt eredményezi, hogy a kaszton kívüli képességek jelentős részeiről le kell mondani a karakternek, mert szinte lehetetlen a feltételt teljesíteni.
Alapjátékban a harcosok előszeretettel használták a vérszomj varázslatot (a megátkozott lény mindenkire rátámad, függetlenül attól, hogy az barát, vagy ellenség).
Alternatív kiegyensúlyozással a vérszomj másodrendű varázslattá válik, 230 ősi tudás (s néhány kisebb varázslat ismerete) a megtanulás feltétele.
Ennyi ősi tudást harcos sokáig nem fog ősi táblákból összegyűjteni, mágusnak néhány trükkös megoldáshoz jól jöhet a vérszomj, de egyébként, ha a cél a pusztítás, arra vannak hatékonyabb lehetőségek.
A démon idézéséhez is szükséges 230 ősi tudás, harcosok nem futkosnak démon segéddel a harcmezőn.
60-as dualos harcos-vadászommal fönt vagyok északon, levertem már néhány ork csapatot, pedig a meteri kettős fegyverforgatást nem tanulhattam meg (kellene egy meterkard, de sehol sem találok).
Ork táboroknál tekercsekből varázsolva (villám idézés) először a sámánokat agyoncsapva, harcosok ellen már lazábban lehet pofozkodni - sámánokat muszáj a csata előtt kiszürni, különben jó eséllyel reload lesz a harc vége.
Mindezt azért írtam ide, mert ebből is kitűnik: harcosnak nem kell képzett varázslónak lennie, tekercsekből lesz elég lehetőség a szükséges spellt elsütni.
Amulettel, gyűrűkkel a manát 180-ra érdemes feltornázni - ennyi kell a zárnyitás varázslathoz (tekercs).
Nincs sok olyan láda, amit nem tudsz kinyitni kettes szintű zárnyitással, de ha találsz minden bizonnyal szívesen belenéznél, olyankor kell a 180 mana. -
#19123 Nem. Ugyanúgy nincs fejlődésnek felső határa, tehát nincs gát. A fejlődés lassabb, de nem gátolt. -
AnubisEE #19122 vegulis a lenyeg hogy a fejlodesedet gatolja valamilyen szineten ugye ? -
AnubisEE #19121 aha hat ezt nem figyeltem :( -
#19120 Az 1.7 óta a telepítő fel is dobja az patch dokumentációját... -
#19119 Az alapjáték és a CEP kézikönyve is ott van pdf-ben a játék gyökérkönyvtárában... -
AnubisEE #19118 mert nincs kezikonyvem :( de ahogy a szavaidbol kiveszem akkor ezt nem kell bekapcsolni mert az szopas :D sokkal nehezebben tudsz fejlodni -
#19117 Igen, az a fegyveres dolog tényleg arcpirító. Viszont nélüle is lehet élni és ha elaltatod és agyonszúrod - nem'tom, hogy lehet -e - akkor visszaszerezheted tőle.
Az RPG lényeges meg a döntés... -
#19116 Az AB belövésével drágábban - sokkal drágábban - tanulsz meg skilleket. Ez érinti az LP és aranyárat is. 250 felett a képességek ára dupla lesz. 2LP = 1 skill növekedés. A kardozás / kétkezes fegyer / íjhasználat három szintje régen 5-5-5 LP volt. Most 10-20-30. Az orkmészárlás is drágább lett. Az fejlődési fa is más.
Nem értem, hogy a hozzáadott kézikönyvet miért nem lehet elolvasni... -
#19115 Igen, nem tökléletes, de olvass picit vissza és nézd meg a videókat. Igenis lehet normálisan harcolni, de azért nem várd már el, hogy kis noob karakterrel szimplán ügyes harccal lenyomj valakit. A sok HP erős vért lényegében azt engedik meg, hogy többet hibázz. -
#19114 Lényegében felesleges ezeket megtanulni. Még potiont se vettem soha. A betegség ellen mindg elég volt, amit találtam. Ez igaz szinte minden potionre. Healing poitonból gyak +100 tartalékom volt növényben, amit soha nem főzetm le. Állóképesség terén dettó ugyanez.