Gothic 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ugyanakkor például nekem se tetszett oblivion, mert nekem pl már túl szerteágazó volt a dolog, egyszerûen elvesztem benne. Nekem a single rpg csúcsa a gothic sorozat, és a g3 is igen kiváló játék volt minden bugja ellenére. Szóval ahogy te leírhattad, hogy risen nudli volt, úgy én is csatlakoznék az elõttem szólóhoz, aki azt állította, hogy oblivion is egy jó nagy 0 volt. :)
De azért engedtessék meg nekem hogy leírjam a szarról hogy szar.
Lehet hogy neked tetszett az Oblivion, de mûfaj királyának nem nevezném, unalmas, egyhangú, szar. Gyakorlatilag nulla. A Gothic-ok bármelyik része rommá veri :)
Bakker, ugyanazokkal a játékokkal játszotunk? Merthogy a Gothic3 technikailag egy szégyenletes játék volt, csúcsgépeken is szaggatott mint az állat, az akkori magyar gamer-gépek 90%-án pedig alig futott el.
Ezekután azt hiszem nem is kell több szót vesztegetni a Gothic3-ra.
A Risenben számtalan olyan hely volt a küldetésekben, hogy bugba futottál, és emiatt nem tudtad továbbvinni a játékot.(Egyáltalán, semmilyen irányba) Sokszor elõjött ilyen már csak attól is ha valamit nem olyan sorrendben csináltál ahogy azt a készítõk kitalálták(Mindezt 2009-ben, a FÕKÜLDETÉSSZÁLBAN, egy állítólag nonlineáris játékmenetû RPG-ben)
A harcrendszer egy szar volt, a nehézségi fokozat rosszul volt beállítva, a varázslatok száma nevetséges volt, variációs lehetõségek nem voltak.
Ezekután te ezeket az erõsen amatõr munkákat hasonlítod az oblivionhoz, ami kijövetelekor a piac legjobb grafikáját hozta, és minden gépen elfutott medium detailen? Amiben egyetlen küldetésbug se volt, és a játék minden porcikájáról sugárzott a profizmus. Ezt nevezed te szarnak, nullának.
Szerintem pedig a te igényességed, minõségérzéked egy óriási nulla, ha nem érzed a különbséget a csiszolt profi munka és az amatõr szarok között.
Ja, hogy egyes vérpistikék kockák és havi X fos játékot tolnak végig? Az az õ bajuk...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Nem attól lesz jó valami hogy kiadsz érte egy halom pénzt. Fõleg nem magyarországon, ahol a gamerek zömének az eredeti játék várálása nem lehetõség.
A nagy varázslatoknak meg semmi értelme, mert tetû lassan lehet elsütni õket. Az ork íjászok vagy megõlen és félbeszakítják a varázslatot vagy közelér a többi.
Engem mélységesen megdöbbent, hogy mennyire gyenge "modellezést" írtak mind a sebzés kiszámításához, mind a mágiához.
A harci stílusok kérdése meg aztán tényleg vicces. Javítsatok ki ha tévedek, de csak alapmozdulatok vannak. Nem lehet kombózgatni.
Az is vicces, hogy olyan mozdulat amit ellenfél nélülküli gyakorláskor meg tudok csinálni, az ellenfél ellen többnyire nem megy. A Risen harcrendszere no, az már valami.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Jól eldugták a világ végére a dualos okatatókat, sõt, akkor mester szinten nem is lehet megtanulni, csak orkhaveroknak.
Legyalogoltam a sivatagba, a hágónál valami renegát lovag vezette banditákat leverve teljesítettem egy küldetést, amit fel se vettem - maj kiderül, hogy kinek kedvez a lovag-bandita halála.
Braga-ban is bele futottam egy bugosnak tûnõ küldetésbe: Riordant kisértem a nomádok rejtekhelyére.
Egy csapat homoki rusnyasággal kellett hadakozni, ami 25-ös szinten elég nehézkes volt, de megoldottam, csakhogy Riordan közben eltûnt.
Keresgélés után találtam egy barlangot, vélhetõen Riordan is ide indult, a nomádok vezetõje, Asaru hajlandó volt megtanítani a kettõs fegyverhasználatot - szerencsém volt, mert nem tudtam, hogy õ tanítja.
Riordan küldetése viszont ott van az aktív küldetések között, csak a mágus elveszett...
Egyenlõre vissza tértem a lázadók közé, orkot bosszantani, 27-es szinten a sivatag még nyûgös.
(Toporkot és bandáját végül mágiával sikerült kiirtani, fegyverrel lehetetlen volt)
De még mindig hülyeség amit írtál wareznál is ugyanúgy nézi az ember mit tölt le és ha nem tetszik neki akkor nem adott ki érte pénzt jó hogy boldog.Nem ragozom tovább hülyeség amit írtál lehet nem így akartad akkor meg szarul fogalmaztál!
Next PC upgrade: 2022
C64,C128,A500,PC - I5 8600K Sapphire Radeon RX 470 4gb D15 Nitro 16Gbyte DDR4 + SSD,Xbox360 + Kinect,PS3 Slim.Nintendo WII,Xbox One X,PS4 PRO
Nem azért lesz valami jó mert fizetsz érte lol.
Ezzel csak annyit akartam, hogy ha egy játékot akár megveszel, akár letöltesz, és kevesebbet ad, mint amire számítottál, akkor a beszerzés forrásától függetlenül letörlöd, vagy elteszed egy késõbbi alkalomra.
Risen 9k-volt.És igen vannak hibái,de nekem azt adja amire számítottam.
C64,C128,A500,PC - I5 8600K Sapphire Radeon RX 470 4gb D15 Nitro 16Gbyte DDR4 + SSD,Xbox360 + Kinect,PS3 Slim.Nintendo WII,Xbox One X,PS4 PRO
Lehet hogy neked tetszett az Oblivion, de mûfaj királyának nem nevezném, unalmas, egyhangú, szar. Gyakorlatilag nulla. A Gothic-ok bármelyik része rommá veri :)
Kétkezes harcot kitõl lehet tanulni?
Erõ, kard, nehézfegyver, számszeríj képzés van a harcosoknál, de a vadászoknál se láttam még lehetõséget dualos harci technika tanulására.
Egyébként meg tökéletes játék nincs, mindben vannak kisebb-nagyobb bugok. Akinek tetszik egy játék, az még ezeket is el tudja fogadni, aki meg nem tudja az ne játszon vele, de akkor ne menjen föl egy fórumra rinyálni, hogy ilyen sza...r meg olyan sz..ar. Ettõl megy fel az agyviszem. Nem tetszik? Akkor töröld a gémet és csinálj mást (menjél focizni, úszni, csajozni, bulizni). Nem azt mondom lehet negatív véleményt is írni, de a delikvens mindenhol ezt csinálja.
Na nem offolom szét a topikot tovább.
Ui.: "Nálam az elfut gyógyul visszamegy effekt csalás" Van amikor az is segít, katonai nyelven ez a taktikai visszavonulás. :-D
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Ezen felül a sivatagban a barlangból kifele a vízmágus átment a falon és Mora Sul felszabadításánal a sziklán pár Nomád. Ezek még az 1.71-ben is benne voltak.
Nekem alapvetõen semmi bajom nem volt az alappal azt leszámítva, hogy ultrakönnyû a buta MI miatt. Az új MI mellett meg egyes helyek túl lehetetlenek. Mondjuk AB nélkül új MI-vel nem próbáltam. Akkor lehet, hogy feltápolhatod magad eléggé. Az alap G3-ban elértem a 40-45-dik szintent és onnan sima hent volt minden. Most 30. szint táján egy közöpes ork csapatot nem lehet az új MI mellett megölni egydül az, ha nem csalsz.
(Nálam az elfut gyógyul visszamegy effekt csalás.)
Nem ez az elsõ topik, amiben csak szidsz valamit, de építõ jellegû dolgot nem írsz. Szerintem te is tisztában vagy vele, hogy ilyen hozzáállással csak flémet tudsz generálni.
Mit vársz egy gothic 3 topikban, amikor szidod a játékot, hogy húdenagyon helyeselnek? Igen mindenki tudja, hogy gothic 3 meglehetõsen bugos volt, aminek egy részét vagy az egészet (?) kijavították. Na puff neki volt már ilyen a történelemben. Nem tetszik nem játszol vele.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
A Risen grafikailag - fényhatások és napeffekteket leszámítva - messze a G3 alatt volt, de a célnak megfelelt.
A Risen szimplán csak ordenáré rossz minõségû cucc volt. Egyedül a grafikája volt szép, minden más erõsen átlagon aluli volt benne. És de, sokáig toltam vele, azért tudok róla nyilatkozni.
Az Oblivion teljesen más halál felesles összevetni a kettõt.
Irreális gépiégye sem volt annyira. Van egy olyan érzésem, hogy nem sokat játszottál vele...
Mert akkor megnézem majd,de kétlem hogy atom varázslóval lenne bármilyen változás.
Risen nagyon nem ütött meg semmilyen mércét, a piranha bytes fejlesztõi mintha egy másik világban élnének, mit sem tudva a nemzetközi színvonalról, meg az ilyen játékokkal szembeni minõségi elvárásokról.
A Gothic3 hasonló történet, csak az meg technikailag volt halott, a totál irreális gépigénye és a minden rendszeren szar futási teljesítménye tette tönkre. Ezekután nem tudom mit várjak a Gothic 4-tõl.
Manna regeneráció + 350 fölötti manna szint + villámlás /tûzlabda már semmi kihívás nincs így.De most már amugy is csak gyûjtögetés van ereklyék serlegek és a két eddig nem látott befejezés.
Nincs maximális szint. Harcossal HP-ra érdemes gyúrni szerintem, hogy ne verjenek le, mint vak a poharat. Én 30-dik szitig feltolom 800-1000 HP-ra. Onnantól fogva meg már a 160-170-es erõ is elég ahhoz, hogy szinte minden közönséges lénytcsoportot agyonverj a térkép közepén és a sivatagban is. Nordmar az viccesebb hely...
Az elsõ két részt nem toltad? Mert érdemes azokkal kezdeni.
A lázadók táborától nem messze megtaláltam egy ork felderítõ csapatot.
Õket hogy lehet véglegesen legyõzni?
Leverem õket, de csak eszméletüket vesztik, Xp nincs, kis idõ múlva felkelnek.
Karakterfejlesztésrõl nem sok info-t találtam, mennyi lehet a maxilmális szint?
Risenhez hasonlóan érdemes elõbb az erõt fejleszteni harcossal, vagy inkább a szakértelem, ami fontosabb (nekem úgy tûnik az utóbbi, bár lehet tévedek)
itt ment el egy kicsit a kedvem az eégsztõl. azért persze megcsináltam és mentem tovább, de illúzióromboló
Viszont így a játék egyik legjópofább részét hagytad ki, mert nagyon tuti érzés összeszedni még 4 vagy 5 embert a támadáshoz. Én annyit változtattam ilyenkor, hogy nem mentem be a bányába, hanem kicsaltam õket és úgy gyaktam szét õket a fenti emberekkel az új MI mellett. Ez kb. reálisnak tûnt.
Meglátogattam a pörölyklánt.Ki kell irtani a bányában az orkokat.Megyek egyre lejjebb és ezek csak jönnek a nagy semmibõl.Kinyírtam valami vezérüket ki is írta hogy ez küldi volt.De ezek csak jönnek a semmibõl az emberek mert lejöttek itt ücsörögnek ,de az orkok csak jönnek.
Kb kifogyhatatlan xp forrás :D csak szívok mint a torkos borz mert vannak sámánok is szépen azok ledarálnak :)
Itt.
Soha életemben nem érdekelt túlságosan. Egyszer néztem be, akkor is pont ebben botlok. Micsoda véletlen. :)
Fel nem fogom, hogy sok embernek honnan van ideje játszani. Az NWN2 két kiegje tavaly október óta a polcon várja, hogy végigtoljam...
Gondolom release data az nincs. Reméljük nem fog elbukni...
Én ezt is várom, de általában az ilyen dolog szép csendben meghalnak. :(