Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Botond
Na ha vkinek szemellenzõje van az neked. :) Oblivion szép gém volt, de maxra húzva szinte szóról szóra az igaz amit leírtál a g3ról, vagyis a 90%a a playereknek minimumon tolta az tuti, szal az a mediumos tolás elég túlzás.

Ugyanakkor például nekem se tetszett oblivion, mert nekem pl már túl szerteágazó volt a dolog, egyszerûen elvesztem benne. Nekem a single rpg csúcsa a gothic sorozat, és a g3 is igen kiváló játék volt minden bugja ellenére. Szóval ahogy te leírhattad, hogy risen nudli volt, úgy én is csatlakoznék az elõttem szólóhoz, aki azt állította, hogy oblivion is egy jó nagy 0 volt. :)
Pontosan ezt tettem, töröltem a Risent a francba, és mással foglalkozom.

De azért engedtessék meg nekem hogy leírjam a szarról hogy szar.

Ez a jó taktika. Ennek az oblivion német cuccnak mi a neve, hol találom a honlapját?

Nekem meg az ilyen szemellenzõs gothicbuzi hozzászólásokkal van tele a tököm.

Lehet hogy neked tetszett az Oblivion, de mûfaj királyának nem nevezném, unalmas, egyhangú, szar. Gyakorlatilag nulla. A Gothic-ok bármelyik része rommá veri :)

Bakker, ugyanazokkal a játékokkal játszotunk? Merthogy a Gothic3 technikailag egy szégyenletes játék volt, csúcsgépeken is szaggatott mint az állat, az akkori magyar gamer-gépek 90%-án pedig alig futott el.
Ezekután azt hiszem nem is kell több szót vesztegetni a Gothic3-ra.

A Risenben számtalan olyan hely volt a küldetésekben, hogy bugba futottál, és emiatt nem tudtad továbbvinni a játékot.(Egyáltalán, semmilyen irányba) Sokszor elõjött ilyen már csak attól is ha valamit nem olyan sorrendben csináltál ahogy azt a készítõk kitalálták(Mindezt 2009-ben, a FÕKÜLDETÉSSZÁLBAN, egy állítólag nonlineáris játékmenetû RPG-ben)
A harcrendszer egy szar volt, a nehézségi fokozat rosszul volt beállítva, a varázslatok száma nevetséges volt, variációs lehetõségek nem voltak.

Ezekután te ezeket az erõsen amatõr munkákat hasonlítod az oblivionhoz, ami kijövetelekor a piac legjobb grafikáját hozta, és minden gépen elfutott medium detailen? Amiben egyetlen küldetésbug se volt, és a játék minden porcikájáról sugárzott a profizmus. Ezt nevezed te szarnak, nullának.
Szerintem pedig a te igényességed, minõségérzéked egy óriási nulla, ha nem érzed a különbséget a csiszolt profi munka és az amatõr szarok között.

Molnibalage
Ezért megoldás az, hogy csak azt veszed meg eredetiben, amire tutira vágysz. Én most vettem meg az Oblibion-t, hátha egyszer kedvem lesz vele tolni. (Meg jön ki hozzá egy brutális német cucc, ami egy teljsen új játékot ad.) Lehet, hogy a TES lejárt lemez, de most így 2 ropi volt. Az NWN2-õt tavaly vettem meg. Volt valami 4-5 ezer és nem tizenx.

Ja, hogy egyes vérpistikék kockák és havi X fos játékot tolnak végig? Az az õ bajuk...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ha megfigyelted több éve már az a tendencia, hogy nem adnak ki demót a játékokból, hanem elvárják hiogy zsákbamacska alapon fizessél ki érte irreális összegeket. Naná hogy ezt teszik, mert ha például egy SC Convictionnak (vagy az utóbbi másfél év bármely Ubisoft játékának) kipróbálná a vevõ a demóját, eszébe se jutna megvenni.

Nem attól lesz jó valami hogy kiadsz érte egy halom pénzt. Fõleg nem magyarországon, ahol a gamerek zömének az eredeti játék várálása nem lehetõség.

Molnibalage
Én nem vettem észre, hogy bármelyik immúnis lenne. Jégre akkor váltottam át, ha nagy tömeget kellett leassítani.

A nagy varázslatoknak meg semmi értelme, mert tetû lassan lehet elsütni õket. Az ork íjászok vagy megõlen és félbeszakítják a varázslatot vagy közelér a többi.

Engem mélységesen megdöbbent, hogy mennyire gyenge "modellezést" írtak mind a sebzés kiszámításához, mind a mágiához.

A harci stílusok kérdése meg aztán tényleg vicces. Javítsatok ki ha tévedek, de csak alapmozdulatok vannak. Nem lehet kombózgatni.

Az is vicces, hogy olyan mozdulat amit ellenfél nélülküli gyakorláskor meg tudok csinálni, az ellenfél ellen többnyire nem megy. A Risen harcrendszere no, az már valami.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Új AI-val tolod? Mert, ha nem akkor nem értem, hogy 27-dik szinten milyen szörnyek jelentenek nehézséget fõleg a sivatagba. Nekem azon a szinten semmi. Kétkezes fegyver alapharc és alabárddal a lényeg nagy része meg sem tud téged ütni. A goblin a legkellemetlenebb ellenfél még ezen a szinten is, mert olyan alacsony, hogy nem tudod rendesen megütni.

Patchelted a játékot ? Szerintem fontos felrakni a community patchet, bár sajnos azzal is elõfordul hasonló bug mint amit említesz ( emberkék átgyalogolnak a barlang falán stb. ) Ez a játék sajnos elég bugos , ez az egyik legnagyobb hibája, de egyébként remek játék, a hangulata nagyon ott van, nekem az egyik nagy kedvencem. És igen itt a mágia a nyerõ, a mágus a legerõsebb karakter, ha a mana regenerációt megtanulod utána szinte isten vagy. Egyébként az ellenfelek közül is azok tudnak fõleg kellemetlenségeket okozni amelyek mágiát használnak pl. ork sámánok. Mágus karakterrel a végén kicsit unalmas is a játék mert gyakorlatilag semmi sem tud megszorítani, komolyabb gondot okozni, mana regennel és egy két egyszerû varázslattal mint a tûzgolyó vagy a villám mindent könnyedén le lehet verni ( azért kell többféle mert egyes lények immúnisak lehetnek egyikre ).Persze magas õsi tudás is kell hogy hatékonyak legyenek a varázslataid.

Fantusz
Elsõ nekifutásból csak tapogatózom, nem szándékoztam orkbarátként kezdeni.
Jól eldugták a világ végére a dualos okatatókat, sõt, akkor mester szinten nem is lehet megtanulni, csak orkhaveroknak.

Legyalogoltam a sivatagba, a hágónál valami renegát lovag vezette banditákat leverve teljesítettem egy küldetést, amit fel se vettem - maj kiderül, hogy kinek kedvez a lovag-bandita halála.

Braga-ban is bele futottam egy bugosnak tûnõ küldetésbe: Riordant kisértem a nomádok rejtekhelyére.
Egy csapat homoki rusnyasággal kellett hadakozni, ami 25-ös szinten elég nehézkes volt, de megoldottam, csakhogy Riordan közben eltûnt.
Keresgélés után találtam egy barlangot, vélhetõen Riordan is ide indult, a nomádok vezetõje, Asaru hajlandó volt megtanítani a kettõs fegyverhasználatot - szerencsém volt, mert nem tudtam, hogy õ tanítja.
Riordan küldetése viszont ott van az aktív küldetések között, csak a mágus elveszett...
Egyenlõre vissza tértem a lázadók közé, orkot bosszantani, 27-es szinten a sivatag még nyûgös.

(Toporkot és bandáját végül mágiával sikerült kiirtani, fegyverrel lehetetlen volt)

grebber
És szerintem senki nem szeret/akar zsákbamacskát venni.Sajnos sokszor csak képek és videók vannak pc-n demók a kiadás után van hogy hónapokkal jön.

De még mindig hülyeség amit írtál wareznál is ugyanúgy nézi az ember mit tölt le és ha nem tetszik neki akkor nem adott ki érte pénzt jó hogy boldog.Nem ragozom tovább hülyeség amit írtál lehet nem így akartad akkor meg szarul fogalmaztál!

Next PC upgrade: 2022

Mielõtt megveszed ,megnézed a teszteket letöltöd a demoját utána nézel a neten stb.Én igy szoktam várárolni.nem csak a hasamraütök és megveszem.

C64,C128,A500,PC - I5 8600K Sapphire Radeon RX 470 4gb D15 Nitro 16Gbyte DDR4 + SSD,Xbox360 + Kinect,PS3 Slim.Nintendo WII,Xbox One X,PS4 PRO

grebber
Ezt ugye te sem gondoltad komolyan amit leírtál?
Nem azért lesz valami jó mert fizetsz érte lol.

A Splinter Cell: Conviction-t a megjelenés után pár nappal vettem meg, és a játék mégis csalódás volt, és bármilyen fórumon leírnám, hogy mi vele a bajom(persze kultúráltabban, mint hogy ez egy nagy sz*r). Az hogy egy játékot megveszel, nem változtat azon, hogy milyen hibái vannak. Például nekem az AC II is csalódás volt, pedig azt is megvettem(a nekem tetszõ 1 után), mégsem játszottam végig, mert a játékmenet alapjai annyira nem változtak meg, hogy az elsõ rész 2 végigjátszása után engem le tudjon kötni.

Ezzel csak annyit akartam, hogy ha egy játékot akár megveszel, akár letöltesz, és kevesebbet ad, mint amire számítottál, akkor a beszerzés forrásától függetlenül letörlöd, vagy elteszed egy késõbbi alkalomra.
Szerintem azok az emberek szidják a játékokat(nem csak ezt hanem bármelyiket),akik valahonnan letöltik azaz nem eredeti..feltelepíti megnézi (á ez sz*r) letörli ,és utána meg rinyálnak a forumba hogy mekkora egy sz*r volt.Aki kiad érte 10k az megbecsüli minden hibájával együtt.nem hiába fizette ki érte a pénzt.Anno a g3-at 10k - ért vettem..
Risen 9k-volt.És igen vannak hibái,de nekem azt adja amire számítottam.

C64,C128,A500,PC - I5 8600K Sapphire Radeon RX 470 4gb D15 Nitro 16Gbyte DDR4 + SSD,Xbox360 + Kinect,PS3 Slim.Nintendo WII,Xbox One X,PS4 PRO

A Risenben nem csak a varázslás volt egy vicc, a teljes karakterfejlõdés és az összes küldetés az volt. Úgy általában az egész játék egy vicc volt, ha mondjuk a mûfaj királyával, az oblivionnal vetetted össze.

Lehet hogy neked tetszett az Oblivion, de mûfaj királyának nem nevezném, unalmas, egyhangú, szar. Gyakorlatilag nulla. A Gothic-ok bármelyik része rommá veri :)
Alapfokon Ben Eraiban a bánya bejáratát õrzõ fejvadász tanítja. A bányába nem enged be csak 75-ös fejvadász hírnévvel, de a dualos technikát megtanulhatod tõle. A mesterfokozathoz mint már Molnibalage írta Istarba kell menni. Illetve van egy kard ami ha viseled ezt a bónuszt adja, azt hisze m mesterkard a neve.

Molnibalage
Alapfokon tanítja valami nem fejvadász vagy Istharon kívül valaki. Legfelsõbb szinten csak Istharban lehet megtanulni, ergo az orokok mellék kell állni. (Vagy legalábbis a fejvadászoknak kell nyalni ami egyet jelent... a vízmágusok kinyírásával.

Fantusz
Valamiért az ork felderítõket, és Toporkot nem lehet megölni.

Kétkezes harcot kitõl lehet tanulni?
Erõ, kard, nehézfegyver, számszeríj képzés van a harcosoknál, de a vadászoknál se láttam még lehetõséget dualos harci technika tanulására.

Molnibalage
Ismered az angol viccet errõl? Rugalmas elszakadás az ellenségtõl = futáááááááááááááás! :)

Félreértés ne essék én nem akartam senkit bántani a bugossággal, csak a kolléga állandó okoskodását, rinyálását, flém keltését kezdtem már nagyon unni. Ezért leírtam a véleményem.

Egyébként meg tökéletes játék nincs, mindben vannak kisebb-nagyobb bugok. Akinek tetszik egy játék, az még ezeket is el tudja fogadni, aki meg nem tudja az ne játszon vele, de akkor ne menjen föl egy fórumra rinyálni, hogy ilyen sza...r meg olyan sz..ar. Ettõl megy fel az agyviszem. Nem tetszik? Akkor töröld a gémet és csinálj mást (menjél focizni, úszni, csajozni, bulizni). Nem azt mondom lehet negatív véleményt is írni, de a delikvens mindenhol ezt csinálja.

Na nem offolom szét a topikot tovább.

Ui.: "Nálam az elfut gyógyul visszamegy effekt csalás" Van amikor az is segít, katonai nyelven ez a taktikai visszavonulás. :-D

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Molnibalage
Még ezzel sem értke egyet. A kiadás után 1,5 hónappal végigtoltam. Egy súlyos bug volt benne Nordmarnal, hogy néha bekattant a gém és egy ork = 1 utés.

Ezen felül a sivatagban a barlangból kifele a vízmágus átment a falon és Mora Sul felszabadításánal a sziklán pár Nomád. Ezek még az 1.71-ben is benne voltak.

Nekem alapvetõen semmi bajom nem volt az alappal azt leszámítva, hogy ultrakönnyû a buta MI miatt. Az új MI mellett meg egyes helyek túl lehetetlenek. Mondjuk AB nélkül új MI-vel nem próbáltam. Akkor lehet, hogy feltápolhatod magad eléggé. Az alap G3-ban elértem a 40-45-dik szintent és onnan sima hent volt minden. Most 30. szint táján egy közöpes ork csapatot nem lehet az új MI mellett megölni egydül az, ha nem csalsz.

(Nálam az elfut gyógyul visszamegy effekt csalás.)

Egyébként te minek játszol, ha mindent utálsz??
Nem ez az elsõ topik, amiben csak szidsz valamit, de építõ jellegû dolgot nem írsz. Szerintem te is tisztában vagy vele, hogy ilyen hozzáállással csak flémet tudsz generálni.

Mit vársz egy gothic 3 topikban, amikor szidod a játékot, hogy húdenagyon helyeselnek? Igen mindenki tudja, hogy gothic 3 meglehetõsen bugos volt, aminek egy részét vagy az egészet (?) kijavították. Na puff neki volt már ilyen a történelemben. Nem tetszik nem játszol vele.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Molnibalage
Az irreális gépigényét én is s G3-ra értettem. Figyelsz te egyáltalán? :)

A Risen grafikailag - fényhatások és napeffekteket leszámítva - messze a G3 alatt volt, de a célnak megfelelt.

A Gothic3nak volt irreális gépigénye, nem a risennek. Figyelsz te arra amit mások írnak?

A Risen szimplán csak ordenáré rossz minõségû cucc volt. Egyedül a grafikája volt szép, minden más erõsen átlagon aluli volt benne. És de, sokáig toltam vele, azért tudok róla nyilatkozni.

Molnibalage
Mi bajod a Risennel? Konkrétan a legjobb közelharc rendszrer ebben volt amit valaha is láttam.

Az Oblivion teljesen más halál felesles összevetni a kettõt.

Irreális gépiégye sem volt annyira. Van egy olyan érzésem, hogy nem sokat játszottál vele...

Molnibalage
Ahogy írtam nem varázslóval kell azt megnézni. Annak tényleg mindegy. Melyiben van? Fejbõl nem tudom, de nem olya nehéz észrevenni...

grebber
Az új Ai az melyik a menüben alúl az a kik be kapcsolásos izé?
Mert akkor megnézem majd,de kétlem hogy atom varázslóval lenne bármilyen változás.

A Risenben nem csak a varázslás volt egy vicc, a teljes karakterfejlõdés és az összes küldetés az volt. Úgy általában az egész játék egy vicc volt, ha mondjuk a mûfaj királyával, az oblivionnal vetetted össze.

Risen nagyon nem ütött meg semmilyen mércét, a piranha bytes fejlesztõi mintha egy másik világban élnének, mit sem tudva a nemzetközi színvonalról, meg az ilyen játékokkal szembeni minõségi elvárásokról.

A Gothic3 hasonló történet, csak az meg technikailag volt halott, a totál irreális gépigénye és a minden rendszeren szar futási teljesítménye tette tönkre. Ezekután nem tudom mit várjak a Gothic 4-tõl.

Molnibalage
Soha nem idéztem démont. Az új AI mellett kétlem, hogy túl sokat számítana. Az új AI-val próbáltál már várost felszabadítani az elfut / háztetõre megyek gyógyulok megoldást elhagyva? Totál reménytelen. Silden vagy Montra de akár Trelis esetében is. Bánya kiirtása és nordmari orkseregek legyakása sem túl kivitelezhetõ vele.

grebber
De ez a baj a harcossal is ha arra tápolsz ott sincs kihívás max tovább tart és ott megközelithetnek ha varázslóval vagy és tápos akkor még a közeledbe sem érnek nagyobb tömeg beleteszek egy démont azt vége is mindennek.

Molnibalage
Ezért szoktam azt mondani, hogy a Gohtic világában még 3 rész után is vicc a varázslás. A Risenben emiatt ki sem próbáltam. Nem láttam értelmét.

grebber
Ház igen valóban az lett amit mondtatok.
Manna regeneráció + 350 fölötti manna szint + villámlás /tûzlabda már semmi kihívás nincs így.De most már amugy is csak gyûjtögetés van ereklyék serlegek és a két eddig nem látott befejezés.

Molnibalage
Odamész fölé fegyverrel a kezeben. Ekkor a lény neve látszik. Jobbklikk nyomvatart és ekkor szépet ledöföd az eszméletlen orkot.

Nincs maximális szint. Harcossal HP-ra érdemes gyúrni szerintem, hogy ne verjenek le, mint vak a poharat. Én 30-dik szitig feltolom 800-1000 HP-ra. Onnantól fogva meg már a 160-170-es erõ is elég ahhoz, hogy szinte minden közönséges lénytcsoportot agyonverj a térkép közepén és a sivatagban is. Nordmar az viccesebb hely...

Az elsõ két részt nem toltad? Mert érdemes azokkal kezdeni.

Fantusz
Különbözõ okok miatt ezidáig kimaradt ez a játék, most ismerkedem vele, s akad némi problémám.

A lázadók táborától nem messze megtaláltam egy ork felderítõ csapatot.
Õket hogy lehet véglegesen legyõzni?
Leverem õket, de csak eszméletüket vesztik, Xp nincs, kis idõ múlva felkelnek.

Karakterfejlesztésrõl nem sok info-t találtam, mennyi lehet a maxilmális szint?
Risenhez hasonlóan érdemes elõbb az erõt fejleszteni harcossal, vagy inkább a szakértelem, ami fontosabb (nekem úgy tûnik az utóbbi, bár lehet tévedek)

igen, hát hányingert kaptam a kastély visszavételekor, hogy az ORKOK ellen megyünk, elõre eltervezett módon, és mégis megütöm a tömegharcban a bajtársakat, majd azok nem törõdve az orkokkal nekemesnek emiatt.....

itt ment el egy kicsit a kedvem az eégsztõl. azért persze megcsináltam és mentem tovább, de illúzióromboló

grebber
Ez nálam nem játszik mivel elég sokszor volt olyan,hogy én is bevittem a tömegbe õket és a nagy csapkodásba kaptak az emberim is és rámtámadtak szóval inkább egyénizek.

Molnibalage
Akkor van egy rossz hírem. Ha egyszer elkezdtek felszivárogni az orkok, akkor asszem ez nem igen fog leállni.

Viszont így a játék egyik legjópofább részét hagytad ki, mert nagyon tuti érzés összeszedni még 4 vagy 5 embert a támadáshoz. Én annyit változtattam ilyenkor, hogy nem mentem be a bányába, hanem kicsaltam õket és úgy gyaktam szét õket a fenti emberekkel az új MI mellett. Ez kb. reálisnak tûnt.

grebber
Nem szervezget én semmit "in medias res" stílusban nyomom<#banplz>

Molnibalage
Megszervezted a támadást vagy csak fogtad magad és lemetél? Gondolom a régi AI-val tolod, mert különben simán ledaráltak volna... :)

grebber
Na elteleportáltam a sivatagból a fagyos hegyekbe.
Meglátogattam a pörölyklánt.Ki kell irtani a bányában az orkokat.Megyek egyre lejjebb és ezek csak jönnek a nagy semmibõl.Kinyírtam valami vezérüket ki is írta hogy ez küldi volt.De ezek csak jönnek a semmibõl az emberek mert lejöttek itt ücsörögnek ,de az orkok csak jönnek.
Kb kifogyhatatlan xp forrás :D csak szívok mint a torkos borz mert vannak sámánok is szépen azok ledarálnak :)

Molnibalage
Az TES IV-gyel csak órákat toltam, de ahhoz készült egy olyan mod, hogy csak a motort használták fel. Csináltak vele egy teljesen új játékot. Ha lehetne még itthon kapni a TES-t egyszer talán ki is próbálnám.

Itt.

Soha életemben nem érdekelt túlságosan. Egyszer néztem be, akkor is pont ebben botlok. Micsoda véletlen. :)

Fel nem fogom, hogy sok embernek honnan van ideje játszani. Az NWN2 két kiegje tavaly október óta a polcon várja, hogy végigtoljam...

rotator
A sebzési modell programozást igényel (feltételezem), a G3CSP csak a scriptekkel, értékekkel játszik. Amit leírtál, pont arra apellálnak, feltöltik a térképet tartalommal, és próbálnak valami épkézláb, koherens sztorit csinálni, az egészet az elsõ 2 részhez igazítani. Nekem egyetlen fenntartásom van, a szinkron vélhetõ hiánya, sajnos a tátogós modokat se tudtam a régi részeknél értékelni, egyszerûen a Gothichoz nálam hozzátartozik az, hogy mindenki dumál. :)

Molnibalage
A G3 nagy baja szintén az, hogy elég üres sok helyen a térkép. Picit több élettel lehetne feltölteni, ahogy a G2 és a G2 NoTR esetében történt. Persze a NoTR picit durva lett, mert az "sok élet" = sok brutál banditát jelentett legtöbbször.

Molnibalage
Esetleg akkor fel lehetne hívni valahogy a figyelmet arra a sebzés modellezésre, amit én írtam. Csak mint ötlet, semmi több. Hogy ne legyen annyira szélõséges az erõ hatása és talán lehetne újra kritikus ütés, de nem olyan szélõségesen, mint volt.

Gondolom release data az nincs. Reméljük nem fog elbukni...

Én ezt is várom, de általában az ilyen dolog szép csendben meghalnak. :(

rotator
Van egy Gothic 3 Community Story project is, amit még idén ki akarnak hozni. Átdolgozzák a sztorit, egy csomó új küldetés lesz, NPC-ket újrakalibrálják, új fegyverek, plusz az egész játék darkosítva lesz, több szempontból is, pl. a textúrák le lesznek cserélve az elsõ 2 rész hangulatát idézõ, a mostaninál nagyobb felbontású változatokra. Pár kép: G3CSP

Molnibalage
Nekem egyikkel sem indul el...

grebber
Én kipróbáltam a sivatagban annyit vettem csak észre hogy akad a game mint a szar semmi mást!

Molnibalage
Közben én is észrevettem. :)