20113
  • Gubberx
    Na megvettem ma a gothic 3 gold editiont, a kieg miatt, 890 Ft a cd galaxisban^^
  • Molnibalage
    Vagy teleportkövet használ.
  • totya4
    Ne várj azért csodát a +2GB ramtól, de egész kicsit segíthet. Új területre érve néha meg szoktam fordulni magam körül hogy mindent betöltsön. Kíváncsi lennék ha mondjuk SSD-n lenne az egész Gothic könyvtár akkor is akadna-e új területre érve. Ez az akadás főleg akkor feltűnő, ha a karakter szalad.
  • Ironman2
    Lehet hogy megint beruháznom kell?
  • totya4
    Csodákban én régóta nem hiszek :)
  • Molnibalage
    És olyan grafikával, ami mai napig oda*asz és még fejlesztették is itt-ott? 2 giga RAM már 2006 végég alap volt új játékhoz -főleg, ha csúcskategóriás a grafika - nemhogy 2010 végén. Aki ma 2 giga RAM-mal - milyen RAM paraméterek? - magas elvárásokat támaszt az ne lepődjön meg, ha csalódni fog...

A G3 eszi a memóriát, mert ugyebár folytonos táj van, nincs töltögetés.
  • Ironman2
    Mondjuk ez csak akkor van,mikor megyek előre.Idővel minden helyszint betölt a memóriába,és utána már folyamatos a játék.
  • Ironman2
    Hát az most hirtelen nincs nekem.Régen még a Pentium 4-en toltam,ott nem lepődtem meg a laggoláson,de így 2 magos proci mellett,meg 2 giga ramon,egy 2006-os játékon ez már fáj.
  • Molnibalage
    Nem árt a 4GB ram és 1 GB-os VGA. Nálum úgy még a "felinizett" grafika mellett sem igazán reccent meg soha.
  • totya4
    Akadni is fog.
  • Fantusz
    Sajnos a játékhoz az is hozzátartozik, hogy a grafikai motorja rosszul optimalizált, még a mai modern gépektől is kéri az erőt.
    A pár másodpreces akadást azért sokallom.
  • Ironman2
    Nálatok milyenek a beállitások,2 magos rendszeren?
  • Ironman2
    1280x800,és magas beállitás mellett is néha beakad egy pár másodpercre a játék,ha elérek egy uj területre.
  • csabika1982
    Köszi
  • Molnibalage
    AB + medium szinten + új MI (ez lényegetelen) 45. szint tájától (manaregen és 600 mana) csak azt kellett figyelni, hogy ne látványosan nagy seregbe szálljak bele.

60. szint táján a harcossal easy szinten vértizzasztó, közepesen lehetetlen seregerek a varázsló úgy gyakott le, hogy lassú hátrálés és fűz, tűz, tűz, tűz. Az alap fireball és eseteg fagyasztáson kívűl SEMMI sem kell.

A Gothic mágia renszere sajnos egy vicc, de a közelharc sebzés számítása is sajnos. A hangulat feledtet mindent.
  • Zóanagyvarázsló
    Van saját topikja, ott kevésbé veszik el a kérdésed, a rajongók pedig úgyis olvassák. Egyébként az angol G1 és G2 is patchelt már. Talán ha az előzőből európaid van (nem vagyok benne biztos), akkor csak 1.08j és nem 1.08k, de az is csak lényegtelen apróságot orvosolna (az inventory tárgyait szépítené vagy ilyesmi). Honosítással hajlamosabbak előjönni a bugok.
  • Fantusz
    Nem tudom már hányas szintű volt a mágusom, de fönt északon az orkhordákat, csontiseregeket sikerült kiirtani, a hasonló szintű harcosommal nem volt értelme a közelükbe menni.
    Jócskán volt azért kihívás a mágus számára is, nem mondanám, hogy unalmas lett volna.
    Bizonyos szint, tudás megszerzése után valóban kezd mindenhatóvá válni a mágus - mondjuk ez a jutalom azért, mert a játék elején volt türelmed hozzá
    Ezen a szinten viszont már, ha minden igaz, fináléhoz közeli a történet, a mágus gyorsabban tarol, a harcosnak többet kell taktikázni.
  • Encore
    Én a sivatagban használtam őket, nem volt minek nekimenni. :D
  • Molnibalage
    Én soha nem használtam társat, mert gátolja a gyors utazást és amúgy is minden francnak nekimennek, oszt meghalnak...
  • Molnibalage
    A Gothic világa a harcosokról szól. Mágussal hihetetlenül unalmas vagy nehéz a játék. A G2 és G3-ban adott szint felett a mágussal az egérgombot kell nyomogatni és mindenki meghal...
  • Fantusz
    Alternatív kiegyensúlyozással a mágiatanulás alapfeltétele lesz az elegendő ősi tudás megszerzése (tehát első szintlépéskor még nem tudsz igazán jó varázslatot tanulni).
    Varázslatoknál rengeteg variációs lehetőség lesz, nekem a fagyasztás és a villám volt a kedvenc (legagyaszottt ellenfelet a kiolvadásik fagy nem sebez tovább, de a villám, vagy tűzlabda igen).
    Állatok megszelídítése: a megszelídített állat melletted harcol, jelentős segítség lehet.
    Megszelídített ragadozót (farkas, tigris, stb) a többi NPC megtámad, de a nem húsevőket (orrszarvú) a településekre is nyugodtan be lehet vinni.
    A megszelídítés az állat haláláig tart, vagy elküldheted, de akkor azonnal ellenségessé válnak.
    Gólemidézésem nem volt, arra nem tudom hogy reagál a többi NPC, az idézett démont viszont megtámadják (időben el kell küldeni, ha békés emberek közé mész, harc közben nem lehet a summonnal kommunikálni)
  • Ironman2
    Kösz.Lehet hogy a mágiára gyúrok majd
  • Fantusz
    Neked kell eldönteni.
    Alapvető kérdés, hogy milyen kartakterrel szeretsz játszani.
    Ha nem kedveled a mágiát egyértelmű a harcos, ha szereted a varázslatokat, tudod, hogy a varázslók nem tankként kezdik a kalandozász, ehhez a kaszthoz kell a több türelem.

A mágus kezdetben gyenge, de később irgalmatlanul erős lehet, iszonyatos ork hordák, csontvázseregek ellen kell majd harcolni - mielőtt hozzáérnének a varázslóhoz letarolja őket.

Harcosnál némileg fordított a helyzet, kezdetben lényegesen erősebb a mágusnál, a végére sem lesz gyenge, de ekkor már a varázstudók lazábban vívják a harcaikat.
  • csabika1982
    Erről az oldalról:
    http://www.gothic-sorozatok-fanclubbja.eoldal.hu/oldal/patch1.6

Rakjam fel mindegyiket?
  • Ironman2
    Ok.És szerintetek melyik kasztra érdemes fejleszteni a legjobban? Harcos legyek inkább vagy mágus?
  • csabika1982
    A gothic 1-hez melyik javítást érdemes felrakni?
  • Fantusz
    Alternatív kiegyensúlyozást szerintem érdemes bekapcsolni, sokkal realisztikusabbá teszi a játékot.

Kiegyensúlyozás nélkül szinte mindent megtanulhatsz, félistenként, unatkozva sétálhatsz az ellenséges hordák között.
    Az új pontelosztással is mindent megtanulhatsz a választott kasztod képességeiből, a többi képességből is keveset, de ha harcos vagy kizárt, hogy varázslásban felvedd a versenyt egy mágussal (nem is lesz rá szükséged, annak nem sok értelme volt, hogy az összes lehető képességet képes volt használni egyetlen karakter)
  • Ironman2
    Érdemes bekapcsolni az alternativ kiegyensúlyozást,és az mit jelent a játék folyamán? Amúgy a Gothic 4-ben csalódtam nagyon.
  • Ironman2
    Hú,az még messze lesz.Elkezdem előlről az egészet.
  • Molnibalage
    Grafikailag tényleg avítt, de a hangulat mindenért kárpótol. A G1 rákfenéje, hogy van egy hely, ahol egy bug a teljes végigjátszást megakadályozhatja. Majd, ha odaérsz, akkor szólunk. :)
  • Molnibalage
    A CEP előttieket nem, nem felfelé kompatibilisek.
  • Ironman2
    Sziasztok.Felraktam a Gamestar féle Gothic 3-at,és a Community patch 1.74-et,magyar is lett a játék miután az ini fájlokban hungarian-ra állitottam a text szöveget.Kérdésem:a régi mentést sehogyan se lehet visszahozni?
  • csabika1982
    Köszi,az 1-et leszedem valahonnan megnézem milyen,2001-es nem tudom mire számítsak.A Witcher és a Risen nagyon tetszett.
  • Molnibalage
    2. rész

1. rész
  • Molnibalage
    Ha a 3. eredeti, akkor ezeket ne szégyelld letorrentezni szerintem. A G2 esetén a kérdés az, hogy a kieggel akarod e tolni vagy sem. Kicsit kibővíti, de iszonyatosan nehézzé is teszi a játékot az elején.
  • csabika1982
    Köszi a gyors választ,igyekszem beszerezni az első két részt.Megnéztem a cdgalaxis meg az 576KByte oldalán de sajnos csak a 3.rész van meg.
  • Molnibalage
    Az én javaslatom a következő.

1. Igen, AB-t lődd be. Így nem leszel hamar istenkirálycsászár.
    2. Az új MI-t is lődd be.
    3. A nehézségi szint legyen easy. Igen, easy.

Én találn ezt találtam a legbalanszírozottabb beállításnak, ha közelharcos vagy. A szóló lényeket viszonylag gyorsan lenyomod, de azért a falkában levőkkel - főleg humanoidokkal és orkokkal - azért még így is küzedni kell.

Minden más esetben vagy túl könnyű a játék, vagy teljesíthetetlenül nehéz benne pár rész.

Az első két résszel játszottál? Ha nem, akkor melegen ajánlom azokat végigtolni, mert anélkül messze nem teljes az élmény sőt, szinte semmit nem fogsz érteni. Mintha a Gyűrűk Ura 3. részét olvasnád vagy néznéd meg.
  • csabika1982
    Sziasztok!

Én most kezdeném a játékot és azt szeretném kérdezn,hogy új játék kezdésekor az alternatív kiegyensúlyozást be kell-e kapcsolni? Illetve mi is az pontosan?
  • Ironman2
    Nálam is szaggatott a Forsaken Gods,2 magos procival.
  • derboy
    Ati kártyád van?

Rakd fel ezt.
    Gothic 3 Community Patch v1.74

link:
    http://www.worldofgothic.com/dl/?go=dlfile&fileid=166

Ez javitja a hibát..