Gothic 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Persze az eredeti csapat is utómunkálodhat rajta ha van kedve, van egy olyan érzésem ez több emberhez jut el mint a bolti magyar verzió😊
[merlinw.org]
A többi fordításainkkal kapcsolatban itt az volt a gond, hogy nem láttuk elõtte a játékot (de utána sem). Tehát nehéz volt megállapítani, mikor azt mondták, hogy "go to". Találd ki, hogy hely, személy vagy tárgy. Az igazi akkor lett volna, ha még kapunk arra egy hetet, hogy mi végigteszteljük a játékot, és a benne elõforduló dolgokat, de ugye erre nem volt lehetõség.
Gondolom, hogy játszottál a játékkal nem magyar nyelven is, ezért tudod a többi hibát/félrefordítást kiszúrni, ami ugye szintén elõfordulhat. Hatalmas volt a szövegmennyiség (bár közel sem egy BG vagy KotOR), sietni kellett vele, mert ugye ez volt az elsõ hivatalos fordításunk (bár hiába írtuk magunkba bele a kézikönyv készítõi közé, mégsem kerültünk be 😞). Ha tudjuk, hogy van még egy hetünk a fordításra, akkor biztos, hogy jobban sikerül, de azt is reméljük hibáink ellenére használható a fordítás.
Nahh... részletesebben.
- Ital: ez jogos. Mentségünk: a szövegeket Excel táblában kaptuk, és elég volt az angol-német-magyar oszlopok összenézese, és nem maradt elég idõ, hogy lássuk, hogy mi hivatkozás. :/
- A paladin csak "lovagként" való fordítására rábeszéltek. Én szvsz jobban örültem volna a paplovagnak.
- Állóképesség, mágia: lásd az italnál írt dolgok.
- Jens vadász: itt lehetett volna Jens nevû vadász, lehet, hogy csak kimaradt egy szó
Reagálás a végkövetkeztetésekre:
- Igen, elkapkodtuk, mert kevés idõ állt rendelkezésre. Nem sokan fordítanak le egy szerepjátékot 1 hónap alatt, pláne két hét alatt (kb. ennyi volt rá határidõ).
- Mint irtam Excel táblában voltak a fordítandó sorok. Nem voltak minden esetben teljesen korrektül beazonosíthatók, hogy mire mi a válasz, és hogy mi tartozik össze. Persze volt rá segítség az egyik oszlopban, de ez alapján elég nehéz volt megoldani a dolgot. Sok helyen ezért általános a fogalmazás.
- Ha megnéznéd, hogy kik fordították, akkor látnád, hogy azért egy "pici" közünk van a szerepjátékokhoz. 😉
- A játékkal egy percet sem játszottunk, mert nem volt rá lehetõségünk (nem kaptuk meg).
- Hunnenkoenignek szóltunk, csak nem volt ideje. :/
Köszi a kritikát, és várom a további visszajelzéseket. Valamint mástól is szívesen látunk hasonlót!
Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/
http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...
Why so serious?
Next PC upgrade: 2022
(hiányoztál innen HunnenKoenig! :-) )"
Ehhez azért annyit hozzátennék, hogy a Gothic 3 teljesen más helyen játszódik, mint az 1-2. Vegyük például Ardeát. Késõbb persze a többi szövegbõl rájöhettünk, hogy városról van szó, de ha elõtte volt egy pl. "to Ardea" végezetû mondat, arról egyszerûen nem lehetett eldönteni, hogy személyrõl vagy városról van szó. Késõbb meg ennyi szöveget nem volt idõnk mondatonként átnézni.
Ki a kicsit nem becsüli, az én vagyok...
Why so serious?
Magyarázkodni nem fogok, én is tudom jól, hogy vannak benne hibák, ennyi idõ alatt, anélkül, hogy tesztelhettük volna, ennyire futotta, úgy tûnik.
Amúgy bórus fokban kit kell megölni hogy a lázadok is besegítsenek??
Mert aztmondta a ganépakoló csóka amit elkezdem a harcot tudni fogják hogy mivan és segítenek nekiestem orkoknak és semmi hatás ott ül a valagán a tûz melett.
Why so serious?
Félrefordítások amúgy meg vannak, de azt nem így kellene közzétenii, hanem szépen leírni, hogy milyen hibát hol találtál és mire lehetne javítani.
Ha pl kiirtom az orkokat bórus fokban akkor pl a máshol a "világban koszáló" orkok semmi szó nélkül tudnak errõl és támadni fognak vagy itt nem terjed a tettünk híre?
Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400
Nem sorolom az elõnyeit a magyarításnak,nem akarok hálálkodni ezért a piszok kemény és hálátlan melóért amit értünk végzett a készítõcsapat(de igen,akarok!),mert borzasztó nehéz lehetett,az egyszer biztos...
...és túl szoros is volt a határidõ,ezt vettem észre az elsõ két falu után...NA MOSTANTÓL NE OLVASSA TOVÁBB EGY FLAMER SEM,NEM AKAROK HÁBORÚZNI,CSAK MAGÁNVÉLEMÉNY!!!:
a feketeleves az elsõ kettõ faluig!!!(gondolatok)
Italok:-Vaddisznó nevû pia=orrszarvúvá változtat?!(hülyeség)
-Vadászó ital=a vadászat képzettségét adja a hõsnek.(az amúgy is megvan,ez csak növeli a szintjét,nem múló hatású,ráadásul nem a pia vadászik...)
Képzettségek:-Lovag képzettség az élõholtak ellen(a Paladin egyfajta SzentLovag,akinek hite miatt hatalma van az élõholtakon),nem sima Lovag,mitõl lenne az jó élõholtak ellen?
-Farkas állóképesség=a hõs kétszer gyorsabban fut...(tessék?!Állóképesség,vagy sebesség?Gyorsabban,vagy kétszer több ideig?Most mellik?)
Mágia:-Jégvihar varázslat=az égbõl villám sújt le(ez is félre lett fordítva)
Küldetések:-Harek küldije a 2.faluban:-Vigyél a Jens vadászhoz...(az nem a szakmája,nem Jensekre vadászik-mint a farkasvadász- ez a neve...
-Jack lázadó aranya:-menj Ardeához...(mintha azt mondanám:-Menj Budapesthez)...nem személyrõl,hanem Településrõl beszél:-menj Ardeába!
ezek a NAGYON PICI!!! hibák szúrtak szemet,amibõl a következtetéseim:-
-rohadtul elkapkodták a pénzéhes szûk idõk miatt
-sok részt nem értelmezve,hanem szó szerint fordítottak,így lett csak igazán értelmetlen!
-néhány részt angolul tudó(vagy németül),de sosem játszott emberek kaptak,ráadásul a szerepjátékok nagy fantáziát igényelnek,ezt meseként kell fordítani,értelmezve,játszva...aki nem nyomta a játékot,azt sem tudja kirõl vagy mirõl van szó a játékban(élõlény vagy tárgy,eszik-e vagy isszák)
(hiányoztál innen HunnenKoenig! :-) )
ezúton is kérek mindenkit,ne szidjatok,azért mondok negatívumokat is,hogy ezekbõl tanulva szebbé-jobbá tegyem a jövõnket :-),a negatív visszajelzés ad csak igazán ösztönzõ erõt a késõbbi munkához
-Szeretném ezúton is mégegyszer megköszönni MINDENKI munkáját,akik szívvel-lélekkel(késõbb több tapasztalattal)kitettek magukért,ÉRTÜNK!
megcsináltam a faq-ban leírtakat a magyarítással kapcsolatban, és mûködik is, viszont van egy kis bibi. az ékezetes betûket csak a menüben jeleníti meg. szokjak hozzá, vagy van erre más megoldás is?
AsRock Z68 Extreme3 Gen3, Intel i5 2500k, Corsair Vengeance 2x4GB DDR3, PNY GTX570 XLR8 Enthusiast Edition, Dell U2311H, Kingston 120Gb SSD + 4Tb WD HDD
i5 [email protected],Maximus III Formula,8G Ripjaws,GTX670 OC...
[merlinw.org]
http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...
One Vision. One Purpose.
Most amúgy az egész világban 2ember tanítja a penge mérgezést, az egyik a cape dun-i alkimista, a másik meg valami sivatagos ürge akitõl bug miatt nem is lehet megtanulni?😊 Mert a cape dunban lévõrõl már lekéstem, azért csak meg lehet valahol máshol is tanulni...vagy nem?😛
Why so serious?
Why so serious?
én 1 tekercset találtam összesen az egész játék alatt, de az legalább mûködödtt :s
Akik melléd állnak harcolni azok annyira iq nélkül harcolnak hogy az elején mindig amiatt töltöttem vissza az állást mert meghaltak aztán a végén már hagytam dögöljenek inkább meg egyedül sokkal könnyebben megoldom a questet.
Vengard-ba is az elején melléd szegõdik egy nagy lovag hogy ezt meg azt kell eljuttatnia a királyhoz, kimegyünk az ajtón indul a nagy csata idõm sincs keresni de elrohan a francba. Pár perc múlva csak annyit veszek észre hogy küldetés sikertelen mert meghalt az a nyomorék. Ezt még 2x eljátszotta aztán utána már nem töltöttem vissza az állást inkább...
Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit
Lehet találni egy tekercset is, de gondolom nem fog nagy meglepetést okozni ha elárulom, hogy a tekercsbõl való megáldás bugos, ezért nem mûködik ...
Nekem is illnt csinál már az elején,az 108-al meg nem indul.
A farkasok sem semmik, megtámad egy farkas beszaladaok a faluba, ráugrik 6 ork, ütik vágják de a farkas szinte megsem érzi, a farkas meg lassan megöli az orkokat, majd 1 percig csépelik de nemakar meghalni,odalépek, két ütés és fekszik.
Probából odalépek az egyik taghoz aki ütötte , rávrerek és kicsit megsebzem, õ visszaver félkézbõl és fekszek a földön. Kicsit érdekes én lenyomom a farkast, 6 ork alig tudja lenyomni, egy tag meg azonnal lenyom engem. Most azt csinálom berohanok az ellen táborába, beagrozok mindenkit és kihúzom a farkasokhoz meg a géppuskadisznókhoz, leûlök még meghal az utso elötti, majd azt levágom 😊
Az új fiókom: DevLupius
Sok vadász úszik a kukacosban halra vizelve, de a lényeg, hogy az enyémet csak maga kaphatja be.
éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive
Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit