Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mike
azért egy csatabárddal csúnyán lehet aprítani csak megfeleõ kéz forgassa, kis pöcköddel közelébe sem tudsz menni

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

na mindig eszembe jut még valami utólag :-) ...egy páncélosnak pallossal sztem esélye sincs egy sima ruhás pl katanás ellenféllel szemben(feltételeztem a hasonlóan magasszintû tudást,és a ruhának-fegyvernek megfelelõ fizikai adottságokat)
az erõre visszatérve,a Visegrádi várjátékokon dolgozik néhány haverom néha,naaagy lovagkardokkal cséhelnek(bizti láttátok már),nos ott vannak "combosabb" legények,aki egykézzel simán emeli fel a kardot,de a kard tehetetlensége aaakkora,hogy csak tetû lassan lehet vele vívni...(de ha betalál csilingel a füled a páncélban rendesen :-) )
Egyszer a Magus-ra is írhatnának szerepjátékot :-)...jönne a csonkolás,meg a korlátlan(csak manakorlát)varázslás...mekkora gyökérség AD&D-ben hogy elõzõ nap memorizáljak 2 tûzlabdát?ha már megtanulom,-mint itt a Gothicban-még szép hogy annyiszor tudom elvarázsolni,amíg az "agykapacitásom" bírja...
A sebzésekkel is mindig volt probléma,hiszen a Pallos(sztem is kétkezes)igaz hogy a legnagyobbat kéne hogy sebezze,de csak páncél ellen(jól látszódna a Dark Messiahban,ott látványos már a "nemtudommegütnimertpáncélos",ott már csak a páncélt "átütve" lehet sebezni...tehát csak itt sebez nagyobbat ill itt számít egy pallos nagyobb sebzése(nagyobb átütõképesség)...hiszen teszemazt számomra átkozottul mindegy lenne,hogy egy kétkezes pallos vagy egy pl katana vágja le a karom :-)
...a katanáknak ráadásul van mégegy elõnyük(ja ezek is lehetnek egy ill. kétkezes fegyverek!mint az öszes!japó kard...wakizashit is lehet 2 kézzel használni(páncél átütésnél:-) a tanto-knak is nem viccbõl hosszú a markolatuk ám :-)))...szóval átlagolva(nem ár-érték) a sebzés-idõ hányados,nagyságrendekkel jobb lesz mindig mint a dögnagy fegyvereké,mert minimum dupla olyan gyorsak(ne nevessetek ki légyszi,de én nemhogy kettõt vágok az enyémmel,de úgy hogy meg is fordulok a tengelyem körül közben kétszer!-míg egy nagy pallost egyszer meglendítenék a háromszorakkora súly miatt...van szerencsém néha gyakorolni :-) )
Mike
ez Lina?

Mike
szerintem meg csak egy illetve kétkezes kard van. és ha valakinek megvan hozzá a kellõ ereje, tudása, akkor egy kézzel is foghatja a kétkezest

BaLeeX
Így van. Viszont ebbõl következne hogy a pallosnak nagyobbnak kellene lennie a sebzésének mint a másfélkezesnek és nem fordítva. A pallos kimondottan kétkezes kard. A játékban ez nem így van bár lehet hogy csak a fordítás nem lett jó.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Hmuda
Az a másfélkezes amit egyaránt lehet egy és két kézzel forgatni. Míg a pallost egy átlagember nem tud egy kézzel megtartani (kettõvel kell), addig a síma hosszúkardot felesleges két kézzel fogni. A másfélkezes a kettõ közötti átmenet. Legalábbis én így olvastam valahol.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

tibor16
tényleg - az hogy másfélkezes kard - az meg milyen - nem balkezes?

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Mike
mi az hogy fattyúkard? az milyen?

Mike
de nem fagyott ki, csak a memóia fogyott el szegénykének
lehet, hogy 4 giga jobban tetszene neki? :o

Mike
ma éjjel: 0:00-5:00 - 22:00-23:59

Mike
hehe, azt én is megpróbáltam, de amikor már 4 ilyen mineakármi jött szépen elfeküdtem, pedig volt egy malacom is

az igen, te iylen jövõbelátó vagy??? ma éjjel...tehát ma, 23 óra után kivagyott a játék??? 😄

Nem, nem ma éjjel, az még tegnap éjjel volt...

(bocs, de iylen hangultaom van)

\"Bilincsbe vert, falakkal körbezárt, átkozott lény. A Nap kietlen árnya reám hull most s mindörökkön: az Éjszaka Teremtménye vagyok...\"

Mike
nohát nálam ma éjjel kifagyott a program
illetve nem, csak közölte elfogyott a memória, szabadítsak fel memóriát
túl sok helyre mászkáltam el

MerlinW
Kicsit visszaolvasol, látod hogy nincs normális crack a 8-ashoz. Tehát 107-el játsz amíg nincs jobb. Talán lassabb, de megy.

[merlinw.org]

Na ha már a patch el szoptok akkor kijött az 1.09 esis.

\"Nem tudtam, hogy lehetelen, ezért megcsináltam!\"

Akkor most mi a megoldás?

Eddig arról volt sz h 1,07re az 1.08at majd 1.7et és crack. Nekem ment így csak lassan: ezután tettem újra az egész G3-at FAQ szerint és most így gsorsabbnak tûnik csak bedobja ezt a hibaüzit( amúgy ez mit jelent (8863). Nem mozopg semmi a játékban.
lvl 28ös voltam.
RaveAir
Talán nem tetszik? 😊 Az egyik legrégebbi fantasy-fordítást csak alapul lehet venni, vagy nem?

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

RaveAir
A bastard sword - másfélkezes kard szintén nem az én javaslatom volt. De megjegyzem, hogy általában ennek a fordítása elég gyakorta vált ki (értelmetlen) vitákat, a morning star kifejezéssel együtt.

Láttam, hogy nagybetûsen idéztél egyes szavakat... A fordításnál igyekeztünk kisbetûs formákat használni, mivel általában a falra szoktam mászni, ha a fordítónak az a mániája, hogy "Minden Szót Nagy Kezdõbetûvel Kezdek, Mert Az Úgy Jól Néz Ki". De ezeket mi sem igazán tuduk kiszûrni, mivel nem tudtuk, hogy a 8x elõforduló "Kósza" bejegyzésbõl melyik kerül mondat elejére, közepére vagy végére.

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

Szaruman
Ne szabadítsd föl az összes várost. 4 v. több fölszabadíttt város után támad.

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Grave Digger
Hátha tudja rá vki a választ?

Hogy lehet kivédeni, hogy Geldernben ne támadjon meg a fõork, miután összegyûlt a rep és bejutok hozzá? Egybõl nekem esik, és onnantól a világ összes orkja ellenem van 😞

Ki a kicsit nem becsüli, az én vagyok...

BaLeeX
Phill a felszabadítás után trágyát lapátol de miután beszélsz vele abbahagyja és nem lapátol már.
Lehet ezt is azért csinálták hogy ne kelljen keresgélni a városban felszabadítás után.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

BaLeeX
Kijön a vörösdokkból és nem jobbra hanem balra. 😊
Szóval felmész a lépcsõn balra fordulsz és mész a vörösdokkos kráter mellett észak felé ott lesz a 3 vaddisznó.

Ez a kósza elég gyûrûk urás😄

Igazad van,rosszul fogalmaztam kissé,ezúton kérek elnézést...a sosem játszott emberek nálam NEM azt akarta jelenteni hogy fingjuk nincs a játékokról,esetleg pont a szerepjátékokról!
A valóságban azt éreztem,hogy ezt a játékot nem látták...ha legalább õk végigjátszhatták volna,és menet közben már fordíthatják,sokkal mesésebb lett volna(nem beszélve az értelmezhetõségrõl...)
Igen,játszottam vele angolul(általában úgy szoktam)és valszeg csak ezért vehettem észre ezeket a-ismétlem- NAGYON PICI hibákat...
...kösz hogy nem téptétek le a fejem...néztem a közel 4Megás file-t,biztosan nem állok neki átfordítani :-)...
...a SzentLovagot elcsesztem(utoljára Holy voltam másutt),valóban a PapLovagot használjuk a Paladinra...
...a Bastard sword-re pedig a Fattyúkard sikeredett nekünk(haverokkal szerepjátékozunk néha :-) )
Konzekvencike:-Eszemben sincs megkérdõjelezni a hozzáértését senkinek,ellenben ha nem adnak idõt,vagy csesztetnek közben,ill. nem adják oda a játékot elõtte legközelebb küldjétek õket hozzám,majd rútul elpáholom õket,még a mentõben is ütni fogom a fejüket,csak legyen idõtök nyugiban dolgozni :-) (vitz volt,vihoghattok)
jut SZM-be,hogy juthatunk Kósza Íjhoz...:-véletlenül belezõ lettem,megtámadott egy Druidabarlangnál 2 Kósza :-(
-lövésem nem volt hogyan változzak vissza,csak disznómód futkostam körülöttük,mígnem az egyik véletlenül tiszta izomból hókonkúrta a haverját!
-erre nosza egymásnak feszült a két birka,amolyan "csak egy maradhat"kedvvel :-)
-közben míg vihogtam,az Enterre tévedt a kezem,visszaváltoztam ám...
-ezekbõl meg télleg csak egy maradt,az is visszament békével a barlangjához :-)otthagyva nékem csapot-(papothelyett)kószaíjat :-)
a kalapácsosok meg szerintem Pörölyt keresnek,mintha csak angolul lett volna különbség Hammer és Smith Hammer között..."elfordítva" Pöröly és Kalapács lettek..de ez nem bizti,csak tippelek...pörölyt viszont láttam többször is :-)
ahogy kijössz Vörösdokkból,azonnal jobbra,jobbra,jobbra...kerülsz jobbról,felmenve egy kisebb emelkedõre...magyarul a hátad mögött,ha felmész a lépcsõn
Ja, azt a térképet néztem, ahol a küldiket lehet elolvasni. Bocs.
Vörösdokkban megkérnek, hogy irtsak ki valami vaddisznókat. Azokat hol találom, mert már bebarangoltam a környéket, megvan a két õrjárat is-nyugodjanak békében-de a vaddisznók nincsenek meg.

When you kill a man, you\'re a murderer, kill many and you\'re a conqueror, kill them all, you\'re a God (Megadeth) I`m not a lowly scorpion. I`m so much worse...I`m the fall of man(Megadeth)

a_n_d_r_e_w
Megkérdem még1x, hátha valaki tudja, csak átsiklott felette (ígérem nem kérdezem még1x 😉)
Tud-e valaki olyan konzolparancsot, amivel egy quest sikeressé tehetõ?

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
Elírás, és az elírás miatt rossz szinkron. 5 helyett 15 kell

One Vision. One Purpose.

MerlinW
Te is a francért teszed fel az 8as patch-et..?

[merlinw.org]

"m"-el nyitod a nagy world mapot,és bizony piros nyíllal te vagy jelölve :-)
ha nincs nyíl,nem jó térképet nézel...van egy másik is...
Bocsi, biztos volt már, de majdnem 9000 hozzászólást nem akarok visszaolvasni. Hogyan látom a térképen, hol vagyok éppen ? Nem látok semmi jelet, x-et stb.

When you kill a man, you\'re a murderer, kill many and you\'re a conqueror, kill them all, you\'re a God (Megadeth) I`m not a lowly scorpion. I`m so much worse...I`m the fall of man(Megadeth)

Kérdés...
Adott egy kérdés a fórumban.
Hogy tudom csak az arra érkezett válaszok kilistázni ?
Thx

Az új fiókom: DevLupius

vg22
Jó csak azér egy pár hét alatt többre számítottam. A remény hal meg utoljára😉

Milyen verziókkal lehet találkozni az interneten?

Gothic.3.VCD8CLONE-ST0N3D - német
Gothic_III_Razor1911 - angol

Ezt a FAQ-ból másoltam ide amit hülye kérdések helyett te is olvasgathatnál néha.

Why so serious?

nemtudja valaki véletlenül, hogy a Gothic 3 Razor1911 verziója az angolul van -e? mert eddig sajna csak németeket találtam

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

Ilyen bugom nekem is van, hogy összeszedtem mindent amit kér de csak a csákányt tudtam átadni neki a többit nem pedig fûrészbõl is van már vagy 10, kalapácsból meg 25 körül. Ja fûrészekre egy ötlet. Minden városban van egy ember aki éppen fûrészel valami farönköt. Õt levered /de ne öld meg/ és elveszed tõle a fûrészt. Így simán össze lehet szedni õket. Szemét dolog de ez van. 😊

Why so serious?

Igazán lelombozó, h a diadalmas felszabadulás után szépen visszasétál szart lapátolni.. sok ilyen kis apró baromság van a gothicban, amikre ha kicsit jobban ügyeltek volna, sokkal jobb lenne az összhatás.

VG: pontosan. Direkt odaírtam, h CSAK egyetlen dolgot variál. Akkor szted mi másra lehet számítani?
grebber
lol ha igy patchelnek elfog tartani egy darabig.

Next PC upgrade: 2022

BaLeeX
Még valami végre megtaláltam a leírásotok alapján a gabonatolvajokat meg kipucoltam a mögöttük lévõ barlangot na az tényleg durva volt. 😊

Viszont a vengard-i küldetésbe kaptam hogy szerezzek a csávónak 20 csákányt 10 kalapácsot meg 5 fûrészt. Csákányt összeszedtem, kovács kalapács van nálam 10+ de nem fogadja el másféle kalapáccsal meg nem emlékeztem hogy találkoztam volna, fûrészt meg még 1et sem láttam. Ötlet?

Help!

Nem szeretném elõlrõl kezdeni.

Elsõ felrakás patchelés crackelés módosítás de mégis lassabb volt a kelleténél. unins 2. próba újra ins és stb és az elmentés betöltés után:

Scripted script is not registered: On init 1leállítás 2ismét3 kihagyás
leállítás esetén:
Runtime Error prg:/Gothic... R6025 Pure virtual function call.

Kihagyás esetén betöltõdik az állás de nem mozog semmi a pályán engem kivéve és az írányításon kívül semmi más gomb nem mükszik???
patch 1.07 1.08 crack engine,game,script.dll átmásolva
BaLeeX
Sokat gondolsz a játékról ilyen összefüggés tuti nincs. 😊
Viszont ahol csak fegyverkötegeket láttok azt szedjétek össze mind, késõbb jól jön.

A Borús foki felszabadításban a Phill (trágya lapátoló lázadó) azt mondja segít a lázadásban ha kap jelet. Ezután Wenzel-el kell beszélni majd vissza hozzá és amikor mát tudja hogy Wenzel is benne van akkor mondja hogy segítenek ha elkezdjük a felszabadítást.
Azt hogy valóban segítenek-e az nekem nem derült ki mivel fent a toronynál kezdõdött a harc és minden NPC felfutott oda így keresgélnem sem kellett õket csak sorban leölni.

Itt is lesznek maradandó italok mint a gothic 1-2ben?
Pont ma találtam az egyik árusnál egy kõtáblát az volt ráírva hogy ez egy nagyon régi kõtábla +5 õsi tudás az ára meg csak 75 arany volt. Megvettem és ennyit hozzáadott a képességhez. Na most a többi npcnél is lehet majd ilyet venni? Mert akkor majd figyelek erre is mivel eddig mindig csak azt néztem ami nekem kellett nem néztem végig miket árul lehet hogy kellett volna? 😊

vg22
Tehát ez azt takarja, hogy mentési problémákat javít a patch? Vagy azér másra is lehet számítani?

Ha jól veszem ki akkor mûkszenie kell csak mana feltétele van a dolognak. Utánanézek.
Thx
Egyébként feltoltam maxra mindent, a texture és vegetation van mediumon, igy 5-15 fps között tudok játszani, a grafika iszonyat szép, pár óra mulva meg hozzá lehet szokni az alacsony fps-hez is.

Kijött a peccs 1.09, de csak egyetlen dolgot variál, tehát

CSAK AZ TÖLTSE LE, AKINEK MENTÉSI PROBLEMATIKÁI VANNAK!
MerlinW
Töltöd a manát is?

[merlinw.org]

Kérdés.
Adott egy varázstekercs, pl: köd. Egyszer már használtam egyet, de legközelebb már nem tudtam használni, aztesem sem mást. Egy nap csak egyet lehet használni vagy csak hetenként lehet használni ? vagy valami más kell hogy használni tudjam ?
Most a tûzlabdával közdök, multkor egyszer sikerült kilõnöm egyet, most meg csak a kezébe veszi és nemtörténik semmi, csak jön a mob és game over.

tibor16
Nem tom, te összeszedted a lázadók fegyvercsomagjait? - mert van egy olyan gyanúm, hogy azoknak az eltulajdonítása, magával vonja a "hanincsfegyvermivelharcoljak?" metódust... de lehet túl sokat gondolok a játékról..

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...