Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

rotator
Ki lehet.

Render.EnableVegetationRendering=false

serito
Ugyanúgy nõ a fû mint az Oblivionban én is kikapcsoltam mert engem nagyon zavart. Viszont az emberek és élõlények megjelenési távolságát felemeltem a duplájára (8000) mert így elõbb észreveszed az ellent vagy az állatokat....stb!

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

tibor16
huhh, köszi, ki fogom próbálni.
A ttf-rõl amit kijavított spidersoft - tudom hülyeségnek hangzik, de most alkalmam volt kipróbálni, felraktam és általában nem villogott a kép (nekem ez a központi problémám). Van egy hely, ahol nekem nagyon vilogni szokott, ez pedig Montera mellett az a falu ahol a gabonás zsákos küldi van. Na ott is kipróbáltam, van ugyan a jelenség, de a korábbihoz képest elenyészõnek tûnt. Aztán lehet, hogy csak bemagyarázom magamnak, de aki hasonló cipõben jár, annak csak ajánlani tudom (több szem..). A font egyébként prímán szupertál, tehát baj nem lesz belõle, és ráadásul az eredeti..

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

a_n_d_r_e_w
tapasztalatom szerint nem éri meg. Gyakorlatilag dettó olyan gépem van, sõt, 1 gigával kevesebb memória. De a fû volt az elsõ amit megnöveltem, mert elhanyagolhatóan eszi a gépet az oblivionhoz képest, és nagyon sokat dob a látványon.

Szal ha megnöveled 8000-re, akkor már csak néha látszik ahogyan eléd terem. Ha a DOF is be van kapcsolva, akkor meg egyáltalán nem, mert ott végzõdik a DOF határa, tehát az a rész, ahol nincs fû, teljesen elmossa
Ha megnöveled 10000-re, akkor meg pont ott végzõdik a fûhatár, ahol a magasfelbontású textúrahatár alapbeállításon. Ennél tovább növelni csak mindkettõt együtt érdemes
Egy gond van vele, van egy motorhiba valószínûleg, ezért Myrtanaban 2 helyen, Varantban kicsit több helyen (hülyén néz ki a sivatag tele aljnövényzettel, mindegy) nagyon lelassul, ha bizonyos irányba nézel. De ha a sûrûségét mediumra veszi az ember, akkor egyáltalán nincs vele ilyen gond.

One Vision. One Purpose.

MerlinW
csákány és sziklában mosolygó ásványok😊

[merlinw.org]

rvn
Üdv
kitanultam a bányászatot...mi kell hozzá h bányászni tudjak? hol tudok bányászni?

Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic

koschwarz
figy, és a füvet nem lehet teljesen kikapcsolni? mondjuk a vegetationadminviewrange-t 0-ra állítani? bár én még csak nem is láttam a játékot, de ha ez úgy nézne ki mint az oblivionban, hogy ahogy haladok elõre úgy nõ ki a fû, akkor inkább kikapcsolnám, mert elég hülyén néz ki.

egyébkét hasonló gépem van, csak a memória kevesebb egy fél gigával

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

A Gothic3.hu oldalrol...
Gothic 3 INI fáljának átírása, magasabb Frame Rate eléréséhez:

Szeretném leszögezni hogy már körülbelül 1 hete, azzal ügyeskedek hogy hogyan tudok több FPS-t kihozni a játékból!!! Szeretném megosztani veletek néhány tapasztalatomat. A következõket vettem észre:

Tehát megnyitjuk a GE3.INI fájlt megkeressük a lentebb említett sorokat:

VegetationAdmin.ViewRange=3500.0 Ennek a sornak a lényege hogy a talajon elterûlõ aljnövényzet távolságát szabaj meg egy körben melynek középpontja a karakter. Vélmeényem szerint ha levesszük 2900.0-ra, azzal már pár FPS-t nyerhetünk!

VegetationAdmin.Quality=high Ez a sor az elõbb említett aljnövényzet minõségét határozza meg. Nyugodtan levehetõ med vagy low beállításokra mert medium beálítottásg rendkívül kevés a különbség a high beállítástól, de annál több FPS-t nyerheünk ezzel is!!!

Cache.SizeImage=128000000 A memória kihasználtságért felelõs sor! Namármost több beállítást is tudnák javasolni, a fuûizikai memória méretétõl függõen:

1 Gb ram esetén nem friss operációs rendszerrel a szám elejét 256000000-ra

1 Gb ram esetén ajánlanám 512-re megváltoztani a szám elejét, tehát 512000000

1,5 Gb ram esetén javaslom a 768-ra megváltotani a szám elejét: 768000000

2 Gb ram esetén javaslom 1204-re megváltoztani a szám elejét 1024000000

Shader.EnableTreeShadows=true Ezt át lehet írni false-ra (erõsen észrevehetõ)

Shader.EnableStaticShadows=true Ezt is lehet false-ra (látványromboló)

Shader.EnableDetailShadows=true Ennek a sornak az átírása false-ra nem ront a grafikán, de javítja a teljesítményt!!!

Render.PrefetchGridCellSize=10000 Ez egy kényes rész, a sor azt jelenti, hogy mekkorának vegyen a program egy cellát. Azoknak, akiknek olyat csinál a játék, hogy két töltés közt megakad, de egyébként szépen fut a program, ezen kell változtani. Nem érdemes sokkal nagyobb számot használni, mert eszi a memóriát és Out of Memory hibaüzenethez vezethet!!! Másfelõl ha túl kevésre állítjuk, akkor meg elõfordulhat, hogy a ClYPING RANGE-en belül vesszük fel ezt az értéket és az eredmény az, hogy áteshetünk a TEXTÚRÁN!!! Szóval 14000, vagy ha kevesebbre szeretnéd, akkor minmum 8000-legyen annál kevesebb esetén a fentebb említett hiba elõfordulhat (sûrûn).

TestMode=false Ezt akkor kell átírni true-ra ha csalni szeretnénk.

Ezek a beállítások a maximális memória kihasználhatóságot tartalmazzák, külön részekre bontva és külön minõségre bontva (High/Medium/Low) ami alapvetõen el van benne rontva mind a három beállításnál, az a SpeedTreeMaxMemUsage. Ki melyik beállítást használja a játékban azt írja át, és tegyen a szám végére egy 0-t. Akinek több RAMja van tehet két 0-t is. Még egy jó tanács: a SpeedTree-n kívül máshoz ne nagyon nyúljatok mert ha azokhoz is tesztek 0-kat akkor lassulhat is drasztikusan a játék!!!

ResourceCache.u32ImageMaxMemUsage_High=96000000

ResourceCache.u32MeshMaxMemUsage_High=96000000

ResourceCache.u32SoundMaxMemUsage_High=20000000

ResourceCache.u32MaterialMaxMemUsage_High=21000

ResourceCache.u32CollisionMeshMaxMemUsage_High=18000000

ResourceCache.u32AnimationMaxMemUsage_High=40000000

ResourceCache.u32SpeedTreeMaxMemUsage_High=100000

ResourceCache.u32ImageMaxMemUsage_Medium=70000000

ResourceCache.u32MeshMaxMemUsage_Medium=40000000

ResourceCache.u32SoundMaxMemUsage_Medium=15000000

ResourceCache.u32MaterialMaxMemUsage_Medium=20000

ResourceCache.u32CollisionMeshMaxMemUsage_Medium=16000000

ResourceCache.u32AnimationMaxMemUsage_Medium=30000000

ResourceCache.u32SpeedTreeMaxMemUsage_Medium=750000

ResourceCache.u32ImageMaxMemUsage_Low=32000000

ResourceCache.u32MeshMaxMemUsage_Low=30000000

ResourceCache.u32SoundMaxMemUsage_Low=10000000

ResourceCache.u32MaterialMaxMemUsage_Low=18000

ResourceCache.u32CollisionMeshMaxMemUsage_Low=13000000

ResourceCache.u32AnimationMaxMemUsage_Low=25000000

ResourceCache.u32SpeedTreeMaxMemUsage_Low=500000

A felbontásokról annyit hogy nekem jobban fut a játék 1280x1024-ban, mint 1024x768-ban!!! Sokan lehurrogtak már érte, hogy ez badarság semmi köze nem lehet hozzá ...de ha egyszer tényleg így van, akkor most mit csináljak vele probáljátok ki ti is hátha....nekem folyékonyabb lett tõle!!!

A teszt gépem, egy átlagostól picit jobb számítógép: Prescott P4 3000Ghz, Msi GF 6600GT 128Mb, 2GB DDR Ram. A leggyengébb láncszem nálam a videókártya!!! De rengeteg embernél hallottam, hogy ilyen kártyát használ....

A játékbeli beállításaim: nagy része medium, a látótávolság jó minõségben max, közepes minõségben medium. A textúrák medium-on vannak. Recource és Object medium-on. Textúra szûrés antioscop. Árnyékok low. Depth On Field-et nem használok.

When you kill a man, you\'re a murderer, kill many and you\'re a conqueror, kill them all, you\'re a God (Megadeth) I`m not a lowly scorpion. I`m so much worse...I`m the fall of man(Megadeth)

tibor16
hát ez nagyon rendes volt tõlled, mindjárt ki is próbálom - köszi. Azért firtattam a villogást, mert amíg a magyarítás nem volt fent, nem volt. Viszont a rengeteg megérteni való miatt nekem muszály (ezt vajon l-ipszilonnal írják?) a magyarítás. De mivel a konfigom is régi, ezért igazándibol nem akarom erre kenni. Ha neked is 1GB-od van, leírnád az ini beállításaid amit használsz? - lehet az segítene. Mondjuk nekem minden low-on megy, kivéve a látótácolság (kicsi)- mert különben mindebn ködben úszik, a háttér feldolgozás meg még vmi, de most nem emléxem..

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Én sajna most nem játzok vele: minjá befehjezem az M&M-e, aztán meg ott van a tegnap reaktivált CoH accountom.

\"Bilincsbe vert, falakkal körbezárt, átkozott lény. A Nap kietlen árnya reám hull most s mindörökkön: az Éjszaka Teremtménye vagyok...\"

sopi
Hi mindenkinek. Valaki segitsen már hogy mit is kell hogy átszerkeszteni....mert keresgéltem de sehol nem találtam értelmes hozzászólást. Plz valaki help.....és engem is érdekelne hogy pl az erömet meg életemet manamat...stb hogyan tudnám növelni.
Elöre is köszi

\"Rejoice o young man in thy youth...\"

Takanohana
Sziasztok!

Nemorában van egy olyan küldim, hogy szerezzek embereket. Egyet tudtam eddig vinni, egy Cole nevû parasztot valamelyik farmról, de nem tudtam senkinek szólni, hogy embert hoztam, csak a sikeres odakísérésért jött pont. A küldi továbbra is él. Kit kell ide beszerveznem?

Már megbocsáss de ez az oldal buzi...
azt mondja h p4 2000 mhz vagy athlo9n 3200+, nekem 9simán fut 25-30 fps-el
2000+-on... ez azért lol, fõleg mert a 2000+ gyk ugyanazt a teljesitmenyt hozza mint az emlitett p4 (tapasztalat, barátomnak az van és eddig is csak minimalissal volt gyorsabb az rdram miat de mostmar nekem 2* annyi rammom van muhahahaha😄)

Az õsi tudást kinél lehet növelni ?
Valamint-miért nem tudom megtanulni a fireball-t ? Csak 5 õsi tudás a követelmény, annyim meg van.

When you kill a man, you\'re a murderer, kill many and you\'re a conqueror, kill them all, you\'re a God (Megadeth) I`m not a lowly scorpion. I`m so much worse...I`m the fall of man(Megadeth)

Ott 4 árnyélfuto 1 fekete és 1 naturTroll 1 szörgy és az apraja...

Aszem ott van az a kincsa amit az ezredesnek kell odaadni õ küldöt téged hogy kutasd át a terepet.

Mike at home
az F2 mit csinál, tudja valaki?

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

hooah
Jó estét mindenkinek. Kicsit késön van meg minden de azért még nem kell leszedni a fejemet mert meg merem kérdezni a képességeimet mint pl. erö...stb hogyan tudom fejleszteni, mert már 3 -as szintü vagyok de semmit sem fejlesztettem még vagyis alap midnen és már unalmas hogy csak farkasokat meg nyuszikat lehet ölni mert nagyobnak nincs értelme a szalonnázóval nekimenni. Plz valaki help....plz

Molnibalage
Na több kérédsem is lenne.

Megtaláltam a Dark Sceptert, de már kiirottam mindenkit Gelndernben. (Fel van szabadítva.) Mire lehet használni?

Aztán van egy zsákutca a hegy oldalában ugyanonnan nem messze, ahol a végén egy stone portal cucc van, de csak I can't use-t tudok kicsikarni. Mi van ott és hogyan kell használni? Csak nem az összes druida kõ kell?

Aztán a bal felsõ sarokban a vízesések mögött az egyik kiszögelésben, MINTHA egy romváros tornyát látnám. Errõl ki tud valamit? (A téréképen az iránytû keleti részénél levõ tó északnyugati része.)

A térkép ezen részérõl beszélek.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

rvn
mert Pl ott a hl2 motorja...szép is és alig kell alá gép megy nekem egy gf 2 es elvitte 800x600 söt... a integrál inteles videokrival is elmegy ys source immel ámmal...

Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic

Egyelõre csak teszteltem a játékot meg a magyarítást, de amíg nem megy lejjebb a memória ára (monnyuk úgy 20e/gigz) addig tuti nem fogom tolni, lévén 512M-val swappel mint a win95 anno a 386osomon 4 megával 😄 Szal nem tapasztaltam villogást, max. 3-5 másodperces lagolást, ha megnyomtam egy gombot 😊

Ha már Te nem vállalod be a fontot, akkor megcsinálom én, legalább már ez is meglesz oszt kiírhatom a hunítást (nem tartott negyed óráig):

---------------------------------------

Gothic ]I[ magyar font:

http://spidersoft.uw.hu/data/Gothic3.zip

---------------------------------------

...ha nem akar menni a letöltés, akkor az az UW hibája, mostanság bugos elég gyakran... timeoutol meg minden...

Amúgy ha a font rakoncátlankodik akkor sorry, nekem jól ment...

PS: a times nemtom hogy átállítható-e valahogy könnyedén, de az angol meg a francia változat is így jeleníti meg a szövegeket (screenshotokból láttam)
grebber
Nekem is ezvolt 512MB ram-al azóta haver hozott kölcsönbe 1GB-ot (az enyémet kivettem).

1GB rammal ajánlott ini modosítással médiumon is végre már játszhatóan fut a game.

Next PC upgrade: 2022

rvn
a garfikus motor nincs jól optimalizálva

Lord RZA a PUNK
köTSög játékfejlesztök....full szar egy grafikája van minimumon, és még igyis 10 percig tölti a játékot + szaggat de nagyon... nekem ne mondja má senki hogy ennek a játéknak nagyobb gépigény kell mint pl a splintecell double agent vagy call of juarezhez... fosgeci hude kivaok akadva hogy nem törödnek a játékosokkal :s

vg22
Persze mivel annyit csinál az oldal hogy megvan neki a játék min és rec konfigja és azt összehasonlítja tiéddel. Ettõl függetlenül persze lehet hogy jól futtatja a játékot.

Baromság. 😉 Gothic 3 értékelés:

"Sorry, your computer cannot run this product because your system did not meet the Minimum Requirements."

Ehhez képest egész jól elvagyok vele...
Hát ezzel egyetértek.

rotator
Azt a mászásra írták, szerintem.

a_n_d_r_e_w
Vhol azt olvastam, hogy ahhoz teljesen újra kellene írni a collision detectort (rá is férne), de az még legalább fél év lett volna, blabla,blabla
Szal ez szerintem patchben már nem jön, majd kiegben vagy goldban 😊

One Vision. One Purpose.

grebber
Kiadhatnának már olyan patchet ami megszünteti a falbamászást mert állandóan eltünnek emberek a sziklákban 😞

Most pl egy "volt" tûzmágus barlangjába tévedtem azt mondta be van oda zárva saját hülyesége által ha megprobál kijutni felkelnek az elõholtak.
Fel is keltek lezuztam mind erre már csak 5 méter van a barlang kijáratáig a mocskos parasztja meg belemegy a barlang falába és eltünik 😞

Találtam egy lol dolgot nemtom mindenkinél ugyanarra menekülnek-e a tehenek akiket ki kell irtani de elkezdenek futni a lázadók felé akiknek csinálom a tehéngyilkolást majd elfordulnak jobbra felmásznak egy magas sziklatömbre és leereszkednek nagyon lol 😄

Next PC upgrade: 2022

circa
Köszi szépen😊

vg22
tibor16
na, ez engem is érdekelne...

circa
Sziasztok, bocs nem vág teljesen a témába, de volt itt egy link nemrégen, ahol le lehetett tesztelni egy weboldalon, hogy megy e a game, meg volt még ott egy rakat másik játék amiket lehetett tesztelni, és kiirja hogy megy e vagy nem, meg hogy a minimum meg az ajánlott config között hol van a gépem. Annak az oldalnak a linkjét meg tudná valaki adni pls?

Le tudná valaki írni hogy milyen állatokká/szörnyekké lehet átváltozni olyan tekercsekkel?😄

akkor ez már megint egy pozitív bug volt a részemrõl 😄

Lilithn
A disznónál meg az van, hogy ha nem tudod megsebezni, akkor sárga marad, nem öl meg. De ha már megsebezted akkor vérre megy.
Úúú vazze, haza akarok menni.<#rinya>

#8955: jó válasz volt <#nyes>

I can eat death like nobody\'s business.

Raptor 2
Elvileg, amikor nem 100% ellenségként harcolo pl egy orkal, akkor nem hal(sz) meg. a egyet leszúrsz, akkor a többbi neve pirosra vált, ez cazt jelenti, hogy megkezdõdik a vérre folyo küzdelem. Ekkor már õk is megölnek téged, és te is õket!

www.oblihun.extra.hu www.pcgameshuns.hu

bazz
nem ide jött volna 😄

\"Bilincsbe vert, falakkal körbezárt, átkozott lény. A Nap kietlen árnya reám hull most s mindörökkön: az Éjszaka Teremtménye vagyok...\"

Hát ez az : semmi fû, csak textúra: mégegyszer ez az alap DAOC a kieggel eggyüt már más képet ad???

hiba
Mitol fugg hogy megdoglok -e vagy sem egy egy osszecsapasban?

Regebben lattam azt a videot, amikor a vadkan ratamad hosunkre, es az mindig alulmarad, elesik, elajul majd magahoz ter feltapaszkodik es folytatodhat a kuzdelem.

Az en karakteremet akarhanyszor tamadja meg egy vadkan vagy egyeb vad, akar ember, ha nem gyilkolom meg a tamadot akkor mindig kinyirnak.
Hogy lehetne csak beajulni?

Valamint vannak ezek a kisebb orc taborok, 3-5 orck egy egy tabortuznel, az egyik kozel a jatek kezdesi pontjahoz.
3-at kinyirtam (leszurtam amikor a foldon fekudtek) a maradek kettot meg sehogy se tudom kinyirni nem jon elo ez az opcio...ez direkt?

Grave Digger
Nahh, sikerült Geldernben megúszni azt, hogy a fõork elkezdjen baromkodni, így felszabadult a város is és a többi városban sem támadnak meg az orkok. Csak annyit kellett tenni, hogy nem elegyedtem szóba vele, hanem egybõl legyaktam az egész kolóniát😊

Ki a kicsit nem becsüli, az én vagyok...

Mike
de mondjuk a megoldást leirni már több értelme van, mert ha ötleted nincs mit is kéne csinálni, vagy merre van az akármi, akkor segít

pl. fogalamam sincs mi kell Uruknak, igaz senki nem tudja, akkor én meg honnan 😊

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
ezt így kár elõre elolvasni

De nincsenek a quest-ek megoldasai leirva, csak hogy milyen quest-ek vannak, mit kapsz erte, kitol kapod. Arra nagyon hasznos, hogy ne hagyj ki semmit.

Mike
az nincs benne

koschwarz
<#hehe><#hehe><#hehe>

és izé...telepített géppuskafészek?

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Koszi !

Mike
sõt az egyik hegyen ahová nehéz felugrálni, de nem lehetetlen, találhatsz egy M82A1-es mesterlövészpuskát is

de a .50-es JHP töltényeket magadnak kell elkészítened

Mike
vannak

rotator
Gothic 3 Game Guide

(Az összes quest + npc-k összegyûjtve.)