20113
-
Hellbourn #19313 Sziasztok!
Az égegyadta világon már mindent kiprobáltam h ne szaggason a gothic 3 nálam. core2quad-gtx275-4gb ram_Western Digital 500g vinyo a konfigom. Agyonpecselve win 7 64 alatt is szaggat. Fél évnél is régebb óta keresem a megoldást. Tudtok valahogy segiteni? Láttam youtubeon röccenés nélkül futo gameplayeket? Majdnem sirtam a meghatodottságtol:D
Szerintetek ezzel a solid state driveval ( SSD ) meg lehetne szeliditeni? Csak mert ez a kedvenc játékom és lehet befeccölnék rá.
Minden segitséget, tanácsot hálásan fogadnék! -
#19312 Te most miről beszélsz? Van G3 alaphoz is kieg, ami plusz dolgokat tesz be? -
steweee #19311 nekem megvolt régebbről. felraktam, de sztem a questpaketban benne van ez is. hát tényleg nagyon über lett így a dolog, ami nem jó az, hogy mivel angol a verzióm, így a kiegészítő missiókat szinkron nélkül játszsa be. mivel az angol felirat maradt a pluszküldiknél is, nyugodtan lehetne németül karattyolni alá minthogy némán tátog, és a német nyelvű introt se adja.
tegnap nem bírtam abbahagyni, ma ezért késtem munkából, annyira más lett így a játék. kiegyensúlyozott, jó lett a harc is, gyorsan fut felturbózott grafikával. lehet a forsaken godot is meg tudják így cisnálni. -
MrTwister #19310 Parancsolj -
MrTwister #19309 Ezt te megtaláltad?: Hyper_Textures_Pack mert én sehol nem találom:-( -
MrTwister #19308 RoiDanton benne van és ő a G3 CP-ben is benne volt így szerintem nem lesz semmi gond! Vajon magyar nyelv is megmarad majd a G3FG-ben vagy ezt kilövi majd a Cpatch? Jó kérdés mi? -
#19307 Tényleg rendesen bele kéne nyúlni, hogy a Fg jó legyen és nekem gyanús, hogy hirtelen bejelentik, hogy már fél éve csinálják és hamarosan ki is jön. Fizetnek nekik ezért szóval, nem olyan biztos, hogy minőségi cucc lesz, mint a G3 esetében, hanem olyan jowood-os vacak. De reménykedjünk a csodában. -
steweee #19306 erre vki ?
...
a content mod 2.2-t nehéz letölteni, de azért nem lehetetlen. -
#19305 Konkrét dolgokat nem olvastam a link alatt. Mikor posztoltam a screenshotot anno, hogy a cucc nálam hogy néz ki, mikor a G3 maga az istenkiránycsászárság el sem akarták hinni, hogy ilyen szinten el van kúrva a dolog. Pedig elvben a G3 motorjára épül. -
gyonax #19304 Pont azt írják, hogy ezeket javítják:) -
steweee #19303 fps-t hogy lehet kiíratni a játékban ?
hogy lehet csinálni pillanatképeket ?
telepítési útmutató part 1.:
- alapjáték
- CP1.74
- Hyper_Textures_Pack
- Questpaket_4_UPDATE2_vollerverzion
- Content mod 2.2
................
-
#19302 Igen, ott jó volt. Az FG szeritem annyira elbaszott, hogy teljesen reménytelen. Én nem fogom kipróbálni, van más elfoglaltságom. -
Was #19301 Akkor egyszerűbb, ha újraírják! :)
Csak a CP-team elég komoly munkát végzett a G3-nál is, ezért reménykedtem. Mondjuk ott jó volt az alapanyag... -
#19300 Ha nem javítják a teljes linerizált történet hibáit, elbaszott harcrendszert és aránytalanságait, a hegyekben álló több százezer aranyas elérhető tárgykat, stb. akkor vicc az egész.
Ott keződik, hogy az én gépemen a grafikai motor sem műkötödd rendesen! Úgy nézett ki, mint valami G2 időkből származó játék. Talán megvan még a fiók mélyén valahol, de lehet, hogy már kidobtam a DVD-t. Én inkább a Risen 2-őt várom. -
Was #19299 Most, hogy már a Forsaken Gods-nak is készítik a Community Patch-t (ugyanazok, akik a G3-hoz is), történetileg, meg úgy egyáltalán ér annyit a játék, hogy reménykedjünk lesz belőle valami értelmes? Kérdezem azt, aki többet próbálkozott vele, hogy lát-e benne lehetőséget. Én annak idején kb. fél óráig bírtam.
Forsaken Gods Enhanced Edition -
steweee #19298 na basszus, újra felrakom, de a bőség zavara játszik :)
kis segítséget kérnék, mindjárt írom is hogy mit... -
Kurt97 #19297 Fugitive: elég valószínű, egy próbát megér.
Steweee: 1.74-es patchet tettem fel. -
steweee #19296 nem néztem, de ez mikori *.ini ?
mert a legutolsó peccs után változtak a sorok, alapból nagyon jó grafikai beállításokra volt már rakvan, nagyon sok sor eltűnt a szerkesztőből... -
#19295 Koszi, es bocs az off-ert mindenkitol! :) -
The Fugitive #19294 Tehát ha meglenne a Speech_German.pak, akkor csak át kellene neveznem Speech_English.pak-ra, és működne is a dolog? -
Kurt97 #19293 Hát vagy megszerzed valahogy a német szinkron fájlját, vagy letöltöd a játékot (vagy letöltöd a játékot és csak azt a fájlt tartod meg :D). Mivel megvetted, ez talán már nem ütközik erkölcsi akadályokba. -
The Fugitive #19292 az angol nyelvű verziót lehet németesíteni?
megvettem én is a boltban a Gold Editiont, ennyi pénzért nem lehet kihagyni, és feltettem a polcra az első két rész mellé... (:
nade visszatérve a kérdésemre, az első két részt Németországból hoztam haza, így azok alapból német nyelven szólaltak meg. Ez viszont, amit a S*turnban vettem, angol nyelvű, igaz van hozzá magyar felirat, de nyelvgyakorlási szempontból jobban szeretném, ha németül beszélne. Megoldható ez valahogy? Néztem a data mappát, Speech_English.pak van csak.
előre is köszi, ha valaki tud segíteni! -
Kurt97 #19291 Mindenesetre nekem a játék sokkal élvezhetőbb lett, miután lecseréltem a betűtípust és átírtam pár értéket. Leírom, mert szerintem sokaknak jól jön (A kis tutorial gyengébb géppel rendelkezőknek és ilyesmihez nem igazán értőknek szól, nem leszólni):
Program Files/Gothic III mappában az INI mappában a ge3.ini fájlt nyissuk meg Jegyzettömbbel és görgessünk le a ResourceCache részig. A high beállítás értékeit változtattam meg, s ezután az előre beállított high grafikát is megváltoztattam, hogy minden maxon legyen :P
ResourceCache-nél:
ResourceCache.u32ImageMaxMemUsage_High=256000000
ResourceCache.u32MeshMaxMemUsage_High=57000000
ResourceCache.u32SoundMaxMemUsage_High=18000000
ResourceCache.u32MaterialMaxMemUsage_High=21000000
ResourceCache.u32CollisionMeshMaxMemUsage_High=16000000
ResourceCache.u32AnimationMaxMemUsage_High=30000000
Ezekre a sorokra cseréljük le azokat aminek a vége _high, vagy az értékeket írjuk át az egyenlőségjel után. Így értelemszerűen a játékban a beállításoknál a highra kell állítani, hogy működjön.
Kicsit lejjebb görgetve ott vannak a Preset Values, tehát az előre beállított értékek a grafikai beállításnál. Ha nem maxot akarsz (pl le akarod venni az árnyékokat), akkor írogasd át a táblázat alapján az [Options.High] résznél az egyenlőségjel után a kívánt értékekre.
Ha maxon akarod tolni az egyszerűség kedvéért bemásolom, hogy mire állítottam:
[Options.High]
DistanceHigh=3
DistanceLow=3
ResourceCache=4
ObjectDetails=4
ShaderQuality=2
TextureQuality=3
TextureFilter=4
VegetationQuality=3
VegetationViewRange=4
ShadowQuality=3
LensFlare=1
Bloom=2
DepthOfField=1
RimLight=1
Antialiasing=2
SoftWater=1
Noise=1
Feedback=1
(Azért a hight buheráljuk, mert az volt az első a ResourceCachenél, lehetne minimummal is meg lowwal is, csak egyeztetni kell a beállításokat.)
A betűtípus átállításához a Program Files/Gothic III mappában a fontfájlt (Gothic3 a neve) cseréljük le egy másikra. Innen válogathatunk: Helyi lemez/WINDOWS/Fonts
Fontos, hogy miután bemásoltunk (ctrl+c , ctrl+v) egy betűtípust nevezzük át Gothic3 -ra. Azt is nézzük meg, hogy ne legyen nagyobb a mérete, mint az eredeti Gothic3 betűtípusnak (440Kb).
Nekem nincs SSD-m, de ezzel sikerült nagyban csökkenteni az akadozást, máris van kedve az embernek játszani vele. Igaz most is meg-meg akad ha új tájba sprintelek bele stb.
A változtatásokat 1.74-es verzióval csináltam, de szinte biztos, hogy pl. 1.73-ason is ugyanígy menni fog. -
#19290 Egy 50 gigás OCZ Vertex 2-t használok. Így, ahogy mondod: oprendszer + felhasználói programok + Gothic 3 (más játékoknál nekem nem volt ilyen gondom eddig, azokat rendesen wincsire teszem). -
#19289 Na. A lényeg, hogy nincs olyan ini beállítás. Ha nincs SSD alatta, akkor ha megszakadsz, akkor is laggolni fog. :( -
#19288 Megkerdezhetem, hogy milyen es mekkora kapacitasu SSD-t hasznalsz?
Az op. rendszer is azon fut gondolom, esetleg a felhasznaloi progik is, na meg gondolom az az 1-2 jatek is, amivel eppen jatszol?
Nalam is tobbsz elofordul, hogy be-beszaggat egy-egy jatek, pedig a meglevo konfigom alapjan nem illene neki. -
Kurt97 #19287 Köszi. Így most már nekem is elég fain lett. -
#19286 SSD + 6 GB RAM + Win 7 64 bit = nulla lag -
Kurt97 #19285 Gothic 3-hoz visszatérve nem tudtok ge3.ini-be változtatásokat, amivel a laggolást csökkenteni lehet? Olvastam ilyeneket, de nem ugyanaz van nálam ge3.ini-ben, talán a community patch miatt. Ti változtattatok valamit? -
#19284 A BG2 SoA 7,5 éve van a polcon. Anno nem tudtam eléggé angolul - talán most sem - de időm meg végképp nincs rá.
Az alap NWN1-et SHOA nem toltam végig. Mindig meghalt a vinyó vagy rendszer újratelepítésnél elfelejtettem ahíválni a mentést. Csak a HotU-ot toltam végig, de azt kétszer is. Kemény mi? :) A bátyus azért elmesélte a 4. fejezet végét.
u.i. Aribeth angol szinkronja olyan ütős volt, azóta is berosálok rajta.. -
steweee #19283 :)
a sou-t nem csak a legelejét, a hou-t már majdnem teljesen végigjátszottam. az alapjátékot is majdnem. nos van annyira jó a dolog, hogy januárban megveszem a 107cm-es lcd tévét, és azon végignyomom, a baldur's gate 2-vel együtt... -
#19282 Én az NWN két kiegjével vagyok így. 1 éve várnak a sorukra. Szerintem még egy évet fognak... :) -
steweee #19281 hát te, én már féléve tervezgetem hogy megint jáccok vele. vhogy mindig van más... pedig jó játék, kár hogy ennyit kellett várni amíg kiforrott lett a dolog -
#19280 Hát ez az, nekem HD4890 van :(
Emiatt egyedül pedig nem fogok újat venni, ez a kártya a legbrutálabb nem SLI vagy crossfire DX10-es kártya, még pár évig minden normálisan megírt játék maxon vagy közel maxon fog rajta futni (Crysis enthusiaston 4xFSAA-val átlag 35-40 fps, min 25 volt)...
DB -
totya4 #19279 Az új CP-ben van élsimítás lehetőség, csak nem nagyon működik, ha élet talál elvileg mossa. Én kikapcsoltam. Az új ATI 6xxx kártyáknál van egy újfajta élsimítási mód ami elvileg a G3-al is kéne működjön, registry módosítással elvileg ATI 5xxx kártyákon is megy. Szóval akinek ilyen kártyája van az kipróbálhatja 10.10-es catalyst-el MLAA nevű eljárás, Win7 alatt (DX11 kell neki). -
#19278 Nem bizony. Nvidiáknál volt valamilyen trükközés, ahogy meg lehetett oldani (nemtommilyen segédprogrammal, de csak ugyanolyan ál-FSAA, mint a Stalkernél), viszont ATI-nál semmilyen módon nem ment.
DB -
gyonax #19277 Miért? Driverben beállított élsimítás nem működik? -
#19276 Ha végre meg lehetne oldani a teljes élsímítást a G3-ban, újra végignyomnám. De valahogy ma már reszeli a szemgolyóm a sok fűrészfog, ahol nincs FSAA az nálam nem focizik!
DB -
xrm #19275 Jajj de jó kijött a Gothic 4 !!! És mit kell csinálnom ??? Fel kell tennem újra a a Gothic 3-mat Most várhatok a Risen 2-re...
Nem is baj az új 1,74-es patch-et úgysem próbáltam,még 1.5 vagy 1.6-nál járt mikor végigtoltam. -
#19274 Éri a pénzt, de a kiegről még jót nem hallottam.