Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mike
mielõtt valaki nekemesne, hogy miért fikázom széjjel a játékot, most szólok, hogy szinte minden szabadidõmet ezzel töltöm, alig alszom, reggel 4-5-ig is nyomom, szal 😊

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
és ha már az idegesítõ dolgoknál tartunk, az is roppant bosszantó, hogy minden ilyen fussunk, öljünk, vadásszunk küldetést úgy kell megcsinálnom, hogy a tagnak kipucolom elötte a terepet, mert különben meghal
Faringnál pl. a dicsõ trollvadász megmurdelt 3 narancssárga madártól, nem segítettetm neki, na mondom, megnézzük mire megy velük, elvégre trollra megyünk, aha az idióta meghalt. ott a hátán az ij, elõ nem venné, de a többi vadász sem, elmondják, a jó vadász nem megy közel a zsákmányhoz, aztán nekiesnek karddal, és meghalnak
szal trollvadász barátunk meghalt, betöltés, mentem madart lõdözni, akik kb. anynira fickósak, hogy a ranger ijammal egy lövéstõl fexenek, na meg volt velem egy warg is, vissza a csókához, most már szabad az út a trollokat csak leveri, no azt a káoszt: a nagy kavarodásban sikerült a wargomat lefagyasztanom, a kamera felkûszott a fellegekbe, ahoyg egy idõben szokta, felszlopáltam vagy 16 üveg manlötyit, de sikerült 😊

Mike
a grafikáról meg anynit, hogy az jutott eszembe, mit kezdtek volna a programozók akkor ha nem ijjal lõdöznénk, hanem mesterlövészpuskával (most a motorrol beszélek) szal ott messzire el kell látni, érdekes módon ezt a FarCryban sikerült megoldani, és az is legalább van ennyire szép mint ez

Mike
ez ilyen, nem tudom sajnos 😊

Mike
de ha legális a játékban, akkor miért ne? ez nem csalás, és mint irtam nem programhiba

mi a kínlódás? az amikor az ember 5 percenként ment, most már nagy mentést is, mivel sohasem tudhatja mikor áll le az egész, mikor fagy ki quicksave közben, vagy mikor vált át vmire, mikor kezd lebegni, mikor hal meg csak azért, mert az ellenfél lejjebb van mint õ, és nem találja el, stb
meg az, hogy minden szart összeszedeget, a legutolsó kanalat is, hogy teljen borra, meg üvegekre, meg szedi a mezõn a növényeket mint egy megszállott, mert anyagilag nem bírná a 250/per italt
meg az sem tetszik, hogy nem tudom lecserélni a nyomorult göncömet, ha van 35k-m, ugyan ne nézzenek már rongyos koldusnak, ha elmegyek Faringba akkor az arénánál ne ajánlgasság a sivatagot, vagy ha igen, mondhassam, hogy igen, már jártam ott, sõt onnan jövök (bár azt mondják, hogy nekem ez a hely biztos kevés, de megagyok róla gyõzõdve, hogyha nem nyertem volna Bakareshben, akkor is mondja, szal igen, legyen már hírneven, ha már valamit letettem az asztalra 😊

b-type
Erõsen gondolkoztam is hogy a Gotha-i démon miért nem akar megölni 😄DD
ott ülök elõtte..aztán tétován bekaptam pár sûlt húst és gyíí tovább a harc 😄DD
korrekt egy démon nem mondom 😊

...mondjuk az külön szám volt ahogy a cimborám berontott a kapún nekiesve (és összeszedve) az összes holtat aki csak volt a környéken.
Mondtam is magamban nagy taktikus az öreg...hogy a rákomba maradt 'ez' életben?!

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Mike
ha ücsörögsz, az akkor van, amikor narancssárga az ellenfél, és nem akar megölni. ha egyet kattintasz felkelsz. ám ennél sokkal érdekesebb a lebegés, arra még nem sikerült rájönnöm, hogy ez miért jó, vagy hogy lehet ebbõl kikerülni
vagy ott van a ctrl, ami elméletileg a sneak, de ha célpontod is van, a ctrl-t megnyomva, a célpontra vált a program, ami nagyon szép és jó, de abból sem tudom, hogy lehet kikerülni
szal most enm azért, de ez elég messze van az oblivion féle, láthatatlan vagyok, mögémegyek leütömtõl, de a sima, settenkedek, leütömtõl is

b-type
ööö...én úgy tom nem kínlódni kell hanem játszani 😊
Hát nem tom ami nekem nem fér be azt nem csinálom(persze ettõl te vagy bárki bõven azt csinál amit akar), és nem fér be leverni a boltosokat, vagy ilyesmi. 😊

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Mike
mivel jelenleg 35k-m van, és ebbõl 22-t véres verejtékkel kapartam össze, és kéne meg vagy 40, kínlódjon aki ahogy akar, emlékszem a Gothic 2-ben megöltem azt a fickót akinek két darab 5000-es könyve volt, amibõl tanulni lehetett volna, csak sajnáltam rá ennyi pénzt
itt ilyet nem lehet, marad ez. pl. rögtön az elején a vadásznál 7k van, és ez nem kevés. Egyébként ez nem programhiba, abszolút szabályos az npc-k is ezt csinálják, ha bunyó van, egyrészt drukkolnak, másrészt meg a gyõztes elveszi a másik fegyverét és a pénzét

Mike
alapból teszt módban játszom, na most ez úgy nézett ki, hogy újratöltés, meghalok, lenyit konzol, beir kill, betöltés, és amint látszik az ellenfél piros csíkja, konzol, fel gomb, enter

próbáltam megütni, jéggel, tûzzel lõni, semmi értelme nem volt

b-type
Hát vannak benne érdekes dolgok..vagy inkább maradtak benn...mert nem biztos hogy ezt szerették volna végleges formának.
DE
Az hogy hogyan játszol azt te határozod meg, tehát ha egy kereskedõt le lehet verni..és a játékban nem történik semmi (nem tom/nem próbáltam), azzal nyersz valami pénzt..hamarabb lesz sok pénzed, de nem hinném hogy ez számít. 😊
Ezzel csak hamarabb a végére érsz a problémáknak..a játéknak.
A pénzt/páncélt/mindent meg lehet szerezni úgy is hogy nem élünk vissza a játék hibáival szvsz.
A mentés/töltés idegesítõ..pláne hogy töltésre elteszi a fegyvert.
..meg vannak benne hibák..pl. amikor a földre kerülsz, és kábán csücsörögsz..nem támad meg az ellen..ezt nem teljesen értem miért van így, pláne hogy ilyenkor az inventory-bõl simán megehetsz húsokat..<#idiota>
Szal ok. egy értelmes ellenfél még gyönyörködhet a kábaságomban, de egy eszetlen vad mit sasolgat? 😄D
..sok dolog van benne ami sok lehetõséget rejt a javításoknak és kiegészítéseknek.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Mike
1 fontos kérdés
ha beállok druidának, akkor azzal kizárom magamat a többi frakcióból, tehát már nem lehetek sem fire sem dark mage?

MerlinW
Ezt a kill parancsot hogyan? gondolom test mode a konzolhoz, és oda kill micsoda? Azaz hogy mondod hogy kit ölj?😊

[merlinw.org]

Mike
én inkább visszafordultam, úgy fogyott a mana potionom
ez is vicc, hogy csak egy féel ital van, nincs kisebb és nagyobb, illetve állat drága, és mindehol állat drága, nem számít szeretnek-e vagy utálnak, ki mennyire hálás agy sem, nem is emlékszem még egy olyan rpg-re - pedig játszottam párral - ahol ennyire drága lett volna potion
na ja van mana regenerálódás, 250 pont felett, köszi

megvettem iszonyat pénzért a bastard sword tervét, erre kiderül acél melett kell vasérc is, na most vasércet sem árul senki, még véletlenül sem, iszonyat pénzért sem Myrtanaban

Mike
Hosszas kínlódás után a gothai problémát is sikerült megoldanom: az amnézia nem segít semmit, le kell verni emberünket majd elvenni a lándzsáját. Ja és persze szokás szerint itt is bejöttek a program faszságai, levered, midnenét elveszed, nem jó üvölt, hogy tolvaj, visszatölt, fickó pusztakézzel harcol, üvölt, hogy tolvaj, simán a régebbi memóriatartalmat vette figyelembe, marad a kilépés, majd program újraindítása, és az újabb próbálkozás

mostanában egyébként rendszeresen fagy, illetve átesnek textúrán a léynek, jött a földi farkas, nagyon vicces volt 😞

Mike
Nohát megvolt az elsõ felszabadításom, Kap Dun-nál. Elég illuzióromboló volt. A fickó ugyanúgy állt a ganénál, a rabszolgák egykedvüen fûrészeltek, szögeltek tovább, de ezt már írtátok. A fogoly paladin W akárkicsoda a csata után eltûnt, majd mikor bejelentettem a trágyadombnál, hogy a város szabad, megkerült, szerencsére. Elsõ próbálkozásaim, hogy beszélek W akárkicsodával, akinek megkerült már a kardja, de neki nem kellett most még, szal támadtunk ezerrel, amibõl az következett, hogy egy kicsi szobába bezsufolódva, meghaltunk mindketten. Na mondom akkor majd egyedül. Fent emberek, orkok egymásnak ugrasztva, príma. Lenne ha nem fagyna ki. Betöltés, mindeki meggyógyult, mindenkinek minden fegyvere megvan, na akkor újra, aztán fel a toronyba. Ez már egész jól ment, ahhoz képest, hogy néha a lépcsõn a hátam mögé teleportálódtak, és volt egy akit a "kill" varázsigével kellett megölnöm, ugyanis belülrõl támadott, felmászott a torony belsejében, majd a padlón keresztül ütött, hogy örüljek. Ha csal a program, csalok én is. Eddig nem nagyon fagyott, mostánában egyre többet, és a quicksave-vel is szoktak gondok lenni 😞 szal ez a program botrányos 😞 Ehhez képest az Oblivion mérföldekkel jobb, de még a Gothic 2 is, csomó mindenben még ahhoz képest is visszaléptek. Pl. egy fogadóban nem kell fizetni a szállásért, ott alszom ahol akarom, nincs semmi 30 arany, vagy köszöntöm Nagyuram! ez a legjobb szobánk, a zárnyitás sincs sehol a ládák tartalma sem olyan értkes/izgalmas mint régen

Mindemelett rájöttem, hogy leetõség szerint mindenkit el kell jól verni, fõleg a kereskedõket, mert azoknál sok pénz van, illetve a fegyvereket is el lehet venni (megverés=lenyomod, de nem ölöd meg) a házaban egyedül lévõk simán megverhetõk, a kutyát enm zavarja

MerlinW
Én azt remlélem hogy karácsonyig kidobnak egy épkézláb patch-et hozzá. Októberi (félkész) játékhoz kieget decemberben... hát noss, nem sok esélyt látok rá😊 Talán jövõ karácsonykor😊

[merlinw.org]

MerlinW
Néha hihetetlen vagy😊 Nincs. Ha lesz GCW-n látni fogod😊
Egyébként D3D-t használ.

[merlinw.org]

serito
Tudom, hogy sokan kérdezték már de van már "okosság" az 1.08-as Patch-hez? Az kellene nekem mert abban van némi Performance javítás is és az lehet segítene a problémámon.
Már mindenki tudja annyit nyavajogtam nálam csak 6 FPS-el hajlandó futni a game mindegy, hogy mit állítok Low vagy High.

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

Randal
Sikerült kipróbálnom a gamét. Aprocit sajna nemtom milyen, azt tudom csak kapásból, hogy van benne 2*512Mb Ram, meg egy GF7300-as vidkártya. A legelején az ork harcnál szaggat egy csöppet, gondolom mert tölt, de aztán frankón beáll. Sajna tovább nem tudtam próbálni.

Elsõ ránézésre nagyon frankón néz ki, a klikkelgetõs harc kicsit gáz, de sebaj (van másféle beállítás hozzá?).
Az orkok eszméletlen jól néznek ki, a karakterek is, a házak is. Az introt pedig a burok készítésekor továbbléptettem annyira unalmas volt.

Nah, szal eddig pozitív a vélemény, már csak saját gép kellene a hosszabb tesztelésre😊

A kiegrõl még semmi hír? Remélem karácsonyra kidobják😊

No kipucoltam Cape Dun-t, Monterat, Gotha-t. Gondoltam, elmegyek Vengard-ba, az Okarai vezer annyira akarta...Nem kellett volna. Az elso ork saman szarra egetett valamifele tuzvarazslataval, raadasul pihenni sem lehet, igy eleg hamar a nyakara hagok az eletero- es manaital keszletemnek. Raadasul akitol kaptam a kuldit, hogy verjem le az ot parancsnokot, eltunt-valoszinuleg elhalalozott.<#gonosz2>

When you kill a man, you\'re a murderer, kill many and you\'re a conqueror, kill them all, you\'re a God (Megadeth) I`m not a lowly scorpion. I`m so much worse...I`m the fall of man(Megadeth)

serito
Tudja valaki, hogy a game mit használ: OpenGL vagy D3D?

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

Wanted
Az ini-ben a vegetáció nagyságát már 20X-osára írtam, mégis majdnem közvetlenül elõttem rajzolja ki a füvet.
Mi lehet a probléma?

I7 9700K | ASUS MAXIMUS XI CODE | 2X8GB PATRIOT VIPER RAM | ASUS STRIX GTX 1080TI | ASUS PG279Q | Playstation 4 PRO |

Methylisocloro
Nem elég neki.
1. mint írták ez bonyolultabb program
2. a Dark Messiah egy profin megírt HAlflife2 motort használ

MerlinW
Jók, persze.

[merlinw.org]

hi!
Nem tudjátok az eredeti magyar verziohoz jok az angol patch-ek?
Lehet,hogy nem nyelvfüggõk a patch-ek.
rotator
Mitõl gyorsabb? <#merges2>

MerlinW
FAQ-ból letölthetõ a magyarítás csomag frissített változata. Belekerült spidersoft fontkészlete is. Gyorsabb is szebb is.

[merlinw.org]

Van hírnév a városban, és van az egyes kasztoknál. Különbözik a két dolog. A quest-ablakban ki van írva.
Botond
Felszabadul montera akkor :-) Épp most végeztem velük. +2szint :-) lvl25 óje ^.^
tibor16
Köszi.. - azért elárulom, hogy ennyit magamtól is tudok, - gondolom káromkodni, meg lecseszni a másikat könnyebb mint segíteni..

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Molnibalage
Az egyik tagnak elküldtem. Kérdezd végig õket. Egyébéknt külfödön is lehet körbenézni. Nem hiszem, hogy ne lenne fennt sehol...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

peeter22
Na igen ezért megyek az esetek 99%-ban egyedül mindenhova, ha pedig valakit vinni kell akkor elötte mentés, majd elindulunk és, ha meghal visszatölt, levág mindent ami az útban van és utána vinni az illetõt rendeltetési helyére.

Sok vadász úszik a kukacosban halra vizelve, de a lényeg, hogy az enyémet csak maga kaphatja be.

Az a legjobb mikor bevágódsz a tömegve, ezerrel nyomod a bal klikket- azt hopp véletlen célpontot vált és befogja a társad 😊
Azt szeressem nagyon 😊
grebber
Valaki aki megvette a magyar verziót scan-elje már be légyszíves a DVD bórítót!

Next PC upgrade: 2022

peeter22
Hát igen az elején kapaszkodni kell, hogy valami legyen, de ha már eléred a lázadóknál az 50%-ot, egy kevés pénzért a legjobb páncélt veheted.

Sok vadász úszik a kukacosban halra vizelve, de a lényeg, hogy az enyémet csak maga kaphatja be.

Köszi!
Akkor még pedálozhatok, mert a lázadó max 24%-al nem sokra viszem még. 😊
peeter22
Külön van az adott város népszerûséged és külön egy adott csoporthoz inventoriban tudod megnézni, hogy adott csoporhoz milyen a reped.

peeter22
Fegyverrel harcoló ellenfelek(ember, ork goblin stb...) kardozni a legjobb. Persze néha nem ez a legjobb módszer, helyzet adja. Egyéb lények ellen amik nem fegyverrel harcolnak az íj a jó harcmód máraki nem mágus, a nyílpuska nem valami jó(1.07). A kard akkor a legjobb ha már mester vagy két egykezes karddal na ott aztán jöhetnek. Forgás pörgés jár a csávó keze mint a motolla.<#nevetes1>

Hali!

Hogyan tudok egy 70 ezres páncélt venni, mert például egy városban ahol 90%-os hírnevem van az orkoknál azt írja ki hogy nem vehetem meg mert 50%-os hírnév kell. Namost ez hogy van? Az összes orknál 50% kell vagy mi?
b-type
Nem feltétlen bugos a harc, bizonyos ellenfelek ellen másképpen kell harcolni/más csapásmódot kell alkalmazni közelharcban.

Maga a játék normálon nagyon élvezetes.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

chalezlopez
Ez a 2 válasz már bennem is megfogalmazódott.
De...
1. Mivel kicsit bugos (szvsz) a csata, így itt az elhalálozás az átlagosnál többször elõfordul, mint más rpg-knél.
2. Rombolja a játékélményt.
Egyéb?

Vamos Argentina!

peeter22
Hát ez a Nordmar igen sûrûn lakott, van mit aprítani. A legdúrvább ez a bányafelszabadítósdi volt, legalább annyi ork van mint amennyi Varantban volt. Persze egyszemélyes hadseregként végeztem velük, így is óvtam az északi lakosságot. De még van mit felfedezni, lassan csak sikerül Xardasig elbóklásznom.

1. ne halj meg
2. vedd le a hangot
😊

chalezlopez
Apropó; amikor meghal a karim, (soxor van) olyan idegesítõ a halálsikolya...<#bdead> nem lehetne ezzel kezdeni valamit?

Vamos Argentina!

chalezlopez
Ez " Bonyomultabb" mint a DM.

Vamos Argentina!

deestroy
Kössz akkor be is szerzem! Szeretem az ilyen játékokat! Gép elég neki akkora mint a DM- nek nem?

grebber
Van magyarítás hozzá FAQ-ot látogassd!
Dark Messiah és ez teljesen más ezzel sokkal többet lehet tolni és job is 😄

Next PC upgrade: 2022

deestroy
FUU Ehhez a gémhez jó lenne egy magyarosítás nem? Nem bonyolult? Mert akkor nem küzdök a megszerzésén... Bonyomultabb a Dark Messiah- nál?

Én is normalon jatszok , van nálam 4 páncál és kb 200 db fegyver és semmi ilyesmi nem volt