Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

b-type
hagyd hogy elkapjanak mint tolvajt, de elõtte pakold le a pénzed egy ládába és ne legyen a kezedben semmi.
nem tudom hogy pénzen és fegyveren kivûl mást is lenyúlnak ha levernek, mert nem próbáltam, de tény hogy bejön.
..és ebben az esetben nem ölnek le, hagyd magad.
sajna engem is köröznek egy helyen...nem kispálya végigszambázni a célszemélyhez 😊)
na azt majd én is így rakom rendbe...egyébként ha minden nálad vannak akkor akár 10-20ezer aranyat is nyúlnak 😞

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Ale!
Még nincs meg a G3, de hamarosan beszerzem, viszont elõtte lenne egy kérdésem, hogy a G3 fut e 512mb DDR-el memoval és 256mb 9200-as videókártyával? (tudom, hogy ott a FAQ és meg is néztem, de 1ik haverom 1k memoval nyomja, de videoja ugyan ennyi, szal más tapasztalatban...)
Köszi elõre is.
Sziasztok valaki segitsen hol tudok találni fúrészt ? mert az istennek nem találok sehol se és kéne 1 küldihez. elõre is kösz ja és még 1 kérdés amikor visszamegyek gothaba akkor lopásért köröznek na most lentebb olvastam hogy üttesem le magam vagy üssem le na most ezek közül 1 ik se jo mivel ha leüt akkor le is szur a másik megoldás megutom mindenki nekem jon valaki tud valami használhato megoldsást ?

Asus p5k,Core 2 duo 3Ghz,Asus nvidia 8800GTX,geil 4gb 800Mhz ultra kit,Samsung 2x400Gb 16Mb

A simához semmilyen rep nem kell, Silvio tanítja Bakareshben.

Why so serious?

sziasztok.tudom h láma kérdés de hol tudom kitanulni a duel wieldet, tudom h a master duel wieldet hashinekkel 75ös rep, de a simához mi kell?hányas rep?és melyik városban lehet kitanulni?jaaa, meg még a master nyilat?tehát a legdurvább sima ijazást azt hol?elöre is thx

tibor16
jaa, és akkor megyek játszani ..

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

tibor16
legalább olvasnád amit leírok, nem hiszem hogy ezt írtam volna..
A csatározásotokhoz csak annyi közöm van, hogy a szélén sodródtam.
Ami engem idegesít, hogy a játék nem tükrözi az elõzõek erényeit, hanem következetlen, nem látom a mesét, idegesít, hogy sehol nem vagyok és már a 40. szinten Rambózok. Mind1 mit csinálok, mert nem sok a választásom és ha méágis, akkor sem változnak a küldetések.
Azért én yoól el vagyok, - mert Gothicozok.. Emléxem a Doom 2 után kiadtak egy gyûjteményes pályákat tartalmazó lemezt, azzal is elvoltam.. - azért nem ennyire dúrva, csak emlékeztet...

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

CS@
Akkor, ami nekem a korábbi részeknél(és nem az Oblinál) jobban tetszik:
A pontok mindig ugyanannyiba kerülnek(beleköthetsz, mert a régi lehet, hogy jobb, de fõleg reálisabb volt)
A kaják és egyéb regeneráló dolgok nem pontszámokat gyógyítanak, hanem százalékot.
A történet iránt vegyesek az érzelmeim, mert a régieknél azért sírtam, hogy ezt meg azt kell csinálni, hogy folyatódjon a sztory, de az legalább húzott elõre, míg ez számomra teljesen érdektelen.
Sajna így hirtelen több dolog nem jut eszembe, ami jobban tetszene a korábbi részeknél(gondolom ebbõl egyértelmûen következik, hogy számomra ez a 3dik rész meg sem közelíti az elõzõ 2öt).

lwb
hát ja. ráadásul még a kurva feart sem tudom felpeccselni most, mert itt vitázok.

lwb
eh mindegy, hagyjuk. nekem tetszik a játék (nagy meglepetés, mi?). nekem is vannak vele bajaim, persze. egy 3/5-ös értékelést korrektnek tartottam volna a bugok és a félkészség miatt. mellesleg a legtöbb netes review is úgy 70-80% körül lövi be. ez a ritka kivételek egyike.

Mike at home
egyébként meg akkora egy faszok vagyunk:
vitatkozunk egy olyan review-n amit egyikünk sem irt, és különösebben nincs is befolyásunk arra nézve, megjelenik-e vagy sem, leszedik-e vagy sem. 😊

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

lwb
nem, te azt mondtad meg, hogy neked miért nem tetszik a játék. bugok, félkész, 1-2 jobban bejött. stimm.

de ezért nem értem minek véded a leírás készítõjét, aki teljesen más okokból nevezte egy nagy halom szemétnek a játékot.

Mike at home
neked

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
õ nem tudta végigvinni 😊

lwb
ezt szerintem sem tibor16, sem én nem vesszük személyes sértésnek. 😊 bár gondolom nekem címezted ...

lwb
ha ez lett volna a review alapja és emiatt fikázza, akkor még talán igazatt is adtam volna neki, de ehelyett õ hülyeségeket írt. pl. bonyolult skill rendszer, ahol nem lehet tudni mi minek a következménye meg hogy nem lehet végigvinni, ha egy faction (gondolom az orkokra gondolt) ellened fordul stb.

Mike at home
az a bajod, hogy nem állok be korusban tirádákat zengeni, errõl a fasza játékról, és merem azt mondani, hogy egyáltalán nem olyan fasza, és tele van buggal
és ezt személyes sértésnek veszed

tibor16
Uraim és hölgyeim, azt a hibát követtük el hogy ittunk - de nem eleget.
A Gothicra vonatkoztatva - lehet nem értem minden vonatkozását, vagy, - nem fedeztem fel erényeit, - vagy nem látom a mese szövését - ugye, az erdõ meg a fa...
Szóval, a játék mellett és nem ellene, magyarázza már el vki, mi is ennek a játéknak az erénye, úgy hogy számít arra, hogy fineszesen, öreg róka módjára ellent akarok mondani, és igencsak hiányolom az elõzõ részek igencsak NEM LINEÁRIS!!! játék menetét.
no tesék, - hisz azért van ez a fórum, hogy végre a lényegrõl is beszéljünk.. - nem de?

CS@
Nem háborgok én ezen és számomra semmivel sem lesz értékesebb vagy értéktelenebb a véleményed bárhova is fogod azt írni.

Mike at home
megmondtam már miért

Mike at home
csak sajnos egyre inkább az a tendencia, hogy félkész játékokat adnak ki, aztán tesztelje majd a user, akivel 50 USD-t is kifizettetnek a félkész cuccért

lwb
Én nem csináltam ügyet ebbõl = Én csináltam ügyet ebbõl

lwb
"és kit érdekel, hogy neked mi a véleményed az Oblivionról?"
Cs@-et. neki válaszoltam. ezt jelenti a "válasz erre" gomb JFYI.

lwb
Én nem csináltam ügyet ebbõl? Belinkeltem egy reviewt, amiben bizonyíthatóan (!) nem mond igazat a reviewer. A dolog apropója az volt, hogy nem valami eldugott weboldalon jelent meg, hanem az egyik legismertebben.

Erre te meg valami furcsa eltökéltségbõl elkezded védelmezni a leírás készítõjét. Minek, azt nem tudom. Nem hiszem, hogy rászorult volna.

Mike at home
és kit érdekel, hogy neked mi a véleményed az Oblivionról? ha tudni akarod hangulatban engem a Fable fogott meg legjobban - mikor is jelent meg? - elmúlt fél? évben

Mike at home
egy leírás mindig magánvélemény, ugyanis egy ember írja, és az aza ember szubjektív. Hírt lehet írni objektíven, de véleményt nem. Ugyanis azért vélemény. az más kérdés hogy újságíróként kaphatsz ezért hideget, meleget, mert egyesek azt hiszik, az újságíró isten szava, neki mindig objektívnek, tárgyilagosnak kell lennie. nem az. miért lenne az? lehet, hogy játszott vele egy órát
tudod te, hogy készülnek cikkek az újságokba? fõleg egy review, ami nulla, elsõ benyomások csupán
ebbõl ekkora ügyet csinálni...

lwb
majd ha megjelenik az oblivion leírásom a gamespyon vagy a gamespoton, akkor okkal háboroghatsz ezen.

lwb
Ezért mondtam, hogy folyamatosan peccselik.

Tudod, csak technikai hibák miatt szemétnek (1.5/5) nevezni egy játékot az vicc. Rossz vicc. Anno a bloodlines is tele volt hibával, game stopping buggal jött ki, mégis az év rpg-jének jelölték sok oldalon. A bugokat/technikai problémákat lehet orvosolni, peccselni. Egy leírás készítõjének kicsit perspektivikusabban kellene szemlélni a dolgokat. Pláne, ha igenis van felelõssége, mint pl. a gamespy munkatársának.

lwb
Kb. a 35. szintig elmentem úgy, hogy szinte ki sem néztem Varantból. És messze nem csináltam meg mindent.

Semmi bajom azzal, hogy neked jobban bejött az 1-2 lineárisabb játékmenete. De a gamespyos leírás meg nem errõl szólt. Ebbõl indultunk ki, ha még emlékeztek. Nem is említi a korábbi részek sztoriját.

Mike at home
csakhogy a játék jelen pillanatában messze nem jó, pontosan ahogy elõbb mondta valaki (bocs hogy nem emlékszem e nevedre) a neve adja el a játékot
ha tök ismeretlen lenne, a kutyának nem kéne
ez van
hadakozhatsz bárhogyan, mindennek elmondhatsz, nem számít
onbjektivitást vársz, és te sem vagy objektiv

lwb
"neked egyébként mi bajod van? ki hozta fel példaként az Obliviont? szerinted én ahhoz hasonlítgattam? hol és mikor? szal kit érdekel jelen pillanatban az Oblivion?"

A review írója, Allen valaki. Elolvastad azért, mielõtt elkezdted védeni?

"DE. magánvélemény"

Szerintem meg nem. Kétségtelen, hogy benne van valami az õ szubjektív gondolataiból is, de nem ezeknek kellene dominálni. Errõl a leírásról meg süt, hogy utálta a játékot. Ha én utálok egy játékot, akkor nem írok róla leírást, mert nem leszek elfogulatlan. Sok ember úgy választ vásárlás elõtt, hogy elolvassa a vonatkozó leírásokat. Aki ezt elolvasta, az sicher nem veszi meg a gothic 3-at.

Ugyanakkor hazudott. Ez tény. Olvasd végig a reviewt. Erre nincs mentség.

tibor16
azért én erre befizetnék, mármint hogy esetleg csak a hasasokkal (én így hívom óket) vagyok.. Be is sz@rna a story alapból. Nem mûködnének a pontszerzési dolgok. Mert köll egy kicsit ide - meg oda dolgozni - ugye, hogy möglegyen a pontszám, miközben nem kapsz más feladatot, csak olyant mint aki pl mágusnak "érzi" magát.
Nem kell ez a nagy védelem, mert ha kell az elõzõ 2 részt, az összes hibájával megvédem, és ügyvéd se kell hozzá... 😊 nekem életem egyik legjobb játékáról beszélsz. Nem a hibát keresem, hanem, hogy mééééért neeem jobb a 3. rész, az elsõ kettõhöz mérhetõen.
Csak sztem túl nagy volt a falat, nagy a terep, sok a szereplõ, nagy a konkurencia... Megjelent közben az Oblivion, ahol a szereplõk is a 2. évezredhez közelibb külsõvel rendelkeznek. Pl mozog a szájuk...
Állni köllött a sarat, - nekem sokat jelent, mert játszottam az elõzõekkel. De annak aki most nyúlt hozzá, elõször és hasonlítgat,- és miért ne tenné - vajon megállja-e a helyét?
Fõleg, ha az ami az erõssége volt, a mese szövése, az (nekem) nem az igazi. - ez itt a kérdés..???
Istenem, kb 20 év múlva, mit fogunk mondani a mai játékokról - na mind1

CS@
Szerinted ezek szomorú tények az Oblival kapcsolatban szerintem meg hazugság, na bum semmi különbség, mindenkinek lehet véleménye.
Szerintem ez az egyik legnagyobb Magyar gamer fórum, persze ettõl még lényegesen kevesebben látogatják, mint a gamespyt. De ha nekem itt XY a véleményem egy bizonyos játékról, akkor máshol is az lesz teljesen függetlenül attól, hogy mennyien hallgatják/olvassák.

Mike at home
és kedves lwb, a vita nem arról szól, hogy a másikat megpróbáljuk földbe döngölni, nem tudom észrevetted-e?
lehet más véleményed, nekem is lehet, a hamespayos tagnak is lehet, csak azt nem szeretem, amikor vki elkezdi a másikat fikázni, mert nem azt gondolja amit õ

Mike at home
figyike
DE. magánvélemény
a kedves sajtómunkatárs nem egy bizottság, csak a saját érzéseit írja le, amivel lehet egyetérteni meg nem. azért mert nem úgy gondolja mint te, vagy esetleg az Oblivion neki jobban tetszett, az az õ dolga. Az offline újságírás is így mûködik. Mit gondolsz miért nem vezsek offline újságot? mert nem fizetek 2k-t azért, hogy olvassam, hogy fikázzák a nekem tetszõ játékokat.
a fikázó cikkeket éppen ezért nem kell ezt személyed elleni sértésnek venned

saját vassal nincs gond
ugyanis az out of memory nem saját vas hiba
nem tudom az elmúlt 2 hétben hol voltál, de itt a topikban biztos nem, mert akkor emlékeznél erre

szépíti, ez 1000%
az más kérdés, hogy azt egy hét alatt végigjátszottam

azt, hogy én mivel játszom nem te fogod eldönteni, ez a "jaj mertél rosszat mondani, ne gothic-ozz" meg annyira szánalmas

neked egyébként mi bajod van? ki hozta fel példaként az Obliviont? szerinted én ahhoz hasonlítgattam? hol és mikor? szal kit érdekel jelen pillanatban az Oblivion?

lwb
ha én leírom, hogy szar az oblivion mindenki szarik rá. ha a gamespy leírja, hogy szar a gothic3 kicsi timmy amerikában nem veszi meg, PB-nek nem jön vissza a pénz és nem lesz gothic 4, helyette játszhatok majd halo 28-cal.

lwb
talán mert én nem tartom annyira jó játéknak az obliviont? (gondolom arra gondolsz)
meg amit én írok, azok szomorú tények és nem hazugságok, mint abban a leírásban.

meg ez itt nem a világ egyik leglátogatottabb gamer portal leírás szekciója, hanem magyarisztán eldugott fóruma. van különbség. és én pénzt sem kapok érte.

CS@
Megértem, hogy felháborít ha egy szerinted jó játékot fikáznak.
Talán csak az nem tiszta a dologban, hogy akkor miért teszed te is ugyanezt.

Mike at home
no Eragonról ennyit
kaszabolásban ki is merül sajnos

lwb
Cs@, itt eddig a gamespyos review-ról beszéltünk. legalábbis én arról. felháborított, hogy egy ilyen nagy portál, mint a gamespy megengedhet magának egy hazugságokkal teli, botrányos reviewt, ami 1.5/5 pontot ad egy jó játéknak.

tibor16
na ne már, csak gyorsabban futsz, nem nem fáradsz el.. félreértetted. Ha fut mögötted vki, akkor azt és mindenm NPC-t!!!! simán elhagysz, sztem ez a lényege...

lwb
nem egy játékot játszunk. 75-ös rep kihozható vízmágusok leölése nélkül is, ha ez neked gáz. hivatalos fórumon írják, hogyan lehet. nehezebb, de nem lehetetlen.
sajnos a hashishineknek ellenségeik a vízmágusok. ha közéjük akarsz állni, akkor meg kell tenni bizonyos dolgokat.

nem tudom, milyen egyféle sztoriról beszélsz. épp ez a lényege a 3-nak (a 2-vel és az 1-gyel ellentétben, ahol valahol nagyon az elején találkoznak a kezdetben különálló szálak - pl. a három camp az 1-ben), hogy többféle úton is végigviheted. lehetsz rebel és szabadíthatsz városokat vagy lehetsz ork zsoldos és ölhetsz lázadókat stb. de nyomulhatsz a sivatagban is, mint hashishin és leszarhatod myrtanat. a játéknak háromféle vége lehet. az odavezetõ út meg szinte annyi féle, amennyit csak akarsz. hiszen te választod meg a questeket, amiket megcsinálsz és amiket kihagysz, a factionöket, akiknek segítesz stb.

CS@
Jaj ne má, ha reivewer összehajtogatjuk és a klotyóba dobjuk, akkor ugrassz te is?

lwb
még valami zárásként: ahogy írtam is, ha csak a bugok miatt fikázta volna a gamespyos idióta a játékot, akkor akár még igazat is adtam volna neki (bár az 1.5/5 akkor is túlzás). de nem, ha elolvassátok a cikket (meg beszéltek angolul), akkor látjátok, hogy egyszerûen hazudott, nem mondott igazat. Vagy rosszindulatból (nem jött meg idõben a pénz jowoodéktól), vagy szimplán hülyeségbõl. egyik se mentség.

lwb
bocsi, de ha a reivewer maga hasonlítja hozzá, akkor engedtessék már meg nekem is követni az õ logikáját.

CS@
Bocsy a linket elcsesztem, de remélem azért megtalálod.

CS@
JáJ de szép ez má úgy hiányzott…mer az Obliban így mer az Obliban úgy, folytasd má URL=http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1159870413]ITT[/url] a fikázódásodat ez direkt e célra van.

lwb
de mindent perspektívában kell szemlélni. ugyanez a faszi, ugyanitt az oblivionra 4/5-öt adott.
abban mi is van:
- tucat dungeonök
- tucat loot
- tucat npc-k
- élettelen városok (falat bámuló, "radiant ai"-s npc-k)
- szar dialógus ("i saw a mudcrab yesterday...")
- semmi cselekmény - következmény kettõsség
- gagyi storyline, ami hót lineáris és bármikor, bármeddig megszakítható (mindenki szarik az invázióra, akár hónapokig virágot is szedhetsz)
- brutál gépigény

Csak a bugok miatt 1.5/5-öt adni az pofátlanság.

lwb
"de ott vannak az egy kaptafa várak, kripták, vagy nevezzük akárminek, amiknek még az alaprajza is megegyezik"

a'la Oblivionos ayleid dungeonök, ami ugyanettõl a faszitól szipi-szuper 4/5. itt mégis 1.5/5.

"mit vártál, mennyit adjanak erre? csillagos ötöst, mert olyan jó volt a 2?"
ez szerintem jobb, mint a 2.

"az NPCkre nem igazán vagy befolyással, hiába mented meg az életüket, elmondják a szövegüket, aztán le se szarnak, sõt ha kell neked is támadnak, szemrebbenés nélkül kérnek iszonyat pénzeket mindenért"

mert a 2-ben nem ez volt, mi? ráadásul még igazad sincs, ha magas a repud, akkor máshogy beszélnek veled (pl. rabszolgák: "we owe you so much" stb.)

"Ahhoz képest milyen erõgép kell a futtatásához, hogy elcseszték a memóriakezelést, hogy a szabad terep igazából csak ösvények halmaza?"

Ezt nem értem. milyen ösvények?

grebber
Bakker keztem örülni amikor sok aranyért megtanultam a "fáradhatatlanságot" tehát futás közben nem fáradok el és közben semmi változás ugyanugy elfárad 😞 Jól átvertek.

Next PC upgrade: 2022