Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DonnieBrasco
Na neeee...

A G2 az a játék, amit életem során eddig egészen biztosan a legtöbbször kezdtem el újra úgy, hogy még sosem fejeztem be.
A legutóbbi kísérlet éppen tavaly volt, felturbózott (de nem nagyon modolt) verzió, DX11 graf modokkal, amit a GOG fórumain csak írtak, feltettem.
Igen ám, de instabillá vált kb ott amikor a NotR küldetések vége felé jártam... úgyhogy eddig ez volt a legközelebbi a befejezéshez, de még mindig nagyon távol.

Ha ebből a Returningből tényleg lenne angol nyelvű verzió... hát akkor megint kezdhetem előlről 😄

DB
Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2016.07.06. 09:31:10

A ti kung-futok nem erõs!

Mr_no_NaMe
Megoldottam. A gothicstarter és a másik fix kimaradt a számításból 😄
Mr_no_NaMe
Lehet valamit nem értek...hogy sikerült telepítened a Returningot? Nekem nem akarja elfogadni a játék főkönyvtárát, ha külön másolom egy másik mappába az sem jó neki :/ De lehet csak én vagyok a fáradt...
na AHHOZ kéne egy magyarítás, csak hát nincs aki fordítaná. 😞
b-type
Nekem elindult a steam-s G2 gold win10 alatt a laptopon, de nem volt egyszerű...de húzott GoG-s verzióra fogok majd pakolni, a játékok megvannak jogtisztán is, a G3 kétszer is, szal nincs problémám a dologgal

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Gyárilag semennyire, külső szoftverrel elvileg megoldható. Egyelőre nincs ezekről G3-as tapasztalatom, ha lesz, megírom.
Szaruman
Steames verziót mennyire szereti?

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Mr_no_NaMe
Gyerekek! ÚRISTEN SZITU VAN!

Kijött a Gothic 2 - The Returning mod 2.0 változata.

Aki nem ismerné a témát: a The Returning mod egy lengyelek által fejlesztett, hatalmas és összetett modcsomag, de inkább egy teljes expansion, amit önző módon csak lengyelül lehetett eddig játszani. Az 1.1 verzióhoz évekkel ezelőtt létezett egy "pseudo angol" nevű fordítás, ami automatice google fordító szerűen érthetetlen zagyvaságot rakott a képernyőre, konkrétan élvezhetetlenné téve az egész játékot.

Rengeteget olvasgattam a Returning után, ha jól számolom lassan 10 éve fejlesztik, és már évekkel ezelőtt is olyan jó volt, hogy felért egy új Gothic résszel. Namost ennek az új változata jött ki 2016 környékén, és ahogy a videót nézem egész korrekt angol szövege van.

Ebben a módozatban lehetsz fekete mágus, számtalan új varázslat / fegyver / páncél és hely van, konkrétan a mocsári tábor bele lett építve a térképbe, de mivel minden infó lengyelül volt eddig, ezeket az infókat csak kihalásztam.

Egy baj van, hogy a rohattak minden információt csak lengyelül vagy németül osztanak meg, tehát még kutatom az angol fanok publikációit, de szerintem ebből is az lesz, hogy kisilabizálom google fordítóval a lényeget, és felrakom a játékot az eredeti infók szerint, ami már elvileg úgy is angol lesz.

Hogy ha tényleg minőségi angol szöveget sikerült produkálniuk, akkor vegyétek úgy ezt a modot, mintha a Gothic 2. részét kiadták volna újra, egy háromszor akkora világban, kétszer annyi küldetéssel és ezerszer jobb grafikával, FELJAVÍTVA.

Források:

http://forum.worldofplayers.de/forum/threads/1470404-RETURNING-v2-0-Stand-Fragen-Antworten-2

http://themodders.org/index.php?topic=25790.0

http://dierueckkehr.weebly.com/-download.html
Utoljára szerkesztette: Mr_no_NaMe, 2016.07.05. 15:17:40
Mr_no_NaMe
Ez alapvetően egy TPS nézetű játék.

A kontroller szerintem felejtős..ha csak nincs valami külön program, ami winfosból belemászik a programokba és kompatibilissé teszi azt.

Ja és amúgy igen: angol a játék teljes mértékben, a magyart meg se próbáljátok mert fagyhat, de legjobb esetben is félrefordítások lehetnek és vegyes nyelvű szöveg.

Viszont nagyon pozitív, hogy igényes, tartalmas, nem túl nehéz és jó a szövegezése. A magyar eléggé satnya volt amúgy... közép szerű angoltudásom van, és gond nélkül megértem az egészet, talán 3-4 mondatonként van egy szó amit nem tudok, de a szövegkörnyezete miatt így is értem a lényeget. Eddig kb 4-5 órám van benne.
Encore
Sejtem a választ, de rákérdezek:
Mennyire gamepad kompatibilis a játék és van-e lehetőség TPS nézetre?

Anno imádtam a G3-at, de azóta elkényelmesedtem és már csak Pc-re kötött Xbox controllert használok a játékra 😄
Mr_no_NaMe
Figyelj, sima Gothic 3 kell hozzá, lehetőleg a GOGos verzió, mert azon nincs másolásvédelem sem...én nem buzdítalak arra, hogy töltögessél le dolgokat, de én is megvásároltam a G3 Forsaken Godst és azzal sajnos nem műkdik a dolog, szétszedni meg nem lehet a játékot ugye...

Tehát sima alap G3-ra feltelepíted a cuccokat ilyen sorrendben:

1. G3 - ugye ez már megvan
2. Gothic 3 Community Patch v1.75
3. Gothic 3 v1.75 Update Pack
4. Gothic 3 Questpaket 4 (Vollversion Update 2) + update (görgess le a file listához)
5. Content Mod 3.0
6. Gothic3 Clean Up (Optional http://forum.worldofplayers.de/forum...thic3-Clean-Up ) - én ezt nem használom, de aki affinitást érez rá az nyugodtan elszórakozhat vele. Nem tartom szükségesnek mert elég jól fut a játék 8 giga rammal enélkül is sztem.

Utoljára szerkesztette: Mr_no_NaMe, 2016.07.05. 10:48:55
Mivel sokat irkáltok Gothic 3-ról én is kedvet kaptam hogy újra elővegyem,de lenne egy kis gondom,kétféle Gothic 3 van nekem,egy sima alap Gothic 3 és egy Gothic 3 enchanced edition.Melyikkel működne ez a community patch?
Gondolom ehhez a community patch-hoz nincs magyar nyelv.
Az alap Gothic 3-at akkor vettem amikor a játék megjelent,a másikat később,az egy díszdobozos Gothic Complete Collection-ban van.

Mr_no_NaMe
Hát, örülök ha ez tényleg így van 😊 Én is megvettem a Gothic 3 Forsaken Godst, csak baromira nem mentem vele semmire, mert a sima GOGos verziós Gothic 3al mennek csak ezek a dolgok 😄 De hálisten megoldódott a probléma.
Sajnos ez szerencsejáték, újabb gépeken a steames Gothic 1-2 elindítása sokaknak még a fórumokban fellelhető folyamatábrákkal sem jön össze, egyértelműen a GOG-os verzió a megbízhatóbb.

Én is tervezem amúgy újrakezdeni a G3-at, és még egy gamepadre erőltetéssel bonyolítanám is a képletet 😊
b-type
Nekem lemezesen volt meg anno, 10 éve csináltam ezt a videót b'sszus
De most javarészt neked köszönhetően behúztam steam-n az Arcania+Gothic pakkot 90%-s
..még vagy fél évig nem tudok géphez ülni, de azért legyen meg 😊

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Mr_no_NaMe
Srácok, azt kell hogy mondjam így lett kész a Gothic 3.

Sikerült normálisan telelepíteni, igazából semmi ördöngösség nincs benne, csak pár telepítő német nyelvű, de tekintve, hogy a telepített tartalom TELJESEN angol (vagy német, vagy lengyel) így megnyugvás van 😄

A CM telepítésénél ki tudod választani, hogy mennyire kívánod G2 feelingesre csinálni a játékot. Konkrétan én beikszeltem a G2 hős kinézetet, a G2 zenéket, és a G2 páncélokat is 😄 De nem ám úgy néz ki ez a dolog, hogy akkor odakújra neked a régi páncélokat aztán kész, hanem fel vannak dolgozva és szépek. És persze nem csak azok vannak természetesen.

A játék alapból úgy kezdődik, hogy eszmefuttatásokba kezdenek a régi karakterek, Diego, Milten stb. a régebben Khorinisben történt dolgokról, feljegyzéseket lehet találni a történtekről. Tele van a játék új szöveggel amik összekapcsolják az első és a második részt ezzel a játékkal.

A pakkban alapból benne vannak a textúra modok és az ultra.ini fileok, tehát még csak másolgatni / állítgatni sem kell, egyszerűen csak megkérdezi tőled, hogy akarod-e vagy sem. Hogyne akarnánk már 😄 Természetesen a játék teljesen stabil, néha megáll, de ez egy alapból félkészen kiadott játéktól teljesen tűrhető szerintem 1980-ban nagytvn 😄

Játszottam én ezzel régen is, épp ezért tartom furának ezt most nagyon. Most érzem úgy, hogy BE VAN FEJEZVE a játék. Játszható, tele van tartalommal. Megcsinálod az első 2-3 várost, ránézel a térképre és annyit mondasz húbazmeg, még mennyi mindent lehetne itt tolni. Hát igen.

A lényeg: csak sima, alap Gothic 3 játékra lehet telepíteni ezt a cuccost, függetlenül attól hogy a Forsaken Gods az külön játék...
köszönet érte ! én is már vagy egy éve gondolkodom rajta, hogy végig kéne tolni felmaxolva bivaly gépen nagytévén rádiós egér+bill ágyból.

totál más a játékok feelingje mint anno asztal mellett ücsörögve kisebb monitort bámulva.

igy érnek vmit is a játékok, máshogy neki sem kezdek már egynek sem !

<#eljen>

b-type
<#eljen>
én szívesen olvasgatom, hátha kedvet kapok majd ha végre lesz asztali gépem újra.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Mr_no_NaMe
Nos, kicsit olvasgattam a dolgok után.

Kiderült, hogy nem csak egy kiforrott community patch létezik ehhez a dologhoz, hanem ezen kívül még kettő: Content Mod, illetve Questpakket.

Namost eleve ott kezdődik a dolog, hogy a worldofgothicon van kiegészítő frissítés az 1.75-ös community patchez, amit máshol nem is nagyon láttam eddig...ezt követően telepíthető - az infók alapján - nagyjából 5-6 éve készülő questpakket mod, amihez van angol nyelv, továbbá telepíthető a most, 2016.05-hóban kiadott FINAL versionja a Content Mod 3.0 cuccnak, ami mint ahogy a neve is mutatja, megtölti a játékot minden jóval.

Most gyorsan összedobáltam ez egészet a régi telepítésemre és hát...gyerekek egy új játékot kaptam. Így már úgy tűnik, hogy végre be van fejezve a játék. Telepítéskor kiválaszthatod, hogy mit szeretnél átemelni a Gothic 2ből, ugyanis külön lemodelleztek egy csomó dolgot, ha nem tetszenének a 3 modelljei (nekem nem tetszenek, Gothic II power)

Arról már ne is beszéljünk, hogy egy kétkezes alabárdot vagy botot, ha "elteszel" akkor nem a hátadra dobod, hanem átveszi bal kézre és letámasztja a földre, amitől igazából behugyoztam, mert nem értettem, hogy miért nem lehet alapból így. No mind1.

Most csinálok egy teljesen tiszta telepítést, elkezdem finomhangolni, beállítok mindent és jelentek, mert csak érdekel valakit ez az egész.

Elméletben van angol nyelven is a dolog a gyakorlati oldalát még nem tudom. Tekintve, hogy évekig dolgoztak a csomagokon, és egymáshoz igazították őket, gondolom én csak eljutottak már odáig, hogy valami civilizált nyelven szóljon a történet.

Akit érdekel a téma - install sorrend:

1. G3
2. CP1.75.14
3. CP1.75 Update Pack
4. QP4.2 + Update
5. CM3.0
6. Gothic3 Clean Up (Optional http://forum.worldofplayers.de/forum...thic3-Clean-Up ) - ez szerintem egy hasonló dolog lehet a Skyrim féle merge témához, majd még kisilabizálom.

Egyelőre nem tudom, hogy a sima gothic 3 kompatibilis-e ezzel a dologgal, vagy a Forsaken Gods EE verzió is. Tekintve, hogy a keigészítő egy külön játék nem hinném hogy probléma lenne, de aztán ki tudja...

A fenti fileokat maradéktalanul megtaláljátok itt:

http://www.worldofgothic.de/dl/download_folder26.htm#26

Mr_no_NaMe
Sziasztok!

Elkezdtem újra játszani a játékkal, a community patch 1.75 verziójával. Amikor átmegyek a hágón nordmarba, egyszerűen eltűnik előttem a talaj, de csak a talaj. Tehát vannak mobok, vannak fák, de talaj az nincs...egy szakasz után nincs textúra.

Ami ennél durvább az az, hogy be is tudok esni a föld alá, tehát lehet nem csak textúra nincsen hanem object sem...ilyenkor mi a francot lehet kezdeni? Újratelepítettem a játékot alap cfg fileval, újratelepítettem az amd drivert de semmi...teljesen tanácstalan vagyok.
De van felirat a háttér szövegeknél is az első részben. Én össze futottam már velük, de nem tudom hol kell beállítani. Innen tudom hogy az NPC-k beszélgetései mennyire is.... hát... duma a semmiről.

DonnieBrasco
A G1-G2-ben nincs feliratozás a háttérszövegeknél, csak ha bárbeszédben vagy egy NPC-vel.

A ti kung-futok nem erõs!

Köszönöm az ötletet már próbáltam azért gondoltam,h csak nálam vacakol az ini miatt. A G1-G2 és a G3 kiegben van kisérő szövegfelirat ezért gondoltam h, itt is van.

Szia, nem hiszem hogy hiba lenne,szerintem rosszul emlékszel,mert nekem úgy rémlik hogy a héttérben zajló NPC beszélgetések nem voltak feliratozva,de ha mégis akkor nézz körül a beállításokban mert akkor talánvan rá vmi .
Senki nem találkozott a lentebb írt hibával?

Kellene 1 kis segítség.A játék maga szokásos angol hanggal fut,de a párbeszédek magyar feliratosak.
A problémám az lenne,hogy az NPC-k általános beszélgetéseit nem feliratozza ,úgy emlékszem régebben a társalgásukat is feliratozta és ha rossz fát tettem a tűzre azokat a szitokat is írta valahol.

molnibalage83

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Én játszogatok vele. Ha nem írok át semmit ini.ben akkor meg van kb mindenhol a fix 60, de ha növelem az NPC-k loadjának területét, akár egy kicsivel is, akkor városokban van, hogy 40-re is leugrál, ami már zavaró tud lenni.
Amúgy kiváncsi lennék most 4 magos procin hogy fut a játék,gondolom ki se használja a 4 magot.Valahol megvan eredetiben nekem.Kár hogy ilyen Riseneket gyártottak a készítők,egy igazi Gothic 4 jó lenne már!
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2014.12.23. 09:18:52

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Két helyen kellett valamit átirni hogy magyar legyen ha jól emléxem!

Közben találtam egy hozzászólást!

http://sg.hu/forum/uzenet/1084214197/18514

(Hungaryan rosszul lett irva,igy helyesen:hungarian)

Most nincs fennt nálam a játék,szerintem a gothic3.ini fájlban kell ezt átirni,keresd meg ezeket a sorokat,és a patch telepitése elött ird át!
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2014.12.23. 09:24:00

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

couldn't load dll file engine.dll ez mi ez? :-DDD igen directx fent van természetesen.

gold editiont használok és a kieg fut rendesen.

win 8.1 64
Utoljára szerkesztette: kissssss, 2014.12.18. 22:50:22

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Sziasztok! 1.75 patchel megoldható a magyarítás valahogy? Köszi!
nekem nem volt semmi problámám az 1.75 ös community patchel soha egy mentési bug vagy akármilyen.
A játék 100% bugmentes volt.
Ellenben az 1.6 os előtt volt jellemző a mentési bug
1.70 es után pedig teljesen eltűnt
Az 1.75 ösel semmilyen játékbéli problémának nem kellene lennie
Arnold12
Mivel 2 éve a mentéseim elvesztek (mindet corrupt file-ként ismerte fel) nem volt kedvem ujrakezdeni, mután beleöltem 30-40 órát. Ezuttal a legutolsó community patch-el kezdtem neki (állitólag ez megoldás többek között az előbb emlitett problémára). 5 nap alatt sikerült szinte az összes város küldetéseit befejezni, márcsak a havas részek maradtak. Ma be akarom tölteni a legutolsó mentésem, és láss csodát: az elején vagyok Ardeában, minden nullázódva, az összes tárgyam eltűnt, egy küldetés sincs. Annyi a külömbség, hogy ha uj jűtékot töltök, akkor Ardeában egy harc közepén találom magam, evvel a mentéssel meg ugyanott, csak nincs harc. Az orkok ott sétálnak a városban....
Kiakasztó.
Ja megjegyzem még, hogy se az utolsó quick savet, sem az előző mentéseimet nem ismeri fel, minden alkalommal ugyanide kerülök. Csinálhatnának egy Remastered editiont, mert a játék maga kiváló, személy szerint a kedvenc RPG-m, de még evvel a community patchel sem tudták helyrehozni a hibákat, amelyek közül a legnagyobb probléma a mentés. De van itt még olyan is, hogy . a szörnyek, kisérők átmennek a falon a barlangokban, vagy Pawil Sildenben belemegy a dombba és eltűnik,ezzel lehetetlen teljesiteni a questet. De északon az egyik ősi helyen is az egyik főellenség eltűnik a mennyezetben, Sildenben a 4 rabszolga egyfolytában elvesznek mögöttem, mert beleakadnak mindenbe, és nem tudnak kijönni, elég, ha egy fa van előttük.
Valakinek volt hasonló problémája az utolsó community patchel?

J&W JW-790GX-Extreme,Phenom II 920, Cooler Master Hyper TX2,Ati Radeon XFX 4890, Geil Black Dragon 2x2 GB, SB Audigy, Gigabyte SuperB Power 460, Antec 900, LG 37LG5000, Windows Vista Ultimate

Én úgy négyszer vittem ki a G3-at. Megtanultam pár varázslatot még pluszba, de egy kezemen megszámolható, hogy hányszor használtam õket.
A jégdárda - jégbe fagyaszás - mit megéri G3-ban megtanulni. Sebez rendesen, és ha nem öli meg az ellent, akkor befagyasztja, mi azért hasznos dolog.

Bloodfly alapban átrepül a pályán eleve királyság volt. Szerintem a Risennel az volt a baj, hogy a kristálymágiák miatt a támadóvarázslatok vissza lettek véve (emiatt féloldalas lett a rendszer), néhány rúna pedig túl késõn volt megszerezhetõ. Ettõl eltekintve én értékeltem a sok "civil" varázslatot (levitálni is mindig móka), és használtam is õket. A zárnyitást meg sem tanultam mágussal, ha egyszer ott a varázslat.

A G3-at hagyjuk, 60 óra játék után feladtam (bár a lemezemet, már 2 perc után megdarálta félig, alig tudtam kikapni: fasza volt a DRM!), akkor jött ki az 1.7, amelybe a mentett állásokat sem tudtam átvinni, az új VGA-mon meg rosszabbul - értsd: játszhatatlanul - futott, mint a régi nudlin. Addig én is kb. csak tûzlabdát használtam. Szóval eszem ágában sincs védeni. Egyszer még adok neki egy esélyt.
G1 és G2-ben volt értelme jó pár varázslatnak. Igaz ezek jó része azért, mert mágia körökhöz voltak kötve és folyamatosan lehetett egyre tápabbakat szerezni. Ám is így is volt, hogy a mannánk miatt nem tûzlabdát, hanem tûznyilat használtunk, mert úgy jött ki jobban. Vagy tûzvihar helyet tûzlabdát, mert az nem terjed tovább és így nem sebzi a baráti NPC-ket.
Még az állattá való átváltozásnak is volt értelme. G1-ben egy helyen kellet, magyarosítással pedig egy bug miatt kellet. G2-ben kezdõ játékosnak volt jó, hogy bejusson a várba.

G3-ban én összesen a tûzesõ és meteor varázslatokat használtam város felszabadításnál. Tûzlabda inkább fejlõdés közben ha valami tápabb kellet.

Risen egy mágia rendszere meg... olyan. a Kettõé meg... igyunk rumot.

Melyik valós idejû RPG-ben van gazdag és jól mûködõ mágiarendszer? Nehezen tudnék sajnos jobbat mondani. A Demon's Souls (ezt RPG-nek azért nem szívesen nevezném) után kifejezetten azt éreztem, hogy nem kellett volna lehetõvé tenniük a mágiahasználó karaktert, mert nem sikerült sem kiegyensúlyozniuk, sem élvezhetõvé tenniük.

Én személy szerint a Gothicokban és a Risenben is élveztem a beavatás folyamatát, és azért sok varázslatot találtam használhatónak. Persze mind nem kell, de rengeteg játékot tudnék felsorolni különbözõ stílusokban, melyekben egy csomó lehetõség az, ami lehetõség, és nem kényszer. Az egy más kérdés, hogy a G3 alapból beteges, illetve a NotR-ban elég vicces a kihívás görbéje mágussal.
Molnibalage
A PB összes játékában vicc a mágiarendszer... A G3-ban pl. az alap tûzvarázslaton és fagyasztáson kiívül gyakorlatialg semmit sem kellett megtanulni...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Nekem pont bejött a Risen 2 de a Risen 1 nagyon nem.
Dióhéjban Risen 1:
- A grafika borzalmasan gyenge volt illetve túlzásba vitték a sötétet olyan érzésem volt mintha egy updatelt gothic 1-el nyomnám
-A közel harc nagyon gothic 3-szerû lett,számomra nevetséges hogy állatok-lények támadását shilddel blokkolni lehetett,illetve az egész harcrendszer bizonyos lény pofonegyszerû támádási pattern kiismerésére épült,statok itt sem számítottak sokat max tovább tartott megölni vmit low szinten.
-Mágia és ijászat elég gyengére sikeredett egyszóval az egész harcrendszer felejthetõ volt(nem mondom hogy késõbb nem vált erõssé mágus vagy ijász féle karakter de elején rendkivül frusztráló ami ugye közelharccal nem volt meg)
-A 3-4 fejezet csak a fõ küldetésre koncentrált semmi mellékküldetés vagy akármi csak az eszetlen dungeon hentelés
-Story,párbeszédek összeségében elég gyengére sikeredtek(a már emlitett 3tól fejezettõl pedig párbeszédek teljesen megszûntek)
-Boss harc végén mintha Zelda játékból ollózták volna ki nem is szólva hogy arcon köpésse volt a karakternak amit fejlesztett ember mágus vagy ijász nem számít csak az adott fejszével sebezheted meg.

Sorolhatná napestig az ember a hibákat de nincs értelme a Risen 1 hangulatban harcban történetben is gyenge volt az embernek végig olyan érzése volt hogy ezt már látta valahol sokkal jobb és szebb formában a maga idejében.
Ezzel szemben a Risen 2 igazi felüdülés volt
elõször azt hittem topikot tévesztettél de már értem a lényeget 😊

<#szeret><#szeret><#szeret>

Ellenben a humanoidok annyira kiismerhetõek voltak, hogy hardon se volt kihívás. Egy plusz tényezõként belépõ stamina már sokat jelenthetett volna, mondhatni a jó harcrendszer alapja. Na meg az is zavaró volt,a mikor az ellenség idõnként libasorban állt, úgy küzdött meg velünk, de ez persze már az AI hibája volt.
Molnibalage
A Risen I harcrendszere az egyik legjobb, amit valaha láttam. Ha koncentráltam, akkor le tudtam verni 4-5 brutál gyíkot úgy, hogy jó, ha egyszer ütöttek meg. Ha meg bénáztam, akkor simán levertek. Szinte semmire sem emlékszem a Risenbõl, de erre igen.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Sg fórummotor hiba.

Molnibalage
Még mindig nem kezdtem el végigjátszani... 😊

Molnibalage

Számadatoktól nem lesz sem élvezetes, sem mély, sem reális a Risen harcrendszere. Az utóbbi kettõt nem is várom el feltétlen. Egyébként rossz sem volt, de nem a harcért játszottam vele, na. A G1-2-é a maga idejében rendben volt, nem is nagyon létezett jobb alternatíva (ami jobb volt ebben, az direkt erre gyúró gyakós játék volt, lásd a Severance: Blade of Darknesst - ami igazán jó volt, de nem hoznám át Gothicba, Risenbe a rendszerét), ma már nyilván az is kevés lenne.

A Demon's Souls/Dark Souls alapvetõen egyszerû, de nagyszerû - és persze nem hibátlan - rendszere viszont tényleg kiált egy Gothic-szerû RPG-ért (sajnos ennek hiányában azok nem is nekem valók), ahogy a Gothic/Risen is egy afféle harcrendszerért.