Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

b-type
Nálam ilyen a menü:
kép

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Elõször is leszögezném, hogy szerintem is jó játék a Gothic 3, ez azonban nem akadályoz meg abban, hogy meglássam a hibáit.

- hosszú töltési idõk alatt a mentett állás betöltését értettem, amit ráadásul welég gyakram is kell használni a random csaták, meg a társak miatt, a sok töltögetés pedig meg is fekteti a gépemet, emellett az állandó swappolás is igen zavaró

- az állatok keménysége alatt a stunlock-ot, valamint az állatok keménységét az orkokhoz viszonyítva értem (ezek az orokok már nem azok azok az orkok, komolytalanok), a textúra alól támadó spéci képességükrõl nem is beszélve 😊

- mentés-töltésnélnél nem találkoztam képpel eddig semmilyen verziószámnál - ennyire csak nem lehetek figyelmetlen

- nem vártam messiásként, elvégre csak egy játék, de egy kicsit csalódtam, kész állapotában valószínûleg sokkal jobban rendben lesz a játék, viszont számos idei játék igenis hozta számomra az elvártat (HoMM 5, CoH, CoJ).

- az Oblivion modok nélkül számomra nagyon nyers, de a G3-hoz hasonlóan azt is jó játéknak tartom, ellenben, ha ez lesz a követendõ irány az RPG-k és Fallout 3 számára, az igenis elkeserítõ, jó dolog a moddolhatóság, de nem a rajongókra legyen bízva a világ kidolgozása, valami azt súgja, hogy a Fallout 3 a rajongók számára nagy csalódás lesz, de majd modderek ingyen rendbe rakják, a Bethesda pedig számolgathatja a pénzét...

Válaszolok a többi hozzászólásra is:

Az én problémám a hangulat a játékkal, egyszerûen jóval kevesebb benne, mint a korábbi részekben. A világ méretének és szabadságának a növekedése pedig sajnos fordított arányosságban áll a történettel és a hangulattal. Játéktechnikai szempontból ugyan érthetõ, hogy a különbözõ páncélok viselése nem szúr szemet senkinek, de a hangulatot igenis rongálja. Nekem nagyon hiányoznak a céhek is, a spéci páncéljaikkal, küldetéseikkel, a valahová tartozás érzésével. nagyon megdobhatná a hangulatot, ha a 3 frakció közötti választás mellett, akár még "céhezhetnénk" is, keresztbe metszve azt. Valahogyan a küldetéseket, párbeszédeekt sem tudom annyira élvezni, mintha egyszerûsödtek volna, lehet német eredetiben más, de az angol és a magyar hagy kívánnivalót maga után, bár tudom, hogy a magyar fordítás mennyi idõ alatt készült el, ahhoz képest igenis jól sikerült.

Én csak azért írtam be a véleménymet, mert nem tetszik az, hogy ha valaki beír valami negatív véleményt (nem fikázást!) a Gothic 3-ról, akkor neki kell esni, a német fórumokon is sok csalódott rajongó van, ez nem a fikázásról szól. Jelenleg engem örömszerzés helyett inkább felbosszant a játék, egy hónapja idegeim kímélése miatt elõ sem vettem, no meg hihetetlen, hogy nem lehet az ember tûzmágus, pedig már várom egy ideje a peccset, amely javítja, nem hiszem, hogy ilyen bonyolult lenne. Nos én az elszalasztott lehetõségek játékának érzem a G3-at, és bár az eladások nem feltétlenül egyenesen arányosak a játék minõségével, de Nélmetországban nagyon hamar lekerült a toplistákról a játék, máshova fel sem került, üzleti szempontból - az Oblivionnal szemben - ezt nagyon elrontották, szerintem így is fõleg a név és a reklám adta el. Mindazonáltal tudom, hogy a PB-s srácok mintegy 20-an dobták össze ezt a játékot, ez nagyon szép teljesítmény, de ettõl nem fogom magam jobban érezni, úgy érzem, hogy túl soakt akartak vállalni, de valahogy mégis kevés lett belõle...

Ettõl függetlenül végéig fogom játszani, sõt a leendõ a kieget is, õszintén szólva a sok írogatástól meg is jött hozzá a kedvem 😊
Sajnálom nos én a névtelen hõsõmmel végignyomtam párszor az egyest és a kettest, plussz az adonnal is és nem érdekeltek a bugok, vagy az hogy hányszor dobott le, a kedvencem volt, most végignyomtam a 3mat és csak sajnálni tudom a készitõket is mert egy egész más tipusu játékot csináltattak velûk mint az elõdeik vagy mint amilyet szerettek, szerettûnk volna, ez a kedvetlenség meg is látszik a játákon sajnos.
Ez a játék tisztán az amerikai gyerekeknek van szánva, ahol semmi taktika semmi eszelés csak az õrûlt erõszak, õlj meg mindent és mindenkit aki utadba áll gondolkodás nélkûl, nos mi nem ehhez szoktunk
és nekûnk ezért furcsa a játék, egyszerûen hiányzik belõle a Gothic érzés...
tibor16
Azt mondják, hogya az én kutyám egy kicsit túlsúlyos, - no ilyenkor én bezony harapok (miközben akirõl szó van ártatlanul forgatja a szemét, és Õ tulajdonképpen egy nagyon kicsi állatka). Ez van a Gothickal is, amikor olyanok esnek neki a játéknak, akik "súrolják" és olvsnak ezt azt róla, aztán nyilatkoztnak mint szagértõk.. - no ezt piszkosúl rühellem. Ez kb olyan, mintha jóízûen ennél vmit és eközben odaállnának a hátad nögé és elmagyaráznák mikrobiológiai szinten mit is eszel. Ezért írtam amit írtam.
Persze, hogy tele van hibával. Persze hogy van benmne egy csomó ökörség és persze, hogy szidjuk is. Mert dühítõ, hogy jobban is lehetett volna. És persze, hogy (legalább is én) imádjuk - mert ez ahogy elõttem is írták, mindezzel együtt hamisítatlan Gothic.
Talán érdemes lenne az elõzõ részeknél a fórumok elejét visszalapozni, mert ott is írtunk ám feketét fehéret.
Sztem arról van szó - hogy ez részben más, másként döntöttek és fejlesztették, ezért ez nem az elõzõ részek módjának (és itt a játék történet vezetésére, szerkezetére gondolok) folytatása. Hogy most ez jó döntés volt-e? - még nem tudom, mert a játék kicsivel több mint a felénél tartok.
Továbbra is szidni fogom a hibáit, mert bezony egy csomó dolog nem tetszik - rambóvá való átalakulás, nincs igazi döntés, mert nincs következménye igazán annak amit csinálsz, morális problémák - elõttem kiválóan leírták.
No de azt nem fogom hagyni, hogy a játékkal nem is játszók, mintegy lefitymálják. Kegalábbis itt nem. Mert sztem összeségében ez bizony egy jó játék - és kész..

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

wedge31
Engem öszintén szólva a játékban rejlö hatalmas lehetöségek elcseszése vagy agyatlan leegyszerüsitése bosszant a legjobban és csak ezt követik az elkapkodott kiadásból származó bugok.Sajnos a fejlesztök elindultak a TES irányába de mivel nem akartak egy klónt sok dolgot meghagytak az eredeti gothic vonalból így játékmenet szempontjábol kaptunk egy hibrid rpg-ét ami már csak az eredeti gothic butitott változata. Szerintem a katasztrofális bukástol pont ez a megmaradt hangulat menti meg a játékot amely hangulat csak nyomokban emlékeztett az eredetire.
A véleményemet egy napi aktiv játék alapján mondom,tehát látam a game minden lényeges részét.Az meg hogy egyeseknek nem tetszik hogy néhányan csalodtunk az legyen az ö bajuk attol itt még senki sem lesz nagyobb fan ha tagadja a játék lebutitását és nem látja vagy hallja a hibáit.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

b-type
én is írnék, pedig minek...igyekszem olyat írni amit még nem írtam 😄D

Az Oblivion frankó játék, abban igazad van hogy uaz hiányzik ott is mint itt, azaz a még több hangulat és ötlet, de nem diktált semmit, jópár éves fejlesztésnél már korán eldõl hogy milyen bonyolultságú szerkezetre épül a játék.
Aztán meg a fejlõdési rendszere (amit én bírtam), igen sokaknak okozot problémát.
Visszatérve a G3-ra, nálam 1600×1200-ben megy mert majdnem mindegy, azt tudom hogy ha vennék még memo-t, akkor jobban menne.
Amikor Load game, illetve teleport révén belépek egy területre, akkor kell egy körbefordulás...utána lehet mozogni, gyors futáskor még meg tud akadni Vengard közelében (nem benne), iletve sokfõs városban, sétálva semmi.
amit én is hiányolok, az a sok-sok hangulati elem ami miatt néha kivülállónak érzem magam.
Vmint azt hogy egy városba való bejutásnak ennyire kemény feltétele legyen...azaz le keljen ölni a vízmágusokat, az elég durva miközben más városok fõ templomaiba, állítólag überfontos ásatásaira simán be lehet jutni.
Itt én jobban örülnék ha lenne, egy második, illetve mágusoknak harmadik lehetõség.
Harcosoknak egy embertpróbáló küldetés ami egy igazán értékes ajándékot hozna a fejvadászoknak...vagy mittomén.
Ez így is frankó, bejön meg minden, csak utálom hogy morális okok miatt kirekesztõdöm egy városból és annak esetleg érdekes küldetéseibõl.
Az sem lenne baj, ha egy Fejvadász elite öltözék adná meg az utolsó lépést ahoz hogy beléphessek a kapun.
Ehez kapcsolódik hogy jó lenne gyorsikonra tenni az öltözéket, mivel kószáknál, nomádoknál, északiaknál és hamarosan a lázadóknál is megvan a z elismertséghez kötött legjobb cucc, szivesen használnám egyszerûbben, nem kellene inventory-ban kotorászni.
Sok-sok ötlet kellene, mert egyébként a játék alapból nagyon jó sztem, jó kemény.
amikor elsõnek megemeltem a malomkövet remegõ térdekkel az nagyon nagy volt, és király húzás volt hogy ha kinyomom a fejem fölé akkor kapok +5 erõt.
Ehez hasonlatosan kellene még több apró frankóságot eldugni, a fûrészeléstõl pl. hülyét kapok...egy animáció mint a nyársforgatás. 😞
vmit azért ki lehetne hozni belöle.
Horgászás detto.
Több meglepi....jópárszor volt hogy levadásztam több ogre-t, és õrizték a semmit....ez oké, nem kell minden ogre-nak kincshalmokon csücsülni, de néhány csontváz azért lehetne.....esetleg kis levélkék amibõl lehetne nyomozni...stb.
Kölkök.....legyenek gyerekek, jó nem sok asszony van, de azért kölök legyen! 😄
és természetesen az egymásbaolvadó karaktereket, és hasonlóakat számûzni! 😊
Az alap nagyon jó, Oblivion-nál is jó volt, és ott a modderek nagyon hasznos kiegészítésekkel gazdagítani tudták a játékot.
Itt sem lenne rossz.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Mike at home
remélem az elütésekkel együtt is, nagyjából érthetõ 😊

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
reagálnék:

- nem tudom milyen csigalassúságú töltésre gondolsz, illetve a hosszú töltési idõre, én a fél/pár másodperces megakadásokat nem nevezném annak
ha beérek egy ork táborba, és az orkok nekem rontanak, semmiféle töltés, akadás nincs
- az állatok durvák voltak a második részben is, messuorõl keróltem a durvább bestiákat, emlékszem
- lényeges kevesebb volt mind az állatokból, mind az orkokból
- abban egyetértek, hogy fele akkora hangulata sincs, mint a kettõnek, itt mindegy hol alszol, kinek mit adsz el, stb, az sem számít, hogy hõs vitáz vagy-e vagy sem, max az loptál-e, öltél-e, ha sok van a rovásodon, nekedugranak legyen az bármennyire öngyilkos akció is
egyszer nem hallottam a nagyuramat, sõt a porban sem csusznak elöttem 😊 holott nagy kegyesen életben hagytam õket, és gondolom nem tévedek, ha Beliart szolgálnám, akkor sem rettegnék hatalmam
- a mentéseknél van kép. nálad nincs?
- ez a játék jelenleg egy kaki, de mivel másfél hónapja ezzel játszom éjjel-nappal, szidhatom, nem? 😊 (bevallom a héten hanyagoltam)
- semmit nem várok, messiásként meg fõleg nem, errõl már leszoktam, irtó nagy a csalódások értek régen
- Oblivionnal is prímán el lehetett lenni

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

*Flatout 2 - bár gondolom érthetõ volt
A jelenlegi állapota még mindig a pofátlanságot súrolja, éppen ezért, ha valaki csak ismerkedne a mûfajjal vagy kíváncsiságból kipróbálá a demóját, sírva fogja eldobni. Az "igazi gothicosokkal" pedig kitolás a játék, én majd megveszem, kieggel együtt, agyonpeccselve ezer forintért, így egyszerûen nem éri meg az árát, ha hardware lenne visszavinném a boltba...

Bizonyos szempontból tényleg a játszhatatlanságot súrolja az állapota, a performance-t tekintve például nagyon rossz döntés volt a töltések kivétele, bár azok is elég zavaróak számomra, de ez így az õrületbe kerget - dual core-os géppel... A textúrákban eltûnõ NPC-k, a rossz harcrendszer, valamint elõzõ részekhez eddig igencsak gyengének tûnõ párbeszédekrõl nem is beszélve.

A legnagyobb negatívum számomra pontosan a hangulat. Myrtana-ban mászkáva nem érzem magam erdõben, a játék ösvényekbõl épül fel. Az éjszakák sem olyan félelmetesek, mint az elõzõ részekben, ahol tényleg sötét volt, ítt alig veszem észre a napszakváltást. A motoszkálásszerû hangok, az orkok csatkiáltásai számomra borzasztóan hiányoznak, korábban rámjött a frász, ha egy Orc Elite a nekemrontott, ebbõl legfeljebb a hosszú töltési idõ miatti bosszankodás maradt. Az orkok gyengébbek, mint a Kaland-Játék-Kockázat könyvekben, ellenben a különbözõ vadak, mintha valami gyilkos-állatos-horroros filmbõl szabadultak volna...

Pár apró kényelmes funciót egyszerûen kiirtottak az új részbõl. A mentett állásoknál korábban lehetett látni a nettó játékidõt, illetve a képet, ahol mentettünk, nos ezt a két kellemes és kényelmes funciót egyszerûen kivették, a naplózási rendszer pedig egyszerûen pocsék.

Az igénytelenség tetejének pedig azt tartom, amikor az új patch-ek sem módosítják az eredeti rossz ini-t kellõképpen, holott a PB-s srácokon kívül már mindenki tudja a megoldást. Szintén pofátlanságnak tartom a játék másolásvédelmét, amivel igaziból az eredeti lemezt vásárlókkal szúrnak ki, hiszen aki nem veszi meg, legalább ingyen szív. Én bizony az eredeti korongot és a meghajtómat sosem amortizálom feleslegesen, ergo csak olyan játékot veszek meg, amihez van törés, vagy lehetõleg tudok magamnak biztonsági másolatot készíteni róla. A Faltout 2-t is töréssel játszottam, így lemondva a multiról is (állítólag úgy sokat disconnectel, problémás), holott ott figyel az eredeti DVD a polcomon.

Mindezek ellenére sem tartom rossz játéknak a Gothic 3-at, de egy kezdõ játékosnak nem ajánlanám, sõt el is dugnám elõle, ne ez alapján ítélje meg a Gothic-szériát. Véleményem szerint csak az tudja dícsérni a G3-at, aki már játszott az elõzõ részekkel és messiásként várta a játékot. Másnak csak azt tudom ajánlani, kezdje a korábbi részekkel az ismerkedést, jelenleg motivációt sem érzek, hogy játszak rajta.

Egyébként pedig olyanokról állítod, hogy ki sem próbálták a játékot, akik meg is vették azt, és jogosan csalódottak termék minõsége miatt.

Külön csalódott vagyok amiatt, hogy amennyire RPG-gazdagnak ígérkezett ez az év, annyira elkeserítõek lettek az általam várt játékok (Oblivion, Gothic 3), ráadásul félõ, hogy pont az Oblivion diktálta, játékosok tömegét megfogó egyszerûsítés lesz az új trend az RPG mûfajában, a Fallout 3-ról, amit szintén a Bethesda készít, nem is beszélve. De ez már offtopik.
Egyesek nagyon lehúzzák a játékot (anélkül hogy sztem kipróbálták volna ténylegesen is, nem csak 5 min erelyéig), pedig nem rossz.

Tudom tele van bugokkal, de jó részük nem zavaró - legalábbis számomra nem. (lehet én vagyok vak de a játékélményt durván romboló bugal még nem találkoztam, pedig lvl 40-es vagyok, s tolom egy ideje...)

Azt is tudom, hogy 1-2 dolgot elrontottak (legalábbis én másképp csináltam volna) - ezért mondom azt, hogy bizonyos szinten jobb a G2 - de összeségében ha 2 szóval kellene jellemezni azt mondanám:
"igazi Gothic"...(hibái ellenére)

Számomra visszaadja ugyanazt a hangulatot, melyet az elözõ részek, sõt néhol még jobban is, s ez a legfontosabb egy játék, különösen rpg esetében!

Molnibalage
Akkor az nem zúzás. Nálam azt azt jeleni, hogy koncentrálás és trükköznés nélkül széthentelek mindenkit. Ez kb. a 45-dik szint körül kezdõdik el.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

tibor16
Igen, igazad van (visszaolvastam), - elõtte egy másik fórumban voltam, és véletlen ide írtam, (túl fáradt lehettem) - bocsesz

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

tibor16
Nem ezér szeressük!.. - ugyan madártanilag biztosan kifogásolható a tilinkók hangja, sõt lehet, hogy akad is (eddig észre sem vettem) - de ami tény, hogy 2 hónapja le sem szakadok a géprõl - ilyenkor akár nagybõgõzhetnek is a nádi poszáták, az se érdekel. Talán, ha javasolhatom, el kellene kezdeni rendesen játszani vele..
(Az meg felettébb érdekes, hogy beköszönés képpen lehúzzátok, aztán eltûntök..)

> Olyat tapasztaltatok, hogy a napok száma teljesen rendszertelenül változik, leginkább túl gyorsan növekszik? Az utolsó mentésem már a 110. napon jár, pedig nem játszottam többet pár játékbeli napnál...

> Valami a rendszeridõmmel lehet, vagy ismert bug

Megoldottam, AMD64 X2 drivert kellet installálnom (dual core optimization), meg a biztonság kedvéért feltettem egy biztonsági fixet is.

infok itt: http://www.hardforum.com/showthread.php?t=983781

AMD64X2 3800+ @ 2.4GHz, 2G RAM, 8800GTS 320M

Mike at home
azért végig lehet játszani

Mike at home
milyen trágár kifejezéseket?

PTW
próbálom csak hát iszonyat bosszantó hogy itt lenne egy remek játék és az egyetlen amire képes az az hoyg az idegeimet borzolja... áh mindegy majd egyszer. most megyek befejezem az Arcanumot.

DonnieBrasco
Sajnos egyetértek. Hihetetlen, hogy lassan több hónapja szomorkodik a polcon a doboz, és még mindig bele se kezdtem (és ahogy kinéz, még hónapokig nem is fogok.)
Kapnak hideget-meleget a fejlesztõk a Jowood fórumokon.... 😞

DB

A ti kung-futok nem erős!

wedge31
Ne idegeld magad feleslegesen a készitök is elismerték,hogy a játékra még legalább hat hónap fejlesztés is ráfért volna.Valszeg annyira elcseszték,hogy a lényeges bugokat ilyen patchek formájában nem is tudják javitani majd talán egy kiegben ha egyáltalán lesz rá igény.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

b-type
Azt hiszem a többiekkel a bánya alsó bejáratánál találkozol, mond Mort-nak hogy vigyen oda.
Spoiler-zni kellett volna az alsót is, bocsesz 😞(

b-type
Hát már alig emlékszem, így megnéztem gyors a küldetéseknél,
Thorald-nak mennie kell, Jorn mellett jön még Lisk is (mindketten vadászok), és természetesen Mort.
Lehet hogy csak ennyi, vagy aki még jött azt nem ehez a küldetéshez írta.

tibor16
sziasztok, - megkérem, aki tudja, írja már be, kiket lehet a nordmari bánya felszabadításánál befûzni, hogy segítsen.. Amikor a küldit megkaptam, még korainak éreztem, akinél volt ilyen opció - továbbléptem. Most meg már nem tudom kik voltak azok és most meg aktuális lenne. Jorn és Thorald van meg, de pl az utóbbi, bár aztmondja jön, a füle botját sem mozdítja, pedig még páncélt is szereztem neki..

PTW
kb annyit ér az új patch mint sz*aron a harmat. illetve nem, bocsánat, uyge log szerint javították az ambient hang bugot, ez annyiban igaz hoyg a harkályok ésa madarak hangjai már nem akadnak azonban ugyanúgy van még egy tonna hang ami akad rettentõ idegesítõ módon. esõnek, vízesésnek még mindíg semmi hangja és még sorolhatnám. arról nem is beszélek hoyg az igazi játékmenetbeli problémákhoz (tanulhatatlan skillek, lázadás/felszabadítás "nem léte") hozzá sem nyúltak. nem tudom hoyg ezek az arcok mit képzelnek magukról de ez még viccnek is rossz. 2 hónap után vettem újraelõ a játékot de még mindíg ugyanolyan mint volt ergo használhatatlan. egy áv múlva talán már lesz értelme próbálkozni vele asszem hogy én itt ezzel feladtam. ez a játék egyáltalán nem érdemli meg, se a ráköltött pénzt sem a bele fektetett hitet.

Köszi MrAndré.
grebber
Én elsõre nem keresgéltem kulcsokat ide hanem beugrottam csak.
Majd 2. végigjátszásom jó hosszadalmas lesz mert minden küldit megprobálok megcsinálni.

Next PC upgrade: 2022

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
The 5 keys of the temple of Mora Sul

1. The orc leader of the temple

2. A merchant named Kurt

3. Gonzales, boss of Mora Sul

4. Yusuff has one. Hes northest of Mora Sul.

5. Ilja one of the merchant. Give it for free if you bring him a vase from the temple after you opened it.

Why so serious?

Hahó! Nem tudja valaki hol található a Mora Sul-i templom öt kulcsa? Elöre is kösz a segítségért.
b-type
Új fegyók 😊)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Mi tetszett az idén? Nos a legjobban a Dark Messiah of M&M tényleg rövid de eszméletlen hangulatos és teljesen jól fut nem épp legacélosabb gépemen is. Ami pl. ezen topic névadó játékáról nem mondható L... Aztán a Settlers2 Next Generation az is valami nagyon jó volt! És még a Fifa 07 amin a magyar kommentár rengeteget dobott de anélkül is sokkal játszhatóbb lett mint a tavalyi. Meg a Heroes 5 azzal is sokat elvoltam még a nyáron. Más nem is jut eszembe viszont az év csalódása kategóriában a Gothic 3 és az NbaLive2007 toronymagas esélyesek nálam...
Terelisbõl elindulsz a folyon felfelé , bemész az elsõ vagy második vízesés alá, majd menj egyenessen a sziklafalnak, ekkor felkerülsz a vízesés tetjére a vízalá. Ha továbbmász valamerre akkor kizuhansz a világmindenségbe 😊 teleportal viszatudsz jönni. Pár vízesés mögött elég szép barlang van.

Az új fiókom: DevLupius

grebber
Nekem nem volt ilyen gond vele olyan 2x nap körül fejeztem be a gamet.

b-type
Sztem a 12-es patch-l megpiszkálták a kereskedõket...vagy megpiszkálódtak a kereskedõk, nem tom.
-Pörölyklán kovácsánál 84ezer arany van, ami nem gyenge 😊, mivel pont kipakoltam az összes sírt, legalább frankón el tudtam adni a kacatokat.
-Az érckohóhoz nem 200-s kovácsolás kell az ziher, mentettem-felnyomtam 200-ra, és megpróbáltam, de nem.
Pedig jó lenne tiszta mágikus ércet olvasztani, mert így soha nem lesz runakard. 😞
-beugrottam Ishtar-ba is, egy alkimistával tudtam is beszélni (vettem mérget..ezt-azt), mielõtt elkezdtek kergetni...akkor kipróbáltam hogy mivan ha elvernek..talán bentmaradhatok, de nem. Kapásból kivégzett a piszok 😊
így kiteleportáltam.
Elugrom megnézem hátha az új patch-l lehet már mérgezést tanulni..

Olyat tapasztaltatok, hogy a napok száma teljesen rendszertelenül változik, leginkább túl gyorsan növekszik? Az utolsó mentésem már a 110. napon jár, pedig nem játszottam többet pár játékbeli napnál...

Valami a rendszeridõmmel lehet, vagy ismert bug?

AMD64X2 3800+ @ 2.4GHz, 2G RAM, 8800GTS 320M

tibor16
nekem meg az ásatásnál Monteránál egy gödörbe, ott csúszkáltam egy csomó ideig, amíg elmentem kávézni, a Híró meg valahogy kiszabadult közben 😊 Monterát muszáj leszek leverni, mert ha csak benézek, nekem esnek a hassasinik Marik meg a kompániája. Nincs ellenszere.

grebber
Silden mögötti nagy tónál egyszer beszórult a karakterem a lapuleveleknél azt legalább fél óra kelett mire kitudtam szabadulni.

tibor16
nekem nem mûködik a vízalatti séta, csak úszni tudok. Tényleg nem lehet a víz alá menni.
Srácok, a trágár kifejezéseket kérlek hagyátok el! - ettól semmivel nem lesz jobb a sztori, és sztem nem csak engem zavar.

Mike at home
idõ buborék jópofa?

Mike at home
többet, mert nekem maradt, plusz a receptem is meg lett hozzá, de nem csináltam magamnak

Meg lehet fözni is😄

Nandusz

fairingban tutira 2 db kancsóködöt tudsz összeszsedni.

Egyiket a külsõ vadász csókától...a másikat egy bennti karaktertõl...erre már nem emlékszem, hogyki, de tutira áll a dolog...ugyanis nekem maradt egy kancsóködöm, miután az orkgenyának átadtam😊
Asszem amúgy, hogy az egyik kereskedõnél van..talán a kocsmárosnál...nem tudom

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

b-type
Volt ott egy magasleses csávesz is, na de mindegy jófajta piát nem osztogatok 😄

Más:
Újra kint van a G3.com-n a 12-s patch, sztem ez már okés, húzom-rakom.

Ugyanettöl a hapek töl tudod az ital receptet megkapni és már készítheted is piabogyobol.

Normar-ban van egy hídör aszem a pörölykláné aki kér piát,annak is lehet adni és több xp kapsz mint a sima pia italért...

Idõ buborékot Beliar tanit ha vanelegendö ösi tudás az zárnyitás meg Saturas.
De lehet ehez beliart kell imádnod és csak azután

rotator
Nem csalás, csak uncsi és nincs benne kihívás. <#hawaii>

zsirfecske
az csalás, ha én gothic2-t úgy toltam végig, hogy mindig felmásztam valami fára, kõre vagy magaslatra és onnan íjaztam le mindenkit, és ez a szokásom itt is megmaradt? hehe

Adtad már vkinek az artifactokat? Csak az utan lehet ilyeneket tanulni...

már mindet végig jártam
peeter22
Nézd meg az innos és beliar oltárokat is. Hátha valamelyiknél meg lehet tanulni.

Sok vadász úszik a kukacosban halra vizelve, de a lényeg, hogy az enyémet csak maga kaphatja be.