Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LegionarR
Még amatõr vagyok a Gothic világában, de ez a játék elég szimpatikus... Csak a fejlõdéssel nem vagyok tisztában... Hogyan lehet a játékban a karaktert fejleszteni? Eddig csak oltárokat találtam, de az csak 3 tulajdonságot fejleszt... ÉS a többi?

Aki a kicsit nem becsüli, azt hamar útólérik a sánta kutyák...

b-type
Tényleg kissé idegesítõ....ahogy még régebben írtam hogy a játék végén mindig a játékos van.
Az hogy hogyan játszik,...még akkor is ha nincs rákényszerítve.
Én cserélgetem a páncélokat,..kószákhoz megyek néha északi páncélban, vagy nomád köpennyben, de azért még oda is fel szoktam venni a druidaköppenyt.
Nomádokhoz detto, lázadókhoz is.
Gyûjtöm a fegyvereket, így pénzem sincs mindig rengeteg.

Nekem még nem volt a fõszálon játékmeneti problémám, sztem ha vkinek van az a verziószámmal együtt írja, ha warez akkor azt is.
Mert kezdem azt hinni hogy több probléma nem a játék hibája, hanem a játékosnak tulajdonítható.
lvl 74-n vagyok nem szabadítottam fel még várost, nem adtam le Adanos cuccait, nem voltam Vengard-ban és Ishtar-ban, egyszerûen nem volt komoly megakadásom...vagy fennakadásom.

Az hogy a humanoid karakterek gyengébbek mint az állatok (Troll, Ogre kivétel), az némileg magyarázható...ha vki akarja! Mert egyébként tényleg lehetnének keményebbek az orkok, az állatok maradjanak így.
Én pont azzal szoktam magyarázni hogy nem teljesen ösztönlények, azaz nagy tömegben nem támadnak egyszerre, mert a bazi pengéikkel egymást mészárolnák le, engem már jópárszor vágott oldalba baráti karakter.
Vmint zavarba hozhatóak.
Na több kifogást hirtelen nem tudok, mert alapvetõen sztem sem frankó a harcrendszer. 😊
A taktika pedig azért kell, mert kell, hogy az ember ne várakozzon annyit a betöltésre.
Eszetlen kattintgatással csak ez elérhetõ.
Még magas szinten is lerágnak így mobok, akár 5 jégfarkas is ha legalább 3 egyszerre támad.
Egyébként ez teljesen rendben is van, a páncél nem csodaszer csak páncél.
Sokat számít...harcoltam már úgy hogy véletlenül a druidaköppeny maradt rajtam, sisak nélkül....megéreztem.
De adni kell a kitartásra és az életerõre is, különben szenvedés sokáig.

Boldog ünnepeket minden G3 játékosnak! 😊

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Mike at home
nem unjuk 😊

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Nyugi, az, hogy az ember leírja mi az, ami teljesen kiedegeli a játékban, illetve mi az, amiben rossz irányba mentek el a fejlesztõk, a játékról való eszmecserébe tartozik, ez pedig itt fóruma neki. Egyébként pedig a hibák találják meg az embert a játékban, senki sem akarja itt bántani a Gothic 3-at, mindenki csak szeretné, ha jobb lenne.
Nem unjátok még a játék lehúzásáról történõ hozzászólásaitokat??
K****ra abba kéne már ezt hagyni már bocsánat.Attól nem lesz jobb mármint akinek nem tetszik,hogy keresitek a hibákat benne.Teljesen felesleges + elveszitek az ember kedvét a játéktól😞

★ 汤姆 李

Én még nem szabadítottam fel egy várost sem, jegelem addig amíg be nem jártam Myrtanát. Nem tudom, hogy emiatt mennyire haragszanak meg, elvileg nem kellene. Szerintem bug lehet, nagyon ellentmondásosan tudnak reagálni a világ történéseire. Más városokban is támadnak? Mert, ha igen, akkor vagy egy megfelelõ állást kell visszatölteni, vagy orkhentelés lesz a játék hátralévõ része...
Bandew
Ez az, hogy még nem is voltam Trelisben! Amikor mennék oda elõször, nekem esnek. 1.09-es patch van fent.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Nincs mit.

Lopkodtál Trelisben vagy csináltál bármit, ami nem teszhet nekik?
Patch-et raktál fe azóta? Egyesek panaszkodtak, hogy az új patch felrakása óta mindenki neki esik, nem tudni tényleg az okozta-e.
további játék hibák amiket kifelejtettem 😊

- pénz: túl gyorsan össze lehet szedni 150k-t (legerõsebb páncél ára) -> nincs kihívás a legerõsebb páncél megvásárlásában, tudom ott van a reputációs/elismertségi limit, de azt is gyorsan össze lehet szedni (másrészt a lázadóknál a 2 legerõsebb páncélhoz ugyanannyi kell...)

- Molnibalage: lehet igazad van, kicsit régen toltam már G2-t, jobban visszagondolva a játék végén már tényleg gyorsan lehetett orkot ölni, de azt fenntartom, hogy shadow knight-k erõs kariknak is tudtak meglepit okozni 😊 (kivéve: varázsló + tûzesõ).

- érdekesnek tartom, hogy egyes kasztok csak dísznek vannak benn: ranger (hangulat miatt jó, de nincs érdemi szerepe); haramiák (nem is lehet hozzájuk csatlakozni - attack in sight parancs miatt) = dísznek betettek két kasztot.

- oltári hülyeség: lázadó vagyok, pala páncélba, pala pjzzsal, s csak úgy belofrálok egy ork városba, s senki sem kérdezi meg: "Kedves Ellenség úr, maga mit is keres itt!?" - igazán megcsinálhatták volna, hogy legalább le kelljen venni a páncélt amikor bemész egy ellenséges városba (ne legyen ránézésre egyértelmû ki vagy), vagy felvenni egy semleges, szövetséges páncélt (pl.: ork város esetében hashasin rucit)

Bandew
Kösz ez bejött! Ez a barom beleesett egy gödörbe Ardea mellett. Kellett tökölni amíg kitoltam onnan. Viszont fogalmam sincs miért támadnak meg így látatlanban Trelisben. Az a vicc, hogy csak az orkok támadnak meg, az egyetlen ember aki megtámad az Thorus. De a zsoldosok meg a fejvadászok le se szarják, hogy kb 50 ork jön rám. NA van valakinek tippje, hogy ez mitõl lehet?

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Bandew
Ez kész! Most már az orkok is "bekrepáltak"! Épp megérkeztem Trelisbe és lerohantak az orkok. Pedig elvileg ott meg se kéne támadniuk. Mi a fenét csináljak? <#confused>

A goto Milten segítségével esetleg megkereshetnéd, én nem használtam eddig a konzolt, úgyhogy más ötletem nincs.
Bandew
Ecsém ezt nagyon beszoptam! Még kóddal is próbálkoztam, de a "spawn Milten" parancsra egy teljesen passzív Miltent hoz létre, aki csak szlopálja az italokat, de nem lehet vele beszélgetni. <#szomoru1>
Tud valaki olyan parancsot, amivel úgymond helyrerakja az "igazi" Miltent? <#confused>

Én is így voltam vele, sárkányvadászként már nem csináltam meg a szigetet, fölöslegesnek éreztem. Számomra a Gothic 2 addon nélkül már elképzelhetetlen.
Szerintem üvöltés, mivel nálam ez a leghangosabb hang a játékban (zene kivételével mind 100%-on áll, sztereó), a röpködés pedig elég durva, ha leütsz valami kis állatot (csirke, nyúl, kígyó stb.), felrepül a levegõbe és odébb száll, nos a karakter is némileg hasonlóan repked.

A harcrendszerrel nem az a bajom, hogy nem boldogulok vele, használom is különbözõ ütéstípusokat, taktikázok, de nem jön be, a skillek szerepe minimálisra csökkent, az álatok ellen, viszont, ha egyszer stunlockolnak nem sok esély van (életerõmet nem növeltem, páncélt sem vettem, majd erõsebbet, hogy jobban érezzem a különbséget). No meg nem csak magam, hanem az NPC-k miatt is zavaró ez a harcrendszer, õk aztán nem tudják kitaktkázni a dolgokat, ezáltal alig használhatóak. Zavaró, hogy az elit orkok sem ellenfelek, noha egypontot sem adtam erõre vagy harccal kapcsolatos képességre...

Íjnál ezt a megfeszítést még megnézem, de azért eddig is igyekeztem megfeszíteni és alaposan célozni.
Bandew
Baromi jó... :-(
Már eddig is eltûnt egy-két ember, de azok nem voltak fontosak.

Hát ja ott kéne lennie.

Bandew
Hmmm...
Van egy kis gond és bizony félek, hogy ez egy bug. A helyzet az, hogy elmentem északra a monostorba, de nincs ott Milten. Elvileg a szentélynél kell lennie a barlangban, de ott nincs. Szal lehet esetleg máshol?

Ez így van és pontosan ezért volt jó az addon. Valami hasonlót vártam volna itt is.

Why so serious?

Molnibalage
A nehézséggel nem tudok egyetérteni a G2 kapcsán. A G2-ben (alap), ha 25-26. szint környékén, ha csak 4-5 ork és 1-2 elit ork jött, az max. röhögõgörcsre fakaszott. 30-dik szint fölött már egy ütés, egy sima ork volt az arány. 90% egykezes kritikusnál fegyverhasználatnál. Az utolsó végigvitelnél ezért már végig se csináltam a 6-dik fejezetet. A sárkányok kiírtása sem tartott 20 percnél tovább ilyen brutál karakterrel...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ritmusérzék nélkül nem igazán lehetett gothicokban soha taktikusan közelharcolni, itt sem vészes, bár talán picit nehezebb belejönni.

Az én gépem májusban les 4:/

b-type
Várj, üvöltéssel-repkedéssel hal meg?
Nálam ez nem tünt fel, repkedés szinte biztos hogy nincs, üvöltés helyet nekem inkább nyögésnek tünik...sztem elég jó.
A nyílak kilövésénél ezt a pár métert arra érted ha kapásra ellövöd nem? Mert ha rendesen megfeszíted, akkor repül az ahogy kell.
Sztem ez is okés, az íj megfeszítéséhez idõ kell.
A közelharc az taktikus, én sokat közelharcolok a játékban, vannak bejövõs taktikák:
-a nehéz nagytermetû ellenfeleknél érdemes nekiszorítani vminek...vannak tereptárgyak mint fa-szikla, ennek kell nekiszorítani hogy ne legyen helye.
-a kicsi gyorsan támadókat túlnyomórészt jobbklikk támadással érdemes ölni, néha bele-bele csapni ballal is hogy gyorsabb legyen.
-és soha nem támadni lejtõn lefelé, ha van rá lehetõség mindig úgy kell kerülni hogy lejtõnek felfelé támadj.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Na ja, de attól a történet szerint az ember barátai, és ha a szüleit kéne lemészárolni? Õk nem is szerepeltek az elõzõ részekben, de egy névtelen hõsnek nyílván nincs is olyasmije...

Még egy dolog dühít nagyon, de ezt szinte börtönnel büntetném. Melyik eszes találta ki, hogy halál esetén egy elvetemült üvöltéssel repkednie kell a karaktereknek? Nagyon rossz humorérzéke lehet az illetõnek, azt egész egyszerûen nem tudom elképzelni, hogy valaki ezt komolyan gondolta...
Én is csak opcionális értelemben beszélek a kasztokról, lehetne, akikhez csatlakozni kell, viszont mellette maradhatna ez a szabad fejlõdési rendszer is. Ez a perkké degradálás szerintem túlzás, kevesebb lehetõséget ad az azonosulásra. Egyébként pedig az elõzõ részekben is lehetséges volt hibrid karaktereket létrehozni - mondjuk a sima második részben korlátozva volt (mágusként dupla LP-be került a harci képességek fejlesztése), míg az addonban egyszerûen jól be kellett osztani, viszont a kõtáblák kibõvítették a lehetõséget.

Mike at home
nekem tetszik, hogy nem kell leragadnom egy kasztnál

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
csakhogy akik nem játszottak a G2, G1-gyel, a régi báratokhoz nem fûzik érzelmi szálak, mindegy élnek-e vagy halnak

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
tényleg, nincsenek madarak

Mike at home
én talán egy bölénycsordát öltem meg, azt sem szívesen

Mike at home
így van
ha kedvelnek a kószák, meg van erdész 😊 cuccom, akkor lehetne az, hogy nem támadnak meg az erdei állatok, fõleg ha nem is bántom õket

(bár a szelidített tigrincseim 90%-ban nem támadnak rám amikor hazaküldöm õket)

Csak annyit fûznék hozzá, hogy ez a szabad kasztválasztás nekem nagyon nem jön be. A Gothic 2-ben a tûzmágusnak való beállás és feltételei nagyon jók voltak, kaptunk saját szobát, a játék elején pedig az inasnak elszegõdést is bírtam nagyon. Itt nem kapjuk meg a saját kis lakunkat, nem tartozunk igaziból sehova, a páncélok nem jelölik a rangunkat, holott számomra tetszett a Gothic hozzáállása az "egyenruhákhoz", nem szeretem, ha a halott goblintól szerezzük lovagi páncélunkat. Itt is van kényszerítés: a játék elején, attól függetlenül, hogy milyen karaktert akarsz építeni, az íj az egyik legfontosabb fegyver, kivéve, ha rágyúrsz számszeríjra.

Harcrendszer: egyáltalán nem tetszik, vannak ugyan erényei, de az összkép lesújtó. A közelharc végeredménye gyakorlatilag random, ha az ember türelmes, az elején le lehet verni bárkit, és egész sokféle vadat is közelharcban, erejüktõl szinte függetlenül. Ez gáz. Az elmúlt egy-két órában Gothic 3-aztam, és feltûnt, hogy közelharc közben ez idõ alatt több bal klikket nyomtam, mint a Diablo 1-2-ben összesen... Néha úgy harcoltam, hogy oda se néztem, csak klikkelgettem, és eredményes is volt ez a taktika, holott elvileg mágus lennék. A nyilazás alapkoncepciója tetszene, de nem tudom megemészteni azt a látványt, ahogyan a nyíl két méter repülés után egyszserûen leesik, elképesztõ módon zavar.

A nehézségi szinttel kapcsolatban teljesen egyetértek, bár ezzel nyílván a tömegigényeknek próbáltak megfeleni, szerintem nem való egy RPG-be.

Tomy Lee: Rövidesen elmegyek Okarába, remélem sikerül is jól eltévednem 😉

A játék a "gyorsítótár középre húzásával" teljesen stabil, tökéletesen fagyásbiztos, a mai maratoni tesztem szerint, még egyszer köszönöm tibor16-nak a tippet.

Ez a lopási-gyilkolási dilemma a korábbi részekben is benne volt részemrõl, sõt azokban még jobban is mertem lopkodni, az elsõ részben elfelejtették hamar (nem volt kötelezõ vásárolni, egyszerûen le kellet verni az árust, a kedvencem az volt, amikor egy templomost megszállva levertem Baal Cadart a rúnaiért, és senki sem gyanakodott rám), a másodikban pedig olcsón tisztára moshattuk a nevünket.

3P: Itt kell lennie a feliratozás bekapcsolásának - Beállítások -> Hangok
[OP]Freedom
1000 köszönet

megyek felkeresek egy bányát😊

Asus Maximus II.,Q6600 2x 2G 1066 MHZ Kingston DDR3, Asus 9800 Ultimate, 1x 250GB Seagate, 2X 1TB Seagate. Samsung 24\" Full HD

vg22
A beállításoknál ott van valahol, hogy felirat bekapcsolása, azután valószínûleg már látszódni fognak a feliratok.
Freedom: azoknál a kristályszerûségeknél nem is lehet bányászni, Myrtanában nem is találsz sok bányát, kivétel Geldern és környéke. Ha meg találsz egy bányát, akkor úgyis kiírja a nevét és akkor csak egy balklikk kell és már bányászod is a cuccost.

[OP]Freedom
Sziasztok szeretném a segítségeteket kérni!

Megtanultam a bányászatot!
Van csákányom is!
Ott állok a sziklábol kiálló cristály szerûségeknél!
És mi a bánatos rossebet csináljak hogy elkezdjen bányászni?
Mert a klikkre nem reagál!

Elõre is köszi

Asus Maximus II.,Q6600 2x 2G 1066 MHZ Kingston DDR3, Asus 9800 Ultimate, 1x 250GB Seagate, 2X 1TB Seagate. Samsung 24\" Full HD

3P
Sziasztok!

Most kaptam meg a Gothic 3-at. Eredeti magyar példány. Felinstalláltam, majd felraktam a Seven-m oldaláról letõlthetõ 1.12-es patch-et is, (mást nem, csak ezt).
A gondom a következõ, hogy nem feliratozza a párbeszédet. Azonban ahol választhatok lehetõségek közül ott magyar nyelvû a szöveg, de a duma sehol sincs feliratozva. A napló bejegyzések is mind magyarok Mi lehet a gond, miért nincs beszéd alatt feliratozás? Hol kell bekapcsolnom, hogy legyen felirat a beszéd alatt is?

A g3.ini file-ba is belenéztem, ott ilyen beállítások vannak:
Supported Languages (voice and subtitle)
Languages (voice and subtitle)

Voice.SupportedCount=1
Voice.Entry_0=English

Subtitle.SupportedCount=1
Subtitle.Entry_0=Hungarian

Active Language (voice and subtitle)

Text=Hungarian
Audio=English

Ha jól látom ezek szerint kellene feliratozásnak is lenni.

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...

tibor16
Soxor a kimondot (amely olyan mint az eldobott kõ - ami ott marad) vagy leírt szó tisztázza az ember gondolatait - most, hogy végig gondolom, lehet, hogy ezt a szabadságot kapod a játéktól? Szabadon dönthetsz, hogy bizonyos elõnyökért mit vagy hajlandó beáldozni, és a többit tisztázd magaddal. Nem azért nem lopok az életben, mert az olyan nehéz, hanem mert vannak beépített gátak, amelyek vagy mûködnek vagy nem. Megcsillan a lehetõség és döntsd el akarod-e vagy sem. Csak itt nem hogy nincs büntetés, hanem egyenesen jutalmazva vagy ha megcsinálod. Talán ez a nehézsége. Hiszen, mint tudjuk, itt mindent szabad - és akkor itt a morális kérdés a készítõk felé - vajon tényleg jó ez nekünk? Vajon akarunk-e megfelelni a hétköznapi való világi törvényeknek, vajon van-e vmi következménye ha a másik oldalt választjuk. Mert - ebben a játékban nincs! - még csak nem is tudatosítja, hogy most talán negatívban játszunk. Jó ez azoknak akik aztán ezt kiviszik az utcára, elveszik a munkád, megnyomják a kocsid, elveszik a nõdet? - mert megtanítja pl a nem való élet, és legalább is lerombolja azt a még kevés fennmaradt gátat ami eleddig mûködött? Valóban ennek így kellene mûködnie?
Mielõtt vki nekem ugrana, hogyvmi egyházi szervezetnek lennék a tagja 😊 - nem, nem ezért írtam, mert nem vagyok. Nem, azt sem szeretném, ha a játékok szabályozva lennének, csak egyszerûen rájöttem, hogy ez zavar most igazán.. és nem az hogy a tilinkó hangja akad-e 😊.
Kb 2 éves géppel játszom - fut rajta - de vért izzadtam mire összehoztam. A grafika - enyhén szólva koránt sem teljes, nekem soxor 2-3 perc mire egy teleport után a gép magához tér. Így aztán elsõsorban ami átjön a történet maga, úgyhogy nekem amit nem láthatok - eleve- az egyelõre nem zavar(hat).

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

lehet, h célszerûbb lett volna ha én is kifejtem mit találok rossznak a játékban, sebaj, most megteszem 😊

A technikai gondokat - atomerõmû szintû gép a full beállítás mellett, nincs kellõen optimalizálva, elsõ betöltés hosszú stb. - nem részeletezem, azok javíthatóak, vagy el kell fogadni azokat
(pl. erõmû kell hozzá és kész, mi gépünk gyenge, játékirók ugy is olyan progikat írnak hogy a legujabb hardverek kelljenek hozzájuk, így el lehessen adni velük azokat)...

Sok pozitív változáson esett át az elözõ részekhez képest:
- hatalmas játéktér
- nincsenek töltések
- szabad kszt választás -> elvileg nagyobb szerepjátszási lehetõség (nem kényszerít a játék kasztba, mint pl 2. rész, rajtad áll melyiket játszod)
s még lehetne sorolni

HIBÁI:
- nehézségi szintek - kirugnám azt akinek a fejébõl kipattant ez az elmebeteg ötlet, hogy legyenek nehézségi szintek...igaz a G3 G2 nehézségi szinten néma iszonyat húzos lenne, de hát az a kihívás.
- harci rendszer - nekem bejött az elözõ részeké nagyon, a mostani - ha önnálóan nézzük G3-t jó kis rendszer, de összevetve korábbiakkal gyengébb, sablonos: "bal klikk, jobb klikk, bal klikk = ellenség halott"...harci rendszert lebutították ez tény, de ez még csak hagyján lenne

Nagyobb gond:
a szörnyek, humnanoid ellenfelek nincsenek rendesen megoldva
korábbi részek: elértél egy bizonyos szintet, bármilyek állatot legyõztél, akár könnyen is! Ellenben akár kimaxolt karit is le tudott verni 3 elit ork, vagy 2 shadow knight (közelharcban) -> állatok egy szint fölött már gyengék voltak, de orkok meg egyéb nem állatok pedig iszonyat erõsek
A G3 pontosan megfordította! Súlyos hiba, ha vannénka G2 ellenfél nehézséget, s kombinálnánk a G3 állatainak nehézségéval akkor kapnánkegy durva jó megoldást sztem (igaz ez esetben város ostromok kissé nehézkesek lennének, de sebaj).

Azis igaz,hogy 1-2 helyen nem adja vissza azt a hangulatot,amit elvárhatnánk tõle - pl. G2-ben voltak sûrû, veszelyes erdõk stb. A hangulatról annyit, hogy a G2 kisebb területen játszodott "családiasabb" volt a hangulata.
Minél nagyobb egy terület annál nehezebb megteremteni a jó hangulatot.

Összeségében én változatlanul kitartok a mellett, hogy nem rossz játék a G3, ha bizonyos tekintetben alúl is marad korábbi részekkel szemben.

Próbáld az Okarai küldetéseket csinálni fõleg azt a Quest-et mikor sok-sok embert kell összegyûjtened az erdõböl meg a földbirtokokról.Ott nemhiszem,hogy annyira tudod majd hol jársz fõleg éjszaka😉

&#9733; &#27748;&#22982; &#26446;

Ott én is jártam ahol a sok kígyó volt.A két Warrior Tárnarák leölése után végeztem az összes kígyóval(volt vagy 30db 1 helyen😊

grebber
Madarak azok tényleg jók:
Megyek fel a sivatag felé azt ott vannak széjjeltárt szárnyakkal és mintha oda lennének ragadva 1milit se moccannak és ha lezuzom õket ugyanugy ott maradnak ahogy voltak<#idiota>

Next PC upgrade: 2022

Köszönöm a tippet, de ha valamely codec hiánya okozza a problémát, akkor úgyis marad, nem fogok semmilyen codecet telepíteni, MPlayer és VLC párti vagyok.

Az ösvényes dolgot én írtam többször is a fórumban, bár írta azóta más is. Nem a játék linearitására értem, hanem arra, hogy hiányzik nekem Myrtana-ban az egybe függõ erdõség, nem lehet eltévedni a rengetegben, úgy, mint a G2-ben az északi erdõben vagy az addon mocsarában. Ráadásul az ösvények környéke is tele van vadakkal, sokkal életszerûbb lenne, ha fõleg az erdõ sötétjében leselkednének a vadállatok. Persze lehet, hogy késõbbiekben ez a helyzet változik, de engem zavar, hogy Myrtana-nak nincsen igazi erdõs feelingje, csak vannak ösvények, fák, meg egy rakat szörny, akit le kell "diablózni". Persze ha jobban bejárom a térképet, lehet, hogy megváltozik errõl a véleményem.
Bizony-bizony!Igazi kalandjáték hatalmas területtel remek zenével jó hangulattal és rengeteg küldetéssel.Nekem ennél több nem kell örülök,hogy van és hogy kiadták minél elõbb mert így el tudtam magammal hozni ide külföldre ahol sok-sok hónapot töltök el.
Ez a game nekem profi kikapcsolódást nyújt itt.

b-type
bölényeket én is ölöm...egyszerûen nem lehet kihagyni, 4darab hús, 300xp, és a ször meg szarv.
pedig jól néznek ki a mászkáló csordák, és tényelg csak akkor támadnak ha nagyon útjában vagyok.
Orszarvút szivesebben ölök, az legalább támad.
De sajna a bölény túl sokat jelent, minthogy elengedjem.
szarvast ötletszerûen ejtek el, nyulat még csak véletlenül öltem...ha jól tudom egyet, mert még sajnáltam is 😊)
Kigyót helyzetfüggõen ölök...pl. voltam barlangban ami tele volt vele (meg gargoyle-tárnarák-csontik), na ott zavart a sok kigyó..nyomasztó volt, mind egy szálig levágtam õket.
Azokat a madarakat sajnálom, amik vmiért nem kerültek fel az égre..😞
néha lehet õket látni a földön heverni.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

tibor16
nekem is képpel van a mentés és sztem (bocs hogy ennyire visszanyúlok, mert régi játékosnak tűnsz) ez egy codek hiba nálad. Mint ahogy nálam a cheat (igen használom a goto-t, mivel az NPC egy része rendszeresen eltűnik, miközben velük van dolgom - hol egy bokorban álldogálnak, hol az útkereső rutinjuk nem működik stb..) ablak egynemű sötét, de lagalábbis amit beírok nem látszik. Gondolom targa a kiterjesztése a kis képeknek, és valami miatt ezt nem hozza be a géped - mondom ez egy tipp.
Ami elsősorban zavar a játékban - bár letettem arról, hogy hasonlóan gondolkozzak a G3-mal mint az előző részekkel..
Az a specifikáció, ami ha nincs jól kifejlesztve, akkor egy félig erő félig varázsló karaktert kapsz. Itt sem a varázsló kari (ha van egyáltalán) sem az erő Híró nem működik egyedűl. A kérdések és az alternatívák majdnem azonosak, és igencsak nem tudsz megoldani sok egyébként az orrod előtt levő játék küldetést, ha nem kurvulsz el, és ha nem leszel kellően elvtelen. Márpedig ez nem lehet (nekem) a cél, és azt sem szeretném, ha másnak az lenne. De már gondoltam arra is, hogy elmosott az idők szele - csak aztán a józan eszem mégis csak mást mond.
Lehet ez lenne a játék újdonsága? - hogy nem rágja a szádba milyen utat kövess? Legalábbis sok hsz taglalja korábban - ezexerint még nem játszottam hasonló játékkal és az ujdonsága számomra lenne a zavaró?
Minden esetre, ha valaki nem elég elkötelezett és enged a csábításnak, akkor a játékban - előnyökért, küldetésekért - lemészárolja a barátait. Ez nekem semmiképpen nem fogadható el. Mégis a játék ezt sugalja. Sokan gond nélkül írtják végig a játékot. Magam is a vadállatokat szépen leírtottam, és most kezdek gondolkozni, mert kezd zavarni a halott táj. Legközelebb vszínű csak annyit ölök, amennyi szükséges. Bár most is megvan a bölények a nyulak és a szarvasok java része, de ez akkor is zavar. Mert a játék jó része az ölésre épül. - ez is zavar.
De lógok a szeren, és nap mint nap térek vissza Nordmar, vagy Myrthana, vagy Varant világába.
Mellesleg vki azt írta, hogy itt csak ösvények vannak - akkor nem tudom mivel próbálkozott eddig, mert a Gothicnál szabadabb játék - nem is tudom - talán nincs is.. - de cáfoljon aki tud - és talán ez az igazi vonzereje.

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Megleptem kalandoromat 1 Lovag páncéllal és a Rend(kétkezes)kardjával.
Így most bemerészkedhetek a havas tájakra😊Még mindig tuti a játék nem tudom megunni!

Pontosan így szoktam csinálni, régi játékokat veszek, van hozzájuk sok patch, jól futnak, minden rendben van velük - és ugyebár semmivel sem rosszabbak, mint az újak. Ettõl függetlenül valószínûleg régen végigjátszom a G3-at mire normális állapotban lesz, mindjárt neki is esem 😊

Mint említettem, minden "fikázásom" ellenére szeretem a G3-at, de fogyasztó(védelm)i szempontból, az olcsóbb, már kész korábbi részeket ajánlom, ha tetszik a harmadik rész, nem hiszem, hogy csalódást okoznának.
Bandew
Jajjaj miért van az, hogy egy pár az van, hogy megcsinálom, de még mindig az aktívban van?

b-type
Sajnos lövésem sincs miért ilyen neked 😞
Csak azt tudom mondani a játékkal kapcsolatban, hogy késõbb talán elér abba a formába a játék amit szivesen használsz.
A gépigényt tekintve ez még jó is lehet, és a játék szép, szép lesz késõbb is.
Megértem amit kifogásolsz.
Nekem most nagyon jól jött a G3, és jó ideje fullosan leköt, fáztam töle én is az elején, és most is van ami zavar....de abba nem hagynám a világért sem 😊)))
Sajnálom hogy vége lesz, de a kiegig legalább játszom az elözõ részekkel is 😊

Ráadásul magyarítástól verziószámtól függetlenül, egy újabb hibát írhatok fel a saját, személyes bugreportomba. Egyébként köszönöm a képet, így cseppet azért okosabb lettem, eszembe sem jutott, hogy azoknak a kis négyzeteknek ilyen funkciójuk lehet.

Rakok képet is róla: LOAD MENU.
Hmm, ez érdekes, nálam az összes kis négyzet üres...