Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mor3llo
Oks thx.. 😊

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Nandusz
Nem azoknál a banditáknál van.
Tehát kijössz borús-fokból, elhagyod a vadász viskót, szaladsz a farm felé, majd még a farm elõtt jobbra kanyarodsz a tenger felé.
Ott lesz 3 bandita egy tábortûznél elég közel a tengerhez, de nem a homokos részen, hanem még a füvesen.

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

3P
Köazi a választ. Szomorúan hallom mindd a kettõt. A harcnál meg kell szoknom az újat és remélem onnantól jó lesz ez is.
Az idõt viszont totál nem értem. Nem lett volna egy nagy mûvészet beletenni hogy láthassuk. A mentéses megoldást csináltam eddig én is, de azért ez kényelmetlen, de ha nincs más...

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...

Mor3llo
Akkor van 1 tippem.Borús foknál ahogy kijössz a kapun, elmész jóval balra a hegy mentén, és ott van 1 barlang banditákkal.Majd holnap megkukkantom 😉

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Mor3llo
Egyébként jó kis játék, el tudok vele lenni, tetszik az(mint azért az eddigi részekben is),hogy nem csak 1féle mód létezik a végigvitelhez.Igaz néha idegesítõek a bugok(a játék fizikája egy kalap......), és kicsit a hatalmas gépigény, de azért többnyire fut maxon v közepesen.

Elvileg banditáknál lesz, akik valamelyik tábortûz körül ülnek. Tudom, hogy ilyen több is van, én nem emlékszem pontosan kiktõl szereztem meg, mire Cape Dun-ba/Borús-fokba értem, már megvolt.
1. Sajnos nem lehet megnézni, csak ha mentesz, akkor látod mennyi az idõ. Ráadásul még a fõmenüben is telik.

2. Az új harcrenszerben nem igazán lehet egyhelyben harcolni 😞
A jobbgomb nyomvatartós kisebb vágásokkal operálva kissé messzebbre érünk, illetve gyorsabban is csapkodunk.
Mor3llo
Borús fokban van 1 ork, aki a raktárat õrzi, és mondja h szerezzem vissza 3 dobozát.Azokat hol találom meg ? Mondta h a part menti úton, de most nincs kedvem keresgélni 😊 csak azért csinálom meg, h nõjjön a Borús foki hírnevem, h ki tudjak törni a foglyul ejtett lovaggal 😊

3P
Lene 1-2 kérdésem:
1. Hol lehet megnézni a játékban, hogy mennyi az aktuális idõ? Az alváshoz kellene, hogy tudjam, hogy meddig kell aludni.
2. A harc egy picit furcsa nekem, legalább is a Gothic 2-höz képest. Szóval itt nem lehet úgy harcolni, mint a G2-ben, azaz, hogy nem lépkedek elõre, hanem egy helyben állva jobbra-balra lengetem a kardom? Picit kellemetlelen, hogy így vagy üldözöm az ellent, vagy az ütésébe belelépek.

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...

b-type
Ez egyáltalán nem baj, mert természetes hogy nem tetszhet mindenkinek a játék.
A gond az amikor kijelented azt hogy a páncél semmit sem számít (#11737).
Ha úgy gondolod hogy ezt a számodra nyilvánvaló hiányosságot tapasztalod, akkor írd meg arra a fórumra ahol erre felhívhatod a fejlesztõk figyelmét.
Meg fogod kapni a megfelelõ választ.

Egyébként még a szakértelmekben sincs igazad, pedig azt hasonlóképpen gondoltam (köppenyek viselése, és az erre vonatkozó szakértelem), ez engem eddig nem érdekelt, de a kulcsszavakra dobott a G3.com fórum erre is választ.
Egyébként a konzolt használók is találnak ott egy érdekes gubancot.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Nandusz
Jahh..mûködik...de kb. 25-30-as szinttõl megvolt nekem a lovagi vért.
Utána 75-ös szinten is ez volt.
A tapasztalataim meg nem sírás, hanem sima leírás érzelmek nélkül. 😊
Hiába vettem fel Adanos koronáját, ami +40-et dobott a fizikai sebzések ellenálását tekintve. Semmit se dobott....Sajnálom, hogy leírom és le fogom írni a tapasztalatomat itt, de akkor is: a Gothic1-2-benm ez sokkal, de sokkal kifinomultabb volt. Persze azokban nehezebben is lehetett megszerezni az egyes cuccokat.Itt ezt elbagatelizálták, a fejlõdéssel a skillekkel egyetemben.
Bocsi, hogy ezt leírom, de én is csak azt tudom mondani: sajna-bajna ez nem az én hibám.

Nah, végre elkezdtem eredetivel nyomni.
Lvl 12-es vok , és most nyírtam ki épp Ortegát, megyek Montera felé, s nem találkoztam buggal, vagy legalábbis nem vettem észre.
De annyit azért mondhatok: ÁLLATUL NÉZ KI MINDEN!
az erdõ, a város, egyszerûen szépek.
Na jó, a karaktereknek néhol nevetségesen kicsi feje van, jobb lenne, ha pl.: Diego, Milten, Lester, + Gorn jobban hasonlítana az elõzõ részekben megszokott formához....
A Gothic feeling nagyon ott van, alig várom, hogy nyomhassam tovább is.
Most eltolom úgy negyvenes szintig, oszt majd akkor írok.
Nálam is!!!!

★ 汤姆 李

peeter22
Két lehetõséged van vagy napokig keresed, vagy a konzolba beírod, hogy goto Diego.

Sok vadász úszik a kukacosban halra vizelve, de a lényeg, hogy az enyémet csak maga kaphatja be.

Valaki Segítsen már!! Felvettemn diegot társnak és valahol elkborolt, aztán jó ideig nem is törõdtem vele, viszont most mást kellene felvenni de nem engedi a game mert diego jelenleg a társ!!!, akit már kb 10napja nem is láttam. Hogy tudom lerázni? Elvileg Bragában vettem fel de nincs a városban.
tibor16
Csak gyógyitalt - sajnos.

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Mor3llo
Elõször is Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
Másodszor is, a mellettem levõ társamnak(jelen esetben mivel még a legelején vagyok a játéknak,Coppernek)hogyan tudok cuccokat átadni ?

Molnibalage
Figyu, abbahagynád már sírás-rívást? A vért igenis mûködik és ez nem hit kérdése. Csak itt azért a vért nem csinál belõled félistent, mint más eddigi játékban, de azért a lovagi páncél az már elég durva, ha még van mellette egy +15/+15/+15-ös amulett és két +10-es gyûrû is +sisak.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

b-type
Nem az miatt hal meg lassabban.
Nálam ugyanannyi a HP mint az elején.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Nandusz
Sõt tovább megyek: az erõ és kitartás pontjaid számától is független, hogy mennyi idõ alatt nyír ki egy farkas.
A kezdeti stádiumú karakteredhez képes KIZÁRÓLAG amiatt jobb a jó magas szinten lévõ karakter, mert több a HP értéke, kvázi emiatt hal meg lassabban. Páncélok, képzettségek, szintek semmit nem befolyásolnak.

Orvosolni kell a játékot 1.08-as patch-el.
Lovag páncéllal abszolúte nem kell tartanom közelharcban semmiféle vadon élõ állattól sõt néha nekimerészkedek Trollnak vagy Vízköpõnek is.Tárnarák kb 6-ot üthet rajtam mire leterít a farkas ennél többet.

★ 汤姆 李

Dehogy lesz ugyanannyi.Ne mondd már!!

★ 汤姆 李

Helló, speciel az én problémám a gémmel a következõ: most vhogy egyszercsak megunta a betûk kiírását. Se a menüben, se játék közbe nem ír ki egy bötût se.... ha vkinek volt hasonló problémája, s megoldotta, akkor pls írjon.
b-type
😊)
Sztem ha más hangnemben nem megy akkor ne válaszolj, rühelni nem kell 😊
Most megint magyarázhatom szénné, pedig csak le kellene venni.
Ha eltér a verziószám akkor nem próbálom megmagyarázni hogy véd a páncél, vagy hogy már az NPC-k erõsebbek.
Ezért jó az ha vki írja, hogy ez és ez a probléma, ilyen a verzió.

Farkasok elé meg nem fogok állni páncélt rágatni, tudom hogy úgy van mivel tapasztaltam, ha nem hiszed el az a te dolgod, pont.
Ezt a 'nekem semmi problémám nem volt' dumát meg azért mondom mert így van...most mit mondjak? kicsit ferdítsem..vagy kicsit szégyeljem hogy bevágódjak nálad?
Hol érdekel ez engem, ez van-ezt írom, ha ezért leállsz rühellni, meg engem megmagyarázni az a te kereszted.
😊

köszi

S a halál szele fújj a sápadt zafír égen túl.

A játék jó, de erõs gép és sok türelem kell hozzá. Az irányítás más mint az elõzõ részekben, talán kissé egyszerûbb, de én sosem értettem, mitõl volt bonyolult az elõzõ részeké. Harc közben elvileg lehet magunkat gyógyítani, de nem áll meg az idõ - nagyon helyesen (viszont sajnos még a fõmenüben is telik). Bár azt hiszem amíg az inventory-ban kotorsz egy bug miatt sérthetetlen a karakter, nem szoktam kihasználni.

Részletesebb véleményekhez pedig érdemes olvasgatni a fórumot 😉
vg22
A páncél bugot az 1.08as verzióval kiküszöbölték, korábban valóban volt ilyen probléma, én ki is próbáltam (igen kóddal, de utána visszatöltöttem, mert 10es szinten nem kell lovagi páncél😊) Viszont azóta már érezhetõ a különbség, én lovagi páncélt használtam harcban, a lovagi sisakkal, "hétköznapi" öltözetnek pedig ott volt a druidák ruhája, ami marha jól néz ki mellesleg😊 Jah és karácsonykor nem kéne veszekedni, úgyhogy ezt jobb lenne ezt itt lezárni😉

Nem kellene ennyire mellre szívni, az a mondat egyáltalán nem azt jelentette, hogy aki nem vette emg menjen el a fenébe.... Volt ugyan már rá példa, hogy a másolt verzió speciális bugokkal bírt, de itt valószínûleg nem errõl van szó. A legtöbb hiba, amit itt olvastam, vagy itt, vagy más fórumon felemerült eredeti verziót crack nélkül használóknál is - beleértve a páncélbugot, amit rövidesen jól magam is letesztelek.

Arra az esetben (amit egyáltalán ne tartok valószínûnek), ha a másolásvédelem okozza a bugokat, csak azt tudom mondani, hogy akkor biztosan nem veszem meg soha ezt a játékot, mert én már csak elvbõl sem koptatom azeredeti lemezeimet, és bizony másolásvédelemet sem fogok telepíteni. Akkor már inkább az Obliviont veszem meg, a Bethesda legalább nem traktál minket az agresszív védelmekkel, én szívem szerint betiltanám ezeket. Egyébként volt egy ilyen pletyka is, hogy a bugokat a védelem, illetve annak beillesztése a játékba okozta, bár valószínûbbnek tartom, hogy csak az elsõ verzió durva bugossága miatt kapott lábra ez a feltételezés.
tibor16
Mindenkinek Boldog Karácsonyt! 😊
44 áll a repum a lázadóknál - megvenném már a lovagi páncélt, de nem tudom növelni ezt a számot, mert nincs küldim, vagy legalábbis nem tudok róla a lázadók táboránál, ami nyomna rajta. Város felszabadítást, Gotha kivételével még nem csináltam, ahhoz kellene a lovagi vért. Tudtok ajánlani vmilyen küldit amivel be lehetne ezt a 6 pontot cserkészni?

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Hali milyen a 3. rész? nekem még sajnos nincs meg.
könyabb az irányitás? harc közben lehet mát gyógyitalt inni?

S a halál szele fújj a sápadt zafír égen túl.

Mike at home
állj oda egy farkas elé páncélban és páncél nélkül, és számold hány támadással öl meg
ugyanannyi lesz

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
stabadíts fel várost és akkor majd meglátjuk szentségelsz-e a teleportáló, fal alól támadó ellenfelek miatt
bár lvl 74-en nem okoz ez akkora gondot mint lvl10-en, persze majd megint mondhatod, hogy a sok oktoondi, neked semmi gondot nem okozott a felszabadítás

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
"ha vkinek van az a verziószámmal együtt írja, ha warez akkor azt is.
Mert kezdem azt hinni hogy több probléma nem a játék hibája, hanem a játékosnak tulajdonítható"

már megint kezded? na EZÉRT rühellek sajnos 😞

azért mert te maga vagy a tökéletesség meg az örök mázlista, arról már miért más tehet ha elszalad elõle az NPC vagy beesik valahová, bemászik a hegy alá, vagy akármi
persze tudom, Jencike a hülye, meg minek warezol

Én általában tûzlabdával gyújtom meg õket, de lehet fáklyával is harcolni, egyszer véletlenül sikerült, pedig sokmindent akartam csinálni csak azt nem 😊

Meggyújtás szintjén nálam még a Blood az etalon (1997-es FPS), nagy feature volt az annak idején 😊
b-type
Ami még nagyon tetszik, hogy ha bal kezedben fáklya van és úgy harcolsz, akkor néha meggyújtja az ellenfelet...nem tudom hogy ez még a kétkezes harc megtanulása elõtt is lehetséges-e, de néha nagyon jó. 😊
Sötét barlangba muszáj fáklyát gyújtani, és persze ezzel lõtek a pajzsnak, de amikor azt látom hogy tûzbeborúlnak az ellenfelek, az megéri 😊

b-type
Pláne hogy magasabb íjjász szinteken a fejlövéssel láthatóan jobb sembzést lehet elérni, na onnan kezdve hulla jól néznek ki a tûpárnafejû szörnyek 😄D

Pedig szerintem izgalmasabb lenne, mint a stunlock/páncélon átharapó farkas/föld alól támadó vadak 😊
Mindjuk az elõzõ részekben is ki lehetett cikk-cakkozni õket, de valahogy mégis izgalmas volt, a folyamatos nyilazást ellenük nem igazán lehetett használni - jó ellenük itt sem annyira. A Shadowbeast viszont tényleg félelmetesen gyors volt, és egy fenséges állat benyomását keltette, itt ez a sün/sül dizájn nem tett neki jót, ráadásul furcsa, hogy belõle is falkaállat lett. Az új dizájnok közül talán a Scavenger/Dögevõ tetszik, végre madárnak is néz ki 😊

Mondjuk nyilazni már a nyílvesszõk "célbabeleállása" miatt megéri, szerintem nagyon hatásos a tûpárnává nyilazott troll.
grebber
Az tészrevettem hogy a népen müködik de rajtam nem az tuti csak nem tutdom miért 😞

Next PC upgrade: 2022

b-type
simán van hatással, nem tudom nálad miért nincs.
200felett van a védetségem fullban, ha druida köpeny van rajtam jóval gyorsabban lesebeznek.
Tudom mert a vízesésnél tanyázó druidához köppenyben mentem, és véletlenül abban támadtam meg a közeli mobokat.
Utána már nem követtem el ezt a hibát, ha kemény harc van akkor mindent felveszek.

b-type
Állítólag javították a számszeríj töltési sebességét vmelyik patch-ben, nálam már egybõl jó volt, ahogy megvettem felraktam az utolsó javítást és frankón jó...tehát nagy különbség van a sima íj és a számszeríj töltése között, az utóbbi hátrányára cserébe viszont ugye erõsebb.
A farkasok viszonylag jól futnak, és talán azok a legkitartóbbak, de azért ja, le lehet õket futni...ha nem lehetne az néha ütõs lenne 😄DD, elfutni nem tudsz és hiába ugrasz fel sziklára mert ugye belemennek és megeszenek 😊))

Pedig NPC-ken elvileg mûködik, lásd banditák (Heavy Bandit már elég szívós).
Majd veszek egy páncélt mentés után, és kipróbálom végre.
grebber
Leggyengébb rajtam a legerõsebb volt semmi hatással.

Szerintem pedig számítaniuk kell a páncélnak, a kísérõm Cyrus például igencsak szívós, gondolom az erõs páncélja miatt is, nem csak a HP-nak köszönheti. Szóval, ha az NPC-ken mûködik, akkor csak mûködik a karakteren is, de a leggyengébb páncélnál valóban nem nagyon tûnt fel annak idején (1.07 volt akkor).
A nyilazással való problémázásomat visszaszívom, a múltkor biztos kapkodtam harc közben, úgy tökéletes, ahogy van - az viszont nem jó, ha a számszeríj majdnem olyan gyors (nem próbáltam még), az íjnak mintegy háromszor gyorsabbnak kellene lennie.

Szerintem az állatok többsége lehetne gyengébb, vagy legalább lehetne lassabb a "tûzgyorsaságuk", viszont futhatnának gyorsabban, néha vicces, hogy lefutom a farkasokat, holott a futás animációjából nem nézk ki hõsünk síkfutónak... Akkor már reálisabb lenne egy ilyen nehezítés, mint a stunlock, így nyilazás-futás-nyilazás taktikával bármit le lehet gyõzni, csak türelem kérdése. A G2-ben nem lehetett olyan könnyen elfutni a Shadowbeast elõl - bár erre tökéletes volt a speed potion 😊

Mindenkinek áldott, békés karácsonyt kívánok!
grebber
Nálam a pácél szó szerint csak egy hétköznapi viselet mivel semmit nem véd az hot ziher 😞

Bandew
Na asszem tudom miért támadnak meg. Gothában rámszólt egy õr, hogy lopásért köröznek, aztán bármit mondtam neki megtámadott. Lehet, hogy az orkok is ezért támadnak meg. A kérdés az: Most mi a fenét csináljak? Nem tudom valahogy elsimítani az ügyet?
Tiszta hülyeség, ahelyett, hogy a hõsömmel oldanám meg a küldiket, nekem kell a hõsömön keresztül megoldanom a játék bugjait. Hogy ez a Gothic 3 micsoda összetett játék! <#idiota>

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Boldog, békés Karácsonyt kívánok mindenkinek!

Molnibalage
A vértnek azért nincs "ingerlõ szerepe", mert mint láthatod, hogy az orkok egy-két (késznyszerû) szövetségesén is 'lázadó' vértek vannak. Mindenki olyat használ amihez hozzáfér. Ezzel nincs semmi baj.

A céhek tényleg hiányoznak...

A szabadon lófrálás és cucco elvétele az viszont zavaró. Odabattyogsz a tábortûzhöz és meg sem kérdezik, hogy hova-hova azzal az 5 csomag fegyverrel? Tehettek volna bele olyat, hogyha bemész egy nagyobbfajta városba, akkor az orkok valami engedélyezõ papírt vagy tárgyat kérnek annak szimbólumaként, hogy egy vezér vagy sámán engedélyével kolbászolsz vagy, hogy XY védelme alatt állsz. Az is 'vicces', hogyha az orkokat sgíted akkor is le kell gyilkolni a Vengardban levõket, hogy bejuss a várba. A G1-bõl feltámaszhatták volna az ULU-MULU-t...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

a gaméról nekem is kb. ez a véleményem.
a farkasokról pedig csak azt tudom mondani, hogy az alabárdot nem nagyon szeretik".
a rekordom egyszerre 6 farkas. van nálam mindíg alabárd, és ha találkozom wolfékkal akkor közéjük ugruk és ész nélkül kaszabolok jobbra, balra, hátra, elõre.
ez a tuti gyógyszer szerintem.

tanároknál jó pénzér