Gothic 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A tóban Xardas régi tornya volt, oda lehetett beúszni az ércpáncélért és a Régi Tábor teleportkövéért. A tengerparton, volt egy barlangrendszer, ahova be lehetett menni a világítótoronyból (?), vagy akár a tenger felõl, ide a Chromanin mellékküldetés kötõdött.
Persze lehet, hogy félreértettelek, és van még ilyen helyszín, akkor érdekelne, ho is lehet az.
A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/
Itt a tóban volt egy kis szigetecske, régi romokkal...az egyik rom belsejében volt a lejárat egy barlangba, ami tele volt csontikkal, meg csonti mágusokkal, irdatlan nehéz volt megtisztítani.
Igaz utána észre vettem, hogy van egy másik bejárata is a tenger felõl...ahhoz nem kellett a víz alá bújni.
A kedvencem akkor is az volt, ha túl mélyre úszunk és jönnek a tengeri szörnyek...
Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...
g2-ben a fovaros nagyon tetszett. g1-ben meg a 3 varos teljesen kulonbozo volt az tetszett
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A rekreálódást is igen leegyszerûsítették ezzel a százalékos szisztémával, és ezáltal igen könnyítettek is ezen. Mondjuk ugyanakkora sült hústól miért gyógyul többet HP pontokban mérve egy 400-as HP-val rendelkezõ hõs, mint egy 200-assal....egész pontosan 2x-er annyival több pontot kap. Kicsit cizellálhatták volna a gyógyitaélokat is (kicsi, közepes, nagy, extra nagy, stb. a mana italnál detto).
Azért van 1-2 hangulatos is szerintem, s nem feltétlen a városok. Nekem határozottan tetszik, hogy a lázadók barlangrendszerekbe húzzák meg magukat közrel a városokhoz, s onnan indítják, illetve indíthatnálk a gerilla harcokat. Persze itt is sok-sok lehetõség ki lett bizony hagyva, vagy eddig nem találkoztam velük. Pl. ellátó karavnok kifosztása, városi patak megmérgezése fent a forrásánál a hegyekben, vagy mit tudom én...
A küldetések tényleg elég egyszerûek, nincs bennük semmi rafinéria és sajnos kevás csavar van bennük, s pláne túl kevés poén. Valaki itt hozta fel pl. a NVN-ot, mint jó példa. Hát nálam meg pont az a játék volt a legunalmasabb RPG amival játszottam, legalább is single-ben. Abban olyan fokon untam már a totálisan egysíkú küldiket, hogy csak azért toltam végig, hogy megnézhessem a készítõk listáját, hogy kik követték el ezt. Folyamatosan a menj el és hozd el a fejét küldik ott tényleg laposak voltak. Itt azért picit színesebb, de sajnos épp oly egyszerûek (nem könnyûek, hanem egyszerûek), mint azok voltak.
Picit Off szagú a dolog, de ha egy igazán komplex és tartalmas RPG-t akarnék felhozni, ami a küldetésekben is rettentõ hangulatos volt, és még a városai is éltek, és saját stílusuk volt, akkor az számomra a Fallout 2. Számomra mindig is ez az RPG az etalon, mégha a stílusa picit más is, mint a gothic, de az egyszerûen elképesztõen hangulatos volt és élt. Minden porcikájában élt és 1 percre sem vált monotnná, vagy tucat küldi jellegûvé, s amit ugye ebbõl hiányoltam, azaz a humor is megjelnt benne.
Mint ahogy korábban is írtam jó játék ez a G3, de a legnagyobb hibája, hogy voltak neki elõzõ részei, s nem igazán tudott felnõni hozzájuk. Ettõl függetlenül számomra is ez lett a 2006. év legjobb RPG-je, pedig volt is végre konkurencia.
Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...
1.Keresd meg az 5 Adanos tárgyat és a 12 tûzkelyhet.
2. Ha ez mevan add a tetzõleges oldalnak vagy pusztítds el.
3. Ha nem pusztítod el, akkor verjél le mindenkit az ellen közül.
Hát én ennél sokkal többet vártam. Ez még 3 éve is vérszegény lett volna, nemhogy most. A G2 nem tudtam abbahagyni, ezt végigtoltam de valahogy nincs kedvem az orkokat támogatva végigtolni, nemhogy mégegyszer az emberekkel...
Veni Vidi Vici. Hajrá Vidi!!!
amúgy meg mit is elégedetlenkedhetnék, hiszen tört verzióval játszom. mondjuk ha megvettem volna eredetiben a megjelenéskor, biztos énis idegbeteg lennék, hogy hónapokat kell várnom a játszható verzióra...
Hányoznak a "történelmi" küldtések is. Rég elfeledett dolgok újrafelfedezése, hõsök cselekedetienk felkutatása és ezalapján kincseik megtalálása. Legendák, régi történetek sehol.. Nagyon bárdolatlan a játék jelenlegi állapotában. Ha kieggel ezt mind orvosoláják én várok rá két évet is, ha kell.
Lehetne egy fotósorozatot idítani, ahol mindenki megmutathatja az általa legszebbnek ítélt helyeket. Nálam két bajnok hely van.
1. Faring alatt a híd mellett, ahonann látni Vengardot is, szép patak, távolban vízesés, és még a romok is látszanak a túlparton.
2. Lagoból a kilátás Myrtana felé. A dombról egyszerre látható a hangulatos kis hely, szavanna, sivatag és a zöldellõ középföld. IMÁDOM!
A hegyen végigmenve délkelet fele sem gyenge, mikor a fák lombkoroánit látod felülrõl. Naplementekor a legszebb ez is.
Nem a parton vannak, hanem Vengard irányába, van egy kõkör, ahol van egy vadász (Chris?), nos ott van egy barlang a közelben. Érdemes Cyrus segítségét elfogadni ehhez a küldetéshez, mert õ elég erõs. Én még azóta sem árultam el neki, hogy Ortega már rég halott 😊
A másik küldetés ismerõs, de nem ugrik be így hirtelen.
Osszuk 3 részre a térképet:
a) Nordmar:
Sztem kifejezetten jók a falvak! Kicsiny, önellátó vadászfalvak, melyek kapcsolatban állnak egymással, egy zord és veszélyes vidéken. A vidék adottságai miatt fölösleges lenne több falú, vagy egyéb épület
b) Sivatag:
Nekem ez a rész is bejön, minek több település, hisz a sivatag lényege a kihalltság (legalábbis az emberek tekintetében, állatok vannak dögivel), az egyes települések oázisként funkciónálnak a kihallt és végtelen sivatagban.
Ezek is kis települések (ha amugy is kevés a víz, minek építenél nagy várost?? senki sem menne oda -> szellemváros lenne), fõ funkciójuk a megfáradt kereskedõk ellátása, kincsvadászok igényeit átmenetileg kiszolgálni -> a sivatagi városkák is nagyon el vannak találva (távolság is megfelelõ az egyes városok között)
c) Középsõ terület:
Itt sem a városokkal van a gond! Több hozzászóló kritizálta a méretüket. Nincs azzal semmi gond, kiindulva, hogy mekkora a fõváros (mint legnagyobb település), ahhoz képest arányosak.
A városoknál meg lehet ideológizálni, miért ekkorák nem a méretükkel van a gond...
Hanem a városok közötti terület kitöltésével: A G 1-2 játékterülete azért volt olyan jó, mert igaz egy város és egy komoly erõd volt, de a köztes területet jól kitöltötték.
- Gondoljunk csak Onar (földesúr) birtokaira, míg a szem ellát, az csak az övé, hadsereget tart fönn, önellátó, minden föld megmûvelés alatt, a jobbágyoknak külön házaik vannak, esténként odagyûlnek a tábortûz köré, eszegetnek, dumálnak -> a világ ÉL és van történés.
- Emellett ott vannak az útmenti fogadó(k), ahol még esetleg küldetések is várnak rád.
- különálló kisebb farmok, esetleg további küldetésekkel, vagy csak a hangulat kedvéért, de ott is melóznek emberek, vanak házikok, háziállatok stb.
Nem folytatom tovább, mindenki tudja mikre gondolok...nagyon-nagyon hiányoznak a G 3-ból, ezek adták meg a korábbi részek világának hangulatát (egyebek mellett persze)! Ha ezeket kivennénk a korábbi részekbõl, a hangulat hatalmas pofont kapna.
Egyetértek Molnibalage-vel, a kis - általam is hiányolt - falvacskák, dezertõr orkokkal kapcsolatban, sokat adna a hangulatnak.
A másik küldetésre már nem is emlékszem, a címe: Bosszantó banditák a partvidéken. Õket se találom.
Hello World!
Az egy helyõrség, és én Trelis-t egyáltalán nem éreztem meggyõzõbbnek.
(Bár szerintem nem volt kisebb a belsõ vár sem, lehet rosszul emlékszem, most vehetem elõ újra?)
Egyébként pedig nyílván pont a grafika is hozzájárult, hogy kisebbre csinálták meg a térképet és a településeket, mint szerették volna. Bár a Gothic 3 grafikája lenyûgözõ (sõt számomra sok szempontból a legszebb, amit valaha láttam), én kiegyeztem volna a G2-es látvánnyal is, persze azzal érdekes lett volna kiadni 2006-ban.
Valaki tudna (lehetõleg müködõ)Mentést amiben le van pörgetve.lécci nagyon fontos.köszönöm.Matti12
TDU:Kamarov:HUN
Pont ez a bajom Trelis-szel, hogy egy komoly határmenti erõdítménynek kellene lennie. (igazad van, nem város.) Ellenben a bányvölgyi vár teljes pompájában (elsõ rész), mennyivel nagyobb. Tekintettel a Varanttal való viszonyra kicsinek tartom.
Én is tisztában vagyok a lehetetlenségével, annak, amit írtam (talán 10 év múlva). A Gothic-ban ütõs volt a kolónia fíling, ott éreztem magam. A Gothic 2-ben bejárhattuk a sziget polgári részét is, folytatódott a sztori, még mindig bele tudtam magam élni. A Gothic 3-ban egy egész kontinens sorsa van a kezünkben, az egészet be is KELL járni. Pont a belterjes, családias, tömény Gothic-fílingbõl lett kevesebb ezáltal. persze angyobb a terület, nagyobb a szabadség stb. Õszintén szólva kezdetektõl fogva tartottam a koncepciótól, ez egy kissé más játék lett. Persze így is nagyon jó játék (lesz?), számomra egy kissé kevesebb varázzsal, de annál jobban bosszantanak az ilyen apróságok, pláne, amiket kevés odafigyeléssel meg lehetett volna oldani (csak egy kcsit nagyobb, hitelesebb települések). De szerintem evidenciákat írtam.
De annak is felejtõs sajnos.
Sztem nem nagyobb map kell, hanem részletesebb.
Az Oblivion-ban ezt szvsz sokkal jobban oldották meg (pedig ott is nagy a térkép), nagyobb-részletesebb, és az Imperial city-tõl eltekintve hangulatosabbak a városok.
Ezen nem tudom tudnak-e még segíteni akármilyen patch-ben, de sztem sajnos nem.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Trelis meg nem város, hanem egy ERÕDÍTMÉNY! Tehát nem kell nagynak lennie, mert csak egy kisebb, jól kiképzett csapat is tudja tartani. Moterában mekkora a belsõ vár? Kicsit nagyobb, mint Treils.
Ahhoz, hogy mégnagyobb térké lehessen EZEN a grafikai szinten, az kéne, hogy mindenkinek 4GB RAM legyen a gépében legalább...
És mennyit kéne akkor futkorászni. Az összes játékban azért kicsit zavaró, hogy rohangálsz a városban, míg a többiek sétálgatnak. Kicsit illúzióromboló.
olyan kérdésem lenne, hogy a feliratozást hol lehet bekapcsolni? magyarositás van feltéve és a párbeszédeket nem írja ki nálam, csak a válaszokat amik közül választhatok plussz a küldetéseknél írja...kicsit fura így...és nem találtam a feliratok be gombot😊
- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774
Persze ez egy olyan dolog, hogy lehetett tudni, hogy ekkorák lesznek, húztam is a számat rendesen. Talán egy késõbbi részben kellett volna elsütni ezt az egész kontinens dolgot, amikor már a technikai feltételek jobbak lettek volna. Mondjuk, ha a fõváros akkora lenne, mint a WoW-ban (tudom, nagyom más stílus), persze "gothicosan", akkor azt hiszem mind a 10 ujjamat megnyalnám (álmodik a nyomor). Az elõzõ részekben pont azért volt sok élet, mert egy belterjes kis szigeten játszódott, ahol mindennek megvolt a helye, szerepe, erre az egész kontinens nem is olyan sokkal nagyobb annál a szigetnél.
Persze, ez jelenleg teljesíthetetlen vágyálom, de egyszerûen szeretem, ha jobban méretarányosak a dolgok.
Még Faring is elég rendben van, de ellenpéldának pl. Trelis, ami nekem nagyon semmilyen lett 😞
A sivatagi települések nem igazán jönnek be, inkább táboroknak illenek, mint falvaknak.
Északi falvak azok nagyjából rendben vannak.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Bár asszonyok és gyerekek hiányában valóban fölösleges is városokat építeni...
Sokkal szövevényesebb, nehezebb és fõleg fûszeresebb küldetéseket kellene beletenni.
Rengeteg ötlet lenne, pl. számomra zavaró az a sok csontváz, sír és mindegyik vmiféleféle jelõlés nelkül...sztem ezekhez is olyan frankó küldetéseket lehetne kapcsolni, ha csak 100-ból 10-hez kapcsolódna küldetés, és még 10 nevesítve lenne már hangulatosabb lenne...
Az egészbe több eredetiség, ötlet és fantázia kellene.
Mert jók a helyszínek, szép a játék...és bõven beleférne hogy zaftosabb legyen az egész.
Gondolom nem "backupoltad" az eredeti indítófájlokat, tehát azt tudom javasolni, telepítsd újra, és csak a végén másold be a crackelt indítófájlt. Azokról az 1.12-es fájlokról, amiket átír, pedig készítsz másolatatot, következõ patchelés elõtt vissza kell majd másolni.
http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...
http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...
Kellene 1 kis help, fent van Gothic3 magyaritásal 1.08 patch és megy.
1.12 patch et és crakcjét felteszem akkor valami script run ablakot megynit és játék nem tölt be.
Kis help kellene köszi.
Okarában teleportkõ csak a vezérnél (Roland)van.
A bejárat melletti kövön nincs, hogy a fenébe lehet megszerezni tõle anélkül, hogy megölném. Ugyan is a lázadokkal vagyok.
HATALMAS OFF:
Kivételek persze mindig akadnak. A HoMM V például nagynevû folytatásként sem egyszerûsödött (a kampányban ugyan kisebb a szabadság a sztori miatt), sõt a fejlõdési rendszer és harcrendszer jócskán bonyolultabb lett - örömömre. (A logódról jutott ugyan eszembe, de nem hízelgés gyanánt írtam😊)