Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Arra még nem jártam. Az eddigi látogatott helyszínek (Ardea, Reddock, Montera, Trelis) alapján nem az jön vissza, amit elvártam a kontinenstõl az elõzõ két rész alapján.

Ha lesz több idõm bejárom az egész kontinenst, de sajnos nem érzem izgalmas felfedezésnek az új települések felekresését.
magus- töltsd be... ha nincs mentésed, sztem próbáld meg leverni a rabszolgát, de valószínûbb, h. nem tudod elvenni tõle...
Nem tudom, de pl Silden mellett van egy elárasztott vár, aminek csak a tornyai látszanak ki... ez nem pusztulás?
Nomeg Vengard, amit szinte porig romboltak, csak a belsõ kastélyt hagyták meg az orkok. Nem beszélve a kószák falujáról, meg még néhány névtelen, fõlgyújtott háztól... persze, nincs jele, hogy egész városok el lennének törölve, de lehet, hogy szó szerint "porig" rombolták õket az orkok...<#crazya>
magus
Monterában a rabszolgás csókának (akinek a listája van) álmosan egyszer arra kattintottam, hogy cserélgesse õ a rabszolgákat. Utána derült ki, hogy akkor megkaphattam volna az egyik Fire Chalicet a rabszolgtától az ásatáson. Bemószeroltam, elloptam a listáját, szétvertem, mindent csináltam vele, de nem tudom kicserélni a két helyszín között a rabszolgákat, most mit csináljak? Nyírjam ki azt a rabszolgát akinél van?

Számomra az ideális az lett volna, ha lenne pár nagyobb központi város (1 Khorinis), és a fõváros (3-4 Khorinis), Myrtanában. Mellette a pusztulást túl élõ farmok, faluk, gazdaságok, illetve lázadó meg egyéb táborok. Ha akkora lenne a pusztulás, ott kellene lennie a romoknak, lásd G2 Valley of Mines.
zsirfecske
kösz! amúgy 100x voltam nála de mivel 'haggling'-ként lehet tanulni nem vettem észre. ja és Seruk a neve...

Hát nekem a városok /erõdítmények közül Gotha volt a legnagyobb csalódás, azért mert miután mondták hogy a démon élõhalottá változtatta a lovagokak, én valami élõhalott lovagokra gondoltam (mint a shadow warriorok a 2ben),nem arra hogy a lovagok eldobáljék páncéljukat és megszentelt kardjaikat hogy gagyi kis kardokkal és fapajzsokkal/ bunkósbottal harcoljanak. Nah mindegy élõhulláknál biztos ez az uj divat, ezért ilyen az összes több is.....

A régebbi vitához( nem, nem vita, mert mindenki egyetértett) hozzászólva:
Szerintem minden város mérete rendben van. Lehet, hogy néhány nem olyan hangulatos, de a méretükkel abszólúte nincs semmi baj.
A középkorban pl nem EGY bazinagy városban élt több millió ember, hanem elszórt falvakban, max. volt egy központi vár, ahol a gróf/király uralkodott.
HA a gothic a középkorra hajaz, akkor nagyon is rendben van. Amúgy meg ez egy RPG: nem kell - sõt, nem szabad - megfelelnie a való világnak, pláne nem a XXI. századinak, ahol többtízmilliós szupercityk vannak.
És nem mellékes az se, hogy háború után járunk a kontinensen, ahol az emberek felét lekaszabolták( és elnézve a kevés nõt, s azt, hogy 1 gyerek sincs, az orkok ezekre mentek fõként <#circling>)
Ami inkább nem tetszik nekem, az az, hogy nincsenek normális polgárok - Vengardban pl vannak katonák, meg felszabadított rabszolgák - egyszerû parasztok, földmûvesek nincsenek. Vagy lázadók, vagy katonák, vagy rabszolgák/felszabadított rabszolgák(amik közt nincs nagy különbség, csak hogy az egyik az embereknek, a másik az orkoknak melózik).
peeter22
Pl: Kap Dun-ban lévõ tolvajnál lehet tanulni, most nem ugrik be a neve(a ganédomb utáni tûznél szokott üldögélni)<#nevetes1><#buck>

Sok vadász úszik a kukacosban halra vizelve, de a lényeg, hogy az enyémet csak maga kaphatja be.

3P
Igen, én is erre gondoltam.

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...

zsirfecske
grr hol lehet bargain perket tanulni, nem találok egy teljes trainer listát sehol (jó tudom csítes kicsit de akkoris).

Hát, az orkok különösebben nem terveznek semmit Gothával kapcsolatban, legalábbis egy szót sem említettek róla, csak akik Gotha alatt voltak. És az élõholtakkal + a démonnal õk se voltak jóban, mert a monterai õrjáratot lemészárolták. Ráadásul azok, akik ott vannak, saját bevallásuk szerint azért vannak ott, hogy el ne szabaduljon a démon. De amikor elújságolom, hogy a gothai démon már történelem, kiröhögnek és továbbra is ott lebzselnek addig, amíg ez az újraépítéses izé meg nem történik. De az orkoknál ez nem ront a helyzeteden, úgy néz ki nem a sajátjukként kezelik Gothát.
Még nem próbáltam ki ugyan, de a következõ nekifutásomkor, vhogy már az elején felkavarok a Hammer Clan-hoz és veszek egy könnyû nordmari páncélt. Annak van karaktere, és mellesleg a legjobb páncél, amihez nem kell repu se! Persze ez így nem lesz túl életszerû, gyíkmájúként kolbászolni Nordmarban... majd futok mint állat.
3P
Érdekes bug félére bukkantam. Egy picit spoiler gyanus...

Okara-ban kaptam küldetést, hogy üzzem el a démont Gotha-ból. Na ezt meg is tettem, majd, hogy építsük újjá, s ehez egy fószernek kellett 1000 aranyat adnom bent a barlangban. Odaadtam, ere a küldetés már sikerült is. No akkor átteleportáltam Gotha-ba, s ott egy õr rögtön azzal fogadott, hogy tolvajlásért köröznek. Az igaz, hogy amig a démont írtottam kifosztottam a várost, de errõl az örök hogy tudhatnak? Gorn-t se vittem magammal "segíteni", tehát õ sem "köphetett" 😉. Mindegy levertem az õrt, majd mikor észhez tért már nem csesztett. [/spolier]

Most viszont azon gondolkodom, hogy ez a Gotha újjépítést lehet hogy elsiettem? Azért kérdem mert az Orkok is eltüntek onnan, s az egész város a lázadóké lett. Én még nem akartam állást foglalni semelyik oldalon sem (minek az elsietni?), de most mégis úgy tûnik, hogy ez biza olyan lépés volt.
Tehát elsiettem ezt az újjáépítést akkor, ha nem akartam még állást foglalni abban, hogy kinek az oldalára fogok állni?

Takanohana
Én druida köpenyben, vagy ranger páncélban szoktam rohangálni, attól függõen, hogy a mágus, vagy a harcos karimmal játszom. A rangereknél a reput elég gyorsan fel lehet nyomni, és ezek a ruhák jól is néznek ki.

Egy biztos, sima lázadó- és ork zsoldospáncélokat nem hordok, nem elég karakteresek. A fejvadászok cuccaival viszont nincs bajom. Bár egy idõ után úgyis nekiállok a páncélgyûjtésnek, az elõzõ részekben is az volt a kedvenc hobbim.
Más fejvadászon nem láttam ilyet rucit, csak a dark mage-eken, úgyhogy felfoghatjuk úgy, hogy ez a sötét mágus köpeny. 50 repu kell, hogy megvehesd. A tûzmágus/vízmágus köpenyhez meg 25 rebel/nomad repu kell. A druidára nem emlékszem, de rangereknél még azután is képes voltam reput növelni, hogy leszúrtam két druidájukat. És a rangerek oda se bagóztak!!! Úgy megmérgedtem, hogy idéztem nekik egy-egy démont (de az egyiket sikerült lenyilazniuk, volt benne vagy 100 nyílvesszõ). Ha ilyen testõreim lennének, minimálbért se adnék nekik.
Erre pont a sötétmágusoknak nincs külön köpenyük, fenébe.
Csak egyszer lennék fejvadász is, de akkor nem ugyanzt ruhát akarom hordani, mint az elõzõ végigjátszásban. Mondjuk legalább lehet szerezni fire mage perk-et, bár nekem az elv miatt, kell, hogy megtanulhassam, és ezáltal csatlakozhassak a "céhhez".

A G1-ben jópofa volt, hogy egy idõ után már elszaladtak elõlem, ha fegyvert rántottam. Persze elég idegesítõ volt így kipucolni a bandita(fûtermelõ?)tábort, amit csak a végén találtam meg.

Van tûzmágus, vízmágus köpeny, meg druida köpeny, meg az adanos artifact köpeny és ha ide számít, akkor az elit fejvadász ruha (abban parádéznak a fekete mágusok). Találtam a vége felé egy botot, ami fire mage perket adott. Persze akkorra már tök 8 volt az egész. Az ork páncél meg jól néz ki. Talán rakok ki ide képet róla, ha nem elõz meg vki + nem felejtem el. Egyébként, ha már sok várost felszabadítottál, akkor a nem nevesített szereplõk visszadumái finomodnak egy cseppet. (we owe you so much, take care of yourself meg ilyenek a beat it helyett)
Kösz! A serlegeket elcsórtam, orkot leütöttem, de a nagy sietségben valószínûleg nem vettem észre...
Egyébként nekem eszembe se jutott az orkok oldalára állni. Valószínûleg azért, mert kb 2 hete fejeztem be a Gothic 2-t, most még eléggé benne vagyok az orkgyilkos feeling-ben 😄
Különösebben nem kell rákölteni, ha jól emlékszem a midland-et bejárva a könyvekbõl, táblákból összejött vagy 60. 4 szintet még rá lehet áldozni, ha meg ez is sok, hát a sivatagban már csak akkor nem jön össze 100, ha direkt nem olvasol el semmit.
Én személy szerint nagyon bírtam, hogy a G2-ben, ha tûzmágusok voltunk, fel tudtunk menni a lovagok hajójára már az elsõ fejezetben (egy jó kis párbeszéd után), egyszer pedig Theklától sikerült plusz egy spéci pörköltet kialkudnom. Nem is beszélve, hogy sokan máshogy köszöntek, máshogy néztek ránk. Egyszóval megváltozott a megítélésünk a játékelejétõl kezdve. Itt végig "nameless hero" maradunk, csak a küldetések/likvidálások befolyásolják a reakcióikat.

Erre az ork pácélra kíváncsi leszek, eddig azt hittem a lovagpáncélnak nincs párja. Köpenyek amúgy szerezhetõk a játékban? És orvosolhatnák a fire mage perk hiányát, mert még kénytelen leszek átállni a sötét oldalra 😊
magus
najah, én is arra jöttem rá, hogy habár a lázadókat preferálom, az orkok jobb arcok, nincs bennük olyan belviszály mint az emberek között-.-

Nem, a G2, G1 állat, de volt is értelme a céhezésnek, nem mindegy hova tartozol egy börtönben. De amikor megérkezel a kontinensre egy jókora anarchiába csöppensz, az eddigi céhek eltûntek, elkorcsosultak. És ha elég sokat galádkodsz, akkor le fognak tolvajozni, ill. ellenségként fognak kezelni. Amúgy igazad van, kevés a visszacsatolás a játékban ilyen szempontból. Egyáltalán nem érzékelõdik, hogy felismernének benned vmit, lovagi páncélban, tûzvarázslóköpenyben ugyanolyan ellenségesen/barátságosan kezelnek mindenütt, mintha zsoldos vagy fejvadász öltözetben bóklászol. Az ork páncélra ez már nem igaz, de az se a páncél miatt van.(hanem a páncél megszerzése érdekében elkövetett disznóságok miatt)
3P
Hát ezzel nem feltétlen értek egyet. 😊
Mágusként persze mihamarabb legyen meg, de harcosként erre nem költenék, csak ahogy jön magától is. Harcosként igazából csak +1 TP-t jelent szintlépésenként, s ugye az a 105 TP, amit ehhez el kell költeni 105 szint után jönne vissza. Pláne a TP az elején ér többet, s nem akkor amikor már pl. csak 400-ról emelnéd esetleg tovább az erõdet...

Persze, jó dolog ez a nagy szabadság, csak az a baj, nincsen jelentõsége, hogy milyen karaktert játszol. Nem reagálja le a világ, hogy milyen szerepet játszol, csak, hogy melyik utat választod, vagy kirabolod-e õket. Ezzel az erõvel n a San Anreasban is szerepet játszottam amikor pusztítottam a dílereket (akiknél jó sok pénz is volt)😊

A céhek pedig igenis jók. Nem kötelezõként betenni õket, de legalább lehetõség meglenne rá. Szeritnem már a céhez kapcsolódó küldetések is jópofák lennének, pláne, ha néhány egyenruha, csak úgy lenne elérhetõ. Nagy fíling volt a G2-ben mágussá válni, a zsoldosok szavazataiért küzdeni. Jó lenne, ha aze gyébkénnt korábbi részekhez egyszerûbb küldetések mellett, részei lehettünk volna hasonló "beavatásoknak".
Most komolyan gondolod, hogy a hangulat, a szabadság rovására ment volna?
Írtam is egy korábbi hsz-emben, hogy szerintme azzal keveri.
Ha nem költöd el a tanulás pontjaidat, akkor soha nem is fogod észrevenni, hogy vmi javult volna. (Ami logikus kéne legyen, hiszen a szintlépéssel csak a tanulási pontjaid növekednek) És ez nem AD&D, hogy a 20. szint már csodahõst jelentsen, vmivel nagyobb a differenciáltság. Én 81. szinten érzem, hogy más a helyzet , mint az elsõn...
Ez azért van, mert a ködtoronynak van egy tenger felõli bejárata, nem Xardas régi tornyának. A mocsári táborból (is) oda lehet úszni.
Wehehe, a gonosz Beliart választottam és az orkok így is megszívják. Mulatságos. De ha Adanost választod, akkor nem muszáj õket leverni. Logikus.
A raktárházban van, ahonnan az aranyserlegeket is el kellett (volna) lopnod (egy jó lovag nem lop, pfuj), és egy Urkrass (vagy vmi ilyen) nevû ork õrzi.
Menj el Geldernbe, ott több könyv is van és még vehetsz kõtáblákat is. És a gyorstanulás meg simán vissza hozza a befektetett energiát.
Senki sem találta meg Cape Dunn teleport-rúnáját? Fontos lenne...
zsirfecske
ja és persze nem a mágus oldalt erõltetném...

Azért jó a játék, mert nem ad korlátokat. Itt lehet igazán szerepjátszani. Ha egy becsületes jó lovagot akarsz játszani, megteheted. És nem attól leszel, jó lovag, mert a játék erre rákényszerít. Sokkal jobban bosszantanak a következetlen hibák, bugok.
A történetet meg te alakítod. (Mellesleg pusztuljanak a jó lovagok)
zsirfecske
level 17 vagyok 5 ancient knowledge-el és 117 lp-vel montera-ban. megéri a gyorstanulás miatt elkölteni egy csomó tp-t így az elején? esetleg tud valaki egy listát a könyvek helyeihez, vagy legalább 1-2 közeli könyvet, amivel faraghatok a 100 tp-n amire vagyok tõle? eddig egyedül a capedun-i könyvet olvastam a fõórk bácsi házában.

köszi

Szerintem az Xardas régi tornya, aminek a csúcsa a G2-ben is látszik a tó közepén, de beúszni már nem lehet (monjduk nekem itt inkább zombik rémlenek). Õszintén szólva a tenger felõli bejáratot nem értem, elég messze van az a tótól, sebaj egyik nap majd felrakom a G1-et. Egész biztos akadt, ami elkerülte a figyelmemet.
Ahhoz, hogy megkaphasd az ork páncélt (amúgy kb a lovag páncéllal egyenértékû cucc plusz 25 tûz sfé) ki kell irtanod a lázadók vezéreit (beleértve a királyt). Így elég nehéz a lázadókat preferálni. Fegyverrõl meg nincs szó.
tibor16
Ja az elõzõ hsz-t Tomy Lee-nek szántam..

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

tibor16
Az õsi tudás növelése (szerintem)sokat dob a képességeken, vagy legalább is próbáld ki. Nekem az a tapasztalatom, hogy minden hatékonyabbá válik tõle, a varázserõd biztos, hogy hatékonyabb lesz. 70-es szinten vagyok, az õsi tudásom 400, mostmár egy farkas, tûzvarán stb 1 villám varázslövés, hiába csak 30-at sebez - elvileg.

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

bladex
Sziasztok!

Valaki rájött már hogy kell a kohót használni? Ha már volt rá válasz akkor bocsi.😊 Rákeresetem de én nem találtam választ rá.

AMD Ryzen 7 X1800 64BIT, DDR4 16GB RAM, Gigabyte Gforce 1080 GTX GM1 VGA, 250 GB Samsung SSD

Nemrég szereztem be a játékot, lene 1 kérdésem az elejére:
Cape Dun teleporter kövét hol lehet megtalálni? Már csak az orkok kiirtása van hátra, de azért jól jönne a gyors közlekedés miatt.
Nandusz
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
egyébként ha annyira nem találod Okarát, akkor a Montera mögött lévõ búza farmról miért nem szökteted meg Rufus nevû rabszlogát? Ugyanis õ épp Okarába készül, de nem mer egyedül elindulni. Õ majd elkísér, nem beszélve arról, hogy a megszöktetése is egy küldetés, amit nem ártana megcsinálni.

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

Nandusz
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A titkos találkozó hely a Monterai fõkapun trelis felé kanyarodsz...lesz egy Beliar oltár..ott letérsz az útról, majd onnan pár méterre lesz egy emelkedõ, a tetején egy torny rommal. Itt a találkozó hely, ahonnan el kell csalni az egyik zsoldost, mert ott lebzsel. Elcsalni úgy tudod, hogy simán beköpöd õt Mariknak, a zsoldosok vezetõjének

Nandusz
Lehet, hogy keverek, de az a víz alatti barlang csontikkal tutira ott volt a tó alatt.
Volt olyan is, hogy a világító torony alagsorába kellett lemenni csiga lépcsõn...ez más...ez IS volt.
Amirõl én beszéltem úgy nézett ki, hogy le kellett úszni víz alatt, majd lent egy barlang tóba érkeztél meg. Elég nagy barlang üreg volt, és a hátsó része két oltár(?) szerûségre volt osztva, 1-1 ládával, amit elég hosszasan lehett kinyitni (azt hiszem olyan 8-10 db tolvajkulcs kattintásra volt szükség). Viszont elég értékes cuccokat tartalmaztak. Persze lehet, hogy épp az érpáncélt és a teleport követ is...erre már abszolut nem emlékszem.

Jó ötlet benne lennék<#eljen>

&#9733; &#27748;&#22982; &#26446;

Én megmondom õszintén nem tekintem igazán rpg-nek(bár az is) hanem inkább Kalandjátéknak.46-os szinten vagyok van vagy 110 pontom amit elkölthetnék és nem veszek észre semmi különbséget azon,hogy 20-ról 46-os szintre emelkedtem.Olyan harceszköz,pajzs, ami meg igazán tetszene és ugye kellene hozzá x erõ x ismeret még nem találtam tehát semmi nem ösztönöz arra,hogy szinteket lépkedjek.Lovagi felszerelésekbõl megvan mindenem.Ez van most jelenleg de nem tudom még,hogy fog alakulni a játék tehát kell e majd magam felfejlesztenem pl 1 Krush Pach kétkezes fegyverhez ami ugy már 210-et sebez és persze jönnek e még komolyabb ellenfelek amihez majd kellenek komolyabb fegyverek(remélem kell majd😊

Pedig ott a bejárat(okarába)a háló alatt.

magus
-hogy lehet bejutni abba a lázadó bázisba ami Monterától északra van, és a tetején egy háló van? megpróbáltam a hídnál lefordulni, de 4 ogrén kívül nem találtam ott semmit, semmi bejáratot.

-és hol van a lázadük titkos találkahelye, ahonnan el kell üldözni a zsoldost, azt sem tudom megtalálni 😞

Egyébként ti talátatok a gothic3-ban elolvasható könyveket?(nem a pultokra gondolok)Ha igen akkor hol?

Veni Vidi Vici. Hajrá Vidi!!!