Gothic 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Eltérõen mondjuk egy HDR implementációtól, vagy LoD implementációtól, shaderek használatától, amik viszont mind-mind változóak, interfészektõl amelyek elõsegítik mondjuk egy fizikai motorhoz kapcsolódást, memóriakezeléstõl. Ezek bármelyik része több kódot igényel, mint az összes amit felsoroltál 😉
De szerintem tényleg hagyjuk, vagy folytassuk priviben, szegény fórum teljesen rossz irányba fog elmenni 😉
One Vision. One Purpose.
Itt amúgy is mintha lenne 'lófarka' <#zavart1>#zavart1> a csávesznak.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...
Alpha blending
Alpha chanel
Antialiasing
Anisotrop filtering
Bilinear texture filtering
Bump mapping
Color depth
Dithering
Double buffering
Flat shading
Fog
Geometry blending
Gourard shading
Mip mapping
Multitexturing
Perspective correction
Phong shading
(Pixel-poligon szám kérdése)
Real-time computing
Rendering
Scene
Texel
Texture mapping
Texture buffering
Trilinear texture filtering, trilinear texture mip mapping
Vertex
Wireframe
Z-buffer
Na nagyjából ennyi featurére kelet opcionálni 7 évvel ezelõtti játékokat.
Szerinted az oblivion és a Gothic3 mindegyikben más lenne?...már programozás szintjén..
Ezeket csak azért írtam és soroltam fel annak ellenére, hogy off a téma, mert nem csak annyi featurébõl ál egy játék, amit felsoroltál...ráadásul a fentiek is kb. a 15%-a a az egésznek.
A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/
Ha nem lehetne jól látni:
Gothic3.exe
caused a EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION
in module engine.dll at 001B:304D1B81
Veni Vidi Vici. Hajrá Vidi!!!
ráadásul a motorok effektekkel vagy anélkül, de felismerhetõek (gondolok itt a régmúlt q2 motorjaira, illetve a q3, littech motorokra, vagy manapság a doom3, source, unreal motorokra. Nagyon kis kivételtõl eltekintve ránézésre be lehet azonosítani melyik játék melyiket használja. Én nem azt mondom, hogy 100%-ig saját motort használtak, hanem azt, hogy 100%, hogy annak a motornak semmi köze ahhoz ami az Oblit hajtja (vagy mondjuk annyi mint a sourcenak a doom3-hoz, végül is azok is egy tõrõl erednek 😊). Ugyanakkor engem erõsít még a gamebryo honlap, meg az említett cikk is.
De szerintem eléggé lerágtuk már ezt a témát, kicsit off is, szóval javaslom hagyjuk 😊
ui: akkor nálam lehetett nagyon szar, mert nem vettem észre semmi ilyesmit, csakhogy bármit csinálok, tölt 😊
One Vision. One Purpose.
Na most pusztán erre alapozva 100%-ig meggyõzõdni, sajnos több, mi9nt vakmerõség.
Vannak finomítások, eltérések azonos enginek között is (nem akarok példákkal elõ hozakodni, de ott van a Heretic2-Quake2 engin azonosság...a flair motion effektek a Heretic2-ben szinte forradalmiak voltak..ellentétben a motor atyjával, a quake2-el...de lehetne több példát is hozni...hagyjuk).Szerintem a mai viláégban az üzlet politika van olyan zsivány, hogy nem kell félteni azt és abszolut mértékben feltételezni róla, hogy minden egyes frakció önmaga által alkotott és felfedezett terméket dob piacra.
Amúgy a Gothic3 fejlesztõ csapatának pusztán 20 fõs fejlesztõ gárdája is engem kéne hogy igazoljon, illetve másfelõl azt, hogy 20 zseni ült munkapadokhoz. (Gondolom kizárásos alapon ennyi zseni nem találkozhat a földön azonos célokkal egymással).
Amit látunk a játékban, mint látvány (teszem azt full beállításoknál), az meg igen csak szubjektív dolog.
Ui.: A gothic3 is preloadingol
meg is indokoltad 😊)
de azért mondom, hogy lassabb, mert nálam az oblivionban, ha bekapcsoltam akár a legkisebb füvet, kb 10 fpst esett a játék, ami akkor olyan 35%-os esést jelentette, míg Gothicban olyan 4-5 fps, még a legdúsabb, legnagyobb látótávú fû esetében is, ez kb olyan 20% volt akkor
One Vision. One Purpose.
*Kai Rosenkranz, ezt is.
Egy kicsit talán tényleg lassabban jelenik meg az aljnövényzet az Olivionban, de nem vennék rá mérget. Nálam szinte ugyanaz az aljnövényzet a két játékban. Egyébként a farkasok és a szarvasok is az Oblivion-t idézték számomra - persze ott lehet, hogy õz az a szarvas, túlságosan nme merültem el benne.
Viszont a Gothic 3 is SpeesgTree-t használ:
SpeedTree honlapja
Hardwired
World of Gothic - Interjú Kai Rosenkaranz-cal
És itt kötözködnöm is kell a_n_d_r_e_w-val, mert szerintem igen is szemmel láthatólag hasonlít a két játék növényzete.
1-1 😊
ugyanakkor még mindig biztos vagyok, és az is jelent valamit, hogy a gamebryo honlapján említést se tesznek szegény G3-ról 😊
One Vision. One Purpose.
de az érveimet el tudom mondani:
grafika:
Oblivion: erõs shader használat, HDR támogatás, minden kicsit mûanyagnak néz ki
Gothic: valósághûbb hatás, HDR nem támogatott, a shaderekkel bajok vannak
LoD:
láthatóan a Gothic és az Oblivion LoD kezelése teljesen eltér, a Gothic két vágósíkot használ, az Oblivion egyet
fizika:
Oblivion - Havok, Gothic - Aegia (ez ugyan nem a mmotor része, de felmerül a kérdés, ha egy motor Havokra lett kihegyezve, miért raknak alá mást)
SpeedTree:
Oblivion fûmegjelenítése sokkal lassabb mint a Gothicé
memóriahasználat:
Oblivion: belsõ és külsõ terek teljes elkülönítése, mozgás közben területek preloadingolása
Gothic: minden egyben, mozgás közben nem területekre van osztva a táj, hanem éppen azt tölti be, amire szükség van, ezért van az hogy sokan a Gtohicot szidják (jogosan) pedig egyáltalán nem biztos, hogy többet tölt mint az obli
egyéb:
víz alatti mozgás, FPS nézet, Gtohic csapnivaló collision detektora
ezek már mind meglennének csinálva egy készen vásárolt motorban
ezek alapján érzem én 100% biztonsággal, hogy két teljesen különbözõ motorról van szó
One Vision. One Purpose.
Sajnos én is beleestem az "annyit hallotam, hogy elhiszem" hibába.
np, nem azért írtam, csak én is millió helyrõl hallottam, ide is beírták már páran, és nagyon kíváncsi lettem honnan indulhatott
One Vision. One Purpose.
Talán innen indulhatott a pletyka: Fejlesztõi Napló 2. rész
szóval köztudomású (nyílván annak aki nem veszi az ilyen hoaxokat komolyan) hogy a G3 saját fejlesztésû, Genome névre keresztelt motort használ (nem egy interjúból derül ez ki), sõt a wiki Gothic 3 oldalán is ez szerepel
de ha még nem is vagyunk ezekkel tisztában, ránézésre is ég és föld a motor, nemhogy mûködésben, felépítésben
nem konkrétan neked, általánosan: kérek mindenkit, hogy ezeket a marhaságokat ne terjessze 😉
One Vision. One Purpose.
Persze sokáig saját motorként emlegették az interjúkban...
a kettõnek egymáshoz az ég egy adta világon semmi köze
One Vision. One Purpose.
(Nem feltétlenül csak a gépigényt, de a tartalmat tekintve is.)
rotator: Új motort írtak? Alaposan átírták ugyan az Oblivion által is használt motort, de se nem saját motornak, se jól átírt motornak nem nevezhetõ. Maguk a fejlesztõk nyilatkozták, hogy nem tudnak még jól bánni vele, ezért maradt példának okáért a fõhõs lófarok nélkül.
A következõekben persze ezeket a hibákat tlán már orvosolni tudják.
Az elõzõ részekben tetszett, hogy akár egy vágás - egy ork, gyíkmanus, seeker, egyéb anyaszomorító szintre fel lehetett jutni harctudásban. (Persze nem a NOTR-ban)
Én most rakok a mágiára is, és megkönnyítem a dolgom, egy nagyobb csoport vadállat vagy ork esetén egymásra uszítom õket, és amíg egymást verik, én meg õket. Ja és többnyire fogok egy wargot, árnyékfutót, vagy ilyesmit is magamnak. Város elõtt meg elengedem, hagyom, hogy hazamenjen, nem ölöm le, ez elvi kérdés 😊
De aztán meglettek. 😊)
Most hogy már több hete nem használtam rendesen hiányzik a játék, csak nincs értelme vinni 😊)) Filóztam hogy megnézem mennyi a szinthatár, és ezért leölök mindenkit, de rájöttem hogy minek, sajna képzettség már nincs amit megtanulnék, az hogy meg a statjaim mennyire futnának sz nem hoz lázba, mert így is jó az ember (azért a sámánok még mindig tudnának fngatni az alacsony hp miatt..)
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Elvileg ha beleesik vmi texillesztésbe onnan kirakja a program amikor újra betölti azt a területet, tehát sztem nem marad ott örökre.
Na mindegy jó kis küldetés 😊)
A szarvasok viszont bármitõl megijednek nálam, legyen az varázslat, vagy nyilazás. Egy félénk szarvas az én esetemben is valami egzotikus helyre költözött, de sok szenvedést nem ér nekem ez a küldetés...
Le kéne feküdnöm aludni már😊)
Mindezt azért, hogy egy lövéssel leterítsed...ugyanis ilyenkor nem ijed meg a többi szarvas és nem szaladnak el.
Így szép lassan egyenként le lehet õket szedni legelészésük közepette.