Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gondolo ezt nem nekem szántad, mert én is ezt mondom 😉

b type free - Ez az eltünedezés akkor is játéktechnikai hiba. Én tényleg hülyebiztosan játszom, tehát engem az ilyesmi nem érint, de én ilyen szinten mániákus vagyok 😊
Sima G2-ben az agyamat eldobtam néha attól, amikor csata közben, ha nem zsebeltem ki idõben a banditát, eltûnt a holtteste mellõlem...
Az addonban szerencsére tovább maradtak a testek, a G3-ban meg már tényleg elég sokáig ott marad a tetem, szóval a tendencia alapján a PB is arra törekszik, amit mi mondunk. Persze nem arra gondolok, hogy oszló tetemekkel legyen tele a világ, de legalább ne tûnjön el minden egybõl. Mindenestre még tökéletesíteniük kell a módszert. Egyébként, ha a G1-ben elfutottak elõled az NPC-k (bizony ott is volt ilyen), visszamentek a helyükre, itt ugye ez már csak a felszabadítósdi miatt sem mûködik. De egy még kezükön lévõ városba vagy egy barlangba bevethetnék magukat. (G1-G2-ben mindenkinek a barlangban bújkálás volt a mániája, izgalmas lenne így levadászni a maradékot😊

b-type
Persze hogy játéktechnikai ok miatt (bár ott tartanánk hogy ilyen öszetett lenne egy játék).
De ez megtörténhet, magyarázható stb. nem abszurdum, logikátlan vagy bármi ilyesmi.
Ha egy játékos nem vesz részt a játék világában, hanem azt kivûlrõl nézi, akkor jóval több hibát fog benne találni.
Azt pedig nem tudom a játék számlájára írni hogy vki eladja az egyik Adanos tárgyat 1 aranyért.
Sem pedig azt hogy elmondják mi az infó, de nem törödik vele.
Nagyon fontos: ez mindenkinek a szive joga.
De ennek alapján hogy lehet mégis elvárni hogy kiszolgáljon a játék?
Nem a helyzetre és a szereplõkre értem, de akkor egy 'bolondbiztos' szerepjátékot kellene írni, attól meg én spec. a világból kimenekülnék.
..és nem hiszem hogy frankó lenne, a játékosok minden rétege ki lenne szolgálva, mindenki megkapja a sikerélményét bármiképpen is cselekszik a világban.
De hát akkor minek szerepet játszani abban a világban?

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Nandusz
bocsánat..nem zónának akartam küldeni, hanem b type frre-nek a #12446 üzijére
elütöttem

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

Én szoktam 😊
Ez itt játéktechnikai okokból tûnt el, nem a szél miatt. Ezzel az erõvel az összes tárgy vándorolhatna.
Nekem csak az a bajom, hogy a játszhatóság és a relizmus olyan keverékét alkották meg a fejlesztõk, amelyben mindkét komponenensbõl alig szerepel valami...

Egyébként beszéltem a játékos hibájáról, de nyílván még írtad a hozzászólást akkor.

Szóval MrAndree-nak igaza van, azért nem az a szabadság non plus ultra-ja, ami a G3-ban van 😊

Egyébként, amit imádok a Gothic sorozatban szabadság terén, az az, hogy nem muszáj megölnöm valakit, elég csak megverni. Persze ez banális dolog egy Gothic 3 topikban, de én amióta megismertem ezt a sorozatot, azóta a többi játékból hiányolom. Megjegyzem van azért hátránya is, mivel így könnyen le lehet verni bárkit, könnyen lehet XP-t és cuccokat szerezni, azért a gyilkossá válás nagyobb visszatartó erõ.
Nandusz
Érdekes...te pl. 100 kinyírt homokféreg után a 101-ket is kivizsgálod?...igazi optimista hozzá állás

rotator
😊) Olyan objektum még nem volt, amit ne vizsgáltam volna meg! (Kalandjátékból örökölt rendellenesség...)

b-type
Erre a kézikönyvben figyelmeztetnek.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Nandusz
Ez igaz...abban az egy esteben, amikor azt a homokféregbõl kell kinyerni....de ölj meg próbaképp 5 NPC-t, pl. Rolandot okarában...majd menj egyet kirándulni..ments egyet, majd lépj ki a jétékból. Majd vissza a m,entett álláshoz...szerrinted abban az elhagyatott lázadó táborban kinél lehet az ereklye?...Mert alapértelmezett "életszterû" helyzetben megnézik a halottnál lévõ cuccokat és félre teszik, vagy az örökösöknek eljuttatják. Vagy akármi....
De nem az hogy eltünik, miot petõfi a ködben érted....

Ha egy küldetés a készitõk figyelmetlensége miatt teljesíthetlen akkor az nem a játékos hibája. Például mi van ha a teljes szabadság jegyében én úgy gondolom, hogy gyûlölöm az orkokat és szóba se állok velük. Tehát látok egyet és kivégzem. 99 százalék az esély, hogy bukom a fõküldetést mert bizonyos ereklyéket az orkoktól kell megszerezni. Akkor most hogy is van ez? Teljes szabadság de azért mégse? 😊

Why so serious?

b-type
Persze, mondjuk amit a Dakar-on láttunk most? 😊)
dünék vándorolnak, nem hogy ne tudjon betakarni már egy tûzserleget.
Miért csak a játék hibái vannak kitárgyalva, miért nem beszélünk a játékos hibáiról?
elvégre crpg, nem H&S játékról van szó, ahol gyakni kell és kész.

Mondjuk, ha egy NPC vagy állat vagy valami kap egy attribútomot a neve mellé, csak megmotozom a beleit harc után...

De én a G2-ben is megvizsgáltam az összes Field Raider-t, annak ellenére, hogy nem tanultam meg a csáprágók kinyerését.
Fõ az alaposság 😊
Azért egy aranyserleg odébbfújásához már nagyobbacska szél kell, fõleg, ha másik dimenzióba akarja átfújni...
Nandusz
Mondjuk ez tudod mi miatt is megtévesztõ?..mert ellenben a sima tárnarákokkal, a homokférgenke nem lehet kinyerni semmilyen képzettséggel sem a cséprágóikat....és az ember sajna...így nem nézi meg annak az egynek a hasát...amiben az egyik serleg leledzik....
De vajon miért nem lehbet azokból is csáporágókat nyerni...ezzel tuti kiküszöbölõdne az a hiba, hogy nem találod meg a serleget....mert én ugyan minden állatból kinyerek minden DNS forrást😊))

Nandusz
Ja még annyi, ha eladsz valakinek valamit, az elvileg visszavásárolható...bár pár kereskedõt végig kell emiatt keresned, de akkor is...

b-type
Nahát nekem egyszer lenyúlták a táskámat a nyugatiban (én voltam a hülye), és ne tudd meg mit csinált a rendõr..mármint azon kivûl hogy 15 perc alatt egy kézzel bepötyögte a jegyzõkönyvet, majd sétatempóban körbementünk.
(soha nem lett meg a tatyó) Szal életszerû 😊))))

Egyébként persze milyen jó lenne minden küldit megcsinálni..de hát ahoz figyelni kell, és ha a csávó azt mondja lenyelte a tárnarák a tûzserlegem, akkor teszem a dolgom, vagy ha nem teszem akkor utána miért akarom mégis a küldetést?
Vagy az az életszerû ha ott szobrozik a tárnarák hogy végre kinyeszaboljad a hasából a külditárgyat? esetleg megdögölödik, de a tûzserleg ott marad a sivatag homokjában, mert arra pont nem fúj a szél?
Ezt csak az életszerûségre. 😊

Nandusz
Persze persze...de jönyörgöm, ha RPG, akkor ugye valahol életszerûség.
Na most..ha te elveszted a brifkódat,mappádat,pénztárcádat, stb... mondjuk például....akkor mi is történik?...elmész a rendõrségre, és bejelented, hogy eltüntek ezek a cuccok.
A cuccok megvannak valahol....lehet, hogy egy szemét telepen. Vagy elégetve valahol.
Bár gondolj bele...szted valaki elégetne egy értékes ereklyét: erre roppant kicsi az esély...az ott van a megtaláléónál, vagy adott esetben annál az illetõnél, akinek azt eladta...tehát valahol kinyomozható lenne a dolog.
Ellenben itt elég gdrasztikusan oldották meg ezt a fajta, életben is elkövethetõ, ellenben helyre hozható hibát. Egész egyszerûen törölõdik az univerzumból.
Magyarán azt a léehetõséget is megvonják az embertõl, hogy elkezdejen utána nyomozni, kutatni...
Simán el kell felejteni a hozzá tartozó küldetésekkel együtt.
A 12 tûzserleg valóban nem fõ küldi, de milyen jó érzés megcsinálni nem?....elvileg emiatt játszunk a játékkal...az ilyen sikeres küldetések okozta sikerélmény miatt, ha jól tudom.
Szóval ha el is tünik egy tárgy ebbül az univerzumból, akkor legalább tudhassuk meg verejtékes nyomozás után, hogy mi is történt vele....például elégették--->tehát EMIATT felejtsük el. Ne amiatt, mert a programozók úgy gondolták, hogy eltünik azt jóccakát.

b-type

Ahoz vkinek be kellene jutnia a kéglimbe. 😊
Azaz én arra gondolok hogy mondjuk vki elvitte, és mivel nem tartozik a fõszálhoz ezért nem gondoskodtak arról hogy meg tudd találni az illetõt.

A konzolt így lehet behozni: "To activate the cheat mode in Gothic 3, open the ge3.ini file located in Gothic3/Ini folder and change the following line : TestMode=false to TestMode=true. After that, in the game, press the ~(tilde) key on your keyboard to open up the console."

FPS kiíratás valóban van: game.WatchFPS
Miért ne tûnnének el?
Nem tudom mit szólnál, ha csak úgy teszem azt eltûnne a monitorod...
rotator
Már hogy a fenébe ne lehetne átvariálni! Controls menü... 😊

CSAK nem rég kezdtem, és nem tom, hogy lehet lehozni a konzolt. sajons amit én nagyon hiányolok a játékban, hogy nincsen semmilyen billentyûkiosztás és se megnézni se variálni nem tudok rajta! fuck😄
b-type
Tény hogy nem frankó hogy eltünnek a tárgyak (bár miért ne tünnének el), ez akadályozza a játékost.
De végül is a tûzserleges küldetés nem a fõszál, el lehet bukni ahogy #12417-ben Feketeobeliszk el bukta.
A másik ami még ezen a lapon van, a #12393 Adanos Gotha-i démon problémája, miszerint lehet hogy eladta a 'saját' <#zavart1> gyûrûjét..azaz az Adanos gyûrût. 😊
Ez viszont a fõszálhoz tartozik.
De hát srácok a gyûrûre rá van írva hogy Adanos gyûrûje, és értéke 1 azaz egy(!) arany.
vannak a játéknak hibái, de azért sztem ez minimum 1:1 😊

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

rotator
Van benne fps mérõ, a konzol menüjében lehet elõhozni, szép statisztikai görbét is tud. 😊 Meg aztán korrektebb is, többet mutat, mint a Fraps, ami eleve lefogja a gépet nem picurkát.

Nandusz
Hát sajnos sokan szívtuk meg emiatt...egyetlen orvosság erre jelenleg, a játék újra kezdése.
Mondjuk azt igazán megcsinálhatták bolna, hogy a lényeges küldetések tárgyait örzõ karakterek ne tünjenek el....ott rohadjanak napoökig a napon....vagy legalább a tárgy maradjon ott, ha már a hullájuk nincs is ott.
nem értem amúgy...hova tünnek ilyenkor?...eltemetik õket, avagy átlépnek az asztrál síkra?
A tárgy mindenképp maradhatna 'ebben' a domenzióban..nevezetesen...mondjuk megtalálja más valaki...és akkor ott a feladat, hogy ha elbasztad a lépést akkor, amikor ki kellett volna belõle nyerni az adott ereklyét, v agy egyépb rtárgyat, de nem tetted meg....akkor az legyen a szívás, hogy adott esetben egy nem nevesített (nem NPC karakternél) is megtalálhatod, mert véletlenül arra sétált és megtalálta.....na de az, hogy végérvényesen eltünik a gothic3 univerzumból, az nonszensz.
És ez a legnagyobb bug, ami létezhet egy játékban.

Természetesen nem biztatok csalásra senkit, én is élbõl ellenzem.
Csak segíteni próbáltam...
Nem Montera-ra gondolsz Monastery helyett?

Ha a rabszolga küldetését nem csináltad meg, nem lehet tõle megszerezni a serleget. Ugyanez áll a másikra is, ha a tetem már eltûnt, aligha kerül elõ.

Azt hiszem konzolban a give paranccsal lehet tárgyat "csítelned" magadnak. (Én még nem próbáltam.)

Itt megtalálod a konzolparancsokat, ha nagyon kellene: World of Gothic
erre tud valaki megoldást?
1. Tudtommal nincs FPS számláló benne, a FRAPS nevû program használható erre.
2. Beszéljenek a szavak helyett a képek: Lens flare
sziasztok!
hol lehet bekapcsolni az fps számlálót?

mEg tudjátok mondani, hogy mi az a LEns Flare effekt?
köszönöm
Molnibalage
Igen, de a proci önmgában kevés... Nekem 6600GT-m van 256MB DDR3-mal, támogat MINDENT, amit a G3 használ.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Egyáltalán nem akadozik ha mész? Mennyi az fps ha mész?
Hát, az én 9500 pro-m is elég régi mégis jól látható a minimum és az én beállításaim közötti különbség. Amúgy egy kis iniben szarakodással szépen be lehet lõni, nekem gond nélkül fut medium közeli beállításokon (athlon xp 2000+, 9500pro , 1gb ram), szóval aki csak jot akar jatszani az nem fog belehalni a gépigyénybe, akinek meg csilivili max grafika kell annak annyit hogy az sosem volt olcsó dolog...

"Intel Core 2 Duo" azért az a legerõsebb proci fõleg ha túl tudja hajtani, ha pedig nem látsz különbséget min és max állásban a grafikán, akkor régi videókártyád van. 😊
Molnibalage
Hát nem azért a két fillérért, de a kondfigodban semmi kiemelkedõ nincs. A videokártya talán jobb egy picit, de az 1GB RAM az ma már szinte a MINIMUM. Ne húzd maxra azt kész. A model detail nálam low-on van, mert elképzelni sem tudom, hogy mit javít, ha felhúzom, mert nem láttam SEMMI különbséget, leszámítva azt, hogy akkor tényleg összevissza szagaatott. Közvetlen közelrõl nézve a kopasz embrek fejétz sem "szögeletesek", akkor meg minek húzzam fel??

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Persze-persze,de itten nem a kard hanem az ércecske a téma<#nezze>

daxan, nem a prociddal, vagy a videókariddal van a gond, hanem az 1024 mb rammal. nekem másfél giga van, és nem szaggat (kérdés persze, hogy milyen beállításokkal - maxra téve is csak kicsit szaggat, de nekem nem teszik akkor a háttér, ezért közepes beállításokkal játszom, meg hát így ugye tök simán fut)
3P
Sajnos a konfigod nem felsõ kategoriás. Tudom ez nem vígasztal, de be kell látni, hogy ez mindig is így volt PC területén, hogy a csúcs gafikájú új játékok megkövetelik a kor legerõsebb vasát, vagy a többség számára 1-2 év múlva lesz minõségben elérhetõ.
Ez így volt már régóta, s így is marad. Tulajdonképp ez tartja életben a PC harver piacot.

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...

rotator
Ez nem PC, hanem Gothic betegség, általában a megjelenés után másfél évvel kezdenek elterjedni azok a konfigok, amiken az aktuális rész nagyjából tökéletesen fut. 😊)

Helló! Gondban vagyok, hátha tudja valaki a megoldást. 10 tûzserlegem van, kettõ hiányzik. Mivel nem írtam fel, hogy mikor melyiket találtam meg, így kicsit utána olvasva arra jutottam, hogy Monastaryban az egyik rabszolgától nem kaptam meg egyet (valamit beszólt és nem segítettem neki könnyebb munkára menni, utána meg má késõ volt) és a sivatagban egy homokrákból nem operáltam ki (ezerszer elmentem a térképen jelzett helyre, a lovagnak már azt mondtam a küldi megadásánál, hogy a homokféreg elintézve, de mikor mondta, hogy vágjam fel a hasát, már sehol sem találtam a nyavajást). Monastaryba visszamentem, de már nem dolgozik senki, lecsaptam egyszer az összes felszabadított rabszolgát, de egyiknél sem volt ill. most már a nevüket sem írja ki. Buktam a tûzserleges fõküldit, vagy még lehet valamit tenni? THX
daxan
csak azért írtam, hogy a pc-s játékoknak leáldozott, mert az infómnál látott konfignál szaggat egy kicsit.

Daxan &#8222;nekem a veszély lételemem, gyári default.&#8221;

rotator
Délután játszogattam az inivel, de még mindig akad idõnként. A cache-beállításoknál ritka nagy káosz van, az tény!

tibor16
nekem minthe csak pénzt ajánlott volna - 1 ládával, a rúnakard nem volt opció (úgyemléxem)..

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Á köszi szépen, ezt megnézem akkor. Azért remélem késõbbi kardokhoz nem kell ugyanez az alapanyag(pl.: õsök kardja) mert akkor nem "pazarlom" el az ércet.😛

A Runakardhoz egy tiszta mágikus ércet kaphatsz,ha megcsinálod az õsõk sirjait kûldetést.Elmész annak a falunak a vezéréhez már nem tom melyik aszem a tûzklán és ha lejelented a küldit választhatod ezt jutalmul.

fiúk van itt olyan, aki tudott magának rúna kardot csinálni? mert az elmondhatná hogyan tette 😊

Nandusz
Igen?...érdekes..én nem ezt tapasztalom sajázt bõrömön...ugyanis konzolt eszem ágában sincs venni, ehelyett a gépem korszerûsítése folyamatosan szemem elõtt lebeg.
Sosem értettem ezt a demagógiát amúgy, hogy a PC-s játékok leáldozóban....abszolut nem értem és nem is tudom hova sorolni.
Csak mert van egy réteg, aki a PC-hez mondjuk full hülye és a konzolokban látja lelki kielégülésének megvalósulását?

Ezt a pc-s játékoknak leáldozott szöveget én már halottam 98 táján is, amikor szintén jöttek ki olyan játékok amiket az aktuális csúcskonfiggal lehetett csak futtatni és ment is a sírás, hogy kinek van erre pénze meg ilyenek. Aztán persze mindenki vett új gépet magának, a pc-s játékipar meg azóta is szépen elvan. És fogadjunk, hogy még 10 év múlva is létezni fog. 😊

Why so serious?

rotator
Akkor már legyen 8, csinálsz egy rampartíciót és arra nyomod rá az installt, cache-t leveheted, mert úgyis minden memóból megy. 😊

Próbálj meg konzolon gothicozni...