Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hali, vki tudja, hogy hol van az az oltár, ahol SummonLighting-ot lehet tanulni. Elõre is thx

i5 [email protected],Maximus III Formula,8G Ripjaws,GTX670 OC...

a_n_d_r_e_w
Nem beszéltek el véletlenül egymás mellett?

Szerintem te a textúra detailt állítgatod õ meg a model detailrõl beszélt 😉

One Vision. One Purpose.

Hát, én nem lepõdnék meg, ha arra kelnéka a G3-ban, hogy eltûnt az egész "város"...
Takanohana
Hát még mikor lefekszik a szalmaágyra, hátán a lángoló kard. Hogy nem gyújtja fel az egész várost...

értem😄 logikus. én is meglepõdtem, h a játék elején már ilyen relatíve jó kis kardom van. igaz érdekes ahogy lángol a csóka hátán😄
Talán túl nagy könnyítésnek tûnhetett, hogy már Ardeaban és Reddockban hozzá lehetett jutni a játék elején. Meg tényleg mulatságos is volt, hogy minden kovácsnál lehetett venni a lángkardot.
lemaradtam az elejérõl! miért is akarták kiírtani a lángkardot a fejlesztõk a játékból?!?!
jaja, én meg visszamentem közben (imádom a 10 perces loading-okat) és legyaktam a rabszolgát és ott van nála a serleg. az orkok meg nem is szólnak semmit.
szóval ha csak eza gondd, akkor megoldható, ha nem te akarsz lenni Ghotic világának félyes , tisztaszívû paladinja😄😄
Jójó, ez igaz, de ne kelljen már egy beszólogatós rabszolgán múlnia a tûzserleg küldinek. Akkor a fene se gondolta volna. Én meg szerettem volna, ha meglepetés a játék és én fedezhetem fel a dolgokat, nem kell mindenfél ajánlásokat olvasgatni, hogy végig lehessen vinni.
Engem nem zavar, eddig sem hajtottam rá 😊
Egyébként talán random dönti el, hol is van, szóval még ez sem biztos.
Ígérem beszámolok róla, ha véletlenül találkozom vele 😊)
Nandusz
na nem bírom tovább...kimondom...az okarai kovácsnál mindegyik peccs esetében ott van..sorry😊

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

Érdekes, saját topikja is van a témának: Jowood Forum

Mindneestre nekem 1.07-tel az összes kovácsnál volt, azóta nem találkoztam vele, úgy néz ki kiritkították. (Pedig elvileg az 1.07-es patch-csel törekedtek erre, de úgy látszik nem sok sikerrel.)
Nandusz
Neked is detto....a 75%-ot össze lehet hozni.
Mondjuk csisszes, mert a holdpengén múlik a mutatvány, hogy azt gonzalesnek add, de meg lehet csinálni.

Nandusz
fogalmazzunk egyszerûen: elcseszted a lépést😊)
Második végigjátszásodkor légy okosabb😊

Kb én is ebbe a cípõbe járok. 1 hónap játék után az uninstallhoz kelett nyúlnom 😞 mi is vezette oda?... A sivatagig még jó volt, ott kezdõdõtt a mozdulatlan madarakkal, majd egy fejvadász aki miatt mindenki rámtámadt, majd az egymásba álló npc -k, a halott lovag, a homokból támadó katonák, a falba elveszõ emberek, a bugyuta követni nembíró NPC -k, és az értelmetlen szövegek:pl( MoraSul -ban a fõnökhoz bejutni 75% repu kell, vittem neki egy rabszolgalányt, majd mikor kiderült hogy a 75% lehetelen, fogtam magam és bementem levertem, jött az üzenet egybõl, hogy a város felszabadult és elrohant mindenki, odalépek a rabszolgalányhoz aki az ura szanaszétvágott hullája melett közli velem, hogy nagyon boldog és urával fog élete végéig élni 😊 ekkor már elég lett az egészbõl.Megvárom az elsõ normális patchet ami legalább 3GB lessz! Addig végigtolom a dio1 - dio2 -t és wow kieget uj karival.

Az új fiókom: DevLupius

ja és a lángkardról:
nekem van lángkardom és az ork kovácsnál vettem Monterában. az 1.12es patchal nyomom, szóval az orknál fogtok találni!
rem nem mondtam spilert .. 😄
feketeobeliszk: nekem is ez a bajom. monterában én is beszóltam a rabinak, vagy az Õrének Bradleynek és most baxhatom😞

megpróbálom kiírni, h miket csináltam meg, bár én németül tolom , de majd átfordítom😄
Nos utánanéztem, és az a vicc, hogy már az 1.07-es patch changelog-jában benne van (You can't buy a flame sword now), holott akkor én még biztosan láttam a kereskedõknél. Én azóta az 1.09-et raktam fel, azzal viszont biztosan nincs már ugyanott.

Gamestar.de - 1.08 és 1.07 Changelog
Hali! Több mint egy hónap játék után felkaptam a vizet. Végülis Inos oldalán haladtam, de elcsesztem egyszer a lépést, mikor egy rabszolgának -aki valami sértõt szólt be emlékezetem szerint- nem segítettem könnyebb munkára menni Monterában. Így vagy az õ tûzserlegét, vagy a sivatagban Cruiz tûzserlegét felzabáló dög serlegét nem találtam meg, így 11 tûzserlegem maradt. Az 5 megszerzett Adanos erekjét úgy döntöttem bedobom a tûzbe és Xardas 3. útját választom (mondom pipa lettem Inosra) Csakhogy elõtte nem jutottam be szépszóval Ishtar-ba, mivel fõleg a nomádokat istápoltam és nem a fejvadászokat, ezért a nyers erõ gyõzõtt, bementem erõvel. Sajna Zuben eltûnt, így nem találkoztam vele. Mivel Xardas 3. útját választottam, ezért Zubent is meg kellett volna ölnöm, de eltûnt, mint az aranyóra. A királyt ugyan felnégyeltem, de ez csak félmegoldás. Szóval összefoglalva: több mint egy hónap rendszeres és kitartó játék után úgy tûnik rossz szájízzel fogom abbahagyni, és itt szemrehányást kell tennem a fejlesztõknek, mivel a nagy szabadságnak ez lett az eredménye. Huhh...
Nandusz
Hááát...most megfogtál, mert csak kb. az emlékeimre tudok hagyatkozni, ami nem épp támpont.
De...én 1.12 patchel játszom végig és nagyon, de nagyon erõssen és biztosan tudom állítani, hogy ott volt a kovácsnál az a lángkard, ami 100-at sebez....bár annak ellenére, hogy megvettem, nem használtam, mert röhelyesnek tartottam, hogy folyamatosan ég a hõs hátán...de ez már megint bug kérdési gond.

Nandusz
Ird be ide, hogy eddig melyik küldiket teljesítetted...utána okosabbak leszünk és tudunk segíteni, hogy mely más küldiket kellene még megcsinálnod.

Pont azt írtam, hogy ezt patch-ben kivették 😉
(Természetesen 1.07-es verzióval még lehet venni.)
Nandusz
A láng kardot hamarabb is meg lehet szerezni, mint wenzel kardját sztem...vagy legalábbis könnyebben....mégpedig az egyik lázadó tábor kovácsától lehet megvenni 1000 aranyért, ami nem sok (direkt nem írtam ki, hogy konkrétan melyik táborban, mert az már spoiler lenne...)

konzolba beírod hogy spawn sh és itt párbeszédeken keresztül növelheted a hírnevedet a városokban
esetleg ha minden kötél szakad, csinálhatom, hogy szisztematikuzsan elkezdem irtani az orkokat, ahogy jön és szépen mindenkit lekaszálok a várban és a városban?
nem tudjátok, hogyan tudom "mesterségesen" a hírnevemet megemelni? lenne egy kis gondom Monterában. A baj, hogy a célom, hogy a várost a rebellisekkel felszabadítom, de elõtte fel akarok jutni a várba (asszem fel is kell) viszont a hírnevem csak 71. majdmeg esza fene, és nincs több küldi amit megcsinálhatnék. ott szúrtam el, hogy anno nem figyeltem Bradley küldijére és beszóltam neki. azóta szóba sem akar állni velem, pedig mint kiderült sok küldi tartozik hozzá, ami növeli a hírnevet (rabszolgás).
már csak egy feladat maradt félbe, a besúgás. oda kellett volna adnom a zsoldosnak a rebell levelet, de én inkább Rolandnak adtam.
tud valaki esetleg segíteni?
esetleg vmi olyan küldi, ami városon kívüli?
ja. találtam egy ládát az aréna mögött az arénaman cetliével. azt írja a végigj. hogy oda kell adni a zsoldosvezérnek, csak hogy az rá se bagózik. na szóval jó bonyolult voltam, remélem vki megértette😄😄
aki játszott vele biztosan... köszke
Csak meglepõdtem, én még nem próbáltam ki a mást a közepes beállításokon kívül, de úgy igen csak jól néz ki.

Mondjuk egy éve nekem sem volt esélyem az Obliviont sem megmozdítani...

Mindenesetre a képek engem meggyõztek.
tibor16
pedig én még ennek is örülök, mert legalább játszani tudok.. Gépre pedig most biztos nincs pénzem. 3 éve a mostani jó konfignak számított, most meg éppencsak veregeti az alsó szintet (játékokhoz értem). Úgyhogy ez van..

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Hogy néz ez ki?! <#wow1> (A felsõ képre értem.)

Lehet, hogy én valami teljesen más játékon játszom...
tibor16
azért van különbség, pedig csak korlátozottan tudtam emelni a minõségen, mert a kártyám nem bírná jobban. Sz'al az alsó kép csak a közepes minõségre hajaz(gat)... - a felsõ pedig ahogy játszani tudok vele..

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

A linken ott is van az ork páncél, de ugye "csak" az ellenállás miatt jobb - alapesetben én mindig a fegyverek elleni védelmet nézem elvégre attól páncél a páncél. Mondjuk megnyugtató, hogy nem lehet minden sarkon kapni 😊
Gyengébb gépûeknek még ajánlanám:
Gothic 3 Bloom changer Gothic 3 Tuning Utility
Zóanagyvarázsló, a lovagi páncélnál van jobb is - mégpedig az ork páncél, amit Kan-tól szerezhetsz meg. Ugyanis az véd tûz ellen is<#vigyor2>, s "csak" a királyt kell megölnöd hozzá, meg asszem az összes rebeltábort... és hát ork páncélt tudtommal venni sem lehet, csak KAN-tól kapni - tehát van ajándékpáncél is.
Molnibalage
Jöhet!

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Már az elején is látni, hogy milyen páncélokat lehet venni az adott árustól. Reddock-ban például van lovagpáncél, csak magas reputáció és sok lóvé kell hozzá. Nos annál erõsebb páncél nem lesz, legfeljebb ugyanolyan erõs. Egyébként a kezdeti páncélok nem érnek túl sokat, szóval, ha nincs sok pénzed, nem biztos, hogy megéri belefektetni.

Lángpengét valóban lehetett venni a kovácsoktól, de valamelyik patch-ben elvették tõlük (1.08-ban szerintem).

Itt egy link a pácélokról: World of Gothic
Itt pedig a kardokról: Gothic 3.hu

Ha ellenségbõl versz ki kardot, biztosan csorbult lesz, nem lesz tehát túl erõs. A saját készítésû kardra lehet kapni +10 sebzés bónuszt, ugyanennyivel lehet élezéssel "fejleszteni". Emellett elvileg lehet áldani vagy mérgezni is kardot. A játék elején Wenzel kardja a legjobb megszerezhetõ kard.
Maak
ok, és érdemes is megvenni, vagy tart amíg tart a bõrpáncélom, aztán kapok valakitõl valami csilli-villi-szipiszupi-tuti páncélt majd? Jah meg a másik még...van egy rubinpengém ami 85-t sebez..ennél szebbet jobbat merre találok hol vehetek?...olvasom a g3 fórumon, hogy van aki tudott venni lángpengét és azzal megy már jóideje...nade azt is hol...meg ugye most olvastam azt is hogy a ládák tartalma változó...ez nem jó:|

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering&#65279; people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

Nem foglalkoznak a páncéloddal.
Maak
Ok, köszi a tippeket

Beszéltem a fejvadásszal, õ adta a küldetést, hogy keressem meg ezt a pupákot, majd mentem megkeresem, beszéltem vele, azóta meg csak ott sonkázik nekem és mondja hogy mennem kéne hagyjam pihenni...vagy valami ilyesmi, de párbeszédre nem hajlandó...

venni tudnék páncélt, de elég drága, és igazából az a kérdés, hogy ha teszemfel zsoldospáncélban futkozok, a lázadók nem kötnek bele? vagy fordítva...

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering&#65279; people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

peeter22
-Nem lesz semmi hátrányod a két õrjárat likvidálásával.
-Addig nincs gond, míg nem esik neked az illetõ, ha ez megtörténik csald el olyan helyre ahol más nem nagyon lát és ott verd el.
-Mert beszélni kell egy másik emberrel cape dunn-ban róla és te eldöntöd, a sorsát feldobod vagy segítesz neki.(direkt nem írom kivel nem nehéz).
-Ez memória kérdés semmi más, minél több van annál rövidebb a megállás. Idõ kell mire betölti a tájat meg minden egyéb dolgot sok-sok memoár kell😄
-Úgymond a semleges feladatokkal is el lehet jutni olyan szintre egyes táboroknál, hogy tudj jobb páncélt venni csak így tovább tart, mert nem kapsz érte akkora repet mintha kivágnál egy egész várost vagy rebel tábort.

Sok vadász úszik a kukacosban halra vizelve, de a lényeg, hogy az enyémet csak maga kaphatja be.

Maak
Azt olvastam valahol lejjeb, hogy nem érdemes felszabadítani a "városokat" amíg minden küldetéssel nem végeztem.Magyarán nem jó korán elkötelezni magam valamely oldalon.Most monterában járok, és a kérdésem az lenne, anno még reddocknál kaptam egy küldetést, illetve kettõt, hogy a két ork õrjárattal végezzek.Namost ezeket kihagytam egyenlõre, mondván nem haragitom magamra az orkokat, viszont a kószáknál megcsináltam próbaképpen az ork õrjárat elleni küldetést és a városban nem éreztem ennek hátrányát.Megcsinálhatom reddockban is a két küldetést ezekszerint, anélkül, hogy hátrányos helyzetbe kerülnék az orkoknál?

Másik, néhányszor sikerült elcsennem dolgokat, de mindig rámszólt valaki az aktuális helyen, hogy mit tudok az eltûnt értékes dolgokról.Ez számít valamit?

Ja meg még annyit hogy cape dunn-nál a szökött csávókám nem áll velem szóba, illetve beszéltem vele de azóta csak ott áll...

Teleportálásnál nektek is megáll miközben teleportál a pasas? Elkezdi a hókuszpókuszt, megmerevedik, megjelenik merevben az adott helyen majd beindul és ott van, csak idegesit. Meg hogy akadozik is néha...

Jah még valami, amíg nem állok egyik oldalon sem, addig honnan szedjek normális páncélt? Vagy nem számít kitõl veszem? Lehet kapni ajcsiba is mint a 2-ben?

tibor16
ne haragudj, hogy ellent mondok, de bizony van különbség.. - mondom ezt úgy, hogy XT9600/256MB-os karival játszom. Kíváncsiságból fölnyomtam, már amit a kártya engedett, és bizony a ruhának lett anyaga, a talaj talajszerû lett stb. Ha betölt, még mozogni is lehet, csak ha át ér 1 másik térképdarabra, no akkor megáll a tudomány.. Ha nagyon nem hiszed, és rá is tudom beszélni magam, rakok be képet a változásról..

Molnibalage
Csak az, hogy egy picit jobb, de nem egy nagy szám ma már az övé sem, fõleg a G3-nak. Az enyém a 30 ropis kategória, az övé a 40 ropis. Ez középkategória, nem áll arányban a brutál procival, az õ procijához egy kb. 60 rpopis videokari van, a különbözõ harverelemeknek nem árt egy "súlycsoporban" lenni, mert akkor kihasználatlan a cucc...

És mint írtam, SEMMI különbséget nem látok a model detail beállításban. Csináltam két screeshotot és se a haver se a bátyus nem tudta megmondani, hogy melyik készült magasabb beállításban.. Hát errõl ennyit.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Te magad írtad hogy a videókártyája még jobb is 😊
Ez így van. Mondjuk a G1-2-vel magasra is tették a lécet...

Azért remélem a fórum olvasgatása mellett jut idejük a patch-re/kiegészítõre is 😊)
Nandusz
Amúgy önmagában az a tény, hogy ilyen elvárások elé állítjuk a gothic3-at, az önmagában a játék mellett szól igencsak...mert igazából egyet el kell ismernem...ilyen bonyolultságú és komplikált világgal rendelkezõ gémmel nem találkoztam még (ugyan az obliviont nem próbáltam). Tehát nyilván azért kritizáljuk (már akik kritizálák), mert nagyon szeretjük és emiatt bántanak a dolgai. Remélem a fejlesztõk ezen topic hozzászólásiaból is merítenek majd a megapatch elkészítésekor...mert sztem érdemes lenne😊)

b-type
áá sztem a valós életet annyira nem kell példának hozni, én pl. alpinista vagyok, egy rossz döntés a cimborám illetve a saját életembe kerülhet bármikor.
Nem lehet minden döntést helyrehozni, ennek csak az a lényege.
Valóban szép lenne, és én dobom fel elsõként ha mondjuk nehézségi szinttõl függnének ezek a dolgok,...mindenki megtalálná a számításait.
De nem így van.
én pedig nem akarok olyan szerepjátékot ahol egy 12éves amcsi kissrác játékörömét veszik figyelembe.
Tudom hogy sok hiba van a játékban, ezt nem vitattam sehol. Viszont nem minden a játék hibája.
Körbekérdezni, megtervezni,..és megpróbálni, illetve próbálkozni.
Így lehet sztem elõre jutni, és adott hogy oda kell figyelni.
Régen jegyzeteltek a srácok, és nem õk voltak a bénák...legalábbis remélem mert én pl. az IW elsõ részében órákat töltöttem el azzal hogy begépeltem a karakterek elõtörténetét (semmit nem számított). 😊)))

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Annyiban mondjuk igaza van b type free-nek, hogy ez könnyen átcsaphat abba, hogy túlontúl is egyszerûsítsék a játékokat. Ez például némely RPG-n (?) meg is látszik. De abból legalább a fejlesztõk (és a kocajátékosok) profitálnak ...
Takanohana
Adanos gyûrûjét el lehet adni, Wenzel kardját meg nem. Vagy mondjuk az ork kovács régi kardját, amit az egyik ásatáson kell felszedni neki. Mellékküldikhez az alkatrészekre vigyáztak a készítõk, hogy véletlenül el ne adjuk, a fõküldihez tartozókra meg figyeljen a játékos.

Régi vitánk felmelegedik. Most is azt mondom, hogy vérbeli szerepjátékos nem igényli, hogy fogják a kezét, rájön õ a saját hibájából, ha valamit elcseszett, újrakezdi a játékot, most már okosabban. De lásd be, hogy a többség nem így játszik, és a kiadó a többségbõl él. Nem hiszem, hogy azért tûnnek el a tárgyak, ha idõben meg nem szerezzük, mert a készítõk abszolút valósághû játékot akartak csinálni. Fõleg azért nem hiszem, mert az ami piacra is be akartak ezzel a gémmel törni, ezért is lett lebutítva. Inkább azt gondolom, hogy egyszerûen elcseszték ezt vonalat.

Isten õrizz!

Én csak a játék hülyeségeitõl óvom a játékosokat, a sajátjaikat megérdemlik 😊
Én eleve mindenfajta cuccból megtartok egy tiszteletpéldányt, csak végsõ esetben adok el bármit is (varázstárgyat nem is szoktam, csak nagyon tucatdolgot).

Szerintem én játszok a világon a leghülyebiztosabban, de attól nem nézem le az esetleges kezdõket, bár én világéletemben így játszottam. Még FPS-t is 😊
Nandusz
Megint egy sajátosan elképzelt és igen sajátos logikával rendelkezõ játék logikát vázolsz fel...Csak mert valaki nem emlékszik valamire ott egy adott esetben, mert épp rengeteg más dolog terheli az elméjét, akkor emiatt miért nincs lehetõsége helyrehozni egy téves döntésének következményét?
Szerintem az életben is így mûködik nem? Az meg hogy a játék tervezõi és súlyos programozói hibák tömkelegét próbálja különbözõ fótumokon az 'egyén döntése" számlájára írni, az meg egész egyszerûen a felelõség egyértelmû áthárítása...amit persze tényleg csak egy jól megszerkesztett megapatch tud majd feloszlatni.