Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

3P
Ben Sala-ban kaptam egy küldit "Elrabolt áruk" címmel. Gioress egy kereskedõ elpanaszolja, hogy kifosztották, s arra kér hogy találjam meg a banditákat, és hozzam vissza cuccait (8 db ládát). Illetve nem is vissza, hanem Ishtar-ba kellene majd elvinnem. Hát én már feltúrtam Ben Sala teljes környékét de nem találom õket. Merre keressem ezeket a banditákat?

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...

"Cache.SizeImage=128000000 A memória kihasználtságért felelõs sor! Namármost több beállítást is tudnák javasolni, a fuûizikai memória méretétõl függõen:

1 Gb ram esetén nem friss operációs rendszerrel a szám elejét 256000000-ra"

A hozzászólás ezen részére gondoltam, szerintem korántsem érdektelen...
3P
Nagyjából hasonló a konfigom (C2D 2,8GHz, X1900XT, 2*1GB RAM), szóval nálam mint látod a RAM pont a duplája, többi cucc esetén nem jelentõs az eltérés. 1280*1024-es felbontás max minõségi beállítással, illetve 4XAA és 16XAF mellett is szinte szaggatás mentes a játék. Betöltés után max 4-5 mp-ig akad egy picit, utána folyamatos. Tehát a szaggatáson nagyon jó eséllyel segítene a RAM duplázás.

A #8998-as maga is írja hogy 2GB ramja van, tehát teljesen érdektelen mit ír.
Nem szaggat az, hanem a merevlemezrõl töltöget sokat. Ezen a problémán a plusz 1 GB RAM valóban sokat segíthet.

De lehet javítani némileg máshogyan is a performance-t: #8998, FAQ, patch.
Vinsanity15
HI.Most van ilyen gépem:AMD Athlon 64 3500+,Ati X1900GT,1gb ram-ha tennék bele még 1 gigát akkor menne a game rendesen?mert igy most nagyon szarul megy pedig szem nemkéne neki.minimumon szaggat mint állat

Vinsanity is back!!

tibor16
Ha nem szereted, minek játszol vele. Kritizálni meg azért kritizáljuk, mert szeretnénk, hogy amivel játszunk jobb lenne. Sztem téged sem hagy hidegen, mert akkor nem beszélnél róla. De egy FTC stadionban sem érdemes beülni a fradisokhoz és a Vasasnak drukkolni.. Védjük, mert szeretjük, és ezért is kritizáljuk. Érte és nem ellene.. így aztán ha úgy érzem valaki ellene, akkor megvédem, - mert a mi macskánk és kész... 😊 ezen nem kell felkapni a vizet 😊

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

tibor16
Igen, ott van egy világ, aminek ugyan van 1 fõküldije, de az összes többi, egymástól is független. Nekem ez nem jött be. Vagyis értelmetlennek találtam megcsinálni, mert nem volt történet. Lehet ez másnak meg pont okés, úgyhogy azért is írom, hogy nekem nem. Ha újra kezdem a G3-at, megpróbálok csak annyit ölni, ami kötelezõ. Már kivittem, de nosztalgiából vissza-visszatöltök és felfedezek. Tiszta öröm, ha olyan területet találok, ahol meg van még az állatvilág. Egyébként sincs szükség erre a nagy írtásra, mert anélkül is elég erõs lesz a játékos amire kell. Tiszta lehangoló, hogy üres erdõben mászkálok. A képességeim miatt meg nincs ellenfelem, nincs miért izgulni. Szóval legközelebb másképpen csinálom.

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

3P
Ne haragudj, de ez már olyan szintû, hogy magad minõsíted vele...

Takanohana
Ne ajnározd. Ha nem tetszik, hagyd a francba, és diablózzál. Mindenkinek más jön be. Én pl. pont a Diablo, Dungeon Siege, Titan Quest féle játékokban nem látok nagy fantáziát, az ember megy elõre és irt. A Gothicban is kell irtani, de nem ez a lényeg benne. És persze, bugos. A küldik sem a már megszokott csavaros, gondolkodásra késztetõ küldik, de ez van. Azért én pl. hadd szeressem, hibái ellenére. Játszani meg nem kötelezõ.

miközben olvasgatom a kommentet nekem is ezek a gondolatok kavarogtak a fejemben. a MOrrowindet imádtam, fanatistája voltam, végigtoltam vagy 5x. vártam nagyon az Obliviont, de valahiogy csalódás lett. a Gothic világ a 3ban sokkal jobban bejön. sokkal inkább él: sok frakció, a küldik kihatással vannak a dolgokra. nem csak úgy csinálod és utána kapsz vmit és kész. nemtom. jobb a sok szempontból a gothic 3 mégha temérdek hibája is van. viszont a hangulat az utánozhatalan. sztem
Nandusz
Ja értelek..jó hogy szólsz, hogy a gothic3 nem egyik legfontosabb tulajdonsága a harc....kösöznöm ezt, mert eddig észre se vettzem a sok gagyi, logikátlan, értelem néküli kiüldetés közepette...az meg már tényleg egyéni szoc probelm, hogy ez a játék kinek milyen szinten képes kielégíteni a mentális képességeit.
Sõt..egyenesen minõsíti.
Már bocs.
De azért ajnározzuk még kicsit, csak hogy nektek legyen igazatok, akik annyira véditek, ellenben gyakran belátjátok a hibáit.

De azért szögezzünk le valamit...szerinted a githic3 -ban nem számít a harc???
Csak mert akkor tényleg kizárólag neked, meg 3P-nek találták ki...és "bugozták" be...direkt nektek.

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

3P
Persze, lesz még belölük jópár.

Casper007
Kössz a segítséget. Csak az a kár, hogy az árnyékfutókat már kínyírtam, de sebaj. Montera közelében találok majd belõlük.

Hello World!

3P
Lásd a picit fentebb írtakat.

3P
Ja és még egy ha elõbb megölted az állat, mint ahogy pl a nyúzás képességhez jutottál, akkor utólag abból már semmit sem tudsz kiszedni. Tehát csak olyan tetembõl lehet kinyerni valamit, amit a képesség elsajátítása után öltél le. Szerintem már az elején érdemes addig felvinni a vadászatot, hogy minden kinyerhetõ dolgot meg tudj szerezni. Elég stabil pénz alap lesz.

Casper007
Na jó, de nekem azt mondja, hogy nem talált semmit, és nem is nyúz.

Hello World!

3P
Ha leölöd az állatot, akkor ha a tetemre ráklikkelsz (úgy mint pl. egy ládára), akkor feldob egy menüt, s attól függõen, hogy mit tanultál meg a vadászatból, és persze az álattól függõen is feldob egy invertorít (ez is olyasmi mint a láda).

Casper007
Valaki megmondaná, hogyan kell megnyúzni az állatokat? Okera közelében van két vadász, az egyiknek el kell ejteni két árnyékfutót. Na, én ezt megtettem, és beszéltem vele, aztán pedig azt kérte, hogy vigyem el neki a dögök agyarát. Gyorsan megtanultam nála a nyúzásokat és az agyarak kiszedését, de nem tudom, hogyan kell használni.

Hello World!

tibor16
Nem szeretnék vitát generálni, de sztem mindennel együtt azért a Gothic jobb mint az Oblivion. Bár az is egy klasszis játék, de összeségében amikor a fõküldit megcsináltam, nekem nem tûnt értelmesnek maradnom, ezért hagytam abba. Nem volt hajtórugó. De lehet, csak én vagyok ezzel így..

Azt hiszem te nem fogod fel hogy õ mit mond... te végig a harcrol és a cuccok tulajdonságainak kidolgozottságáról beszélsz (ez mondjuk télleg el volt találva d2-ben, ezért játsszák még mais rengetegen, hihetetlenul addiktív😄), õ viszont a küldetésekröl, világ kidolgozottságárol,stb. , ami d2-ben azért joval elmarad bármelyik gothictol... és a d2 2000ben jelent meg, ha ennyire istenited legalább ennek nézzutána😄

3P
Egyetértek! Remélem bejön neked is. 😊

Lehet, hogy igazad van. Legfeljebb beszerzek egy "biztonsági másolatot", mert 10rugót azért nem kockáztatok. Ha bejön megveszem.
3P
Szeintem egy próbát azért megérne részedrõl is. Én is így áltam hozzá és tényleg pozitívan csalódtam.

Kár hogy az nem tud magyarul 😊
Maak
Átolvastam a g3 fórumot és a végigjátszás leírásait is, de pl nem bukkantam karakterfejlesztõs leírásra sehol, pedig az jó lenne, legalább a második végigjátszáshoz majd. Aszem most marad harcos a karakterem már, bár fenetudja, olyan 170 körüli erõm van, gondolom varázslónak már nem kéne állnom. Mert ok, hogy megvannak a különféle szakértelmek, de hogyan nevelhetem ki a félisten harcosomat pl? vadászat sem elhanyagolható számára, hiszen ha más nem legalább pénzkeresetnek jól jön. Vagy saját magam tapasztaljam ki? Az azért nem frankó mert a visszatöltések közötti várakozással tele a hócipõm.Ráadásul a ha rájön az ötperc elkezd akadozni a game...

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

Köszi a választ! Hááát nem is tudom... ahogy olvasgatom a hszeket szerintem maradok az Oblivionnál, legföljebb majd az übermegagiga javítócsomag után megint eljátszok a telepítés gondolatával.
tibor16
A tárnarák nálam is ott volt amikor a lentebb lévõ barlangot tisztítottam, "áthallatszottak" a küzdelem hangjai, amit akkor nem is tudtam hova tenni, csak amikor odaértem, láttam, hogy egy tárnarák fekszik a lépcsõn.

Maak
jaja, erre rájöttem már korábban, bár emiatt nem kellene egymásnak esniük ha logikusan gondolkodunk, hiszen ha egymásmellett harcolnak vállt vállnak vetve akkor elõfordulhat ilyen szituáció, ott álltam és néztem ahogy mindenki ezt a szerencsétlent ütivágja😄...viszont arról fogalmam sincs honnan keveredett oda az a tárnarák...

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

b-type
A karakter meg tud ütni másokat (kivéve ha csapatot alkotnak), így alakulhatnak ki ilyen helyzetek.
A kovács beszéde pedig nincs ilyenre felkészítve...több féle lehetõség elõfordulhat és akkor uígy rábökhet a játékos hogy logikátlan.
Persze egyszerûbb lenn a játék ha egy tárnarák nem juthatna be a táborba...sõt ha kell ott álldogálna egy láthatatlan falba ütközve.
Ez van,..ilyen helyzetek sokszor adódnak még.
A srácok új utakon próbálkoznak,...tele van hibalehetõséggel.
De végsõ soron sztem igazuk van:
"WoG: Nosza, beszéljünk akkor a hibákról, és néhány megkérdõjelezhetõ döntésrõl."

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Maak
Eddig egy nõvel találkoztam, aki rabszolga, Montera melletti állatfarmon van, de csak van szó szerint.

Belefutottam viszont valamibe, azon már nem akadok fenn, hogy cape dunn mellett a szökött rabszolga nem jön velem...viszont, elvittem a Montera melletti farmról azt a Phil-t vagy mi a nevét, Okarába, körbebóklásztam a bányában, jövök fel mit látok, a tábort megtámadta egy tárnarák, mindenki csépeli mint állat.Nagynehezen legyakják erre nekiesnek Philnek, a kovács fõleg, leverik, felkel szent a béka.Odamegyek a kovácshoz hogy beszélek vele, kéri hogy hozzak már embereket ha tudok, erre én, itt ez a Phil csávó, ö: de faszagyerek eza phil, milyen király vagyok már hogy idehoztam nekik 😄

A két vadász csókát is odaküldtem, lesz még valaki aki menne Okarába?

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ja és egy tipp ha valaki még nem jutott volna el odáig: Mikor ezt a csórikámat elkell kisérni okarába, az úton ugye van pár farkas, na én ezeket elõre lerendeztem, harcos karim van szal nem volt egyszerû egyszerre öt farkassal küzdeni, el is kezdtem rohanni elõlük, mondom majd a hídon sorban egyesével leverem õket.DE! Nem jönnek fel a hídra, hanem befutnak az árokba és ott kavarnak, ekkor szépen lelehet nyilazni õket.

3P
És még annyi, hogy az OFF-olást barátom te kezdted! 😊

3P
Már ne haragudj, de egyre inkább a véleményem erõsíted.
Ahogy látom számodra az RPG csak a harcot jelenti számomra nem. Ha ezt megérted, akkor tudod, hogy mirõl beszélek, ha nem akkor nem. Egyszerûen ez van.

3P
Ezzel maximálisan egyetértek. Pedig már nem sok hiányzott ahhoz, hogy egy rettentõ jó RPG legyen a G3-ból. Számomra így is a legjobb 2006-os RPG lett.

b-type
Mondjuk én eluntam a Dio-kat, eluntam a Sacred-t, és eluntam a Titan quest-t is.
Máshol van a lényeg az ziher.
Nekem nagyon bejött a G3, sztem egyszerûen kiváló játék, de a lehetõségeinek a negyede sincs kihasználva...és a lehetõségek háromnegyedének a megvalósítása nincs kicsiszolva.

A nagy része azvaz azért nincs kihasználva mert fekteti a gépet a játék rendesen, és ezért ennyi összetettség fért bele és nem több.
Márpedig kellene a több.
De minden szál mozgat más karaktereket, módosít illetve aktívál, és mint a szimekben a fizika, itt is ez kettyenti a gépet.

A lehetõségek kicsiszoltsága pedig az hogy pl. a béb ne biztosítson arról minket a vérbe gyakott sráca mellett hogy de most aztán veszett boldog és a csávesszal marad végleg (amire végül is van lehetõsége, míg az szét nem bomlik).

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

b-type
"Jójó, ez igaz, de ne kelljen már egy beszólogatós rabszolgán múlnia a tûzserleg küldinek. Akkor a fene se gondolta volna. Én meg szerettem volna, ha meglepetés a játék és én fedezhetem fel a dolgokat, nem kell mindenfél ajánlásokat olvasgatni, hogy végig lehessen vinni."

😊))
Meglepetés a játék és te fedezheted fel a dolgokat...amennyiben felfedezed. 😊
"..akkor a fene se gondolta volna" ??????
A csávesz mondja hogy van nála egy serleg, erre te rákérdezel hogy:
-micsoda egy tûzserleg?
Mire a csávesz:
-mittom én, nem értek hozzá.
...
Hát ebbõl azért lehet sejteni 😊)))

egyikõtök a harcról beszél, ami egy Hack'n'Slash legeslegfontosabb leme, másikótok meg a küldetésekrõl beszél, ami a (c)RPG-k egyik legfontosabb része.
frankón elbeszéltek egymás mellett.....
Nandusz
Te nem fogod fel, hogy mire próbállak rávezetni barátom?
Na akkor elmondom: a Diablo kettõben, ha erõs páncélod volt különbözõ védelmi tulajdonságokkal, akkor azt meg is lehetett érezni, nem csekély módon.
Ha olyan fergyvereed volt, ami rendelkezet különbözõ tulajdonságokkal, akkor azt is meg lehetgett érezni nem kevés módon.
Ha elindultál egy fejlettségi, karakter tulajdonsági irányba és azokat a képzettségeket erõltetted, akkor azok hatásosabbak voltak, nem kevésbé módon.
Mondok egy példát, csak hogy tisztán láss....Ha a gothic3-ban rendelkezel mondjuk 100!!! pont tûz ellenei védettséggel, akkor sztred egy ork sámán hány tûzlabdával szed le?
Súgok...ugyanannyival, mintha nulla tûz elleni védettséged lenn.
Nagyjából kapizsgálod már, hogy mire akarlak rávezetni, vagy offoljunk még kicsit?

Nandusz
"sak elszoktak az emberek attól, hogy nem minden "Diablosan" egyszerû "

3P
Õszintén te mirõl beszélsz? Olvasd már el, hogy mit írtam! Még véletlenülsem vonnék párhuzamot a két játék között, mert totálisan más mûfaj...

Csak egy apróság. A Diablóról azért mondjuk úgy, hogy egyszerû, mert szinte kizárólag a harcról szól, vagyis a hentrõl. Abban lehet kidolgozott, de akkor sem egy összett RPG, "csak" egy hack'n'slash akcio-"RPG". A Gothic 3-mal is sajnos az a gondom, hogy már-már túl egyszerûek a küldetései, így a nem harcon kivüli motívumok kevésbé fontosak, mint volt pl. a 2. részben, vagy más (C)RPG-ben de még így is túl komplikált több játékos számára.
Csak, hogy értsd a "Diablosan" egyszerû kifejezés arra vonatkozik, hogy már bocsánat, de túl sokat nem kell gondolkodni abban a játékban (még egyszer nem bántom a Diablot, mert az egyik kedvenc játékom volt az 1. rész, de a 2. is még szorakoztatott). A Gohic 3-ban nem lehet ész nélkül hentelni, nem lehet következmény nélkül lemészárolni egy várost, mert itt van egy mikro menedzsment, van egy világ aki erre reagál (szerintem még a G3 is túl elnézõen). Sokan pont a Hack'n'Slash-eken nevelkedve ezt elfelejtik, s miután kiírtanak 1-2 fonots NPC utánna dühöngenek, hogy mennyire bugos a játék mert ez így utána esetleg megcsinálhatatlan küldetés, vagy rosz esetben végigjátszást von maga után. Ne erre értem amit írtam.
Természetesen van 1-2 valódi logikátlanság is sajnos a G3-ban, de a legtöbb ilyen témájú hozzászólás nem ebbõl fakad. Mindenestre bizzunk benne, hogy javítják a logikátlanságból eredõ játékmenetbeli hibákat.
Egy dologban viszont nem hinném, hogy változás lesz, azaz nem sokat fognak komplikálódni a küldetések, de mint láthatjuk okkal.

Nandusz
Mondjuk a Diablo2 nmemhogy egyszerûb harc és fejlõdési rendszerrel rendelkezik, hanem egyenesen sokkal fejlettebbel mint a gothic.
Csak nézzük az ominózus láng kard kérdését...ott ( a diablo2-ben) azért ki volt részletezve, hogy pl. 100 sebzésbõl mennyi a fizikai és mennyi a varéászlat (láng) okozta sebzés. Na most, ha egy olyan karit akartál legyakni, aki immuni volt pl. a tûzre, akkor jobb, ha a lángoló fegyveredet jó mélyre dugtad a háti zsákodban...
De persze ez ott fordítva is igaz volt...magyarán fitzikai sebtére immunis ellenefeleknél lehet a lángoló kard jött jól.
Sõt...volt olyan ellenfél is, aki mindenfajta (tûz, méreg...stb) mágikus támadásnak ellen tudott állni...de az valóbhan ellenállás volt.
Tovább megyek...a Diablo2-ben a megszerzett cuccok, mondjuk nézzük a páncélzatot...nos, azért a tulajdonságait, hogy mely dolgokkal szemben tesz jobban ellenállóbbá, az ott igencsak érezhetõ volt, mert nem ment le annyira gyaklás közben a HP-d az adott mágia okozta sebzések miatt.
De sorolhatnám évekig a különbséget a Diablo javára.
Mindenestre azért lásd be....a Diablo-t felhozni a Gothic3 ellenpéldájaként, az súlyos és meggondolatlan kijelentés.

Másfelõl a Diablo2 asszem olyan '98 környéként jelent meg....a gothic3 meg 2006 környékén.
És sajnálatos, de a Diablo2 fejlõdési és megszerzett tulajdonságok érvényesítése szempontjából jóval fejlettebb a Gothic3-nál.

3P
A G2-ben voltak nõk.

nekem ettõl függetlenül mindeg így indul a gamma, hogy belépek és akkor : "najó!! nyugi! oké! akkor most kilépek, és buhera megint az ini-t. "
"
erre készülj fel, ha nem paksról vagy csernobilból tolod! 😄
multkort feltünt egy aljas dolog nekem a Gothic 3ban!!!
már nem emlékszem a gothic 2ben hogy volt (sztem ott is így) de hol vannka a játékból NÕK?!?!?!??!?!?!??!?!?!?!?
engem annyira idegesít, h egy csajet sem látok. <#violent><#falbav>olyan üres a game nélkülük. legalább a sparhelt mellett ácsorogna 1-2. vagy megmagyarázhatnák vhogy, mint a settlers 2ben annó, hogy a "csajok eltünkek, 'oszt no ez vagyon" 😄😄😄
vagy lehet hogy az orkok felzabizták õket?!<#idiota><#idiota><#pias><#pias>
hú de3 jó hogy mondod, mert akkor gyorsba a felszabadítás után legyakom a csókát, mert én is úgy terveztem, hogy "ááá, majd ráérek utóllag elvégezni a piszkos munkát! 😄) köszi az infót!
3P
Most már elég somkat tóltam a G3-at. Sokáig bele sem mertem vágni, mert túl sokat olvastam, hogy így-úgy bugos. Aztán csak erõt vett rajtam a kíváncsiság. Röviden, nagyon is pozitívan csalódtam a bugokat tekintve. No nem állítom, hogy ne lenne benne nényány bogár, de a játszhatóságot nem igen befolyásolta. A topikot is olvasva sok olyan hibát bugnak tekintenek, ami nem pedig bug, csak elszoktak az emberek attól, hogy nem minden "Diablosan" egyszerû (nem akarom a Diablot bántani én azt is szereztem), de jól látható, hogy az egyszerû(bb) RPG-ken nevelkedett embek, nem értik, hogy el lehet követni végzetes hibákat. (Ps. Öszintén megmondom, hogy a G3 legnagyobb hibájának még így is a túlzott egyszerûséget vélem, svsz. sokat ves6zített a komplexitásából a G2 óta, de még így is szórakoztató a játék.) Régen az "õsi"' RPG-k idején, ez nem volt probléma, hisz tudtuk, hogy a döntéseknek súja van, s nem csodálkoztunk, hogy sikertelen lesz egy-egy köüldi, ha idõ elõt kardélre hánytunk egy várost (nem is tettük). No de nem nosztalgiázok. Szóval tedd fel nyugodtan, bõven játszható. Sok ettõl bugosabb játék van a piacon, persze én is várom a mega petch-et mint itt szinte mindenki.

rotator
Bõven játszható, de számíts rá, hogy a készítõk nõi felmenõi elõ-elõkerülnek azért közben gondolati síkon.

Lenne egy "jó" kérdésem: mennyire bugos a játék az eddig kiadott patch-ek után? Nagyon érdekel a G3, viszont nem merek áldozni rá majd 10ezret.
tibor16
Van az elején a beállításoknak (magyarul) részletek, kép, hang, irányítás, nehézség. A részleteken belül magas, közepes, alacsony, saját. A Sajáton belül lehet állítani a többin belül nem. A saját beállításai - távolság (magas részletesség),távolság (alacsony...), gyórsítótár, objektum, shader, textura minõség, textura szûrés, növény, árnyékok, utólagos.
Nekem ezek a beállítások vannak. A részletességen opcióin állítottam - majd mindegyiken. Van olyan ugyanis, amelyet az XT9600 nem tud, de már nem tudom melyik, mert akkor ha azon is állítok bejönnek a fekete négyzetek és a textura hibák.
Ha ezen kívül is van állítási lehetõség, akkor vszínû nálam nem jelenik meg, vagy végzetesen elnéztem vmit, vagy más játékkal játszunk.
De kifejezetten olyan, hogy modell details - hát az a magyarításosban vagy más néven szerepel, vagy nekem nincs..

Az a baj, hogy én már felszabadítottam a várost és nem dolgozik ott senki ahol korábban túrtak. A rabszolgáknak akikkel ezután találkoztam már nincs kiírva a neve, csak hogy felszabadított rabszolga. Lekaratéjoztam ugyan próba képpen õket, de nem volt serleg egyiknél se.